Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 22 853   0

Tyypit: Renault Megané 1.6i 16V 5d Coupé

Tyypit: Renault Megané 1.6i 16V 5d Coupé
  • Renault 6
  • Renault 6
  • Renault 6
  • Renault 6

Tämänkertaisen tyypityksen kohde on Renault Megane 1.6i 16V 5d Coupé, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Helsingissä (http://www.nettiauto.com/69356 )

ENSIVAIKUTELMA MEGANESTA

Synkän ja tumman päivän piristeeksi kirkkaanpunainen ranskatar koeajoon… Lukijoiltamme saamamme palautteen johdosta on aika ajaa vaihteeksi jokamiehen autoja. Niitä saa edelleen tarjota koeajoon allekirjoittaneelle mika@nettiauto.com tai 0500 500049.

Megane on varmasti jokaiselle tuttu näky Suomen teillä. Sukkulamainen ja persoonallinen muotoilu on mielestäni onnistunut. Vuosien saatossa etumaski on kokenut päivityksen kertaalleen. Sisustassa näkyvin ero ensiversioon on airbagilla varustettu ohjauspyörä. Varustetaso on toki huomaamatta kohentunut vuosien saatossa.

Sisustassa on käytetty siniharmaita sävyjä – penkkien ja oviverhousten ollessa kuvioitua plyysiä.

AJOSSA

Ajoasento on Renaultille tyypillinen – kaviot ahtaalla ja ratti ja mittaristo normaalia vänkyrämmässä kulmassa. Istuin on muuten mukava, mutta istuinosa on lyhyehkö. Penkki upottaa jonkin verran, joten ajoasennosta tulee väkisin eteläeurooppalainen – polvet ja käsivarret koukussa.

Näkyvyys viistosta takaikkunasta on yllättävän hyvä. Eteen ja sivuille näkyvyys on myös hyvä.

Ranskalaisille autoille on tyypillistä, että polkimien liikeradat ovat lyhyet. Saksalaisiin autoihin tottuneelle voi käydä köpelösti. Siinä missä Volkkarin kytkintä liikutellaan metrimitalla, Renoossa saa olla tarkkana, ettei sammuta autoa liian hätäisellä kytkimen nostolla.

Ajoltaan Megane on lupsakka. Kiihtyvyys on teknisten tietojen mukaan ripeää. Käytännössä kone on mukavan vääntävä, mutta kaikkea muuta kuin kierroskone. Alusta on mukavuuspainotteinen. Tuntuma eturenkaista välittyy kuljettajalle tehokkaasti. Ohjaus on tehostettu, mutta ei liiaksi. Ajaminen on kaiken kaikkiaan rentoa ja vaivatonta.

Taka-akseliston rakenne aiheuttaa pientä heijaavaa liikettä ajoon. Nastarenkaat ovat tietyillä nopeuksilla ja tienpinnoilla varsin äänekkäät – jopa kattopellistä kuuluu rengasäänistä johtuva resonanssi.

  • Tyypit: Renault Megané 1.6i 16V 5d Coupé
  • Tyypit: Renault Megané 1.6i 16V 5d Coupé
 


TILAT JA VARUSTELU

Megane on itse asiassa hämmästyttävän hyvin varusteltu. Ulkoapäin auton varustetaso ei erotu muista Meganeista, koska varustetasomerkintää ei harrasteta. Koeajetussa yksilössä on ohjaustehostin, kauko-ohjattu keskuslukitus, sähkökäyttöiset ikkunat edessä, CD-boxi, irrotettava vetokoukku, manuaalinen ilmastointilaite, 4 x airbag, ABS-jarrut sekä ajotietokone. Tiloiltaan Megane on alempaa keskiluokkaa – kyytiin mahtuu oikein mukavasti, kunhan on oikea asenne.

TEKNISET TIEDOT (Autotalli.com:in mukaan):

Teho: 107 hv
Vääntö: 148 Nm
Huippunopeus: 195 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 9,8 s
Kulutus: 5,7 – 7,0 - 9,4 litraa sadalla

YHTEENVETO

Tämä Megane on hyvässä kunnossa ja hyvin varusteltu. Nykyinen omistaja luopuu autosta, koska se on käynyt tarpeettomaksi (työpaikanvaihdos). Ranskalaiset autot ovat nykyään vaivattoman ja ruosteettoman auton maineessa, joten tälläkin yksilöllä on edessään vielä pitkä taival.

Lisätiedot Meganesta: http://www.nettiauto.com/69356

Voit tiedustella autoa Sarilta suoraan numerosta 050 5351195.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Renault 6

     
Read user reviews or write your own »
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Renault test drives

All test drives »
Renault ZOE – Pieni, mutta pippurinen sähköauto

Renault ZOE – Pieni, mutta pippurinen sähköauto

Renault Captur – Kaupunkiseikkailija

Renault Captur – Kaupunkiseikkailija

Renault Clio – Valtaisan vakuuttava pikkuranskis

Renault Clio – Valtaisan vakuuttava pikkuranskis

Renault Trafic

Renault Trafic

Renault esitteli uudistuneet hyötyautonsa - Traficin ja Masterin

Renault esitteli uudistuneet hyötyautonsa - Traficin ja Masterin