Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 78 764   1

Tyypit: Volvo S80 T6

Tyypit: Volvo S80 T6
  • Volvo S80
  •  
  •  
  •  

Tämänkertainen koeajettava on Volvo S80 T6 4d, joka on myytävänä Nettiautossa yksityisellä myyjällä ( http://www.nettiauto.com/23139 )

TAUSTOJA

Laitoin alkuviikosta Nettiauton webmaster -viestiin lyhyen tekstin: SUPERTARJOUS! Tarjoa myytävää autoasi koeajoraportin kohteeksi, jos olet yksityinen myyjä pk-seudulta. Kirjoitan siitä koeajoraportin kuvineen veloituksetta. Näkyvyys on taattu!

Minulle on nyt tarjottu koeajettavia jopa jonoksi asti; tarkoitus on koeajaa yksi auto per viikko. Voit edelleen tarjota omaa autoasi koeajoon minulle sähköpostitse mika@nettiauto.com tai puhelimitse 0500-500049. Aikaa koeajoon menee noin puolitoista tuntia. Seuraavat kohteet ovat ns. tavallisia käyttöautoja, jotka nekin ovat omalla tavallaan mielenkiintoisia meille kaikille autoista kiinnostuneille.

ENSIVAIKUTELMA VOLVOSTA

Ensimmäinen huomio kiinnittyy kuljettajan nahkaiseen istuimeen, johon on talvitamineissa todella helppo pujottautua, kun kitkaa on olemattomasti verrattuna plyysipenkein varustettuun autoon. Seuraava huomio on yllättävä: kaikki käteen osuva on Volvossa tehty todella kevyeksi: parkkipaikalla meinaa ovi karata avatessa naapuriauton kylkeen kun sen saranointi on niin herkkä. Sama koskee kaikki nappuloita, säätimiä ja nippeleitä autossa; myös ohjaus on tehostettu pikemminkin amerikkalaisittain kuin eurooppalaisittain. Ehkä olen tottunut liikaa saksalaiseen ryhdikkyyteen ja jämäkkyyteen, kun nämä seikat niin yllättivät Volvossa. Mutta ei niistä mitään pahaa sanottavaa ole, päinvastoin auto on oikein miellyttävä pienen totuttelun jälkeen.

Ajoasento on helppo löytää sähkösäätöisen penkin johdosta. Taustapeilit vaikuttavat ensi alkuun pieniltä. Ohjaamossa on tilaa joka suuntaan riittävästi. Laatuvaikutelma on luxustasoa.

AJOSSA

Koneen käyntiääni on erittäin hiljainen. Parkkihallista ulos ajaessa tuplaturbon vinkeä vihellys kaikuu seinissä, mutta maantiellä ääntä ei enää kuule muuten niin hiljaiseen ohjaamoon.

Tehokas (272 hv) ja painava (1684 kg) etuvetoinen auto talvella 235-40-17 kitkarenkain. Jokainen voi olettaa että etupyörät raapivat tyhjää vähän väliä. Näin tosiaan onkin, paitsi että Volvon hienosti toteutettu luistonesto (jonka saa toki kytkettyä pois päältä), katkaisee moottorin kierrokset heti, jos yrittää liikaa vedättää olemattomalla pinnalla.

Kertaakaan koeajolenkin aikana ei tullut vastaan tilannetta, jossa olisi ollut tunne, ettei auto ole hallinnassa.
Käsivalintainen automaattivaihde on oikeastaan täydellinen siinä mielessä, että halutessaan saa ajeltua urheilullisesti. Mutta muutaman kokeilun jälkeen se keppi kuitenkin sujahtaa siihen D-asentoon, koska ajaminen on niin vaivatonta automaatilla.

Alustaltaan iso-Volvo on lähellä täydellistä. Muutamassa kohtaa moottoritienopeudella huomasin aavistuksen pientä hermostunutta nypytystä jousituksessa. En osaa sanoa mikä sen sai aikaan. Tie oli suora ja kohtuullisen uraton. Kaupungissa ja taajamanopeuksissa alusta toimi moitteettomasti ja tarjoaa erittäin mukavan ja hiljaisen kyydin.

TILAT JA VARUSTELU

S80 on todella suuri auto. Sisällä on taksiluokan tilat ja matkatavaratilat ovat porrasperäluokan parhaimmistoa.
Ei tiloista voi muuta oikein sanoakaan paitsi että viimeistely ja viihtyisyys ovat huippuluokkaa. Varusteita piisaa: automaatti-ilmastointi erillissäädöin, integroitu GSM-puhelin, nahkapenkit sähkösäädöllä ja muistilla, Geartronic automaattivaihteisto manuaalivalinnalla, Volvon huippuhifilaitteisto, lasikattoluukku, ajotietokone, vakionopeudensäädin yms.


TEKNISET TIEDOT (myyjän ilmoittamat tiedot osoitteessa http://t6.tosell.info )

Teho 272 hv
Vääntö 380 Nm
Huippunopeus 250 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 7,2 sekuntia
Kulutus: 8,0 10,9 16,4 litraa sadalla

YHTEENVETO

Volvo S80 T6 on auto, jonka voisi kuvitella ostavansa pitkäaikaiseksi kaveriksi. Tuntien Volvon arvostuksen ja laadun, uskoisin että pitkällä aikavälillä auton kokonaiskustannukset jäisivät kaikkinensa erittäin alhaisiksi. Mallin ulkonäkö on ajaton, joten hyvin pidettynä Volvo on vielä kymmenenkin vuoden iässä ikäisiään huomattavasti paremmassa kunnossa. Ja kun auto on kiitettävä kaikilla mittapuilla arvioituna, miksi edes harkita vaihtoa?

Koeajettu yksilö, jolla on ajettu 76000 km, on hinnoiteltu 39900 euroon. Lisätiedot Volvosta, runsaasti kuvia sekä myyjän yhteystiedot http://t6.tosell.info .

Nettiauto User Rating for vehicle model : Volvo S80

     
4.2
Read user reviews or write your own »

For sale Volvo S80 cars

test
Volvo S802.4, '15, 104 tkm
28 900 €
test
Volvo S802.0, '12, 373 tkm
9 500 €
test
Volvo S802.4, '15, 284 tkm
17 200 €
test
Volvo S802.5, '11, 92 tkm
17 000 €
test
Volvo S802.0, '16, 79 tkm
24 500 €
test
Volvo S802.0, '13, 3850 tkm
7 650 €
test
Volvo S802.4, '11, 171 tkm
13 999 €
test
Volvo S802.0, '16, 307 tkm
13 250 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Volvo test drives

All test drives »
Volvo Cars esittelee uudistetut S90/V90-mallit

Volvo Cars esittelee uudistetut S90/V90-mallit

Volvo Cars pyytää YK:n edustajia puuttumaan eriarvoisuuteen liikenneturvallisuudessa

Volvo Cars pyytää YK:n edustajia puuttumaan eriarvoisuuteen liikenneturvallisuudessa

Volvo XC40 Recharge P8 AWD -täyssähköauto on herättänyt suurta kiinnostusta

Volvo XC40 Recharge P8 AWD -täyssähköauto on herättänyt suurta kiinnostusta

Volvo S60 T5 R-design – vielä löytyy sedanille ostajia

Volvo S60 T5 R-design – vielä löytyy sedanille ostajia

Volvo V60 – Isoveljensä vartija

Volvo V60 – Isoveljensä vartija