Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.

Toyota Land Cruiser – Väkivahva klassikko

Toyota Land Cruiser – Väkivahva klassikko
 • Toyota Land Cruiser
 • Toyota Land Cruiser
 • Toyota Land Cruiser
 • Toyota Land Cruiser
 • Toyota Land Cruiser
 • Toyota Land Cruiser
 • Toyota Land Cruiser
 • Toyota Land Cruiser
 • Toyota Land Cruiser
 • Toyota Land Cruiser
 • Toyota Land Cruiser
 • Toyota Land Cruiser
 • Toyota Land Cruiser
 • Toyota Land Cruiser

Toyota Land Cruiser on täysiverinen maastoauto, joka ei pelkää talvikeliä tai metsäpolkuja.  

Toyota Land Cruiser on malli, jota ei ole automaailman uudet trendit juuri heilutelleet. Japanilaisvalmistajan maasturimalli vaikuttaa paikoin siltä, että vuosi olisi edelleen 2003.

Land Cruiserin ulkomuoto on vuosien saatossa päivittynyt useaan otteeseen, mutta moni asia on silti ennallaan. Kun hyppää sisään vuoden 2021 Land Cruiseriin, muistuttavat ohjaamon namiskat ja puhaltimen “näytöt” vuoden 2006 Aurista.  

Ohjaamo muistuttaa monella tapaa ammattiautomaailmasta, sillä hytti voisi yhtä hyvin sijaita Hiacen sisuksissa. Ainoa sadan tonnin hintaa perusteleva ominaisuus ovat nahkajakkarat, joista löytyy jopa ilmastointi.

Se, että asiat päivittyvät viiveellä, on sekä hyvä että huono. Land Cruiser tuskin kärsii lastentaudeista, sillä tekniikka on monissa liemissä keitettyä. Toki isompi modernisaatio tuskin tekisi pahaa.  

Mutta on Toyotan maasturimalliin sentään tuotu kosketusnäyttö. Muiden valmistajien vastaaviin verrattuna se vaikuttaa olevan vuosikymmenen takainen, mutta kosketusnäyttö kuitenkin. Mittaristo on kuitenkin perinteinen.  

Pellin alla pelkkää dieseliä 

Toyota Land Cruiser – Väkivahva klassikko

Ulkokuori on päivittynyt vuosien aikana useampaan kertaan ja tällä hetkellä muotokieli on viime aikojen Toyota-malleihin verrattuna perinteistä ja maltillista. Ehkä Land Cruiserista ei olla haluttu tehdä liian erilaista edeltäjiin verrattuna.  

Samaa perinteistä linjaa noudattelee toki myös voimalinja. Pellin alla on edelleen D-4D moottori, joka on 2,8-litrainen. Dieselmylly tuottaa tätä nykyä sentään yli 200 hevosvoimaa. Vääntömomentti on tasan 500 Nm. Moottorivaihtoehtoja ei tarvitse miettiä, sillä niitä on tasan yksi.

Tätä nykyä suurikokoinen dieselmoottori alkaa olla vahvasti menneisyyttä. Mukaan ei ole tuotu hybriditekniikkaa, eikä muita kulutusta tai päästöä laskevia innovaatioita. CO2-lukema on muhkeat 252 ja dieseliä kuluu sadalla 9,6 litraa. Kuski saa siis maksaa käyttövoimaveroa summan, joka varmasti kirpaisee.  

Toyotan moottori ei tarjoa äärimmäistä maksimitehoa ja vääntöä, vaan luotettavuutta ja riittävää suorituskykyä. 0–100 km/h lukema ei ole Land Cruiserin kaltaisessa autossa merkittävässä roolissa. Pääasia lienee se, että tuohon lukemaan ylletään. Toyotan kohdalla numero on 11,2 sekuntia. 

Land Cruiserin hienous perustuu siihen, että sen suorituskyky on tasan sama riippumatta siitä, onko kyydissä yksi vai seitsemän ihmistä tai vedetäänkö perässä täydessä lastissa olevaa peräkärryä.

Jämerästä ajotuntumasta on kiittäminen alustaa ja jäykkää taka-akselia. Toyota kulkee häijyssä kelissä ja maastossa eleettömästi kuin mikä. Koeajon aikana tarjoutui mahdollisuus päästä ajamaan Toyotalla ankarassa lumikelissä. Tällaisessa Land Cruiser on kuin kotonaan.  

Lisäturvaa tuo se fakta, että maasturin kyydissä istutaan suurinta osaa muuta autokalustoa korkeammalla. Se luo lisää turvallisuuden tunnetta.  

Dynaaminen alusta 

Koeajetussa versiossa oli myös Premium-mallissa lisävarusteena oleva dynaaminen KDSS-jousitus. Järjestelmä lisää vakautta ja vähentää kallistelua maastossa ja maantiellä. Lopputulos on varsin toimiva.  

Land Cruiserin pääpaino on ylipäätäänkin maastokelpoisuudessa. Se on maastoauto, jolla voi oikeasti mennä tiettömien taipaleiden ääreen. Kyseessä on yksi etenemiskykyisimmistä autoista, jonka kaupasta voi itselleen ostaa. 

Tätä nykyä Land Cruiserin elektroniikasta löytyy paljon hyödyllisiä palikoita maastoajoa ajatellen. Crawl control muokkaa moottorinohjausta ja jarruja hitaassa ja mäkisessä ympäristössä. Mäkilähtöavustin (Hill-start assist) estää autoa valumasta jyrkissä mäissä taaksepäin. Idea on toki tuttu suurimmasta osasta nykyautoja ylipäänsä.

Koeajon aikana tulin kertaalleen kokeilleeksi auton etenemiskykyä ja on todettava, että järkälemäinen maastoauto menee paikoista, joista sen ei odottaisi selviytyvän. Kyseessä ei siis ole pelkkä sananhelinä.  

Land Cruiserissa on luonnollisesti jatkuva neliveto ja keskitasauspyörästön lukko. Nämä ovat ehdottomia perusvarusteita silloin, kun olosuhteet yltyvät pahoiksi.

 • Toyota Land Cruiser – Väkivahva klassikko
 • Toyota Land Cruiser – Väkivahva klassikko
 

Kallis, muttei öky 

Yksi Toyotan vahvuuksista on se, että se ei herätä samanlaista painetta naapurisuhteisiin kuin vaikkapa saksalaisen Premium-merkin järkälemäinen katumaasturi. Land Cruiser on työkalu ja edustusauto samassa viehättävässä paketissa.  

Kotimaisella autoverotuksella Land Cruiserin hinnat alkavat reilusta 95 000 eurosta. Tuolloin kyseessä on Active-varustelutason auto. Kattavammin varusteltu Style maksaa reilut 16 000 enemmän ja tuolloin lisänä tulevat suuremmat vanteet, adaptiivinen vakionopeudensäädin, JBL stereot, astinlaudat, kaistavahti, parkkitutkat ja niin edelleen. 

Kovimman varustelutason Premium maksaakin sitten jo yli 130 000 euroa. Tuolloin jousitus muuttuu adaptiiviseksi ja päälle heitetään Crawl control -järjestelmä. Lisäksi tuolloin vakiovarustukseen kuuluu myös takatasauspyörästön lukko ja maastokamerajärjestelmä ja maastoajoavustin. Toki hintaan kuuluu myös kaksi lisäjakkaraa.  

Vaikka Toyota ei ole radikaalisti uudistanut maastomalliaan, on se valtavan viehättävä auto. Ajokokemus on autoilua puhtaimmillaan ja rehdeimmillään. Tosin fakta lienee se, että autoteollisuuden muutos tulee pakottamaan myös Land Cruiserin sähköisempään voimalinjaan.  

Tuomas Rajala 

Kehuja: erinomaiset maastokyvyt, tuttu Land Cruiser –tunnelma 

Parantamisen varaa: sähkötön voimalinja, modernisointi ei tekisi pahaa 

Toyota Land Cruiser Premium:

Moottori:4-sylinterinen, 2755 cm3 dieselmoottori
Teho:204 hv (150 kW) @ 3400 rpm
Vääntö:500 Nm @ 1600-2800 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 11,1 s.
Huiput:175 km/h
Vetotapa:Neliveto
Vaihteisto:6-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus:9,6 l / 100 km
CO2-päästöt: 249-252 g /km
Mitat (pit/lev/kork): 4840mm/1885mm/1835mm
Koeajoauton hinta: 131 431€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Toyota Land Cruiser

     
3.9
Read user reviews or write your own »

For sale Toyota Land Cruiser cars

test
Toyota Land Cruiser2.8, '22
94 800 € (incl. VAT)
test
Toyota Land Cruiser2.8, '19, 63 tkm
69 890 € (ALV väh.kelp.)
test
Toyota Land Cruiser2.8, '19, 34 tkm
72 800 € (ALV väh.kelp.)
test
Toyota Land Cruiser2.8, '20, 60 tkm
76 900 € (ALV väh.kelp.)
test
Toyota Land Cruiser2.8, '19, 77 tkm
77 900 € (incl. VAT)
test
Toyota Land Cruiser2.8, '20, 76 tkm
68 500 €
test
Toyota Land Cruiser2.8, '18, 87 tkm
68 900 € (ALV väh.kelp.)
test
Toyota Land Cruiser2.8, '18, 82 tkm
65 900 €

Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information Safety instructions Nettiauto.com
on mobile
My vehicles

More Toyota test drives

All test drives »
Toyota Land-Cruiser 2.8 D-4DPremium Automaatti

Toyota Land-Cruiser 2.8 D-4DPremium Automaatti

Toyota Hilux – Työn raskaan raataja

Toyota Hilux – Työn raskaan raataja

Säännöllisellä merkkihuollolla maksuton turva jopa 10-vuotiaalle autolle
MAINOS

Säännöllisellä merkkihuollolla maksuton turva jopa 10-vuotiaalle autolle

Toyota Yaris GR – Räävittömän hauska ratakirppu

Toyota Yaris GR – Räävittömän hauska ratakirppu

Toyota C-HR - luotettavan luonteikas Qashqain kampittaja

Toyota C-HR - luotettavan luonteikas Qashqain kampittaja