Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Read 11 069

Range Rover Evoque - Voimakas ja tyylitajuinen, eksklusiivisuutta henkivä SUV

Range Rover Evoque - Voimakas ja tyylitajuinen, eksklusiivisuutta henkivä SUV
 • Land Rover Range Rover Evoque
 • Land Rover Range Rover Evoque
 • Land Rover Range Rover Evoque
 • Land Rover Range Rover Evoque
 • Land Rover Range Rover Evoque
 • Land Rover Range Rover Evoque
 • Land Rover Range Rover Evoque
 • Land Rover Range Rover Evoque
 • Land Rover Range Rover Evoque
 • Land Rover Range Rover Evoque
 • Land Rover Range Rover Evoque
 • Land Rover Range Rover Evoque

Uusi Evoque on edeltäjäänsä verrattuna ulkoisesti hyvin samankaltainen, mutta teknologioiltaan se on täysin uudistettu kevythybridi.

Range Rover Evoque on valmistajan alun perin vuonna 2011 myyntiin valmistettu katumaasturi. Muiden katu-, tai citymaastureiden tapaan Evoquella on paljon henkilöautomaisia ominaisuuksia eikä näin ollen lukeudu todellisten maastoautojen joukkoon. Se kuitenkin tarjoaa henkilöautoon verrattuna suuremman maavaran, nelivedon ja hyvän näkyvyyden, jotka ovat useimpien citymaasturiomistajien luettelemia syitä tämän kaltaisen auton hankintaan. Evoquesta tehtiin vuonna 2016 facelift-versio ja nyt vuoden 2019 huhtikuussa lanseerattiin uusi, paranneltu ja vieläpä hybridivuosituhannelle saapunut Evoque.

Same, same but different

Range Rover Evoque - Voimakas ja tyylitajuinen, eksklusiivisuutta henkivä SUV

Valmistajan mukaan koko Evoque uudistettiin täysin uudeksi Sports Utility Vehicle (SUV)- luokkaan kuuluvaksi citymaasturiksi. Kaikki on uutta, paitsi ovensaranat. Ulkonäöllisesti vanhasta ja uudesta Evoquesta voisi tehdä Etsi-viisi-virhettä- kuvaparin ja huomata, että ulkoiseen olemukseen tehdyt muutokset ovat sangen maltilliset. Toisaalta Evoquen erikoinen ja hyvin tunnistettava ulkonäkö muodostui heti ja on sittemmin toiminut auton itsestään selvänä tunnusmerkkinä, joten miksi muuttaa jo alun perin hyvin toiminutta konseptia? Siinä missä Evoque on ulkoiselta tyyliltään johdonmukainen uudessa mallissaan, ovat sisäiset ja tekniset tekijät läpikäyneet suuremman muutoksen.

Range Roverista löytyy nyt hybriditekniikkaa

Suurin edistysaskel uudessa Evoquessa on kaiketi nokkapellin alta löytyvä tekniikka. Uutta tekniikkaa löytyy myös matkustamon alapuolelta, johon 48-volttinen akku on säilytetty. Uusi Range Rover Evoque on nykyään aina itselataavalla kevythybridi MHEV -tekniikalla varustettu menopeli. Koeajettu yksilö on varustettu Range Roverin Ingenium-tekniikalla kehitetyllä 2,0-litraisella ahdetulla bensiinimoottorilla. Kyseisestä koneesta irtoaa tehoa 183 kW ja 249 hp, joka on huomattavasti kehittyneempi kuin vuonna 2011 Evoquessa olleessa bensiinikoneessa, jossa tehoa oli 177 kW ja vastaavasti 240 hv.. Uusia Ingenium-bensiinikoneita valmistetaan eri tehoisina skaalalla 200-300 hp (147-221 kW) ja vastaavalla tekniikalla varustettuja dieselmoottoreista löytyy niin ikään valinnanvaraa skaalalla 150-240 hp (110-177 kW). Pienimmillään CO2-kuorma jää 177g/km, ja koeajoyksilön CO2-kuorma yltää tasolle 218g/km (WLTP).

Kevythybriditekniikka perustuu muuten hukkaan menevän liike-energian talteenottoon. Evoquen moottori sammu automaattisesti, kun nopeus tippuu alle 17 km/h ja kuljettaja käyttää jarruja. Jarrutusenergia kerätään talteen matkustamon alle sijoitettuun akkuun, ja kerätty energia otetaan käyttöön taas liikkeelle lähtiessä, jolloin moottorin kuormitusta helpotetaan, ja polttoaineen kulutus saadaan alenemaan. Kevythybriditekniikan integroiminen uuteen Evoqueen on yksi askel kohti yhä yleistyvää hybriditrendiä, ja vuonna 2020 mallisto täydentyy Plug-in Hybrid PHEV -lataushybridillä jossa on kolmisylinterinen bensiinimoottori ja järjestelmän kokonaisteho noin 300 hv ja vääntö 540 Nm.Lataushybridin ennakkomyynti on jo käynnissä ennen kuin mallia on varsinaisesti esitelty.

Evoque on raskas citymaasturi, joka kuitenkin liikkuu todella vaivattomasti tehokkaan moottorin ja jatkuvan nelivedon ansiosta. Suuresta koostaan ja näin ollen suuremmasta ilman vastuksesta huolimatta auton liikkeellelähtö ja ajaminen muutenkin tuntuvat vaivattomalta. Toki tämän kokoisen paketin liikuttelu näkyy myös kulutuksesta, joka kasvaa helposti parisen litraa suuremmaksi kuin valmistajan ilmoitettu yhdistetty kulutus 9,3-9,9 l/100km, mutta loppupeleissä kulutus saattaakin olla ihan asiallinen ottaen huomioon moottorin tehon ja auton painon. Uuden Evoquen saa toistaiseksi vain 9-portaisella automaattivaihdelaatikolla. Vaihdelaatikon vaihtoväli on dynaaminen ja se mukautuu ajajan ajotyyliin ja on suunniteltu toimimaan optimaalisesti ja näin myös vähentämään polttoainekulutusta. Koeajossa tosin vaihtovälit saattoivat tuntua turhan pitkiltä erityisesti alamäkeen kiihdytyskaistaa ajaessa.

Ajoa säädellään jatkuvasti lukuisilla teknologioilla

Ajaminen tuntuu vankalta, mutkattomalta ja luotettavalta. Evoque ei määritelmän mukaisesti ole ns. ”aito” maastoauto, mutta arjessa vastaantuleviin haastavimpiin ajo-olosuhteisiin on kehitetty sekä vanhoja että uusia avustavia teknologioita. Uudessa Evoquessa monet teknologiat valvovat ajamisen dynamiikkaa jatkuvasti: jatkuva älykäs neliveto sekä tarvittaessa yli- tai aliohjautuvuuteen puuttuva ajonvakautusjärjestelmä Dynamic Stability Control (DSC) takaa huolettoman ajon. Vaativampaan maastoajoon Low Traction Launch, alamäkihidastin sekä Gradient Release Control- teknologiat tuovat turvallisuutta ja varmuutta. Low Traction Launch takaa sujuvat liikkeellelähdöt liukkaalta pinnalta, alamäkihidastin säätelee ajoneuvon vauhtia hankalissa alamäissä vaikuttamalla erikseen jokaiseen pyörään, ja Gradient Release Control-teknologia estää vauhdin liiallisen kasvamisen jarrun vapautuessa alamäessä ajaessa. Lisäksi alhaisissa nopeuksissa ja haastavassa maastossa (alle 30 km/h) All Terrain Progress Control-järjestelmä pitää ajoneuvon nopeuden tasaisena. Terrain Response 2 on vakiovaruste ja se sisältää automaattisen ajo-ohjelman valinnan.

Uuden Evoquen kosketusnäytöltä kuljettaja voi valita haluamansa ja olosuhteisiin sopivan ajotilan. Luonnollisestikin ajotiloja löytyy niin maasto-, liukas- kuin maantieajoonkin, ja näiden lisäksi kuljettaja voi valita automaattisen ajotilan, jossa sisäänrakennettu teknologia valitsee itse kulloisiin olosuhteisiin sopivan ajotilan. Evoquen maasto-ominaisuuksia onkin kiitelty. Uudessa Evoquessa kahluusyvyys on jopa 600 mm ja uuden Ground View-tekniikan avulla kuljettaja saa näkymän niin auton alle kuin keulankin ympäri. Toiminnosta on hyötyä niin kaupungissa kuin maastossakin, kun kanttareihin ja kiviin osumista tarvitsee vältellä.

Teknologiat ja ajajaa avustavat järjestelmät

Uusi Evoque on teknologioiltaan puhdasta premiumia. Sisätilaa koristaa nykyään kaksi isoa interaktiivista kosketusnäyttöä, on tuulilasinäyttöä ja löytyy vielä Clear Sight -digitaalinen taustapeili, joka itse asiassa on teräväpiirtolaajakuvakamera. Taustapeili näyttää nyt 50:n asteen alueelta auton taustaa ja toimii visuaalisesti yllättävän hyvin. Ainoana haittapuolena on, että etäisyyden arvioiminen vaikeutuu laajakuvakameran aiheuttaman vääristymän vuoksi, mutta tämä on lähinnä peruuttaessa ja pysäköimisessä syntyvä ongelma. Toisaalta ongelmat on tehty ratkottaviksi ja uudessa Evoquessa kuljettajaa avustavat järjestelmät kuten Park Pack ja Driver´s Assist Packiin kuuluvat peruutus- ja pysäköintitutkat avaavat kosketusnäytölle peruutuskamerasta tulevaa kuvaa. Taustapeilikameraan kyllä tottuu yllättävän nopeasti, mutta heille joille laajakuvakameran käyttö ei luonnistu on olemassa säätövipu taustapeilissä, joka muuttaa taustapeilin perinteiseksi taustapeliksi nappia vääntämällä.

Mainituissa Park- ja Driver´s Packissa on lukuisia kuljettajaa avustamia teknologioita, mm. älykäs hätäjarrutusavustin, katvealueen valvonta ja 360:n asteen surround-kamera. Lisäksi reaaliaikainen yhdistettävyys vastaa nykyaikaisen kuljettajan tarpeisiin:kuljettaja on yhteydessä virtuaalimaailmaan kaikkialla: esimerkiksi Apple CarPlay yhdistää kuljettajan älypuhelimeen, 4G WiFi -tukiasema internetiin ja InControl Remote yhdistää kuljettajan etänä Evoqueen. Navigaattori myös tietää reaaliaikaisen liikennetilanteen ja mm. lentoaikataulut.

 • Range Rover Evoque - Voimakas ja tyylitajuinen, eksklusiivisuutta henkivä SUV
 • Range Rover Evoque - Voimakas ja tyylitajuinen, eksklusiivisuutta henkivä SUV
 

Sisusta ja hinta

Sisätilaa on uudessa Evoquessa pyritty suurentamaan ja selkeyttämään. Molemmissa tehtävissä on onnistuttu. Takamatkustajien polvitilaa on ensimmäiseen Evoqueen verrattuna nyt 20 mm enemmän ja pientavarasäilytystä on parannettu. Tavaratila on kasvanut 10% etenkin leveydeltään ja nykyään löytyy läpilastausmahdollisuus. Tiloihin liittyvät parannukset olivat enemmän kuin tervetulleita, mutta tila-autoksi tätä katumaasturia tuskin voi kutsua. Rutinoitunut mökkeilijä on todennäköisesti edelleen tuskissaan.

Evoquen sisätila todella hemmottelee kuljettajaansa muotoilullaan, säätömahdollisuuksillaan ja materiaaleillaan. Sen ajaminen tuntuu suorastaan etuoikeudelta. Sekä penkin että ratin säätömahdollisuudet tulevat muistitoiminnolla, ja niin autoon saapuessa kuin siitä lähtiessä tulee miltei ruhtinaallinen olo, kun säädöt mukautetaan viimekertaisen ajolenkin mukaan. Kuljettajalla ja etumatkustajalla on rajattomasti jalkatilaa ja lyhyelläkin kuljettajalla on autosta hyvä näkyvyys ulos. Penkkien sähköiset säätömahdollisuudet tarjoavat poikkeuksen hyvän ristiselkätuen, mikä on suuri plussa pitkiä ajomatkoja ajatellen. Koeajetussa SE-varustelutason omaavassa yksilössä on lasinen panoraamakatto, joka puolestaan tuo avaruuden tunnetta matkustamoon. Ainoa moitittava asia, joka tosin on makuasia, on vaihdekepin fyysinen olemus; nappivalitsin olisi kenties sopinut nykyiseen pelkistettyyn tyyliin? Toisaalta oikea vaihdekeppi toimii myös edukseen vahvistaessa maastoauton mielikuvaa vaativissa olosuhteissa ajaessa.

Ulkoisesti lisävarusteena valittavat jopa 20-tuumaiset vanteet luovat todella jylhän tyylikkään ulkonäön, ja muutenkin auto on ulkoiselta muotoilultaan kokonaisuudessaan horjumattoman tyylikäs. Evoque jatkaa vuonna 2011 aloittamaansa perinnettä liikenteessä kääntämällä katseita ja herättämällä huomiota ulkonäöllään.

Ensimmäisen sukupolven Evoqueen verrattuna pidempi akseliväli antaa 20 mm enemmän polvitilaa takamatkustajille ja lisää pienten tavaroiden säilytystilaa – suurempi hansikaslokero ja keskilokero soveltuvat nyt helposti tableteille, käsilaukuille ja pulloille. Tavaratila on 10 prosenttia suurempi (nyt 591 litraa) ja leveämpi, joten siihen mahtuvat helposti kokoon taitetut lastenvaunut tai golfbägi. Tila kasvaa 1383 litraan, kun joustavat, 40:20:40-suhteessa taittuvat toisen rivin istuimet taitetaan alas. Läpilastausmahdollisuus keskellä esimerkiksi suksien kuljetusta varten on vakio-ominaisuus.

Uuden Evoquen verollinen lähtöhinta on 53 000 euroa. Koeajettu P250 SE-varustepaketilla maustettu yksilö irtoaa noin 81 000:lla eurolla. Katumaasturiluokasta löytyy Evoquen rinnalle lukuisia kilpailijoita joista osa pyörivät myös samassa hintaluokassa. Muun muassa Volvo XC90-mallista vuonna 2019 myytävät kevythybridit pyörivät hinnoissa 84-91 000 euroa, tulevat BMW X3 ja X5 plug-in hybridit luokassa 63-144 000 euroa, ja Lexuksen vastaavan kokoiset kevythybridit irtoavat välillä 49-89 000 euroa.

Etenkin koska Evoquen sisätila on mainittuihin kilpailijoihin verrattuna pienehkö, herää kysymys onko Evoque vain ylihinnoiteltu iso henkilöauto. Rangella ajaminenhan on tunnetusti elämäntyyli. Evoquessa tosin on paljon muutakin kuin brändiuskottavuutta- etenkin sen maasto-ominaisuudet vetävät uusien teknologioiden myötä kilpailijoihin verrattuna pidemmän korren. Myös se, että kaikki vuodesta 2019 eteenpäin saatavat Evoquet ovat kevythybrideitä lähettää kenties myös sanoman uudesta aikakaudesta, jossa autonvalmistajat pyrkivät kantamaan vastuunsa polttoainekulutuksen vähentämisessä autoilussa. Sitä ei käy kieltäminen, että Evoquen uniikki ja karismaattinen ulkonäkö varmasti toimii yhtenä tekijänä ostopäätöstä pähkäillessä: Evoque on aina Evoque.

Kehuttavaa

Moottorin voima, näkyvyys, alustan jämäkkyys

Huomautettavaa

Luistonestojärjestelmän hitaahko reagointi, vaihdekepin fyysinen kömpelyys, pieni tavaratila

Range Rover Evoque P250 Hybrid AWD Aut SE

Iskutilavuus:1998 cm3
Teho, kW (hv) 5500 rpm:183 (249)
Omamassa:1948 kg
CO2-päästöt:218 g/km
Yhdistetty kulutus:9.3-9.9 l/100km
Malin - Tverin
Malin Tverin Malin on autoja rakastava akateemikko. Autot nostavat hänen ihonsa kananlihalle. Malinin kaikilla autoilla on ollut nimet ja he ovat olleet perheenjäseniä. Esirakkaus BMW-merkkiin syntyi vuonna 2003 kun Betsy astui Malinin elämään. Tänä päivänä autovalintana on BMW 1-sarjan möreä dieseli, ja haaveena on joskus taas hankkia Can-Am kolmipyöräinen. Toivossa on hyvä elää ja kaikkea voi ajaa koroissa.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Land Rover Range Rover Evoque

     
4.3
Read user reviews or write your own »

For sale Land Rover Range Rover Evoque cars

test
Land Rover Range Rover Evoque1.5, '22, Undriven
68 940 €
test
Land Rover Range Rover Evoque1.5, '22, Undriven
72 967 € (incl. VAT)
test
Land Rover Range Rover Evoque1.5, '22, Undriven
68 360 € (incl. VAT)
test
Land Rover Range Rover Evoque1.5, '21, 3 tkm
80 184 € (incl. VAT)
test
Land Rover Range Rover Evoque1.5, '21, Undriven
64 810 €
test
Land Rover Range Rover Evoque1.5, '21, Undriven
72 367 €
test
Land Rover Range Rover Evoque1.5, '22, Undriven
76 549 € (incl. VAT)
test
Land Rover Range Rover Evoque1.5, '21, 11 tkm
71 800 € (incl. VAT)
Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information OmaNettix - All vehicle information in one place Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Land Rover test drives

All test drives »
TM koeajo: Range Rover Evoque SD4 A Prestige

TM koeajo: Range Rover Evoque SD4 A Prestige

Villimpi Range: Range Rover Evoque

Villimpi Range: Range Rover Evoque

Range Rover Velar – Katumaasturi suoraan catwalkille

Range Rover Velar – Katumaasturi suoraan catwalkille

Land Rover Discovery – Brittieleganssia modernilla twistillä

Land Rover Discovery – Brittieleganssia modernilla twistillä

Range Rover Hybrid ja Range Rover Sport SDV8 – autovoimalat

Range Rover Hybrid ja Range Rover Sport SDV8 – autovoimalat