Close
Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.

Chevrolet Corvette: Muskelimaailman klassikko

Chevrolet Corvette: Muskelimaailman klassikko
  • Chevrolet Corvette
  • Chevrolet Corvette
  • Chevrolet Corvette
  • Chevrolet Corvette

Corvette on auto, joka ei periaatteessa kaipaa sen suurempia esittelyjä. Se on klassikkomalli, jonka lähes jokainen vähänkään autoista kiinnostunut tunnistaa sekä ulkonäöltä että nimeltä. Siihen on myös hyvä syy. Corvette herättää tunteita.

Chevroletin sporttimallin tarina alkoi jo 50-luvulla. Vuonna 1953 Corvette nähtiin autonäyttelyissä konseptiauton muodossa ja varsinainen tuotantomalli esiteltiin asiakkaille vuotta myöhemmin. 

Ehkä tunnetuin ja klassisin Corvette-sukupolvi on kakkosgeneraatio, jonka valmistus aloitettiin vuonna 1963. Malli kulkee lempinimellä Sting Ray ja se on ensimmäistä Corvette-sukupolvea kompaktimpi ja suorituskykyisempi. 

Jo 60-luvulla Corvette tunnettiin tehokkuudestaan ja vuoden 1965 Vette tarjosi 6,5-litraisen V8-koneen, joka tuotti 425 hevosvoimaa. Nykyisellään Corvetesta on menossa kuudes kehitysversio, joka kantaa mallinimeä C6. 

Nettiauto sai mahdollisuuden koeajaa vuoden 2007 Chevrolet Corvettea, joka löytyy Astrum Vene- ja Autotalosta Helsingistä. Muutenkin mielenkiintoisesta vaihtoautovalikoimasta löytyy klassikkomuskeli, joka irtoaa halukkaalle hieman alle 60 000€:n hintaan. Uuden vastaavan hinta kun kapuaa 100 000€:n paremmalle puolelle. 

400 Amerikan hepoa

Chevrolet Corvette: Muskelimaailman klassikko

Koeajettu Corvette on varustettu 6-litraisella LS2-koneella, joka on Corvette-perheen laimein versio. Tehoa muskeliauto tuottaa 400 hevosvoimaa ja vääntöä vajaat 550 Nm:ä. Tehot siirretään asfalttiin moitteettomasti toimivan automaattilaatikon välityksellä.

Vaikka kyseessä tuoteperheen säysein versio, tarjoaa se silti fiiliksiä, johon ei kovin moni muu auto pysty. Kyseinen auto on varustettu Borla-putkistolla, joka saa auton murisemaan todella vastustamattomasti. 

Pelkästään auton käynnistäminen luo odotukset, jotka auto lunastaa välittömästi. 400 hevosvoimaat kiihdyttävät vajaan 1500 kilon painoisen auton nollasta sataan neljässä sekunnissa.

Kiihtyvyys todella tuntuu ratissa, sillä Vette repäisee mukavasti kun kaasupoljin lätkäistään lattiaan. Syksyn kylmällä asfaltilla pito ei ole parasta mahdollista ja renkaat jättävätkin mustaa vanaa peräänsä täyskaasukiihdytyksessä. 

Näppärä kaupunkiauto

Donitsien pyörittely sujuu vaivattomasti ja auto on näppärä myös kaupungissa, sillä U-käännökset luonnistuvat pelkällä kaasulla. Corvetella ei tarvitse turhaan peruutella ja vekslailla ahtaissa paikoissa. 

Vääntävän koneen kaveriksi Chevrolet on tehnyt jämäkän alustan, joka on myös kotimaan kuoppaisilla teillä yllättävän toimiva. Auto kulkee hyvin pitkälti kuin kiskoilla, mutta ei silti ole liian epämukava normaaliinkaan ajoon. 

Melu on ohjaamossa kova, mutta se tuo omalta osaltaan sellaista tunnelmaa, jonka urheiluauton ratissa olettaa olevankin. Tuuli viheltää ikkunoissa ja kaasun polkaisu saa pakoäänet pauhaamaan. Kaasun tallaaminen saa joka kerta hymyn huulille. 

  • Chevrolet Corvette: Muskelimaailman klassikko
  • Chevrolet Corvette: Muskelimaailman klassikko
 

Kaikki toimii sähköllä

Auto on varustettu avaimettomalla systeemillä ja kaikki toimivat Amerikkalaistyyliin sähköllä. Penkit säätyvät virrat sammuttaessa taka-asentoon, mikä helpottaa kyytiin ja pois nousemista. Se kun on vaikkapa selkävaivaiselle varmasti haastavaa, koska auto on todella matala. 

Amerikkalaisia autoja moititaan yleisesti huonoista ajo-ominaisuuksista, mutta ainakin Corveten kohdalla se vahvaa liioittelua. Chevy käyttäytyy nätisti ja johdonmukaisesti, vaikka takavetoinen auto onkin nelivetoon verrattuna haastava ajettava. 

Pieni hauskuuttelu Corvetella sujuu hyvin ja auto on helppo hallita luisussa. Tehoa on sen verran rajallisesti, että kärry pysyy kyllä lapasessa, vaikka takana ei olisikaan tuhansia tunteja ratakokemusta. 

Karua herkkua

Corvette on varmasti radallakin nopea laite, mutta valitettavasti lyhyehkö koeajo ei antanut mahdollisuutta kokeilla auton potentiaalia suljettua kenttää kummoisemmissa olosuhteissa. Perusmallillakin varmasti pärjäisi radalla, mutta Z06- ja ZR1 –mallit soveltuvat paremmin radalle mielivälle kuskille. 

Chevroletin sisusta on karuhko, mutta herkkujakin on tarjolla. Hytti on koristeltu Corvette-logoilla ja C6-malli on varustettu tuulilasiin heijastavalla näytöllä. Katsetta ei siis tarvitse irrottaa tiestä, sillä tarvittava informaatio heijastetaan näkökentän alalaitaan. 

Näyttö tarjoaa normaalin informaation lisäksi myös G-voimamittarin, josta voi seurailla kuskiin kohdistuvia voimia reaaliajassa. Normaalissa ajossa mittari ei juuri nouse 0,5 G:tä korkeammalle, mutta radalla mittari on varmasti hauska leikkikalu. 

Klassikkomuskelin hienous perustuu sen erinomaiseen tunnelmaan ja hienoon ulkonäköön. Corvette on klassikko joka kerää katseita, kuulostaa järkyttävän hyvältä ja voittaa kyynisimmänkin autoharrastajan puolelleen rehellisellä fiiliksellään. Jos siitä ei tykkää, on vika miehessä tai naisessa.

Katso Chevrolet Corvetten myynti ilmoitus tästä linkistä

Tuomas Rajala

  • Share on Facebook
  • tweet
  • JAETTU  
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Chevrolet Corvette

     
3.8
Read user reviews or write your own »

For sale Chevrolet Corvette cars

test
Chevrolet Corvette6.2, '16, 25 tkm
147 800 €
test
Chevrolet Corvette6.2, '16, 67 tkm
94 990 €
test
Chevrolet Corvette6.2, '23, Undriven
199 900 € (incl. VAT)
test
Chevrolet Corvette6.2, '20, 12 tkm
173 900 €
test
Chevrolet Corvette6.2, '15, 45 tkm
94 900 €
test
Chevrolet Corvette6.2, '22, 10 tkm
229 000 €
test
Chevrolet Corvette6.2, '23, 100 km
219 800 € (incl. VAT)
test
Chevrolet Corvette6.2, '17, 25 tkm
149 950 €

Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information Safety instructions Nettiauto.com
on mobile
My vehicles

More related articles

See all
Tyypit: Chevrolet Corvette Stingray

Tyypit: Chevrolet Corvette Stingray

Chevrolet Silverado 1500 High Country 4wd Crew Cab 6.2L EcoTec3 V8

Chevrolet Silverado 1500 High Country 4wd Crew Cab 6.2L EcoTec3 V8

Koeajo Chevrolet Lumina 3.1 LS V6 Automaatti

Koeajo Chevrolet Lumina 3.1 LS V6 Automaatti

Tesla Model X Plaid - katumaasturin suorituskyky uudelle tasolle

Tesla Model X Plaid - katumaasturin suorituskyky uudelle tasolle

Honda Civic Hybrid - Luokkaloikka meni ohi suomalaisilta?

Honda Civic Hybrid - Luokkaloikka meni ohi suomalaisilta?