Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 7 436   0

Renault Scenic – Monipuolinen avantgarde-sukkula

Renault Scenic – Monipuolinen avantgarde-sukkula
 • Renault Scenic
 • Renault Scenic
 • Renault Scenic
 • Renault Scenic
 • Renault Scenic
 • Renault Scenic
 • Renault Scenic
 • Renault Scenic
 • Renault Scenic
 • Renault Scenic

Renault Scenic on ennakkoluuloton tila-auto, joka jakaa mielipiteet persoonallisella ulkonäöllään.

Renault Scenic sattui olemaan merkityksellinen auto myöhäisteini-ikäni kaveriporukassa. Simo-Pekka oli meitä muita yhtä ikäluokkaa vanhempi ja alkuvuodesta syntynyt ja siten pitkään porukan ainoa, jolla oli ajokortti.

Simo-Pekalla oli kortti, ja Simon äidillä taas seisoi pihassa Renault Scenic vm. 1999. Kun se kerran oli lainattavissa, sitä myös ahkerasti lainattiin. Simo-Pekka ajoi, muut olimme kyydissä. Tehtiin lyhyitä ja pitkiä matkoja. Kotimaassa ja ulkomailla.

Näinpä Scenic liittyy parhaisiin nuoruusmuistoihini, mutta valitettavasti niin kovin usein myös vastoinkäymisiin. Scenic ei ollut yhtä tai kahta kertaa ongelmissa. Milloin petti akku, milloin reistailivat sähköikkunat, milloin paloi syystä tai toisesta moottorivalo.

Noihin aikoihin kukaan meistä ei kantanut taloudellista huolta auton luotettavuudesta ja keskelle talvista pientaretta päättyneet matkat saivat seikkailun luonteen. Ensimmäisen sukupolven Scenic ei silti jättänyt autona kovinkaan mairittelevaa vaikutelmaa. Eikä sitä kukaan minään kaunokaisena koskaan pitänyt.

Muutama vuosi sitten katseeni kiinnittyi avaruuden väriseen ja näköiseen Renaultiin, joka lipui taidokkaassa ranskalaisessa tv-sarjassa pitkin Marseillen katua. Voiko tuo olla Renault Scenic?

Kyllä se oli. Pidän siitä, että ranskalaiset ovat uskaltautuneet muotoilemaan autojaan uudella tavalla. Katsokaa nyt tätä Sceniciä. Isojen renkaiden ja tulevaisuusorientoituneiden vanteiden päällä lepää avaruussukkulaa muistuttuva hahmo, joka ulkoiselta olemukseltaan on niin omintakeinen, ettei siitä tiedä koittaako se olla tila-auto, cross-over vai sympaattinen pieni kaupunkiauto.

Monipuolisuudesta onkin yritetty hakea uuden Scenicin valtteja. Korkealla seisovassa autossa on lievää katumaasturimaista tuntua etenkin ohjaamosta käsin. Isot, vakiona tulevat 20 tuumaiset, renkaat ja korkea maavara tuovat aitoa iloa lumisessa kaupungissa tai suomalaisilla mökkiteillä.

Autossa on leveät ja mukavat penkit ja monipuolinen ohjaus- ja viihdejärjestelmä. Ajettavuus ja ajokokemus ovat mainioita. Mitään tehopakkausta Scenicistä ei ole haettu, mutta se liikkuu mukavasti niin kaupungissa kuin maanteillä. Isot renkaat pitävät hyvin ja ottavat myös epätasaisen ajoalustan mukavasti haltuun.

Tilaa syntyy palikoita siirtelemällä

Renault Scenic – Monipuolinen avantgarde-sukkula

Se onko Scenic tilava, riippuu siitä mihin sitä vertaa. Vanha Scenic oli kyllä isompi, mutta toisaalta verrattuna vaikkapa nykypäivän cross-overeihin, on sekä Scenicin matkustamo että tavaratila mukavan kokoinen. Ohjaamossa tilaa on paljon, katto on korkealla ja avaruutta lisää se, että tuulilasi on työnnetty kauas ja kojelautaa venytetty pitkälle eteenpäin.

Takapenkkejä voi liikuttaa eteen- ja taaksepäin riippuen siitä haluaako tilaa matkustamoon vai tavaratilaan. Takapenkille mahtuu mukavasti kolme ihmistä ja tavaratila vetää perusasennossaan 572 litraa. Takaistuinten selkänojat saa flipattua kumoon yhdellä painaksulle joko takatilasta tai ajotietokoneesta käsin.

Takapenkeillä polville tärkeitä senttejä on valitettavasti uhrattu vanhanaikaisille matkustajapöydille, joiden toivoisi ainakin olevan vapaavalintainen lisävaruste. Luovuutta sisätiloihin tuo liukuva keskikonsoli, joka kätkee sisälleen 13 litran säilytystilan.

Sisältä katsoen Scenicin erikoinen muotoilu korostuu juuri pitkälle eteen työnnetystä tuulilasista ja ratkaisun mahdollistavasta sivukaarista. Uudenlaiseen näkymään totuttelu vie aikansa. Erityisesti etukaarien alle jäävät pikkuruudut ja niistä ohi vilahtelevat kohteet harhauttavat ja säikyttävät tottumattoman kuskin herkästi.

 • Renault Scenic – Monipuolinen avantgarde-sukkula
 • Renault Scenic – Monipuolinen avantgarde-sukkula
 

Ihan aitoa yritystä

Scenic on lähtenyt rohkeasti hakemaan omaa linjaansa muotoilussa, mutta uutta on pyritty luomaan myös toiminnallisuudessa – erityisesti hintaluokan kilpailijoihin nähden. Scenic tuo vakiovarusteina jalankulkijavaroittimen sekä aktiivisen hätäjarrutusjärjestelmän josta jälkimmäistä päästiin koeajossa kokeilemaan käytännössä maantielle syöksyneen hirven kohdalla. Toimii!

Isokokoinen kosketusnäyttö on varustettu mukavasti erilaisilla toiminnoilla niin ajoasetusten säätöön kuin matkustoman viihtyvyyteen liittyen. Renault’sta saa myös itselleen eko-sparraajan, joka opastaa kohti taloudellisempaa ajoa ja pisteyttää jokaisen ajosuorituksen.

Renault on pyrkii uudella Scenicillä tekemään saman kuin 20 vuotta aiemmin ensimmäisen sukupolven versiollaan: määrittelemään uudelleen tila-autosegmentin perusteita. Se on erikoinen auto, joka monipuolisuudellaan tarjoaa kiinnostavan vaihtoehdon perheautoksi. Saatavilla on myös 7-paikkainen Grand Scenic malliversio.

Teksti: Ville Hulkkonen

Kehuja: Omaperäisyys muodossa ja toiminnassa, mukautuvuus, varustelu

Parantamisen varaa: Suorituskyky, omaperäisyys

Renault Scenic Energy TCe 115:

Moottori:Nelisylinterinen, 1 198 cm3 bensiinimoottori
Teho:116 hv (85 kW) @ 4500 rpm
Vääntö:190Nm @ 2000 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:12,3 s.
Vetotapa:Etuveto
Vaihteisto:6-vaihteinen manuaalivaihteisto
EU-kulutus:5,8 l / 100 km
CO2-päästöt:129 g/km
Mitat (pit/lev/kork):4406mm/1866mm/1653mm
Omamassa:1503 kg
Tavaratila:571 l
Koeajoauton hinta:29 190€

Nettiauto User Rating for vehicle model : Renault Scenic

     
3.8
Read user reviews or write your own »

For sale Renault Scenic cars

test
Renault Scenic1.2, '17, 32 tkm
17 700 €
test
Renault Scenic1.2, '18, 48 tkm
16 450 €
test
Renault Scenic1.5, '15, 163 tkm
9 300 €
test
Renault Scenic1.2, '18, 81 tkm
17 900 €
test
Renault Scenic1.5, '15, 54 tkm
12 550 €
test
Renault Scenic1.5, '19, 40 tkm
19 890 €
test
Renault Scenic1.5, '18, 23 tkm
18 900 €
test
Renault Scenic1.5, '16, 60 tkm
19 650 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Renault test drives

All test drives »
Renault ZOE – Pieni, mutta pippurinen sähköauto

Renault ZOE – Pieni, mutta pippurinen sähköauto

Renault Captur – Kaupunkiseikkailija

Renault Captur – Kaupunkiseikkailija

Renault Clio – Valtaisan vakuuttava pikkuranskis

Renault Clio – Valtaisan vakuuttava pikkuranskis

Renault Trafic

Renault Trafic

Renault esitteli uudistuneet hyötyautonsa - Traficin ja Masterin

Renault esitteli uudistuneet hyötyautonsa - Traficin ja Masterin