Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Luettu 29 164

BMW 740 Le – Kun koolla on väliä

BMW 740 Le – Kun koolla on väliä
 • BMW 740
 • BMW 740
 • BMW 740
 • BMW 740
 • BMW 740
 • BMW 740
 • BMW 740
 • BMW 740
 • BMW 740
 • BMW 740
 • BMW 740
 • BMW 740

BMW 740 Le on kookas hybridilimppu, jolla kehtaa karauttaa golfklubin pääoven eteen. Seiskasarjalainen henkii arvokkuutta ja pulleaa lompakkoa.

BMW:n 7-sarjalainen on virallisen määritelmän mukaan täysikokoinen luksussedan. Tämä kuvaa hyvin mallia, jossa todella riittää kokoa ja näköä. Luksuskin on vahvasti läsnä, sillä 7-sarjalainen kuuluu niin sanottuun ministeriluokkaan.

Tämän luokan autojen mukavin istuin on yleensä takapenkillä pelkääjän puolella. Se on auton tärkein jakkara, sillä useimmiten auton omistaja tai omistamisen syy istuu juuri takapenkillä hoitaen askareita silloin kun autolla liikutaan kohteesta toiseen. Siitä on syntynyt ilmaisu ministeriauto.

Toki seiskan voi ostaa myös ajajan autoksi, sillä ajotuntuman ja ajamisen ilon suhteen BMW on luonnollisesti huippuluokkaa. Kuskin jakkarasta saa muotoiltua täydellisen valtaistuimen pidemmillekin siirtymille.

BMW:n 7-sarja on tavallisesti poikennut hieman muun malliston muotokielestä, mutta uuden seiskan kohdalla sukunäkö on ottanut entistä suuremman roolin myös ulkonäkömielessä. Seiskan erottaa omakseen paremmin L-mallisena eli Lang-versiona. Lang tarkoittaa pitkää ja sitä seiskasarjan kuninkuusmalli todella on.

Tarkemmin sanottuna pituutta on 5,2 metriä ja tuon mitan sisään mahtuu roimasti sisätilaa. Reilun viiden metrin pituus tarkoittaa sitä, että tätä katujen loistoristeilijää ei ihan pieneen parkkiruutuun mahduteta.

Se on piiiiiiiiiitkä

BMW 740 Le – Kun koolla on väliä

Vaikka 740:n pitkä versio herättää kunnioitusta ulkomitoillaan, piilee sen todellinen juju sisätiloissa. Takapenkillä on niin ruhtinaallisesti tilaa, että kuskin ja etumatkustajan viilatessa asentonsa mukavan rennoksi, on takamatkustajilla edelleen lääniä ja avaruutta. Tämä on asia, josta ei alempien sarjojen kohdalla yksinkertaisesti pääse nauttimaan.

Kuskin näkökulmasta tilanne on vastaava. Penkin voi huoletta siirtää sähkön avulla niin taakse kuin vain haluaa ilman pelkoa siitä, että takamatkustaja ärähtää tilojen supistumisesta. Etujakkara on varsin tilava ja mukava. Pääntukin on tyylitelty muhkea. Kuljettaja voikin saada varsin mukavat päiväunet odotellessaan tapaamisessa olevaa kyyditettävää.

Ohjaamo on muusta BMW-mallistosta tuttu, mutta onneksi mukana on 7-sarjalainen luksusleima. Hallintalaitteet ovat oikeilla paikoilla ja eleohjauksella varustetulla keskikonsolin näytöllä on mukava kikkailla. Mm. äänenvoimakkuuden säädön voi hoitaa pyöräyttämällä etusormea näytön edessä.

Eleohjaus on hauska yksityiskohta, mutta sen hyödyllisyydestä ja kätevyydestä voi olla montaa mieltä. Useassa tapauksessa vaikkapa radion äänenvoimakkuuden säätö on huomattavasti kätevämpää hoitaa monitoimiratista kuin heilutella etusormea näytön edessä. Se onkin enemmän hauska kuriositeetti kuin normaaliin arkeen pätevä työkalu.

Lipuu kuin ilmapatjalla

Ajokokemuksena BMW 740 Le on varsin muikea. Alusta on erittäin mukava, eikä tien epätasaisuudet juuri vaivaa ajossa. Seiska lipuu tien pinnalla kuin ilmapatjan päällä, mikä luonnollisesti johtuu ilmajousituksesta. Se on omiaan tekemään kyydistä pehmeän letkeää.

Seiska on myös yksi hiljaisimmista automalleista markkinoilla. Se vertautuu suoraan muihin kilpailijoihinsa, kuten Mercedes-Benz S:ään, Audi A8:aan ja Jaguar XJ:hin. Nelikko on kokonaisuudessaan varsin hiljainen ja kaikkien ohjaimissa voi sulkea ulkopuolisen maailman hälyn pois omasta kokemuspiiristä. Tämä on asia, joka on luksus-sedanin ehdoton edellytys.

Hyvä ajokokemus nojaa luonnollisesti myös voimalinjaan, joka on 740 Le:n tapauksessa plug-in hybridi. Sen perustana toimii 2-litrainen 4-sylinterinen tuplasti ahdettu bensiiniturbo, jonka menoa vauhditetaan 95 hevosvoimaa tuottavalla sähkömoottorilla. Kokoonpano on luksusluokassa nykypäivää.

Luokka huomioiden piskuinen bensiinikone ja sähkömoottori tuotavat yhdessä varsin kelvolliset teholukemat. Kokonaisteho on 326 hevosvoimaa ja 680 Nm:n väännön. Huipputeholukemat eivät päätä huimaa, mutta muhkea vääntö tekee ajamisesta leppoisaa. Toisaalta maltilliset teholukemat eivät kerro kaikkea, sillä sähkömoottorin voimantuottoa ei voi verrata perinteisiin käyttövoimiin.

V12? Ei välttämättä

Toki 7-sarjalainen huutaa tietyllä tapaa konepeltinsä alle muhkeaa V12-moottoria, mutta maailman muuttuessa on autojenkin muututtava. Ja ajokokemuksena hybridi tarjoaa todella vaivatonta suorituskykyä. Nollasta sataan hybridiversio hyppää 5,3 sekunnissa, joten kovin laiskaksi ekopeliä ei voi väittää.

Toinen etu piilee luonnollisesti siinä, että kaupunkiajossa plug-in hybridillä voi ajaa pelkällä sähköllä lähes 40 kilsan matkan. Tämä pudottaa EU-kulutuksen 2 litran tuntumaan, mikä ei tietenkään pidä paikkaansa yhdistetyssä ajossa. Mikäli ajatuksena on käyttää pelkkää sähkötilaa, tulee ajotilaksi valita MAX eDrive, jolloin auto toimii pelkällä sähköllä.

Polttoainekuluissa säästäminen on luonnollisesti kuskin vastuulla, mutta ahkerasti lataamalla kulutuksen pystyy helposti painamaan huomattavasti perinteistä bensakonetta alhaisemmaksi. Ilman ahkeraa lataamista keskikulutus pyörii reippaassa kahdeksassa litrassa, mikä on seiskan kokoiselle laivalle hyvä suoritus.

Erityisesti talvella plug-in hybridin käyttäminen ei sinänsä vaadi kovin kummoisia toimenpiteitä perinteiseen bensa-autoon verrattuna. Siinä missä tavanomaisella moottorilla varustettua autoa kannattaa pitää lohkolämmittimessä, tyrkätään hybridi lataukseen aina kun sille tarjoutuu mahdollisuus.

Akuston lataaminen täydeksi tapahtuu normaalista verkkovirrasta muutamassa tunnissa, joten työpäivän aikana BMW:n saa helposti täyteen latinkiin. Pikalatausasemalla tämä tapahtuu yhdessä hujauksessa.

Missä ne vakiovarusteet ovat?

BMW 740 Le on eittämättä laadukas tuote, mutta varustelu on perusmallissa tietyllä tapaa varsin karua. Hinnat alkane –mallissa ei ole adaptiivista vakionopeuden säädintä, aktiivista kaistavahtia tai kamerajärjestelmää.

Seiskasarjalaisen hankkiminen mm. ilman driving assistant plus –järjestelmää ei ole kovin mielekästä. Driving assistant –järjestelmä pitää sisällään adaptiivisen vakkarin ja ”automaattiohjauksen”, jotka ovat suoraan sanoen välttämättömyys tämän hintaluokan autossa.

Järkevillä varusteilla seiskasarjalaisen hinta kohoaa lähemmäs 150 000€:a. Hinnat alkaen –versio kustantaa halvimmillaan 115 000€, mutta karvalakkimallin ostaminen tämän luokan autosta on melko ankea ajatus.

Suomessa hybridi on koko 7-sarjan edullisin koneversio. Muualla maailmassa sen alapuolella olisivat miedoimmat bensa- ja diesel-mallit, mutta maamme vähintäänkin mielenkiintoisen autoverotuksen ansiosta hybridi nousee edukkaimmaksi versioksi.

Autoverotus tekee kotimaan 7-sarjan hinnastosta varsin mielenkiintoista luettavaa. Maailmalla halvimman ja kalleimman mallin välissä on erotusta vajaat 62 000€, mutta ei meillä. Halvin hybridi maksaa hieman yli 115 000€ ja kallein bensakone M760 Li puolestaan 315 000€. Kahden mallin välinen erotus kotimaan hinnoilla on siis lähes 190 000€.

Autoveron osuus 7-malliston ruudikkaimmassa mallissa on yli 142 000€. Pelkästään tuolla summalla saa hyvin varustellun hybridiversion, minkä vuoksi V12-moottorilla varustettuja 7-sarjalaisia tuskin tullaan näkemään kovin montaa kotimaan rekisterikilvissä.

 • BMW 740 Le – Kun koolla on väliä
 • BMW 740 Le – Kun koolla on väliä
 

Hybridiä ei kannata vierastaa

Toisaalta 760 Li:ta kiikaroivalle massipäällikölle 140 000€:n hukkaan heittäminen tuskin tuntuu kovin kummalliselta summalta. Ja samalla sitä kantaa kortensa kekoon hyvinvointivaltion kassaan. Tämän kaltaisia autoja kotimaan kilpiin rekisteröivät ihmiset pitäisi nostaa sankarien asemaan.

Kokonaisuutena BMW 740 Le tarjoaa maailmanluokan kyydit varsin maltilliseen hintaan. Toki yli 100 000€ maksava kärry on aina kallis, mutta hybriditekniikkaa ei kannata vierastaa, mikäli luokka kiinnostaa.

Mitään varsinaista ongelmaa BMW:ssä ei ole, mutta vakiovarustelu on luokka huomioiden hieman vaisua. Esimerkiksi Volvo S90:een saa ruskia melkoisen läjän lisävarusteita ja ajotuntumaltaan se on yllättävän lähellä BMW:tä. Toki Bemarissa on hulppeammat tilat.

7-sarjalaista leimaa myös pieni tylsyys. Ehkä syynä on kovat odotukset, sillä malliston kruununjalokiven odottaisi olevan ajokokemuksena ravisuttava. Tällaisenaan se on erinomainen, mutta tuskin BMW:tä tulee muisteltua kuolinvuoteella veret seisauttavana kokemuksena.

Tuomas Rajala

Kehuja: sisätilat, uljas ulkomuoto, ajomukavuus, olematon ajomelu, hybriditekniikka

Parantamisen varaa: yllättävän vaisu vakiovarustelu, lisävarusteiden hinnoittelu

BMW 740 Le xDrive:

Moottori:Moottori: 4-sylinterinen, 1998 cm3 turboahdettu bensiinimoottori + sähkömoottori
Teho:258 hv (190 kW) @ 5000-6500 rpm (+sähkömoottori 83 kW)
Vääntö:400 Nm @ 1550-4400 rpm (+sähkömoottori 250 Nm)
Kiihtyvyys (0-100 km/h):5,3 s.
Huiput:250 km/h
Vetotapa:Neliveto
Vaihteisto:8-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus:2,5 l / 100 km
CO2 päästöt:56 g /km
Mitat (pit/lev/kork):5238mm/1902mm/1479mm
Omamassa:2180 kg
Hinta:125 789€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : BMW 740

     
4.1
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät BMW 740 -autot

test
BMW 7402.0, '19, 18 tkm
66 590 €
test
BMW 7402.0, '19, 25 tkm
64 800 €
test
BMW 7402.0, '19, 41 tkm
59 900 €
test
BMW 7402.0, '18, 116 tkm
56 900 €
test
BMW 7402.0, '18, 70 tkm
58 800 €
test
BMW 7402.0, '18, 72 tkm
58 790 €
test
BMW 7402.0, '19, 38 tkm
57 990 €
test
BMW 7402.0, '18, 79 tkm
57 800 €
Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti OmaNettix - Ajoneuvojesi tiedot yhdessä paikassa Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää BMW koeajoja

Kaikki koeajot »
BMW iX3 on täyssähkö kaikilla mausteilla - BMW Hybridimallisto osa 10
MAINOS
Video Icon

BMW iX3 on täyssähkö kaikilla mausteilla - BMW Hybridimallisto osa 10

Muotovalio maasturi BMW X5 xDrive45e - BMW Hybridimallisto osa 7
MAINOS
Video Icon

Muotovalio maasturi BMW X5 xDrive45e - BMW Hybridimallisto osa 7

BMW 545e xDrive ei tingi tehoissa - BMW Hybridimallisto osa 9
MAINOS
Video Icon

BMW 545e xDrive ei tingi tehoissa - BMW Hybridimallisto osa 9

Kevythybridien kaunotar BMW 420d A xDrive MHEV - BMW Hybridimallisto osa 8
MAINOS
Video Icon

Kevythybridien kaunotar BMW 420d A xDrive MHEV - BMW Hybridimallisto osa 8

Kompakti voimanpesä BMW X2 xDrive25e - BMW Hybridimallisto osa 6
MAINOS
Video Icon

Kompakti voimanpesä BMW X2 xDrive25e - BMW Hybridimallisto osa 6