Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 43 498   0

Tyypit: Porsche 944 turbo

Tyypit: Porsche 944 turbo
  • Porsche 944
  •  
  •  
  •  

Tämänkertaisen koeajon kohde on Porsche 944 turbo, joka on myytävänä Finnbikes Oy:llä Helsingissä (http://www.nettiauto.com/37209 )

ENSIVAIKUTELMA PORSCHESTA

Porsche 944 on legendaarinen urheiluauto. Auto ei ole mitenkään vanhahtava, vaikka on jo 17 vuoden ikäinen. Tämän yksilön kohdalla asiaan vaikuttavat 17” aluvanteet, jotka nuorentavat autoa kymmenellä vuodella.

Ennakko-odotukseni autosta olivat tietenkin korkealla, olihan takana samantyyppisten turboautojen koeajot tältä keväältä. Ford Sierra Cosworth ja Opel Calibra Turbo 4 x 4 ovat toteutukseltaan samantyyppisiä, vaikka eroja on paljon. Porsche on aina Porsche!

2,5 litrainen nelikko turbolla ja takaveto… Otetaan selvää!

AJOSSA

Porscheen ei noin vain istuta – sinne asettaudutaan. Kun kuskin penkille on vihdoin itsensä vääntänyt, ei sieltä helposti halua pois lähteäkään. Puolinahkaverhoiltu penkki on erittäin voimakkaasti muotoiltu. Minun vartalooni se sopi loistavasti; tunsin istuvani penkin sisällä.

Ohjauspyörä on aavistuksen verran liian matalalla, mutta siihen tottuu nopeasti. Kuljettajan penkissä on sähkösäädöt, joilla useampi löytää hyvän kompromissin ajoasennon suhteen.

Hallintalaitteiden tutustumiseen kannattaa käyttää hetki. Nippeleitä ja nappuloita on hajasijoitettuna sinne sun tänne muuten tyylikkäässä kojelaudassa.

Näkymät kuljettajan penkiltä ovat mainiot. Näkyvyys eteen ja taakse on hyvä – ainoastaan takaviistoon on pientä katvetta.

Irrotettava targakatto on Porschen äänentuottajista kärkisijalla. Seuraavaksi tulevat renkaat ja vasta sitten pakoäänet. Itse moottori on suhteellisen vaimea, eikä turbokaan pidä mitään meteliä, vaikka pedaalia polkee kohti konehuonetta tosissaan.

SUORITUSKYKY

VAKUUTTAVA! Ajotuntuman perusteella arvelin auton kiihtyvän nollasta sataan viitosella alkavalla luvulla. Ja niinhän se oli, kun pääsin kirjoituspöydän ääreen – 5,7 sek!! Turbokoneinen auto on aina yhtä lystikäs tuttavuus. Tehoa tulee tasaisesti kaikilla vaihteilla. 350 Nm on erittäin kova arvo ja se tuntuu tässä Porschessa hiukan erilaiselta kuin esimerkiksi edustusautoksi luokiteltavassa V8 Coupé-Mersussa.

Alusta on huomaamaton ja viritetty kaikenlaiseen ajoon. 944 on hyvä ajaa kaikilla pinnoilla ja kaikilla nopeuksilla. Se, jos mikä kertoo että auton alustageometrian suunnitteluun on paneuduttu. Vertailuna mainittakoon, että oma M5:seni ei ollut mitenkään mukava auto alle 160 km/h vauhdissa…

TILAT JA VARUSTELU

Takapenkillä on turvavyöt kahdelle, mutta ei siellä voi 140 cm pitempää anoppia suurempaa esinettä kuljettaa millään. Mikä lie ollut syy edes rakentaa takapenkkiä autoon alun perin? Tavaratila on matala ja onneksi laakea takaikkuna aukeaa ylös asti.

Varusteita on auton ikään nähden hienosti: sähkökäyttöiset ikkunat, targakatto, sähköpenkki, CD-soitin, ohjaustehostin ynnä muuta. Ilmastointi puuttuu ja tietenkin nykyautoissa olevat airbagit.

TEKNISET TIEDOT (Autotalli.com:in mukaan):

Teho 250 hv
Vääntömomentti 350 Nm
Huippunopeus 260 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 5,7 sekuntia
Kulutus: 6,9 – 9,0 - 13,1 litraa sadalla

YHTEENVETO

944 turbo on niin aito Porsche kuin olla voi. Suorituskyky on erittäin vakuuttava ja ajo-ominaisuudet ovat edelleen loistavat, vaikka auto viettää kohta 18v -synttäreitä! Ikä toki tuntuu joissakin auton ominaisuuksissa – mutta 944 turbo tuo 110% vastineen investoinnille.

Pidä kiirettä jos haluat tämän! Näiden hinta ei ainakaan laske...

Lisätiedot Porschesta ja kuvat: http://www.nettiauto.com/37209

Nettiauto User Rating for vehicle model : Porsche 944

     
4.1
Read user reviews or write your own »

For sale Porsche 944 cars

test
Porsche 9443.0, '91, 124 tkm
18 500 €
test
Porsche 9442.7, '89, 108 tkm
11 000 €
test
Porsche 9442.5, '83, 56 tkm
7 800 €
test
Porsche 9442.5, '83
14 000 €
test
Porsche 9442.5, '84, 227 tkm
6 000 €
test
Porsche 9442.5, '85, 77 tkm
9 900 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Porsche test drives

All test drives »
Porschen uudistettu 991.2 Carrera S tarjoaa enemmän tehoja, enemmän vääntöä ja pienemmän kulutuksen.

Porschen uudistettu 991.2 Carrera S tarjoaa enemmän tehoja, enemmän vääntöä ja pienemmän kulutuksen.

Porsche Cayenne – Urheiluauto katumaasturin kuorissa

Porsche Cayenne – Urheiluauto katumaasturin kuorissa

Porsche 911 Turbo S - Voima on kanssasi

Porsche 911 Turbo S - Voima on kanssasi

Porsche Cayenne: Luksusta kohtuuhinnalla

Porsche Cayenne: Luksusta kohtuuhinnalla

Porsche Panamera: Dieselin uusi tuleminen

Porsche Panamera: Dieselin uusi tuleminen