Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Chevrolet Silverado 1500 High Country 4wd Crew Cab 6.2L EcoTec3 V8

Chevrolet Silverado 1500 High Country 4wd Crew Cab 6.2L EcoTec3 V8
  • Chevrolet Silverado
  • Chevrolet Silverado
  • Chevrolet Silverado
  • Chevrolet Silverado
  • Chevrolet Silverado
  • Chevrolet Silverado

Nelivetoinen avolava Amerikasta

Chevrolet on uudistanut Silverado-avolavansa. Laihdutuskuurille ei ole lähdetty ja massiivinen kori on säilynyt entisissä mitoissaan. Ulkoasu on saanut sen verran ehostusta, että ero edelliseen vuosimalliin on selkeä. Keulan uudet muodot saavat auton näyttämään lähes sirolta. Kuljettajan oloista ei ole tingitty ja toimintoja on saatu digitaalitekniikan johdosta taas reilusti lisää. Voimalinjapuolella jyllää iso V8-bensiinimoottori, automaattivaihteisto ja neliveto.

Saimme koeajoon uuden sukupolven ja melkoisen nimihirviön omaavaan Chevrolet Silverado 1500 High Country 4wd Crew Cab 6.2L EcoTec3 V8 -avolava-auton. Rakkaalla lapsella on siis edelleen monta nimeä, mutta nimi kertoo tässä tapauksessa jo paljon auton kokoonpanosta. Koeajettu Silverado on niin sanottu Kanadan vientimalli, eli mittariston informaatiot ovat metrijärjestelmän mukaiset ja autossa on kunnon lämmittimillä varustettu talvipaketti. 

Suomessa Silveradot myydään kevytkuorma-autoksi rekisteröitynä (N2G-ajoneuvoluokka), jolloin 313 kilowatin (426 hv) V8-bensiimoottorilla varustetun auton hankintahinta on saatu kohtuulliseksi. Koeajetun auton hintalapussa lukee 89 900 euroa (sisältäen arvonlisäveron). Pakettiautoksi rekisteröinti olisi myös mahdollista, mutta ankara autoverotuksemme pitää huolen, että näin tuskin tulee käymään. 

Premium-pick-up

Chevrolet Silverado 1500 High Country 4wd Crew Cab 6.2L EcoTec3 V8

Monet avolavat ovat vuosien saatossa muuntautuneet lähes premium-autojen kaltaisiksi ajoneuvoiksi. Se selittää hinnankehityksenkin. Pitää kuitenkin muistaa, että monet nykyiset pick-upit ovat ominaisuuksiltaan henkilöautojen luokkaa, elleivät jopa paremmat. Silveradoa tuskin kannattaa verrata mihinkään henkilöautoon, vaikka sen varustelu on vähintään sama, mitä useimmista uusista henkilöautoista löytyy, ellei jopa monipuolisempi. Auto on pakattu hengästyttävällä määrällä nykyaikaisia digitaalisia varusteita. Niiden myötä tekisi mieli kutsua autoa jopa näppäräksi torikassiksi. Nimittäin runsas kameravarustus mahdollistaa iso auton sompaamisen ahtaissakin paikoissa. 

Kameroita on joka suuntaan ja niiden keskikonsoliin tuottama kuva on erinomainen. Tarjolla on lintuperspektiivi-, peruutus-, eturenkaiden, vetokoukun ja etupään kuvaa, joten ikkunoista vilkuilu on piukoissa paikoissa lähes tarpeetonta. Aktiivinen kamera on helppo valita kosketusnäytön kamerakuvan alla olevilla painikkeilla. Vielä kun ohjauspyörän pyörittely on amerikkalaiseen tyyliin kevyttä, on käyttö helppoa. Tosin suuret ulkomitat rajoittavat tiettyihin paikkoihin menoa. Kääntösäde on melko suuri, mutta kamerat tuovat tähänkin seikkaan lievennystä.

Tavaraa täydeltä laidalta

Isoon koriin on helppo pakata paljon varusteita, ja Chevrolet onkin tehnyt näin Silverado High Countryn osalta. Kromatut astinlaudat helpottavat korkean nelivetoauton kyytiin kiipeämistä. Oven avaukseen riittää, kunhan avain on taskussa, ja moottorin käynnistys tapahtuu nappia painamalla. Käynnistys onnistuu myös kauko-ohjattuna. Ennen käynnistystä voi valita itselleen sopivan ajoasennon sähköisin säädöin. 

Harvassa ovat paketti- ja pick-up-autot, joissa kuljettajan istuimelle on ”liiaksi” pituussäätövaraa 190-senttiselle kuskille. Silverado on sellainen, eli penkkiä ei tarvitse rullata aivan taka-asentoon. Ja vaikka etuistuimet säätäisi aivan taakse, jää miehistöohjaamollisen (Crew Cab) auton takapenkille ruhtinaalliset tilat vähintään samankokoiselle takamatkustajalle. Takapenkit myös tarjoavat mukavat oltavat vähän pidemmällekin matkalle.

Silveradon kojelauta sisältää edelleen selkeitä ”oikeita” kytkimiä. Ne ovat kaikki suuria ja etäälle toisistaan sijoitettuja, joten käyttö onnistuu käsineetkin kädessä. Keskikonsolin näkymää hallitsee kosketusnäyttö. Toimintoja on valikoiden takana vähintäänkin paljon. Kosketusnäytön käyttö on erittäin miellyttävää. Painallukset toimivat täsmällisesti ja valikkonäkymät ovat selkeät, eivätkä mitenkään täyteen ahdetut. Näytön paineltavat symbolit ovat suuria ja alareunan pieni taso antaa kädelle sopivan tuen. Lisäksi näytön muutamat vakiotoiminnot (home, back) on sijoitettu omille ”oikeille” kytkimille. Nämä kaikki seikat yhdessä tekevät kokonaisuudesta helpon käytettävän.

Nelivetotilojen valinta tapahtuu kojelaudan vasemmassa reunassa olevilla painikkeilla. Tarjolla on neljä eri vaihtoehtoa; takaveto, automaattinen 4-veto, nopea 4-veto ja hidas 4-veto. Samassa yhteydessä on myös kierrettävä kytkin, jolla valitaan ajotila; asfaltti, sora, lumi, perävaunun veto jne.

Ohjaamossa on useita latauspisteitä nykyiselle elektroniikalle. On sekä isoja että pieniä usb-pistorasioita, myös suuren keskikyynärnojan alla olevassa säilytyskaukalossa, jossa on lisäksi sd-muistikorttipaikka vaikkapa navigaattorin kartoille. Silveradossa on ehkä tähän mennessä nähdyistä paras puhelimille tarkoitettu langaton latausalusta. Kun tilaa on, niin tämänkin toiminnon sijoittaminen helppoa. Alusta on sopivasti juuri käden ulottuvilla, ja kaukalo pitää puhelimen paikallaan mutkaisillakin teillä.

Iso moottori isossa autossa

Amerikkalaisen mittapuun mukaan Silveradossa lienee tavallisen kokoinen moottori, mutta Atlantin tällä puolen kyseessä jättimäinen kone. Sylinteritilavuutta on 6,2 litraa, joten nuo edellä mainitut 313 kilowattia irtoavat varsin kivuttomasti. Sanotaan että lapsen nukkumisen, palavan tulen ja aaltojen liplatuksen katselu rauhoittavat ihmisen sielua. Samaan listaan voisi vielä lisätä bensiini-V8:n tyhjäkäynnin kuuntelun. Sen verran siististi Chevroletin moottori sykkii, että sen viereen olisi vaikka helppo nukahtaa. Eikä se kuormitettunakaan päästele juuri säröääniä. 

Vaihteistona on 10-vaihteinen automaatti, joka sekin tekee työnsä tunnokkaasti. Arkiajossa vaihtamista ei edes huomaa, ei juurikaan edes näe kierroslukumittarista, koska vaihteiden välit ovat niin pienet. Makuulta lähdössä V8 heittää tämän reilusti yli kahden tonnin painoisen avolavan ohjuksen tavoin matkaan. Äänimaailma on hillitty, mutta maisema vaihtuu vilkkaasti. Liikennevaloissa tämä aiheuttaa kanssakulkijoissa varmasti hämmennystä, ja nelivedon myötä myös talvella. Auto kiihtyy täyteen vauhtiinsa lähes huomaamatta, nimittäin kuorma-autoksi rekisteröinti on tuonut mukanaan nopeudenrajoittimen. Se ei kuitenkaan vie pois nautintoa, jonka auton ajaminen tuottaa.

  • Chevrolet Silverado 1500 High Country 4wd Crew Cab 6.2L EcoTec3 V8
  • Chevrolet Silverado 1500 High Country 4wd Crew Cab 6.2L EcoTec3 V8
 

Hyötyautosta on kyse

Suurista tehoistaan ja monipuolisesta varustelustaan huolimatta on kyseessä aito työjuhta, jollaiseksi avolavat aikoinaan Amerikassa luotiin. Tavallaan autoa on vaikea luokitella johonkin kategoriaan, koska se selviytyy kunnialla monesta niistä. Tilaa on kookkaillekin ihmisille, soveltuu jopa perheautoksi, tavaratilaa on paljon, vaikka kyydissä olisi viisikin aikuista, pärjää hyvin asfaltin ja sorateiden ulkopuolella, jopa maastossa, tarjoaa raakaa voimaa perävaunun vetoon, jolloin ajo on myös vakaata ja sopii hyvin vaikka torikassiksi naisen käteen. Sen verran helppoa on ison auton ajaminen nykytekniikan avustuksella. 

Näitä isoja jenkkejä nähdään paljon koneurakoitsijoilla ja muilla yrittäjillä, juuri niiden tarjoaman monikäyttöisyyden ja tehokkuuden johdosta. Eikä tällöin puhuta pelkästään moottoritehosta, vaan ajoneuvon tarjoamasta arjen helpotuksesta. Uusi Silverado kätkee sisälleen paljon enemmän kuin äkkiseltään uskoisi. Paljon on nykyajan varusteita pakattu mukaan.

Esa - Suominen
Esa Suominen on Konepörssi-lehden toimittaja. Hänellä on pitkä kokemus työkoneiden parissa, sekä kyltymätön kiinnostus kaikkeen pörisevään. Vapaa-ajatkin kuluvat teeman mukaisesti; moottoripyöräillen, -veneillen ja mönkijällä puita metsästä ajellen mitä nyt kaivukoneen hytistä ulos ehtii. Autotkin ovat Esan sydäntä lähellä siinä missä monien muidenkin suomalaismiesten. Pakettiautojen koeajot sopivat näin miehen toimenkuvaan erinomaisesti.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Chevrolet Silverado

     
3.9
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Chevrolet Silverado -autot

test
Chevrolet Silverado3, '22, 200 km
74 900 € (ALV väh.kelp.)
test
Chevrolet Silverado6.2, '17, 55 tkm
62 900 € (ALV väh.kelp.)
test
Chevrolet Silverado6.2, '23, Ajamaton
109 900 € (ALV väh.kelp.)
test
Chevrolet Silverado6, '15, 205 tkm
44 890 € (ALV väh.kelp.)
test
Chevrolet Silverado6, '15, 205 tkm
44 890 € (ALV väh.kelp.)
test
Chevrolet Silverado5.3, '21, 31 tkm
76 900 € (ALV väh.kelp.)
test
Chevrolet Silverado4.3, '21, 59 tkm
69 900 € (ALV väh.kelp.)
test
Chevrolet Silverado6.6, '19, 90 tkm
72 980 € (ALV väh.kelp.)

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Chevrolet koeajoja

Kaikki koeajot »
Chevrolet Corvette: Muskelimaailman klassikko

Chevrolet Corvette: Muskelimaailman klassikko

Tyypit: Chevrolet Corvette Stingray

Tyypit: Chevrolet Corvette Stingray

Koeajo Chevrolet Lumina 3.1 LS V6 Automaatti

Koeajo Chevrolet Lumina 3.1 LS V6 Automaatti

Skoda Enyaq RS Coupé iV - Sporttia sähköautoon

Skoda Enyaq RS Coupé iV - Sporttia sähköautoon

Volkswagen ID. Buzz - hitti vai huti?

Volkswagen ID. Buzz - hitti vai huti?