Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 72 677   0

Tyypit: Fiat 500

Tyypit: Fiat 500
  • Fiat 500
  • Fiat 500
  • Fiat 500
  • Fiat 500

Tämänkertaiset tyypit otettiin Fiat 500:lla, joka oli lainassa Porin Naviautosta. Ilmoitus löytyy linkistä http://www.nettiauto.com/1614405

TaustaaFiat 500 on täysin uusi automalli, johon on lainattu 50-luvun kaimansa sympaattinen imago ja kokoluokka. Fiat 500:ssa hyödynnetään muista malleista tuttuja komponentteja – lähinnä moottori ja vaihteensiirto ja tietyt alustan sekä sisustan osat.

Autoa ei vielä saa Suomesta virallisen maahantuojan puitteissa, mutta Porissa toimiva Naviauto Oy ottaa vastaan tiedusteluja ja sitovia tilauksia vastaavista vähän ajetuista yksilöistä. He ovat tuoneet kolme kappaletta ko. mallia, joista jokaiselle on ostaja valmiina.

Nyt muodustui ainutlaatuinen tilaisuus ottaa tyypit autolla, jota moni ei vielä ole edes nähnyt luonnossa!

EnsivaikutelmaOlen lukenut monet tarinat tästä automallista eri autolehdistä. Ensimmäinen huomio on, että 500 on kookkaampi kuin voisi ennakko-odotusten perusteella arvella. Erityisesti sen korkeus yllättää. Kyseessä on nykyisen Nissan Micran kokoinen auto. Mittasuhteet tässä autossa heittävät häränp:tä: takaikkuna ja takapaksi näyttävät aivan mitättömiltä. Tämä on muotoilullista kikkailua, leveä etuovi ulottuu nimittäin pitkälle takaistuintilojen puolelle.AjossaAjettuvuutta kuvaa muutama sana: näppärä, Eloisa, ehkä jossakin mielessä rauhaton. Alustaa voi säätää nappia painamalla Sport –asentoon, ja se onkin suositeltavaa. Perusasennossaan Fiat 500:n ajo-ominaisuudet ovat pompottavat, johtuen lyhyestä akselivälistä sekä korkeasta korista.

Moottori vastaa herkästi kaasuun. Numeroiden valossa suorituskyky on varmasti vaatimaton, mutta ajotuntuma on tärkeämpi määre. Se kertoo, että moottori vääntää nöyrästi jo pienimmiltä kierroksilta asti. Sattumaa vai suunniteltua, mutta moottorin pakoäänet on korvaan sopivaa matalaa kurnutusta.

Edessä istutaan korkealla ja sivuttaistuki on siinä ja siinä riittävä. Korkealla autolla mutka-ajo on aina haastavaa. Parhaimmillaan Fiat 500 on kaupunkipyörityksessä. Voin vain kuvutella itseni Torinon kesäisessä päiväruuhkassa täysilmastoidulla autolla tööttäilemässä kaikille syystä tai ilman syytä.

  • Tyypit: Fiat 500
  • Tyypit: Fiat 500
 

Tilat ja varusteluSisusta on todella makea. Kiiltävän pianolakatulta puulta näyttävä kojelauta ja norsunluunvaaleat somisteet ovat todella viehkot. Värejä on käytetty rohkeasti, ja lopputulos on erittäin onnistunut. Mieleen hiipii kaksi epäilystä: a) kyllästyykö tähän karamellin makeaan sisustaan ajan myötä? b) miten näin vaaleat sisustuselementit kestävät käyttöä?

Viimeistelyn taso on moitteeton; on mukava nähdä että Puolassa kokonaan koottu auto täyttää kriittisemmänkin ostajan odotukset. Nykyään on mahdoton sanoa, mistä maasta autojen eri komponentit tulevat. Tai ylipäätään missä maassa mikäkin auto on valmistettu.

Viehkeänä yksityiskohtana mainittakoon auton mittaristo, joka on täysin omalaatuinen. Nopeus- ja kierroslukumittarin asteikot ovat saman ympyrän sisällä ja ainostaan Volvo Amazonin –tapainen osoitin kertoo, mikä on minkähetkinen tilanne.

Keskellä pyöreätä mittaria on oranssein valoin toteutettu lämpötila- ja polttoainemittarit, ajotietokone, matkamittari sekä radion näyttö. Varoitusvalot on ripoteltu mittariston ulkokehälle.

Sisätilat ovat yllättävän väljät. Taakse mahtuu helposti kaksi aikuista, sillä auton korkeus ja ryhdikäs istuma-asento aiheuttaa näköharhan joka jatkuu tavaratilan puolelle. Sisältä katsottuna näyttää, ettei tavaratilaa ole ollenkaan. Käytännössä takapenkin takareuna on kiinni takaikkunassa. Yllätys onkin suuri kun avaan luukun ja totean, että siellä on kuin onkin useamman kymmenen litran korkea, mutta odotetusti emmental –juuston muotoinen potero ostoksille.


YhteenvetoFiat 500 on jatkoa retroautovillitykseen, jonka muita edustajia ovat BMW:n omistama Mini, Chrysler PT Cruiser, sekä VW New Beetle. Kaikki ovat myyneet hyvin, sillä autot ovat persoonallisia ja nykyaikaisia, eikä tekniikka poikkea perinteisistä autoista.

Fiat 500:n ympärillä vellonut kohu on niin suurta, että autolle voi povata erittäin hyvää menekkiä. Se on laadukkaasti tehty trendikäs pikkukulkine, jonka dieselversio on jo nyt maailmalla erittäin haluttu.

Koeajossa ollut auto on malliston huippuversio, isoimmalla koneella ja parhaimmalla varustetasolla.

Fiat 500:sia voi tiedustella Naviautosta, puhelin Porin liikkeeseen on 02 6355 990. Verkkosivut löytyvätä osoitteesta www.naviauto.fi


Kirjoitti: Mika Fagerström

Nettiauto User Rating for vehicle model : Fiat 500

     
4.1
Read user reviews or write your own »

For sale Fiat 500 cars

test
Fiat 5001.0, '20, Undriven
16 590 € (incl. VAT)
test
Fiat 5001.2, '20
15 490 €
test
Fiat 5001.0, '20, 2 tkm
16 900 € (incl. VAT)
test
Fiat 5001.0, '20, Undriven
14 490 € (incl. VAT)
test
Fiat 5001.0, '20, Undriven
14 972 € (incl. VAT)
test
Fiat 5001.0, '20, Undriven
16 582 € (incl. VAT)
test
Fiat 5001.0, '20, Undriven
16 582 € (incl. VAT)
test
Fiat 5001.2, '20, Undriven
16 900 € (incl. VAT)
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Fiat test drives

All test drives »
Fiat 500 Hybrid – Avokattoinen söpöliini

Fiat 500 Hybrid – Avokattoinen söpöliini

Fiat esittelee hybridin Fiat 500-malliin

Fiat esittelee hybridin Fiat 500-malliin

Fiat 500L - uusilla moottoreilla voimaa perhe-elämään

Fiat 500L - uusilla moottoreilla voimaa perhe-elämään

Tekniikan Maailman ajettua: Fiat Abarth 500 Esseesse

Tekniikan Maailman ajettua: Fiat Abarth 500 Esseesse

Fiat valmistaa pian sähkö- ja hybridiautoja aurinkoenergialla

Fiat valmistaa pian sähkö- ja hybridiautoja aurinkoenergialla