Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Audi Q5 – Herra täydellinen

Audi Q5 – Herra täydellinen
 • Audi Q5
 • Audi Q5
 • Audi Q5
 • Audi Q5
 • Audi Q5
 • Audi Q5
 • Audi Q5
 • Audi Q5
 • Audi Q5
 • Audi Q5
 • Audi Q5
 • Audi Q5
 • Audi Q5

Audi Q5 on esimerkki siitä, kuinka liiasta täydellisyydestä on aikeissa tulla tylsää. Q5 on erinomainen auto, mutta siitä uupuu särmää.

Q5 on Audin katumaasturimalliston keskiluokkaa. Alapuolelle jäävät Q2 ja Q3. Yläpuolelle puolestaan sijoittuvat Q7 ja Q8. Keskiluokan katumaasturi Q5 ei kuitenkaan ole, sillä se on ns. Qashqai-luokkaa hieman järeämpi työkalu.

Hulppea Premium-katumaasturi tuli markkinoille jo reilut 10 vuotta sitten. Vuonna 2008 esiteltiin uusi automalli, joka nousi pikaisesti suosituksi autoksi luokassaan. Tällä hetkellä autosta on menossa oikeastaan vasta toinen sukupolvi, joten täysin uudesta autosta ei tässä kohtaa voida puhua.

Uutuusmallissa on toki paljon uutta, mutta perusrakenne on tuttu. Uusiksi ulkomuodossa ovat menneet lähinnä valot ja puskurit. Uutta on kuitenkin sen verran, että uuteen malliin päivittäminen on perusteltua.

Vain yksi moottori

Audi Q5 – Herra täydellinen

Q5:n moottorivaihtoehdot ovat Suomessa varsin rajalliset. Valittavissa on tasan yksi voimanlähde, 2-litrainen dieselmoottori. Pahat kielet voisivat sanoa tätä tylsäksi, mutta ainakin moottorivalinta on helppo. Valintalistalla on myös lataushybridi TFSI e, mutta tuosta mallista uusia tehdastilauksia ei enää oteta vastaan.

Mylly on 2-litrainen turboahdettu diesel. Tehoa moottorista irtoaa 204 hevosvoimaa ja vääntöä 400 Nm. Huippuvääntö saavutetaan dieselille tyypillisesti 1750–3250 kierroksen kohdalla, joten juurevaa voimaa on luvassa. Moottori on kevythybridi, mikä tarkoittaa, että energiaa säilötään jarrutuksesta talteen ja se käytetään hyödyksi kiihdytyksissä.

Vaikka dieseliä on viime aikoina parjattu runsaasti, on todettava, että tehokas dieselmoottori jaksaa kyllä edelleen puhutella. Arkitehoa on hyvin ja kiihtyvyys on todella vaivatonta. 0–100 km/h kiihdytys ottaa aikaa vain 7,6 sekuntia. Isohko auto siis jaksaa myös liikkua.

Vaihteisto on aina automaatti, mikä on luonnollisesti ainoa oikea vaihtoehto tämän kaltaiseen autoon. 7-vaihteinen S-Tronic toimii saumattomasti yhteen tehokkaan moottorin kanssa.

Audi lupailee kokoonpanolle varsin maltillista yhdistettyä kulutusta. Se vaihtelee 6,4-6,9 litran välillä, mutta tuollaisia lukemia ei kyllä kannata odottaa näkevänsä normaalissa ajossa. Totuus on helposti 10 litran tuntumassa.

 • Audi Q5 – Herra täydellinen
 • Audi Q5 – Herra täydellinen
 

Kiva ajettava

Ajotuntuma on virheetön. Alusta on hyvä kompromissi mukavuuspainotteisuutta ja urheilullisuutta. Se ei kolise rujossa talvikelissä, eikä myöskään niiaa tiukemmissa paikoissa. Ohjaus on tehostettu tuntumaa hukkaamatta.

Myös sisätilat miellyttävät silmää ja takalistoa. Penkit ovat nahkaa ja niihin saa säädettyä helposti hyvän ajoasennon. Tällä varustelutasolla jakkarat pitää säätää käsin, mikä Premium-auton kohdalla hieman ihmetyttää.

Q5 tarjoaa hyvät sisätilat suuremmallekin porukalle, eikä takapenkillä tarvitse kärsiä tilanahtaudesta. Sisätilat ovat myös hyvin muunneltavissa, sillä jokainen penkki taittuu erikseen ylös ja alas.

Ohjaamo on myös kuljettajan näkökulmasta mukava. Hallintalaitteet toimivat kuin ajatus ja kaikki toimii intuitiivisesti. Vaikka mittaristo on perinteinen, eikä pelkästä näytöstä koostuva Virtual Cockpit, on se silti tyylikäs.

Audi Q5:n ongelma on se, että se vaikuttaa monessa suhteessa täydelliseltä. Ehkä jopa liian täydelliseltä. Ja koska varustelu ei ole malliston huippua, jää WOW-fiilis uupumaan. Tuotteena Audin katumaasturissa ei oikeasti ole mitään moitteen sijaa.

Jos Q5:n pieni tylsyys häiritsee, on tarjolla myös versio, joka ei varmasti jätä kylmäksi. SQ5 nimittäin pamauttaa peliin ison annoksen adrenaliinia. 3-litraisella bensa-V6:lla varustettu malli kehittää 365 hevosvoimaa ja ampuu perhevankkurin sataseen 5,4 sekunnissa. Se riittää nostamaan kateissa olevan fiiliksen kattoon.

Tuomas Rajala

Kehuja: ajomukavuus, moottori, sisätilat

Parantamisen varaa: täydellisen tylsä, suppea moottorivalikoima

Audi Q5 40 TDI 150 kW MHEV Quattro S tronic:

Moottori:4-sylinterinen, 1968 cm3 turboahdettu dieselmoottori, kevythybridi
Yhteisteho:204 hv (150 kW)
Vääntö:400 Nm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:7,6 s.
Vetotapa:Neliveto
Vaihteisto:7-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus:6,4-6,9 l / 100 km
CO2-päästöt:167-181 g/km
Mitat (pit/lev/kork):4682mm/1893mm/1662mm
Tavaratila:520 l
Hinta alkaen:59. 994€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Audi Q5

     
4.1
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Audi Q5 -autot

test
Audi Q52, '22, Ajamaton
67 085 €
test
Audi Q52, '22, Ajamaton
67 085 €
test
Audi Q52, '22, 4 tkm
66 200 €
test
Audi Q52, '22, Ajamaton
64 674 €
test
Audi Q52, '22, Ajamaton
70 444 €
test
Audi Q52, '22
64 184 €
test
Audi Q52, '22, Ajamaton
64 683 €
test
Audi Q52, '22
67 500 €

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Audi koeajoja

Kaikki koeajot »
Audi SQ5: Tylsyyden vihollinen

Audi SQ5: Tylsyyden vihollinen

Polttomoottoriautojen kehitys on ollut huimaa – ajetaanko tulevaisuudessa levällä tai jätteellä?
MAINOS

Polttomoottoriautojen kehitys on ollut huimaa – ajetaanko tulevaisuudessa levällä tai jätteellä?

Audi E-Tron GT – Sähkösportti pistää parastaan

Audi E-Tron GT – Sähkösportti pistää parastaan

Audi Q7 TFSI e – Eko-järkäle

Audi Q7 TFSI e – Eko-järkäle

Audi Q4 e-tron - sähköauto suomalaisille Volkkarista tutuilla eväillä

Audi Q4 e-tron - sähköauto suomalaisille Volkkarista tutuilla eväillä