Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Read 6 363

Opel Astra Wagon - perusauto bulkkia paremmalla ajomukavuudella

Opel Astra Wagon - perusauto bulkkia paremmalla ajomukavuudella
 • Opel Astra
 • Opel Astra
 • Opel Astra
 • Opel Astra
 • Opel Astra
 • Opel Astra
 • Opel Astra
 • Opel Astra
 • Opel Astra
 • Opel Astra
 • Opel Astra
 • Opel Astra

Opel Astra on ollut Suomessa suosittu perusauto. Miten jo vuonna 2015 esitelty nykyinen 5. sukupolven Opel Astra Sports Tourer pärjää kilpailjoiden ahdistellessa uudemmilla malleillaan?

Vuoden 2016 autoksi Suomessa valittu Opel Astra alkaa olla mallielinkaarensa loppupuolella, mutta vuonna 2020 toteutettu päivitys antaa mukavasti myyntiaikaa nykyiselle sukupolvelle. Tämän nykyisen Astran suunnittelusta ja tekniikasta vastasi merkin edellinen omistaja yhdysvaltalainen General Motors.

Tuleva uusi Opel Astra tulee perustumaan PSA:n tai PSA:n ja FCA Groupin yhdistäneen Stellantiksen perusrakenteelle. Nyt on siis viimeisiä hetkiä napata alle ns. vanha perinteinen amerikkalaista taustaa omaava Opel Astra.

Suomen myydyin autoluokka pursuaa hyviä vaihtoehtoja

Opel Astra Wagon - perusauto bulkkia paremmalla ajomukavuudella

Astran luokka, C-segmentti, on edelleen myydyin autoluokka Suomessa. Opel Astran pahimmat kilpailijat ovat Toyota Corolla, Volkswagen Golf, Ford Focus ja Skoda Octavia. Myös korealaiset Kia Ceed ja Hyundai i30 myyvät hyvin, eikä sovi unohtaa luokan ranskalaisia, Peugeot 308:aa, Citroen C4:ää ja Renault Maganea.

Jokainen autoja ja automaailmaa seuraava suomalainen tietää kyseistä listausta katsoessa, että kilpailu C-segmentissä on äärimmäisen kovaa. Mitkä ovat Opel Astran eväät ja tarjous suomalaiselle autoilijalle?

Astran farmari tarjoaa tilaa ja perinteistä Opelin tunnelmaa

Opel on päättänyt panostaa kilpailussa hintaan ja varusteluun, joka on varsin oivallinen taktiikka, kun myy perusautoa suomalaisille. Mukana on myös yksi ajomukavuuteen isosti vaikuttava varuste, mutta siitä lisää myöhemmin.

Tillojen puolesta Opel Astra Sports Tourer tarjoaa käytännössä samat hyvät ominaisuudet kuin muut luokan suositut farmarit. Kokoluokkaan suhteutettuna mukavan ison tavaratilan, joka on helppo laajentaa, ja asialliset sisätilat matkustajille.

Ohjaamon ilme on suurehkosta kosketusruudusta huolimatta hyvin perinteinen, ja Opelin näköinen. Se varmasti miellyttää Opeliin tottuneita suomalaisia, mutta moneen moderniin nykyautoon verrattuna ilme on pelkistetty ja hieman vanhahtava.

Samaan hengenvetoon voi todeta, että moni uuden auton ostaja arvostaa esimerkiksi Opelin perinteisiä ilmastoinnin kytkimiä ja sitä, että kaikkea ei hoideta kosketusruudun kautta.

Napakka mallisto jonka valtteina hinta ja varustelu

Uusien dieselmoottoristen autojen myynnin vähentyminen näkyy myös Opel Astran ja Astra Sports Tourerin myynnissä olevassa mallistossa. Tarjolla on vain kolme 3-sylinteristä bensaturbomoottoria, joiden teholukemat ovat 110, 130 ja 145 hevosvoimaa.

Kaksi ensimmäistä on 1,2-litraisia ja suurin 1,4-litrainen. Isoimman vaihtoehdon saa vain portaattomalla CVT-vaihteistolla varustettuna.

Tarjolla kaksi varustetasoa

Varustetasoja on kaksi. Ultimate ja Ultimate Innovation. Sama pätee sekä moottoreiden että varustelun osalta Astran viisioviseen mallistoon.

Suosittelemme Ultimate Innovationia, jonka tuo pienempään moottorivaihtoehtoon 20 hevosvoimaa lisää puhtia eli 130 hevosvoimaa, ja muutaman todella hyvän varusteen.

Ensimmäinen on aiemmin mainittu ajomukavuuteen todella positiivisesti vaikuttavat AGR-istuimet, joita kuljettajan puolella voi säätää kahdeksaan suuntaan. Toinen suositeltava varuste on Opelin Matrix LED -ajovalot ja älykkäät ajovalot. Älä jätä näitä ottamatta. Muita mainitsemisen arvoisia varusteita Ultimate Innovationissa ovat keyless go -avaimeton kulku, navigaattori ja peruutuskamera.

Erinomainen ergonomia ja ajettavuus

Ajossa Opel Astra on edelleen luokan kärkisijoilla. Auto vakaa ja hyvin kuskin käteen sopiva. Sitä edesauttaa napakka, muttei epämukava alusta ja toimiva sekä tunnokas ohjaus.

Koeajoauton 130-hevosvoimainen 1,2-litrainen bensaturbo liikuttaa farmari-Astraa kaupunkiliikenteessä kevyesti. Hyvä vääntömomentti tarkoittaa, että turha vaihtaminen jää pois ja autolla voi ajaa taloudellisen ajon periaatteiden mukaisesti. Eli rivakka kiihdytys tavoitenopeuteen, riittävä turvaväli ja jarrutukset moottorilla jouheatoimisen manuaalivaihteiston kanssa.

Maantieajossa huomaa, että moottori on pienehkö. Ohittaessa voimanlähteen huipputehot pitää kutittaa rivakasti esille, vaikka pintakaasulla ajettaessa vääntö ja voimantunne on hyvää.

 • Opel Astra Wagon - perusauto bulkkia paremmalla ajomukavuudella
 • Opel Astra Wagon - perusauto bulkkia paremmalla ajomukavuudella
 

Yhteenveto

Farmarimallinen Opel Astra on edelleen kilpailukykyinen tuote. Se on hyvä ajaa ja se tarjoaa sitä, mitä perusfarkun ostaja kaipaa: hyvin tilaa suhteessa hintaan.

Manuaalivaihteiston kanssa pärjää, mutta allekirjoittanut valitsisi mukavuuden takia tällaisen aika tarkkaan 25 000 euroa kustantavan Ultimate Innovation Astra Sports Tourerin 145-hevosvoimaisella bensaturbolla ja CVT-automaattivaihteistolla. Lisähinta 15 hevosvoimasta ja automaatista on aika tarkkaan 2000 euroa.

Antti Liinpää

Kehuja: hyvä ohjaustuntuma, erinomainen ergonomia, mainio AGR-istuin

Parantamisen varaa: Opel Astran ikä alkaa näkyä ja tuntua sisätilojen ilmeessä ja fiiliksessä

Astra Sports Tourer Ultimate Innovation 130 Turbo

Moottori: 1,2-litrainen 3-sylinterinen bensaturbo
Teho:130 hv
Vääntö:225 Nm
Huiput:215 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h:10,5 s.
Vetotapa:Etuveto
Vaihteisto:6-vaihteinen manuaali
EU-kulutus:5,2-5,5 litraa
CO2-päästöt:119-125 grammaa
Mitat (pit/lev/kork):4702 mm/1510 mm/1871 mm
Omamassa:1320 kg
Koeajoauton hinta (alkaen):25.040 euroa
Antti - Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä NettiX:n kanaviin.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Opel Astra

     
3.8
Read user reviews or write your own »

For sale Opel Astra cars

test
Opel Astra1.3, '21, Undriven
27 894 €
test
Opel Astra1.3, '21, 350 km
27 200 €
test
Opel Astra1.2, '21, Undriven
25 146 €
test
Opel Astra1.2, '21, Undriven
24 540 €
test
Opel Astra1.2, '21, Undriven
24 540 €
test
Opel Astra1.3, '21, Undriven
24 960 €
test
Opel Astra1.2, '21, Undriven
22 139 €
test
Opel Astra1.2, '21, Undriven
22 745 €
Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information OmaNettix - All vehicle information in one place Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Opel test drives

All test drives »
Opel Astra – Das vuoden auto

Opel Astra – Das vuoden auto

Käyttötestissä Opel Astra Sport 1,4 Turbo 103 kW

Käyttötestissä Opel Astra Sport 1,4 Turbo 103 kW

TM koeajossa Opel Astra 1,7 CDTI Enjoy

TM koeajossa Opel Astra 1,7 CDTI Enjoy

TM ensitestissä Opel Astra

TM ensitestissä Opel Astra

Opel Corsa – Sydämeltään ranskalainen

Opel Corsa – Sydämeltään ranskalainen