Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 55 026   0

Tyypit: Seat Leon TDI

Tyypit: Seat Leon TDI
  • Seat Leon
  • Seat Leon
  • Seat Leon
  • Seat Leon

Tämänkertaiset tyypit otettiin Seat Leon TDI:stä, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä pk-seudulla http://www.nettiauto.com/149955

TAUSTAA

Seat kuuluu VW – Skoda – Audi leiriin ja se tulee Espanjasta. Sisarmalli on porrasperäinen Toledo. Tässä yksilössä on konsernin yleisimpiä koneita, 1.9 –litrainen TDI dieselmoottori.

ENSIVAIKUTELMA LEONISTA

Kompaktin kokoinen hatchback on saavuttanut suuren myyntimenestyksen Suomessa konsernin muita tuotteita edullisemman hinnoittelun myötä. Varsinkin dieseleinä Seatin kaikkia malleja on myyty erittäin hyvin.

Perussininen väri on oikeastaan ihan kiva ja erottuu massasta. Sisusta on kaksivärisine kojelautoineen ja harmaine penkkeineen asiallisen tyylikäs. Mittarivalaistus on punainen.

Kun oikein tarkkaan tutkii, huomaa lukuisia osia, jotka ovat täysin identtiset esimerkiksi Golf IV:seen verrattuna, joka on meikäläisen käyttöautona tällä kertaa. Jopa taustapeilit ovat samat kuin Golfissa. Eihän siinä mitään, näin saadaan suunnittelu- ja tuotantokustannukset alemmaksi, kun käytetään yhteisiä osia.

AJOSSA

Istuma-asento on heti luonteva, ainoa moite tulee liian lyhyestä istuintyynystä, joka voisi olla kymmenisen senttiä pitempi. Ohjauspyörä on mukavan paksukehäinen ja kaikki hallintalaitteet löytyvät helposti ja niiden käyttölogiikka on selkeä.

Koneesta kuuluu TDI –moottoreille ominainen pörinä. Mikään muu seikka ei kerro ajajalle, että ollaan liikkeellä dieselmoottorisella autolla.
  • Tyypit: Seat Leon TDI
  • Tyypit: Seat Leon TDI
 
Alusta on tanakka, olematta kova. Ajokäytös on hyvin neutraalia; 90 asteen käännöksiin voi mennä aika reipastakin vauhtia, eikä auto kallistele tai yliohjaa juuri lainkaan. Ohjaustuntuma on alle asennettujen nastarenkaiden vuoksi hiukan etäinen.

Suorituskyky on normaaliin kaupunkipainotteiseen ajoon ripeähkö. Syynä on tähän autoon asennettu tehoboxi, jolla auton vakio 90 hevosvoimaa on nostettu noin 110 hevoseen.

Käskettäessä Leon ampaisee aika rivakasti ja yleishiljaisesta kulkemisestaan johtuen vauhtia on yllättäen 15 – 20 km/h enemmän kuin perstuntumalta luulisi.

TILAT JA VARUSTELU

Tiloiltaan Leon on pikkuautoluokkaa seuraavassa kategoriassa. Se tarkoittaa, että tilaa on mukavasti ja leveyttäkin piisaa kohtuullisesti. Takaistuimelle mahtuu kaksi aikuista, mutta jalkatila on aika vaatimaton.

Tavaratila on arvatenkin suuri, sen näkee jo päälle auton ulkomuodosta.

Varustelista on tavanomainen tämän ikä- ja kokoluokan autolle; ohjaustehostin, keskuslukitus, sähköikkunat edessä, penkinlämmittimet, sumuvalot, abs-jarrut ja airbagejä 4 kpl. Lisävarusteena vetokoukku.

TEKNISET TIEDOT: (vakiomallisen arvot)

Teho: 90 hv / 66 kW
Vääntö: 210 Nm
Huippunopeus: 180 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 12,7 sekuntia
Kulutus: 4,2 5,1 6,7 litraa sadalla

YHTEENVETO

Hyvä perusauto, jossa lisäbonuksena erittäin pieni kulutus. Osamatkamittari näytti koeajon päättyessä 832 km ja tankissa oli vielä viidennes jäljellä!

Tiedustelut Leonista numerosta 0500-438163

Nettiauto User Rating for vehicle model : Seat Leon

     
4.0
Read user reviews or write your own »

For sale Seat Leon cars

test
Seat Leon1.5, '21, 1 tkm
28 177 €
test
Seat Leon1.5, '21, Undriven
29 186 €
test
Seat Leon1.5, '21, Undriven
37 896 € (incl. VAT)
test
Seat Leon1.4, '21, Undriven
36 509 €
test
Seat Leon1.5, '21, Undriven
33 500 €
test
Seat Leon1.4, '21, Undriven
37 376 €
test
Seat Leon1.5, '21, 10 km
37 800 € (incl. VAT)
test
Seat Leon1.4, '21, 5 tkm
38 930 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Seat test drives

All test drives »
Seat Leon - parempi kuin sisarensa?

Seat Leon - parempi kuin sisarensa?

Seat Leon ST Cupra 300 – Järkisportti halajaa moottoriradalle

Seat Leon ST Cupra 300 – Järkisportti halajaa moottoriradalle

Seat Ibiza Cupra – Arjen motorsportia

Seat Ibiza Cupra – Arjen motorsportia

Seat Leon ST Cupra 280 DSG – Perheellisen piiskatykki

Seat Leon ST Cupra 280 DSG – Perheellisen piiskatykki

Seat Cupra – Kylmää kyytiä GTI-luokalle

Seat Cupra – Kylmää kyytiä GTI-luokalle