Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Tyypit: Volvo S80 T6

Tyypit: Volvo S80 T6
  • Volvo S80
  •  
  •  
  •  

Tämänkertainen koeajettava on Volvo S80 T6 4d, joka on myytävänä Nettiautossa yksityisellä myyjällä ( http://www.nettiauto.com/23139 )

TAUSTOJA

Laitoin alkuviikosta Nettiauton webmaster -viestiin lyhyen tekstin: SUPERTARJOUS! Tarjoa myytävää autoasi koeajoraportin kohteeksi, jos olet yksityinen myyjä pk-seudulta. Kirjoitan siitä koeajoraportin kuvineen veloituksetta. Näkyvyys on taattu!

Minulle on nyt tarjottu koeajettavia jopa jonoksi asti; tarkoitus on koeajaa yksi auto per viikko. Voit edelleen tarjota omaa autoasi koeajoon minulle sähköpostitse mika@nettiauto.com tai puhelimitse 0500-500049. Aikaa koeajoon menee noin puolitoista tuntia. Seuraavat kohteet ovat ns. tavallisia käyttöautoja, jotka nekin ovat omalla tavallaan mielenkiintoisia meille kaikille autoista kiinnostuneille.

ENSIVAIKUTELMA VOLVOSTA

Ensimmäinen huomio kiinnittyy kuljettajan nahkaiseen istuimeen, johon on talvitamineissa todella helppo pujottautua, kun kitkaa on olemattomasti verrattuna plyysipenkein varustettuun autoon. Seuraava huomio on yllättävä: kaikki käteen osuva on Volvossa tehty todella kevyeksi: parkkipaikalla meinaa ovi karata avatessa naapuriauton kylkeen kun sen saranointi on niin herkkä. Sama koskee kaikki nappuloita, säätimiä ja nippeleitä autossa; myös ohjaus on tehostettu pikemminkin amerikkalaisittain kuin eurooppalaisittain. Ehkä olen tottunut liikaa saksalaiseen ryhdikkyyteen ja jämäkkyyteen, kun nämä seikat niin yllättivät Volvossa. Mutta ei niistä mitään pahaa sanottavaa ole, päinvastoin auto on oikein miellyttävä pienen totuttelun jälkeen.

Ajoasento on helppo löytää sähkösäätöisen penkin johdosta. Taustapeilit vaikuttavat ensi alkuun pieniltä. Ohjaamossa on tilaa joka suuntaan riittävästi. Laatuvaikutelma on luxustasoa.

AJOSSA

Koneen käyntiääni on erittäin hiljainen. Parkkihallista ulos ajaessa tuplaturbon vinkeä vihellys kaikuu seinissä, mutta maantiellä ääntä ei enää kuule muuten niin hiljaiseen ohjaamoon.

Tehokas (272 hv) ja painava (1684 kg) etuvetoinen auto talvella 235-40-17 kitkarenkain. Jokainen voi olettaa että etupyörät raapivat tyhjää vähän väliä. Näin tosiaan onkin, paitsi että Volvon hienosti toteutettu luistonesto (jonka saa toki kytkettyä pois päältä), katkaisee moottorin kierrokset heti, jos yrittää liikaa vedättää olemattomalla pinnalla.

Kertaakaan koeajolenkin aikana ei tullut vastaan tilannetta, jossa olisi ollut tunne, ettei auto ole hallinnassa.
Käsivalintainen automaattivaihde on oikeastaan täydellinen siinä mielessä, että halutessaan saa ajeltua urheilullisesti. Mutta muutaman kokeilun jälkeen se keppi kuitenkin sujahtaa siihen D-asentoon, koska ajaminen on niin vaivatonta automaatilla.

Alustaltaan iso-Volvo on lähellä täydellistä. Muutamassa kohtaa moottoritienopeudella huomasin aavistuksen pientä hermostunutta nypytystä jousituksessa. En osaa sanoa mikä sen sai aikaan. Tie oli suora ja kohtuullisen uraton. Kaupungissa ja taajamanopeuksissa alusta toimi moitteettomasti ja tarjoaa erittäin mukavan ja hiljaisen kyydin.

TILAT JA VARUSTELU

S80 on todella suuri auto. Sisällä on taksiluokan tilat ja matkatavaratilat ovat porrasperäluokan parhaimmistoa.
Ei tiloista voi muuta oikein sanoakaan paitsi että viimeistely ja viihtyisyys ovat huippuluokkaa. Varusteita piisaa: automaatti-ilmastointi erillissäädöin, integroitu GSM-puhelin, nahkapenkit sähkösäädöllä ja muistilla, Geartronic automaattivaihteisto manuaalivalinnalla, Volvon huippuhifilaitteisto, lasikattoluukku, ajotietokone, vakionopeudensäädin yms.


TEKNISET TIEDOT (myyjän ilmoittamat tiedot osoitteessa http://t6.tosell.info )

Teho 272 hv
Vääntö 380 Nm
Huippunopeus 250 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 7,2 sekuntia
Kulutus: 8,0 10,9 16,4 litraa sadalla

YHTEENVETO

Volvo S80 T6 on auto, jonka voisi kuvitella ostavansa pitkäaikaiseksi kaveriksi. Tuntien Volvon arvostuksen ja laadun, uskoisin että pitkällä aikavälillä auton kokonaiskustannukset jäisivät kaikkinensa erittäin alhaisiksi. Mallin ulkonäkö on ajaton, joten hyvin pidettynä Volvo on vielä kymmenenkin vuoden iässä ikäisiään huomattavasti paremmassa kunnossa. Ja kun auto on kiitettävä kaikilla mittapuilla arvioituna, miksi edes harkita vaihtoa?

Koeajettu yksilö, jolla on ajettu 76000 km, on hinnoiteltu 39900 euroon. Lisätiedot Volvosta, runsaasti kuvia sekä myyjän yhteystiedot http://t6.tosell.info .

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Volvo S80

     
4.1
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Volvo S80 -autot

test
Volvo S802, '15, 269 tkm
14 990 €
test
Volvo S802, '15, 283 tkm
14 980 €
test
Volvo S802, '16, 345 tkm
13 500 €
test
Volvo S802, '15, 319 tkm
12 490 €
test
Volvo S802.4, '15, 314 tkm
15 280 €
test
Volvo S802, '16, 320 tkm
13 490 €
test
Volvo S802.4, '15, 353 tkm
13 650 €
test
Volvo S802, '16, 330 tkm
14 900 €

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Volvo koeajoja

Kaikki koeajot »
Lisää huolettomuutta, vähemmän päästöjä - Tommi hankki hybridi-Volvon yksityisleasingilla

Lisää huolettomuutta, vähemmän päästöjä - Tommi hankki hybridi-Volvon yksityisleasingilla

Volvo V60 B3 DCT - Riittääkö B3 eli 163 hevosvoimaa farmari-Volvoon?

Volvo V60 B3 DCT - Riittääkö B3 eli 163 hevosvoimaa farmari-Volvoon?

Volvojen kokonaispäästöt vertailussa: miten XC40 pärjää sähköisille malleille?
MAINOS

Volvojen kokonaispäästöt vertailussa: miten XC40 pärjää sähköisille malleille?

Volvo C40 - coupémainen crossover sähköautona

Volvo C40 - coupémainen crossover sähköautona

Sulattaa suomalaisten sydämet – Volvo XC60 Long Range -lataushybridi kulkee pitkälle
MAINOS

Sulattaa suomalaisten sydämet – Volvo XC60 Long Range -lataushybridi kulkee pitkälle