Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 1 460  

Iveco – Daily uudistui sisältä ja edestä

Iveco – Daily uudistui sisältä ja edestä
  • Iveco Daily
  • Iveco Daily
  • Iveco Daily
  • Iveco Daily
  • Iveco Daily

Iveco esitteli viime syksynä uudistuneen Iveco Dailyn. Kyseessä on Dailyn kolmannen sukupolven päivitys.

Autossa on uutta vähän joka nurkassa, vaikkakin korirakenne perustuu vuonna 2014 esiteltyyn mallisarjaan. Keula on saanut hitusen kromia ilmeeseensä. Kojelauta on puolestaan kokenut enemmän näkyvää muutosta. Ajoa avustavia toimintoja on nyt paketoitu ajan hengen mukaisesti runsaasti myös Dailyyn.

Iveco Daily tuli markkinoille ensi kerran vuonna 1978. Se oli aikanaan merkin ensimmäinen pakettiauto, jossa oli erillisjousitetut etupyörät. Ensimmäisen sukupolven Dailyyn sai tuolloin nelivedon ja turboahdetun moottorin, joita esiteltiin eri mallivuotisten uudistusten yhteydessä. Myös kaasukäyttö ja automaattivaihteisto nähtiin jo ykköskorisessa Dailyssa. Seuraava sukupolvi uusine korilinjoineen esiteltiin vuonna 1999, jolloin pellin alle saatiin common rail -moottoreita. Toisen sukupolven Dailyssa nähtiin myös ensimmäistä kertaa ajonvakautusjärjestelmä sekä mallisarjan loppuvuosina (2009) auton suurin kokonaismassa kasvoi seitsemään tonniin.

Kolmas sukupolvi esiteltiin 2014. Viime vuonna esitelty vuoden 2019-mallisarja kuuluu tähän kolmannen sukupolven alaisuuteen. Korin rakenne on pitkälti sama. Ulkoisesti näkyvin muutos on keulassa. Maski on uusittu ja iso etupuskuri on jaettu kolmeen osaan. Näin vältytään koko puskurin uusimiselta, kun vain toinen kulma vaurioituu. Ulospäin tämä jako ei näy, mutta tuo varmasti helpotusta mahdollisiin korjaushommiin. Etupään päiväajovalot ovat nyt ledit ja ne on muotoiltu siten, että Dailyn tunnistaa jo kaukaa. Etuvilkut käyttävät tätä samaa led-kuviota, toki keltaisena vilkkuen. Itse ajovalotkin, niin lähi- kuin kauko-, ovat nyt led-toimiset tarjoten parantunutta valotehoa. Takapään valot ovat edelleen perinteiset hehkulankatoimiset.

Pellinkin alla uutta

Iveco – Daily uudistui sisältä ja edestä

Uudistuneiden moottoreiden myötä täyttyvät nyt Euro 6-D temp (WLTP&RDE) -päästönormit. Tarjolla on kahta sylinteritilavuutta. 2,3-litraisten tehoversiot ovat 85 kW (116 hv), 100 kW (136 hv) ja 115 kW (156 hv). Vääntöä on tarjolla vastaavassa järjestyksessä 320, 350 ja 380 newtonmetriä. Moottorinohjausjärjestelmä poljinkaavioineen on uudistunut ja turboahtimen säätö tapahtuu nyt sähköisesti (eVGT-ahdin). Ahdin on kevyempi ja se tarjoaa nopeampaa vastetta.

Isomman kolmelitraisen moottorin tehoversiot ovat 118 kW (160 hv), 132 kW (180) ja malliston huippuna 154 kW (210 hv). Tehokkaimmassa versiossa on sama sähköisesti ohjattu turboahdin, joka on 2,3 litran malleissa. Muissa malleissa on perinteinen ahdin. Dailyn suurin kokonaismassa on kasvanut muutamalla sadalla kilogrammalla ollen nyt 7 200, jolloin kantavuus on 4 500 kilogrammaa. Suurille tehoille on näin siis perusteltua käyttöä. Kaikkien moottoriversioiden yhteydessä on nyt AdBlue-järjestelmä päästöjä hillitsemässä.

Hi-Matic-automaattivaihteisto on tarjolla kaikkiin moottoriversioihin. Hi-Maticin käyttö arjen ympyröissä on sen verran helppoa, että se voi hyvinkin syrjäyttää manuaalilaatikon. Ainakin lyhyen koeajon perusteella voi sanoa, että vivun kanssa hämmentäminen on helppoa ja ajossa vaihteisto toimii nöyrän napakasti polttoainetalous mielessä. Pysäköintitilan kytkeytyminen yhdellä, kevyellä napin painalluksella on erinomainen ominaisuus.

Kulutus kuriin

Polttoaineenkulutusta on saatu pienennettyä uuden laturin, start/stop-toiminnon sekä sähkökäyttöisen ohjaustehostimen avulla. Valmistaja lupaa jopa kymmenen prosentin laskua polttoaineenkulutukseen kaupunkioloissa. Huoltokuluihin on myös tulossa tervetullutta kevennystä pidentyneiden huoltovälien johdosta. Huoltovälit ovat kasvaneet molempien moottoreiden (2,3 ja 3,0 l) osalta kymmenellä tuhannella kilometrillä edellisiin malleihin verrattuna ollen nyt 2,3-litraisella 60 000 ja kolmelitraisella 50 000 kilometriä. Ajalliseksi öljynvaihtoväliksi on määritelty kaikille moottoreille 24 kuukautta. Tämä on osaltaan seurausta suurentuneesta öljypohjan tilavuudesta. Pienemmälle moottorille luvataan, että öljynvaihtojen välillä ei tarvitse lisätä öljyä.

Kuljettajalle uudet näkymät

Kuljettajan tärkein työkalu, ohjauspyörä, on uudistunut kokonaan. Ratti on nyt edeltäjäänsä hienoisen pienempi ja alaosastaan lovettu. Aiemmin keskiön sivulla olleet kytkimet on nyt sijoitettu ratin vaakapuoliin. Kytkimiä ja näin myös toimintoja on tarjolla enemmän. Ohjauspyörän asentoon saa nyt lisävarusteena kaksi säätöä; etäisyys ja korkeus. Ratti on tukeva ja sen pyörittely on tilanteen mukaan sopivan raskasta/kevyttä sähköisen tehostimen ansiosta. Automaattivaihteiston jouhean käytön ohella sähköinen käsijarru tuo helpotusta arkeen. Käsijarrun käyttökytkin on sopivasti vaihdevivun läheisyydessä, jolloin käden ”haparoinnit” jäävät pois.

Myös mittariston ulkoasu on kokenut hienoisen muutoksen. Pienet pyöreät polttoaine- ja moottorin lämpömittarit on korvattu digitaalisilla palkkinäytöillä. Mittarikiekkojen väliin saa lisävarusteena monitoiminäytön eri toiminnoille (myös digitaalinen). Keskikonsolin kosketusnäyttö (Infotainment) on seitsemäntuumainen sisältäen muun muassa navigoinnin, liitännät kännyköihin, peruutuskameran näkymän, auton asetustoimintoja ja tietenkin audiotoiminnot dab-radioineen. Säilytystilaa ohjaamossa on entiseen malliin. Kannellisia ja avoimia lokeroita on runsaasti ja kojelaudan päältä löytyy kaksikin usb-pistorasiaa. 

Avustimia piisaa

Tämän päivän autoesittelyn tekee haasteelliseksi varusteiden loputon määrä sekä niiden olomuoto, eli onko ominaisuus lisävaruste tai vakio. Monet tehdaslisävarusteet kun ruksitaan maahantuojien listalle vakiovarusteeksi. Pitäydymmekin seuraavan listan osalta tiedossa, että näitä kaikkia toimintoja on nyt mahdollista saada tehdasasenteisena uuteen Dailyyn, olivat ne sitten vakio- tai lisävarusteita.

Kuorma-autoksi Dailya haaveilevia lämmittää tieto hätäjarrutustoiminnon sekä rengaspainevalvonnan saamisesta mukaan. Alamäkihidastin on käytännöllinen varuste maastoon ja mäkisiin oloihin. Siinä ”valumisnopeutta” voidaan säätä haarukassa 0–30 km/h. Auto jarruttaa näin tasaisesti, eikä vaihda automaattivaihteisessa mallissa isommalle. Esimerkiksi kaivostunneliin laskeuduttaessa tämä lisää turvallisuutta. Traction Plus -toiminto lisää pitoa liukkaissa olosuhteissa.

Maantieajoa varten on vakionopeudensäädin varustettu adaptiivisella toiminnolla, jolloin auto voidaan ”lukita” kulkemaan edellä ajavan ajoneuvon nopeutta, vaikka sen nopeus vaihtelisi. Autojen välinen etäisyys on tällöin säädettävissä. Lisäksi Dailyyn saa myös vakionopeudensäätimen kanssa toimivan jonossa ajo -toiminnon, joka toimii adaptiivisen tavoin mahdollistaen ajon lähempänä edellä ajavaan. Toiminto myös pysäyttää auton kokonaan, jos jono seisahtaa. Liikkeellelähtö edellyttää tällöin vain polkimen kevyttä kosketusta. Kaistalla pysymisen varmistaa kaistavahti.

Tuuleen ja tuiskuun

Daily on tarjolla jopa 19,3 kuutiometrin tavaratilalla varustettuna versiona. Tällöin autossa on paljon tuulialtista sivupintaa. Sen kurissa pitämiseen saa Dailyyn nyt sivutuuliavustimen, joka hillitsee menoa ajonvakautusjärjestelmän avulla. Auto jarruttaa automaattisesti tuulenpuoleisia pyöriä.

Sadetunnistin säätää tuulilasinpyyhkimien toimintaa ja ajovaloautomatiikka vaihtelee lähi- ja kaukovalojen välillä tilanteen mukaan. Sähkömekaaninen ohjaus mahdollistaa helpon ohjausjäykkyyden säädön. Taajama-ajoa varten voidaan valita City Mode, jolloin ohjaus muuttuu kevyemmäksi. Nappi on helpossa paikassa keskikonsolissa. Näin sitä voi tulla joskus käytettyäkin.

  • Iveco – Daily uudistui sisältä ja edestä
  • Iveco – Daily uudistui sisältä ja edestä
 

Telematiikkaa ja jäljitettävyyttä

Telematiikan avulla voidaan seurata yksittäisen auton toimintoa MyDaily-ohjelmiston välityksellä. Ominaisuus mahdollistaa auton ja huoltokorjaamon välisen keskustelun esimerkiksi vikakoodi- ja huoltoon kutsu -tapauksissa. Ohjelmiston avulla voidaan myös seurata koko autolaivueen ajoja kustannusseurannan ja logistiikan nimissä.

Esa - Suominen
Esa Suominen on Konepörssi-lehden toimittaja. Hänellä on pitkä kokemus työkoneiden parissa, sekä kyltymätön kiinnostus kaikkeen pörisevään. Vapaa-ajatkin kuluvat teeman mukaisesti; moottoripyöräillen, -veneillen ja mönkijällä puita metsästä ajellen mitä nyt kaivukoneen hytistä ulos ehtii. Autotkin ovat Esan sydäntä lähellä siinä missä monien muidenkin suomalaismiesten. Pakettiautojen koeajot sopivat näin miehen toimenkuvaan erinomaisesti.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Iveco Daily

     
3.9
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Iveco Daily -autot

test
Iveco Daily3.0, '20, 200 km
73 160 €
test
Iveco Daily3.0, '20, 8 tkm
75 550 € (ALV väh.kelp.)
test
Iveco Daily2.3, '20, 25 tkm
46 890 € (ALV väh.kelp.)
test
Iveco Daily3.0, '21, 500 km
test
Iveco Daily3.0, '21, 300 km
58 000 € (ALV väh.kelp.)
test
Iveco Daily3.0, '20, 9 tkm
47 400 € (ALV väh.kelp.)
test
Iveco Daily3.0, '21, 1 tkm
73 160 € (ALV väh.kelp.)
test
Iveco Daily2.3, '21, 1 tkm
48 980 € (ALV väh.kelp.)
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Iveco koeajoja

Kaikki koeajot »
Iveco Daily -matkailuauto – vähän isompaan retkeilyyn

Iveco Daily -matkailuauto – vähän isompaan retkeilyyn

Opel Corsa – Sydämeltään ranskalainen

Opel Corsa – Sydämeltään ranskalainen

BMW 330e Touring xDrive on sporttinen perhefarkku - BMW Hybridimallisto osa 2
MAINOS
Video Icon

BMW 330e Touring xDrive on sporttinen perhefarkku - BMW Hybridimallisto osa 2

Volkswagen Passat GTE – Kahden maan kansalainen

Volkswagen Passat GTE – Kahden maan kansalainen

Nautinnollinen neliveto BMW 530e xDrive - BMW Hybridimallisto osa 1
MAINOS
Video Icon

Nautinnollinen neliveto BMW 530e xDrive - BMW Hybridimallisto osa 1