Close
Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Chevrolet Corvette: Muskelimaailman klassikko

Chevrolet Corvette: Muskelimaailman klassikko
  • Chevrolet Corvette
  • Chevrolet Corvette
  • Chevrolet Corvette
  • Chevrolet Corvette

Corvette on auto, joka ei periaatteessa kaipaa sen suurempia esittelyjä. Se on klassikkomalli, jonka lähes jokainen vähänkään autoista kiinnostunut tunnistaa sekä ulkonäöltä että nimeltä. Siihen on myös hyvä syy. Corvette herättää tunteita.

Chevroletin sporttimallin tarina alkoi jo 50-luvulla. Vuonna 1953 Corvette nähtiin autonäyttelyissä konseptiauton muodossa ja varsinainen tuotantomalli esiteltiin asiakkaille vuotta myöhemmin. 

Ehkä tunnetuin ja klassisin Corvette-sukupolvi on kakkosgeneraatio, jonka valmistus aloitettiin vuonna 1963. Malli kulkee lempinimellä Sting Ray ja se on ensimmäistä Corvette-sukupolvea kompaktimpi ja suorituskykyisempi. 

Jo 60-luvulla Corvette tunnettiin tehokkuudestaan ja vuoden 1965 Vette tarjosi 6,5-litraisen V8-koneen, joka tuotti 425 hevosvoimaa. Nykyisellään Corvetesta on menossa kuudes kehitysversio, joka kantaa mallinimeä C6. 

Nettiauto sai mahdollisuuden koeajaa vuoden 2007 Chevrolet Corvettea, joka löytyy Astrum Vene- ja Autotalosta Helsingistä. Muutenkin mielenkiintoisesta vaihtoautovalikoimasta löytyy klassikkomuskeli, joka irtoaa halukkaalle hieman alle 60 000€:n hintaan. Uuden vastaavan hinta kun kapuaa 100 000€:n paremmalle puolelle. 

400 Amerikan hepoa

Chevrolet Corvette: Muskelimaailman klassikko

Koeajettu Corvette on varustettu 6-litraisella LS2-koneella, joka on Corvette-perheen laimein versio. Tehoa muskeliauto tuottaa 400 hevosvoimaa ja vääntöä vajaat 550 Nm:ä. Tehot siirretään asfalttiin moitteettomasti toimivan automaattilaatikon välityksellä.

Vaikka kyseessä tuoteperheen säysein versio, tarjoaa se silti fiiliksiä, johon ei kovin moni muu auto pysty. Kyseinen auto on varustettu Borla-putkistolla, joka saa auton murisemaan todella vastustamattomasti. 

Pelkästään auton käynnistäminen luo odotukset, jotka auto lunastaa välittömästi. 400 hevosvoimaat kiihdyttävät vajaan 1500 kilon painoisen auton nollasta sataan neljässä sekunnissa.

Kiihtyvyys todella tuntuu ratissa, sillä Vette repäisee mukavasti kun kaasupoljin lätkäistään lattiaan. Syksyn kylmällä asfaltilla pito ei ole parasta mahdollista ja renkaat jättävätkin mustaa vanaa peräänsä täyskaasukiihdytyksessä. 

Näppärä kaupunkiauto

Donitsien pyörittely sujuu vaivattomasti ja auto on näppärä myös kaupungissa, sillä U-käännökset luonnistuvat pelkällä kaasulla. Corvetella ei tarvitse turhaan peruutella ja vekslailla ahtaissa paikoissa. 

Vääntävän koneen kaveriksi Chevrolet on tehnyt jämäkän alustan, joka on myös kotimaan kuoppaisilla teillä yllättävän toimiva. Auto kulkee hyvin pitkälti kuin kiskoilla, mutta ei silti ole liian epämukava normaaliinkaan ajoon. 

Melu on ohjaamossa kova, mutta se tuo omalta osaltaan sellaista tunnelmaa, jonka urheiluauton ratissa olettaa olevankin. Tuuli viheltää ikkunoissa ja kaasun polkaisu saa pakoäänet pauhaamaan. Kaasun tallaaminen saa joka kerta hymyn huulille. 

  • Chevrolet Corvette: Muskelimaailman klassikko
  • Chevrolet Corvette: Muskelimaailman klassikko
 

Kaikki toimii sähköllä

Auto on varustettu avaimettomalla systeemillä ja kaikki toimivat Amerikkalaistyyliin sähköllä. Penkit säätyvät virrat sammuttaessa taka-asentoon, mikä helpottaa kyytiin ja pois nousemista. Se kun on vaikkapa selkävaivaiselle varmasti haastavaa, koska auto on todella matala. 

Amerikkalaisia autoja moititaan yleisesti huonoista ajo-ominaisuuksista, mutta ainakin Corveten kohdalla se vahvaa liioittelua. Chevy käyttäytyy nätisti ja johdonmukaisesti, vaikka takavetoinen auto onkin nelivetoon verrattuna haastava ajettava. 

Pieni hauskuuttelu Corvetella sujuu hyvin ja auto on helppo hallita luisussa. Tehoa on sen verran rajallisesti, että kärry pysyy kyllä lapasessa, vaikka takana ei olisikaan tuhansia tunteja ratakokemusta. 

Karua herkkua

Corvette on varmasti radallakin nopea laite, mutta valitettavasti lyhyehkö koeajo ei antanut mahdollisuutta kokeilla auton potentiaalia suljettua kenttää kummoisemmissa olosuhteissa. Perusmallillakin varmasti pärjäisi radalla, mutta Z06- ja ZR1 –mallit soveltuvat paremmin radalle mielivälle kuskille. 

Chevroletin sisusta on karuhko, mutta herkkujakin on tarjolla. Hytti on koristeltu Corvette-logoilla ja C6-malli on varustettu tuulilasiin heijastavalla näytöllä. Katsetta ei siis tarvitse irrottaa tiestä, sillä tarvittava informaatio heijastetaan näkökentän alalaitaan. 

Näyttö tarjoaa normaalin informaation lisäksi myös G-voimamittarin, josta voi seurailla kuskiin kohdistuvia voimia reaaliajassa. Normaalissa ajossa mittari ei juuri nouse 0,5 G:tä korkeammalle, mutta radalla mittari on varmasti hauska leikkikalu. 

Klassikkomuskelin hienous perustuu sen erinomaiseen tunnelmaan ja hienoon ulkonäköön. Corvette on klassikko joka kerää katseita, kuulostaa järkyttävän hyvältä ja voittaa kyynisimmänkin autoharrastajan puolelleen rehellisellä fiiliksellään. Jos siitä ei tykkää, on vika miehessä tai naisessa.

Katso Chevrolet Corvetten myynti ilmoitus tästä linkistä

Tuomas Rajala

Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Chevrolet Corvette

     
3.8
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Chevrolet Corvette -autot

test
Chevrolet Corvette6.2, '16, 25 tkm
149 780 €
test
Chevrolet Corvette6.2, '16, 61 tkm
94 990 €
test
Chevrolet Corvette6.2, '22, Ajamaton
194 900 € (sis. ALV)
test
Chevrolet Corvette6.2, '22, Ajamaton
199 900 € (sis. ALV)
test
Chevrolet Corvette6.2, '14, 44 tkm
99 990 €
test
Chevrolet Corvette6.2, '20, 12 tkm
109 900 € (Tax free)
test
Chevrolet Corvette6.2, '14, 110 tkm
60 000 € (Tax free)
test
Chevrolet Corvette6.2, '14, 69 tkm
83 800 €
Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Chevrolet koeajoja

Kaikki koeajot »
Chevrolet Corvette Grand Sport - yksinkertaisesti hieno

Chevrolet Corvette Grand Sport - yksinkertaisesti hieno

Tyypit: Chevrolet Corvette Stingray

Tyypit: Chevrolet Corvette Stingray

Chevrolet Silverado 1500 High Country 4wd Crew Cab 6.2L EcoTec3 V8

Chevrolet Silverado 1500 High Country 4wd Crew Cab 6.2L EcoTec3 V8

Chevrolet Trax - ylöspäin yrittää

Chevrolet Trax - ylöspäin yrittää

TM ajettua: Chevrolet Camaro Convertible 45th Anniversary Edition

TM ajettua: Chevrolet Camaro Convertible 45th Anniversary Edition