Read 42 206   0

Nettiauto vertailee: BMW vastaan Mercedes-Benz

Nettiauto vertailee: BMW vastaan Mercedes-Benz
  • BMW
  •  
  •  
  •  

Tällä kertaa vertailemme kahta laatuautoa, jotka ovat myytävänä Herttoniemen Autokeskuksessa, Helsingissä: http://www.nettiauto.com/39246 ja http://www.nettiauto.com/40919

ESITTELY

Koeajoraportin kohteena on kaksi Saksasta tuotettua autoa, BMW 528 iA touring (Herttoniemen Autokeskuksen tuoma) sekä Mercedes-Benz 270 CDI farmari (Vehon tuoma Jahreswagen). Tarkoituksena on verrata kahta edustustason farmaria, joissa on erityyppiset tekniset toteutukset. Toisessa on nimittäin kuusisylinterinen bensakone ja toisessa viisisylinterinen turbodiesel! Miten käy baijerilaisen stuttgartilaista vastaan?

ENSIVAIKUTELMA

Molemmat autot ajetaan ulos hallista auringonpaisteeseen. Bemari on aistikkaampi 17 tuuman aluvanteiden ja metallinvihreän värinsä kanssa. Mersu on metallinhopean kuosinsa johdosta hillitympi, mutta omalla tavallaan ajaton ilmestys.

Sisätilojen osalta pitemmän korren vie bemari, keltaisten puhvelinnahkapenkkiensä ansiosta. Sisätilojen värimaailma jalopuulistoineen on arvokkaan ylellinen. Mersussa on sitä vastoin aivan yhtä laadukkaat materiaalit, mutta värien valinta ei ole niin rohkea ja näyttävä kuin baijerinpelissä.

Tilakysymyksessä Mersu vetää pitemmän korren. Auto on avaramman oloinen ja varmasti mittanauhankin mukaan monia senttejä tilavampi kuin kilpailijansa. Tavaratilan osalta Mersu on ainakin silmämääräisesti pitempi ja leveämpi, Bemarin kontti taasen näyttää korkeammalta.

AJOSSA

Ajoasennon saa molemmissa monipuolisten säätöjen ansiosta juuri sopivaksi. Bemari on aavistuksen verran ahtaamman oloinen, sillä penkin muotoilu on voimakkaampi ja urheilullisempi kuin Mersussa. Mersun kojelauta on alempana ja kaikki ikkunapinnat matalampana kuin BMW:stä. Tästä syntyy avarampi vaikutelma.

Ajokokemukset BMW:stä

Moottori käynnistyy ja käy silkinpehmeästi. Auto on huomattavan hiljainen. Auton hallinta on helppoa ja ulkomittojen arviointi ei tuota vaivaa. Automaattivaihteistossa on Tiptronic –toiminto, jonka avulla vaihteita voi vaihtaa manuaalisesti ylös-alas lyhyttä keppiä kevyesti eteen-taakse liikuttaen. Päälle kytkeytyvän vaihteen numero näkyy mittaristossa. Alusta on kaupunkioloissa aavistuksen irtonainen, eli terävät kuopat tuntuvat puhvelinnahkapenkkien läpi. Ohjaus on tunnokas ja Mersua piirun verran raskaampi. Moottoritienopeudella tuntuu siltä, kuin auto liimautuisi pari senttiä alemmas tiehen. Kulku on kaikin puolin vakaata ja vaivatonta. Erityisesti ohjaustunto jää positiivisena piirteenä mieleen. Mitä suurempi nopeus, sen tarkemmaksi alusta ja ohjaus muuttuvat. Tämä ei sinänsä yllätä, kun muistelee missä auto on suunniteltu. Suurin äänenlähde on tuulensuhina tuulilasin listoissa. Moottori, alusta ja renkaat (uudet kitkarenkaat) ovat lähes äänettömät.

Vanhalla Porvoontiellä kytken vakionopeudensäätimen päälle ja vauhdiksi 60 km/h. Laitetta on helppo käyttöä raitin painikkeista ilman ohjekirjaa. Laite vaihtaa ylämäissä pienemmällä, ja vauhti pysyy ylä- ja alamäissä viiden kilometrin tarkkuudella säädetystä. Jarrut ovat erittäin tehokkaat ja kulku on kaikin puolin nautinnollista. Mieli harhailee jo osamaksuerissä…

Bemari ei häikäise tehollaan, mutta sitä on juuri riittävästi kaikenlaiseen käyttöön. Olemukseltaan auto ei ole mikään räppäilypeli, joten mitään räjähtävää suorituskykyä ei Bemariin edes kaipaa.

Ajokokemukset Mercedes-Benzistä

Uudenlainen tuttavuus: nykydieselit ovat minulle, kuten varmaan monille muillekin lukijoille verrattain vieras kokemus! Muistan hyvin jonkun hiljattain kirjoittaneen dieselin ensikokemuksesta näin: ”Aika agraarinen laite”. Tämä lause palautuu mieleen, kun käynnistän M-B 270 CDI:n. Kalkutusta kestää vain noin 5 sekuntia, ja sen jälkeen moottorista kuuluva ääni muuttuu ”kumuksi” tai ”rapinaksi”. Ääni ei ole mitenkään häiritsevä.

Heti ensimetreillä sisämelussa huomaa selvän eron Bemariin. Kaupunkinopeudella renkaat jyristävät voimakkaasti ja saavat aikaan koko auton korin sisälle kantautuvan resonanssin. Ääni poistuu, kun nopeus nousee 60 km/h paikkeille. Koeajon loppupuolella ääneen ei enää kiinnitä huomiota. Kontrasti juuri ajettuun Bemariin taisi olla niin suuri, että se jäi alkumetreillä mieleen.

Ohjaustunto on erilainen, mutta ei huono. Ainoastaan palautuksessa joutuu hiukan käyttämään käsivoimia, sillä Mersun ohjaushan ei tunnetusti palauta kovinkaan pontevasti.

Mersun automaattivaihteisto on samantapainen kuin Bemarissa, mutta Mersussa manuaalitoiminto on toteutettu vasemmalle-oikealle -periaatteella, kun Bemarissa vaihteita vaihdetaan edes-taakse.

Mersussa suurimman vaikutuksen teki auton mykistävä suorituskyky! En ole voinut kuvitella, että 1.800 kg painava automaattinen dieselfarmari voi sutia liikennevaloissa… Muutenkin kulku on hätäistä, kun pedaalin painaa pohjaan.

Vanhalla Porvoontiellä jälleen vakionopeudensäädin päälle ja ajatukset vaeltamaan. Kyllä on hieno auto tämäkin!

TEKNISET TIEDOT:

BMW 528 iA touring vs. Mercedes-Benz 270 CDI Automaatti STW

Teho: 142 kW (193 hv) / 125 kW (170 hv)
Vääntömomentti: 280 Nm / 400 Nm
Huippunopeus: 227 km/h / 212 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 9,2 sek / 9,8 sek
Kulutus: 8,0 – 10,9 – 16,0 / 5,9 – 7,3 – 9,8

YHTEENVETO

Kumpi on parempi? Kysymykseen on mahdoton vastata, sillä vastaus riippuu ostajan/auton käyttäjän omista mielipiteistä ja arvomaailmasta.

Bemari on ”ajajan auto” ja urheilullisempi. Toisaalta auton käyttökustannukset ja jälleenmyyntiarvo voivat jäädä Mersusta. Hankintahinta on tosin 18.800 euroa edullisempi…

Mersu sitä vastoin on vasta sisään ajettu yksilö ja tällä ajaa vielä 700.000 km… Olemukseltaan hillitympi, mutta kaikin puolin arvokas ilmestys. Dieselin kulutuslukematkin näyttävät todella houkuttelevilta – varsinkin jos pitää ajopäiväkirjaa.

Kumman Sinä ottaisit? (ei tarvitse vastata…)

Lisätietoja molemmista autoista ja niiden rahoitusvaihtoehdoista voit kysellä Herttoniemen Autokeskuksesta numerosta 09 – 788 005.

Erikoisia ajoneuvoja voi edelleen tarjota minulle koeajoraporttien kohteeksi 0500 500049 tai mika@nettiauto.com

For sale BMW cars

test
BMW 1161.5, '16, 37 tkm
19 600 €
test
BMW 5252.5, '05, 378 tkm
5 500 €
test
BMW 3232.5, '99, 260 tkm
3 800 €
test
BMW X53.0, '08, 180 tkm
22 590 €
test
BMW 3181.9, '99, 252 tkm
2 100 €
test
BMW 5303.0, '05, 279 tkm
7 900 €
test
BMW 3202.0, '12, 150 tkm
14 900 €
test
BMW X32.0, '07, 294 tkm
5 800 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More BMW test drives

All test drives »
Taide pitkä elämä lyhyt mutta täynnä ajamisen iloa

Taide pitkä elämä lyhyt mutta täynnä ajamisen iloa

BMW X2 – Elämäntapaa ulkomuodon ehdoilla

BMW X2 – Elämäntapaa ulkomuodon ehdoilla

BMW X5 – Grillimestari

BMW X5 – Grillimestari

BMW i3 – Sähäkästi ajan hermolla

BMW i3 – Sähäkästi ajan hermolla

Miksi valita alkuperäiset BMW talvirenkaat?
MAINOS

Miksi valita alkuperäiset BMW talvirenkaat?