Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 30 054   0

BMW X1 xDrive20d – Miehistynyt pikku-X

BMW X1 xDrive20d – Miehistynyt pikku-X
 • BMW X1
 • BMW X1
 • BMW X1
 • BMW X1
 • BMW X1
 • BMW X1
 • BMW X1
 • BMW X1
 • BMW X1
 • BMW X1
 • BMW X1
 • BMW X1

BMW X1 on uudistunut kautta linjan. Ulkomuoto tarjoaa enemmän isoveljiensä kaltaista karismaa ja tekniikkapuoli etuvetopohjaista ajatusmallia.

BMW X1 on mallina verraten nuori. X1:n ensiesittely tapahtui vuonna 2009, joten nyt esitelty malli edustaa periaatteessa vasta toista sukupolvea. Kun vanha X1 rakentui 3-sarjan pohjalevylle, perustuu uusi malli 2-sarjan Active Tourerin pohjalle tehtyyn ratkaisuun.

Nelivetoisuudestaan huolimatta, on X1 siis lähtökohtaisesti ja 2-sarjan mukaisesti etuvetoinen. Poikittaismoottorin ansiosta, sisätiloihin on saatu loihdittua huomattavasti edeltäjäänsä väljemmät tilat, vaikka ulkomitat eivät isommin olekaan kasvaneet.

Itseasiassa pituutta X1:llä on muutama sentti vähemmän kuin edeltäjällänsä. Korkeutta autolla on viisi ja leveyden puolesta kolmisen senttiä aiempaa enemmän. Kuljettajalla ajoasento on pystympi ja tämän myötä näkyvyys auton ympärille on parantunut. Ajotunnelma on nyt selkeästi lähempänä isompaa X3-mallia, eikä ulkonäkökään pahemmin isoveljelleen enää häviä. Olemus on huomattavasti edeltäjäänsä miehekkäämpi.

Sisätiloissa tuttua Bemarin näköä ja laatua

BMW X1 xDrive20d – Miehistynyt pikku-X

Kuljettajan penkki suorastaa imaisee syleilyynsä ja ajoasento tuntuu mielekkäältä heti ensimetreiltä. Ajoasennosta tulee selvästi pystympi kuin yleensä BMW:ssä on tottunut, mutta se sopii hyvin jämäkkään SUV-meininkiin. Takapenkillä tilaa riittää huomattavasti paremmin kuin ennen.

Kaksi aikuista matkustaa kohtuullisen väljästi, kolmen kanssa on jo hieman tiiviimpää. Takapenkkien selkänojien kaltevuutta sekä istuinosan etäisyyttä etupenkkiin voidaan säätää, joten taakse sopii myös hieman isokenkäisempi matkustaja.

Tavaratilaa uusi X1 tarjoaa perusasennossaan 505 litran verran ja laajennettuna parhaimmillaan 1550 litraa. Tämä on tuntuvasti enemmän kuin vanhassa mallissa ja tilat riittävät nyt perhekäyttöönkin varsin mukavasti. Tavaratilan lattian alta tilaa löytyy vielä lisää hyvin käyttökelpoisessa muodossa.

Tekniikaltaankin tuttua huttua

Moottorina koeajomallissa oli 2-litrainen diesel, joka tuottaa tehoa parhaimmillaan 190 hevosvoimaa ja vääntöä 400 Nm. Business-varustetason myötä, autosta löytyi aiemminkin hienostuneeksi todettu 8-vaihteinen Steptronic-automaatti. X1:sen perusmalli on etuvetoinen ja nelivedon saa lisävarusteena.

Kuivalla kesäkelillä nelivetomallin ajotuntuma ei suuremmin poikennut siitä tutun tasapainoisesta tunnelmasta, mihin aiemmin Bemareita ajellessa on saanut tottua. Pitävällä pinnalla 57 % vedosta suuntautuu etupyörille, joten ajettavuus on nelivetoisenakin etuvetopainotteinen. Tämä saattaa olla perinteisille BMW-puritaaneille aihe, joka vaatii hieman pureskelua ennen hyväksyntää.

Kolmos- tai viitos-sarjan kaltaiseen herkkyyteen X1 ei aivan yllä, johtuen juurikin etuvedon tuomasta, BMW 2-sarjaa muistuttavasta ajotuntumasta. Myös hieman korkeampi olemus tuo oman mausteensa auton liikehdintään. Tästä huolimatta ajettavuus on edelleen luokkansa ehdotonta kärkeä.

Vaikka X1 onkin hieman korkeampi kuin normaali perheauto, mikään maastoauto se ei kuitenkaan ole. Maavaraa BMW:ssä on noin 18 cm, joten huonommat mökkitiet ja kohtuulliset lumihanget se kuitenkin selvittänee ongelmitta. Kehittynyt nelivetojärjestelmä luovuttaa voimaa sille pyörälle mistä pitoa löytyy. Näin ollen looginen ajettavuus säilyy myös talven liukkailla keleillä.

Matkanteko maistuu

Maantiellä X1 on vakaa matkakumppani. Meno on tukevaa ja ”pikku-äxän” statuksesta huolimatta, tunnelma on kuin luokkaa isommasta kulkineesta. Ohjaustuntuma on kohdallaan ja tietoa tienpinnasta välittyy kuskin kämmeniin esimerkillisellä tavalla.

Suoralla BMW kulkee suuntavakaasti, ja pitkät taipaleet sujuvat levollisissa merkeissä. Polveilevammalla tiellä X1 ohjautuu terävästi ja kuljettajan paikalla suorastaan nauttii olostaan. Ohjauksen ja alustan täsmällisyys houkuttelee käyttämään mutkatiellä kovempia nopeuksia kuin välttämättä olisi tarpeenkaan. Bemarin henki on edelleen tallella, etuvetopainotteisuudesta huolimatta.

BMW:n tuttu neliportainen ajomoodivalitsin löytyy myös uudesta X1:stä. Vaihtoehtoina löytyy Sport, Normal, Comfort sekä taloudelliseen ajoon ja pihistelyyn kannustava EcoPro. Ajomoodit vaikuttavat ohjaukseen, vaihteiston toimintaan sekä moottorin kaasunvasteeseen.

Erittäin toimiva ratkaisu on EcoPro-tilan rullausominaisuus. Kun kaasun nostaa ylös esim. alamäessä, vaihteisto kytkeytyy välittömästi vapaalle ja auto rullaa pitkän matkaa omalla painollaan. Menosta tulee kevyen tuntuista ja polttoainetta säästyy.

Melkoisen meluton

Kuten tämän luokan autoilta sopii odottaakin, melu ei ohjaamossa suuremmin häiritse. Ainoastaan karkeammilla asfalteilla ajellessa rengasmelu tunkeutuu muuten hiljaiseen ohjaamoon havaittavasti. Moottorin äänet pysyvät hyvin aisoissa ja voimanlähde muistuttaa itsestään lähinnä kovimmissa kiihdytyksissä, vaimeasti murisemalla.

2-litrainen diesel ei pahemmin melua itsestään pidä, mutta helppokäyttöistä voimaa ja taloudellisuutta se tarjoilee yllin kyllin. 190 heppainen ja enimmillään 400nm vääntävä mylly työskentelee 8-vaihteisen automaatin kanssa yhteen saumattomasti ja vailla virheitä.

Vaihteistossa on oikea vaihde päällä tilanteessa kuin tilanteessa ja näin ollen moottori on aina heti parhaalla vetoalueella. Roimasta voimasta huolimatta ripeäliikkeisen koeajon keskikulutus oli kohtuulliset 6,5 l sataselle. Tämä moottori-vaihteisto yhdistelmä edustaa sitä parhaimmistoa mitä markkinoilla on tänä päivänä tarjolla.

 • BMW X1 xDrive20d – Miehistynyt pikku-X
 • BMW X1 xDrive20d – Miehistynyt pikku-X
 

Varustelemalla hinta karkaa kauas järkevästä

Perusvarusteissaan X1 on nykymittapuun mukaan melko pelkistetty, mutta aitoon saksalaistyyliin, lisävarusteita on saatavilla pilvin pimein niin mukavuus, kuin turvallisuuspuolellekin. Koeajettavana ollut auto oli varustettu Business ja xLine varustepaketeilla, jotka tuovat koreutta ulkopintaan ja mukavuutta ja käytännöllisyyttä sisätiloihin.

Varustepaketteihin sisältyy muun muassa LED-ajovalot, pysäköintitutkat eteen ja taakse, vakionopeuden säädin jarrutustoiminnolla sekä 8-pykäläinen automaattivaihteisto. Varustepakettien ja lisukkeiden myötä auton lopullinen hinta nousee kuitenkin melkoisesti.

Nyt ajetun yksilön hinta oli veroineen ja varusteineen hiukan alle 60000 euroa. Olkoonkin että tuote hyvä ja laadukas, mutta summa tuntuu melko kovalta. Halvimmillaan etuvetoisen BMW X1:en saa 37000 euron hintaan ja halvin nelivetoinen irtoaa reilun 42000 euron hinnalla.   

Kaiken kaikkiaan uuden BMW X1:sen uudistus vaikuttaa erittäin onnistuneelta. Peli on huomattavasti miehekkäämmän näköinen ja tekniikaltaan se edustaa tämän hetken parhaimmistoa. Laatuvaikutelmaltaan ja ajettavuudeltaankin se on edelleen aito Bemari, joten mallille voi povata pelkkää menestystä.

Sami Puskala

Kehuja: Ajettavuus, ulkonäkö, voimalinjan toiminta

Parantamisen varaa: Hinta

BMW X1 xDrive20d:

Moottori:Nelisylinterinen, 1995 cm3 dieselmoottori
Teho: 190 hv (140 KW) / 4000 rpm
Vääntö:400 Nm / 1750 rpm
Puristussuhde: 16,5:1
Kiihtyvyys 0-100 km/h:7,6 s.
Huippunopeus:219 km/h
Vaihteisto:8-vaihteinen automaattivaihteisto
Vetotapa:Neliveto
Kulutus ( yhd.): 5.1 l / 100km
CO2 päästöt:133 g/km
itat (pit/lev/kork):4439mm/1821mm/1612mm
Tavaratila:505-1500 l
Maavara:183 mm
Paino:1625 kg
Hinta alkaen:48 513€
Sami - Puskala
Sami Puskala Sami Puskalan pohjaton rakkaus autoja ja moottoripyöriä kohtaan on saanut alkunsa pikkupoikana Volkkarin takapenkillä unelmoiden. Tänä päivänä unelmia edustavat viriili Toyota Corolla ja hieman seniilimpi Volvo V70. Unelmaprätkä odottaa kaupan hyllyllä, mutta historiaan mahtuu iso liuta kaksipyöräisiä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : BMW X1

     
4.1
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät BMW X1 -autot

test
BMW X11.5, '21, Ajamaton
49 350 €
test
BMW X11.5, '21, 9 tkm
47 880 €
test
BMW X11.5, '21, 2 tkm
48 200 €
test
BMW X11.5, '21, 4 tkm
44 900 €
test
BMW X11.5, '21, Ajamaton
50 947 €
test
BMW X11.5, '21, 13 tkm
52 800 €
test
BMW X11.5, '21, 9 tkm
47 790 €
test
BMW X11.5, '21, 2 tkm
49 900 €
Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti OmaNettix - Ajoneuvojesi tiedot yhdessä paikassa Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää BMW koeajoja

Kaikki koeajot »
Erinomaisen ajomukavuuden maasturi BMW X1 xDrive25e - BMW Hybridimallisto osa 3
MAINOS
Video Icon

Erinomaisen ajomukavuuden maasturi BMW X1 xDrive25e - BMW Hybridimallisto osa 3

TM koeajossa BMW X1 xDrive20d A

TM koeajossa BMW X1 xDrive20d A

BMW iX3 on täyssähkö kaikilla mausteilla - BMW Hybridimallisto osa 10
MAINOS
Video Icon

BMW iX3 on täyssähkö kaikilla mausteilla - BMW Hybridimallisto osa 10

Muotovalio maasturi BMW X5 xDrive45e - BMW Hybridimallisto osa 7
MAINOS
Video Icon

Muotovalio maasturi BMW X5 xDrive45e - BMW Hybridimallisto osa 7

BMW 545e xDrive ei tingi tehoissa - BMW Hybridimallisto osa 9
MAINOS
Video Icon

BMW 545e xDrive ei tingi tehoissa - BMW Hybridimallisto osa 9