Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
MAINOS
Read 7 117   0

Miten rahoittaa auto yksityishenkilöltä ostaessa?

Miten rahoittaa auto yksityishenkilöltä ostaessa?

Auton rahoitukseen on tarjolla nykyään monia vaihtoehtoja, ja karkeasti ne voidaan jakaa vakuudellisiin ja vakuudettomiin. Yksityisten välisessä autokaupassa perinteinen autolaina on usein paras vaihtoehto.

Vakuudellisessa rahoitusmuodossa auto toimii rahoitustuotteen tai lainan vakuutena. Autoliikkeiden kanssa asioidessa auton kunto on tiedossa, ja rahoitusyhtiö voi luottaa autoliikkeen arvioon auton todellisesta arvosta. Yksityishenkilöltä ostaessa taas kuntotason laaja vaihtelu hankaloittaa ajoneuvon arvon määrittämistä.

Useimmat rahoitusyhtiöt tarjoavatkin autorahoitusta vain autoliikkeistä ostettaviin autoihin. Joissakin rahoitusmalleissa voi olla rajoituksena myös, että auton ikä ja luoton takaisinmaksuaika yhteensä eivät saa ylittää tiettyä vuosimäärää. Tällöin esimerkiksi jo hieman vanhemman, mutta silti arvokkaan auton ostaminen vakuudellisella rahoituksella jää yleensä haaveeksi.

Vakuudeton autolaina mahdollistaa auton oston mistä vain

Miten rahoittaa auto yksityishenkilöltä ostaessa?

Perinteinen autolaina on usein järkevin tapa rahoittaa yksityishenkilöltä ostettava auto. Se sisältää useita kauppaa helpottavia hyötyjä:

· Myyjä saa koko maksusuorituksen kerralla

· Ostaja saa lainalla hankittua juuri sellaisen auton kuin haluaa, mistä ikinä sen sattuukin löytämään – jopa ulkomailta

· Auto siirtyy heti ostajan nimiin

· Autoon saa valita haluamansa vakuutuksen ja sillä saa mennä ulkomaille ilman lupakyselyä

Autolainaa hakeakseen ei enää myöskään tarvitse kävellä hattu kourassa omaan paikallispankkiin, vaan lainan voi ottaa sieltä mistä sen saa kaikkein edullisimmin. Tarjontaa on paljon ja lainanantajat kannattaakin kilpailuttaa, esimerkiksi kotimaisen Sortterin lainavertailupalvelun avulla.

Palvelun käyttäminen on ilmaista, eikä kilpailuttaminen sido mihinkään vaan lainanhakija saa aina päättää, haluaako hyväksyä jonkun saamistaan lainatarjouksista. Kilpailuttaminen on hyödyllistä myös siksi, että palvelu ilmoittaa kaikkien lainatarjousten todellisen vuosikoron – korot ja kaikki kulut ovat nähtävillä ja verrattavissa toisiinsa.

Myös jo olemassa oleva laina on mahdollista ja kannattaakin kilpailuttaa. Vanhan lainan tilalle voi hyvinkin löytää edullisemman. Lainan korvaaminen uudella ei ole vaikeaa, sillä laki määrää kuluttajalle aina mahdollisuuden maksaa laina pois ennenaikaisesti.

Auton kunto kannattaa tarkistaa ennen ostopäätöstä

Autoliikkeet tarkastavat aina auton kunnon, mutta yhtä lailla mm. katsastusasemien ja autokorjaamojen tekemiä kuntotarkastuspalveluita voi hyödyntää yksityishenkilöiden välisessä kaupassa. Auton myyntihintaan nähden 50-100 euron kustannus on pieni investointi, joka voi pelastaa myöhemmiltä kuluilta.

Toinen vaihtoehto on katsastaa auto ennen kauppakirjojen viimeistelyä, sillä tuore katsastuslakimuutos mahdollistaa auton katsastuksen milloin vain, esimerkiksi myynnin yhteydessä. Auton kunnon selvittämisen kustannuksista voi tietenkin myös neuvotella myyjän kanssa, sillä yleensä tarkastuksesta on hyötyä kaikille osapuolille.

Vinkit auton ostoon pähkinänkuoressa:

· Autoa valitessa pidä mielessä sen pääasiallinen käyttötarkoitus ja arvioi ylläpitokustannuksia sekä arvonkehitystä

· Tee huolellinen koeajo ja tarkastuta auton kunto

· Muista tarkistaa myös auton historia esimerkiksi Trafin asiointipalvelusta

· Käytä kauppakirjaan valmista pohjaa, johon kirjataan esimerkiksi tiedossa olevat puutteet

· Mikäli ostat auton rahoituksella, muista aina kilpailuttaa laina!

Sortter on kotimainen lainojen kilpailutuspalvelu. Palvelussa voi hakea lainaa, verrata eri lainoja keskenään tai kilpailuttaa nykyisen lainan.

Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More articles

All articles »
BMW iX3 rikkoo ennakkoluuloja täyssähköautoista
MAINOS

BMW iX3 rikkoo ennakkoluuloja täyssähköautoista

Suomalainen suosii edelleen omaa autoa - näin suhtaudumme autoilun muutoksiin
MAINOS

Suomalainen suosii edelleen omaa autoa - näin suhtaudumme autoilun muutoksiin

Takuuohjelmalla turvaa vanhemmankin auton ostoon: “Kuntotasoa ei tarvitse jännittää”
MAINOS

Takuuohjelmalla turvaa vanhemmankin auton ostoon: “Kuntotasoa ei tarvitse jännittää”

Varmista autosi sujuva myynti hankkimalla Helpot Kaupat -merkki

Varmista autosi sujuva myynti hankkimalla Helpot Kaupat -merkki

Romutuspalkkio tulee taas - näin hyödynnät sitä

Romutuspalkkio tulee taas - näin hyödynnät sitä