Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.

Koeajo Chevrolet Lumina 3.1 LS V6 Automaatti

Koeajo Chevrolet Lumina 3.1 LS V6 Automaatti
  • Chevrolet Lumina
  •  
  •  
  •  

Tämänkertainen koeajettava on valkoinen vuoden 1996 Chevrolet Lumina 3.1 LS V6 Automaatti, joka on myytävänä Helsingissä Aamuruskontiellä autoliike Carmond Oy:ssä

ENSIVAIKUTELMA

Kun koeajosta oli sovittu, mieleen juolahti ne tyypilliset ennakkoluulot, mitä yleensäkin tavallisilla autoilijalla on amerikkalaisia autoja kohtaan: pehmeä alusta, hyvät mukavuusvarusteet, suuri kulutus. Odotinkin innolla koeajoa, jotta saisin selville, minkälainen on kohtuukilometrit (88.000 tuhatta mailia) taakseen jättänyt nykyjenkki.

Ulkoa auto on täysin virheetön, ja auton ikä ei näy oikeastaan mistään muualta kuin rekisteriotteesta.
Renkaat ovat selvästi aivan uudet. Sisätilat ovatkin sitten positiivinen yllätys; harmaat plyyshipenkit, joilla on todella mukava istuskella. Penkit ovat yhtäaikaa mukavan pehmeät, mutta tukevat hyvin. Kun vielä keskikonsolissa on kyynärtuki juuri oikealla korkeudella ja auto on automaattivaihteinen, ei muuta kuin D-asento päälle ja menoksi.

AJOSSA

Liikenteen sekaan päästyä huomaa heti, että Lumina on todella hiljainen. Moottorista ei kuulu oikeastaan mitään, jollei kaasua paina ihan pohjaan asti. Silloinkin ääni on sellaista mukavaa kuutoskoneen kurnutusta, sävyltään ei lainkaan häiritsevää.

Automaattivaihteinen auto jaksaa aina ilahduttaa, kun sellaista pääsee ajamaan. Kyllä se vaihteiden käsinvaihtaminen tuntuu joskus aika tympeältä hommalta. Luminan vaihteistosta ei voi oikein sanoa mitään; se on täysin huomaamaton. Kaasulla annostellaan vauhti ja jarruilla hidastetaan. Muuta ei tarvitse tehdä auton etenemisen eteen. Vauhdin määrän voikin sitten katsoa mittarista. Mistään muualta ei nimittäin oikein saa käsitystä miten kovaa mennään. Painelin Kehä 3:sta omasta mielestäni noin kahdeksaakymppiä, mutta mittari näyttikin 120 km/h! JARRUA...

Alusta antaa itsestään erittäin positiivisen vaikutelman. Se ei ole lainkaan vellova, niinkuin oma (virhe)odotukseni oli. Alusta on todella napakka, ja sen kautta välittyy hyvin minkälaisella pinnalla ajetaan. Nurkka-ajossa Lumina on todella kätevä pyöriteltävä kokoisekseen.

Miinukset ajosta: ohjaus on Luminassa aavistuksen verran tunnoton, mutta hyvänä puolena voi pitää erittäin kevyttä vastetta ohjauspyörässä.

MUKAVUUSVARUSTEET

Tässä kohdin Lumina täyttää jenkille asetetut odotukset ja jopa ylittää ne: autossa on manuaali-ilmastointi, radiokasettisoitin CD-jukeboxilla, kaksi airbagia, abs-jarrut, automaattivaihteet, 4 x sähkökäyttöiset ikkunat, kauko-ohjattu keskuslukitus, vakionopeudensäädin jne. Oikeastaan mitään ei puutu, jollei nyt vetokoukkua satu tarvitsemaan.

TEKNISIÄ TIETOJA (lähde: Autotalli.com)

Moottoritilavuus: 3135 cm
Teho: 161 hv
Vääntö: 251 Nm
Huippunopeus: 180 km/h
Kiihtyvyys (0-100 km/h): 10 sek.
Kulutus: 9.4 - 11.6 - 15.5

YHTEENVETO

Tämänkertainen Chevrolet Lumina vakuutti teknisellä kunnollaan ja hiljaisuudellaan. Erittäin varteenotettava vaihtoehto sellaiselle, joka etsii hiukan erilaista, mutta tilavaa perhe- tai matka-autoa. Samalla rahamäärällä saa parin vuoden ikäisiä Meganeja ja Corolloja tai sitten Luminaa iäkkäämpiä Volvo 850:siä. Jos arvostat ajamisen vaivattomuutta ja hiljaisuutta, Lumina on sinun valintasi!

Tämän ajoneuvon kokonaishinta on 15.995 euroa; käsirahaksi riittää 3.995 euroa ja loppuosalle järjestyy 36 kk maksuaikaa. Carmond Oy ottaa vaihtoautosi vaihdossa!
Auto on myytävänä Helsingissä Aamuruskontiellä Carmond Oy:ssä (http://www.carmond.fi)

Lisätiedot ja kuvat: http://www.nettiauto.com/14781

Nettiauto User Rating for vehicle model : Chevrolet Lumina

     
4.0
Read user reviews or write your own »

For sale Chevrolet Lumina cars

test
Chevrolet Lumina3.1, '90, 160 tkm
3 999 €

Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information Safety instructions Nettiauto.com
on mobile
My vehicles

More Chevrolet test drives

All test drives »
Chevrolet Silverado 1500 High Country 4wd Crew Cab 6.2L EcoTec3 V8

Chevrolet Silverado 1500 High Country 4wd Crew Cab 6.2L EcoTec3 V8

Chevrolet Corvette: Muskelimaailman klassikko

Chevrolet Corvette: Muskelimaailman klassikko

Tyypit: Chevrolet Corvette Stingray

Tyypit: Chevrolet Corvette Stingray

Koeajo: Kia Sportage PHEW - kohti taloudellista ajamista

Koeajo: Kia Sportage PHEW - kohti taloudellista ajamista

BMW i4 M50 - sähköistä M-sarjan BMW:tä kannatti odottaa

BMW i4 M50 - sähköistä M-sarjan BMW:tä kannatti odottaa