Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Luettu 16 182

Jeep Cherokee – Maasturiperheen keskimmäinen

Jeep Cherokee – Maasturiperheen keskimmäinen
 • Jeep Cherokee
 • Jeep Cherokee
 • Jeep Cherokee
 • Jeep Cherokee
 • Jeep Cherokee
 • Jeep Cherokee
 • Jeep Cherokee
 • Jeep Cherokee
 • Jeep Cherokee
 • Jeep Cherokee
 • Jeep Cherokee
 • Jeep Cherokee

Jeep Cherokee ei enää ole entisensä. Taakse ovat jääneet vaatimaton laatuvaikutelma ja paljon kuluttavat moottorit.

Jeep Cherokee omaa nykyautomaailmassa varsin pitkän mallihistorian, sillä ensimmäisen kerran Cherokee-nimellä varustettu maasturi tuli myyntiin vuonna 1974. Alkuperäisellä mallilla ja nyky-Cherokeella ei luonnollisesti ole nimen lisäksi kovin montaa yhteistä nimittäjää.

Nykyisellään Jeep on osa Fiat Chrysler Automobiles –konsernia ja siksi Jeep-mallistolla on entistä enemmän yhteistä Fiat-mallien kanssa. Jenkkipuritanistien maailmankuvaan Fiat-yhteistyö tuskin iskee kovin positiivisessa mielessä, mutta se on tuonut mukanaan paljon hyvää.

Positiivisina seikkoina uudesta konsernista voitaneen pitää ainakin malliston voimakasta modernisoitumista, polttoainetalouden parantumista ja vahvaa kehitystä elektroniikassa ja turvallisuudessa.

Varusteita piisaa

Jeep Cherokee – Maasturiperheen keskimmäinen

Cherokeen historia näkyy mm. siinä, että varustelutaso on lähtökohtaisesti hyvällä mallilla, eikä jokaista mukavuusvarustetta pidä ruksia erikseen tilauskaavakkeesta. Jeep on nivonut varusteet paketteihin, joista koeajossa ollut Limited on runsain.

Limited-varusteinen Cherokee on varustettu mm. Bi Xenon –ajovaloilla, 8” kosketusnäytöllä, tuuletetuilla nahkaisilla etuistuimilla, etu- ja takatutkalla, peruutuskameralla ja sähköisellä takaluukulla.

Turvallisuuspuolella vakiona on mm. aktiivinen kaistavahti, adaptiivinen vakionopeudensäädin, pysäköintiavustin ja kuolleen kulman valvontajärjestelmä. Ne ovat ominaisuuksia, joita aiemmin sotilasajoneuvoja valmistaneen Jeepin sisään olisi tuskin leivottu ilman uutta konserniyhteistyötä.

Varuste- ja turvallisuuspuoli on Jeepin kohdalla siis hyvällä tolalla, mutta onneksi suorituskyvystä ja hyvästä nelivetotekniikasta ei siitäkään ole luovuttu, vaan Cherokee on edelleen maastokelpoinen automalli.

Ei lukkoja vakiona

Jeep kutsuu nelivetojärjestelmäänsä nimellä Active Drive 4X4 system. Automaattinen voimansiirtojärjestelmä tekee hommansa ilman kuljettajan reagointia. Takavetomoduulissa on märkäkytkin, joka tuottaa oikean määrän vääntöä olosuhteiden mukaan.

Perusmalleissa ei siis ole tasauspyörästön lukkoja, vaan ne ovat tarjolla Trailhawk -varusteltuun ”maasto-Petterille” tarkoitettuun malliin. Active Drive Lock –järjestelmässä etu- ja taka-akselit voidaan lukita 4-low-tilassa, jolloin Cherokee nousee karummastakin kuopasta.

Tavalliselle käyttäjälle perusmallien Active Drive –järjestelmä tarjoaa riittävästi suorituskykyä, sillä automaattisesti säätyvä neliveto kyllä antaa pitoa silloin kun sitä kaivataan. Huonokuntoisilla teillä se hoitaa hommansa huomaamattomasti.

Ujosti moottorivaihtoehtoja

Jeep-mallisto poikkeaa monesta muusta valmistajasta siinä, ettei sen ideologiaan kuulu tarjota kymmeniä erilaisia moottorivaihtoehtoja, vaan peruskivenä toimii kaksi moottoria. Toinen on bensiini ja toinen diesel.

Bensiinimoottori lienee tarjolla lähinnä Jeepin historian vuoksi, sillä perinteisesti maasturin nokalle on kuulunut väkevästi vääntävä ja kamelin lailla juova V8. Moottorien downsizingin vuoksi bensiinimoottori on nykyisellään 3,2-litrainen Pentastar V6, joka on bensakoneeksi kohtuullisen taloudellinen.

Voimaa bensiinikoneessa on Cherokeen tarpeisiin riittävästi, sillä teholukema on 272 hevosvoimaa. Vääntöäkin on mukavat 315 Nm, joten bensiini soveltuu myös tilanteisiin, joissa vaaditaan juurevaa voimaa.

Multijet 2 –dieselpataa on tavattu aiemmin Fiatin kookkaimmissa malleissa. Moottorista on tarjolla kaksi eri tehoversiota, jotka molemmat vääntävät 350 Nm:n edestä. Teholukemassa on 30 hevosvoiman ero ja tehokkaampi versio on 170 hevosvoimainen.

Yksi Jeepin positiivisimmista kehityssuunnista on ehdottomasti taloudellisuus. Riittävän tehokkaalla diesel-padalla varustettu kookas katumaasturi nimittäin suoriutui sadan kilometrin taipaleesta reilun 7 litran keskikulutuksella, mikä on merkin autoille ollut aiemmin silkkaa utopiaa.

9-vaihteinen automaattiaski

Koeajoversio on varustettu ZF:n valmistamalla yhdeksänvaihteisella automaattilaatikolla, joka on paininut ohjelmistopäivitysongelmien kanssa viimeisen parin vuoden aikana. Laatikosta on tullut valituksia erityisesti Cherokeen ja Range Rover Evoquen kohdalla.

Vaihteiston toiminnassa ei sinänsä ollut mitään valittamista Cherokeen kohdalla, mutta rehellisyyden nimissä on todettava, että se ei yllä tuntumaltaan markkinoiden parhaimpien automaattivaihteistojen tasolle.

Jos Jeepissä olevaa askia verrataan vaikkapa markkinoilla oleviin kaksoiskytkimellisiin vaihteistoihin tai BMW:n 8-portaiseen laatikkoon, jää ZF:n laatikko altavastaajaksi. Jostain kumman syystä se muistuttaa yllättävän paljon kymmenen vuoden takaisin kuminauha-automaatteja.

Potralla diesel-moottorilla varustetun auton luulisi pelaavan paremmin yksiin 9-pykäläisen vaihteiston kanssa, mutta vääntöä ei ole onnistuttu hyödyntämään parhaalla mahdollisella tavalla. Se on sääli, sillä ponnekkaan moottorin tehontunne onnistutaan hävittämään puolivillaisesti toimivan vaihteiston vuoksi.

Mutta ei laatikko silti epäonnistunut ole. Jos kyseisellä laatikolla olisi päässyt ajamaan ennen markkinoille saapuneita kaksoiskytkimellisiä, olisi ajatukset saattaneet olla hyvin toisenlaisia. Mutta kehityksen ongelmana on se, että sitä vaaditaan kaikilta.

 • Jeep Cherokee – Maasturiperheen keskimmäinen
 • Jeep Cherokee – Maasturiperheen keskimmäinen
 

Laatuvaikutelma kunnossa

Cherokee erottuu isoveljestään Grand Cherokeesta eniten keulaltaan. Kun Grandin etuosa nousee jylhänä kohti korkeuksia, on pikku-Cherokeen keulan keskellä pokkaus, josta yläosa kaartuu kohti tuulilasia. Ilme on modernimpi, mutta ei välttämättä tyylikkäämpi.

Sisätiloiltaan intiaaniheimon nimeä kantava Cherokee yltää hyvin lähelle Grandin laatuvaikutelmaa. Koeajoversion penkit ovat kauttaaltaan nahalla verhoillut ja keskikonsolia komistaa kookas monitoiminäyttö, jonka kautta ohjataan mm. ilmastointia, penkkien tuuletusta, navia ja radiota. Se on markkinoiden toimivimpia.

Pahaa sanaa ei löydy myöskään mittaristosta, jonka keskelle voi heijastaa haluamansa informaation kierrosten ja nopeusmittarin lisäksi. Hyvin toimiva elektroniikka tekee fiiliksestä heti tätä päivää, mikä erottaa Jeepin monesta heikommasta esityksestä.

Jeep toimii erinomaisesti kotimaan karkeilla asfalttiteillä, sillä äänieristys on hyvin hallussa. Se tekee Cherokeesta mukavan matka-auton, koska ohjaamossa ei tarvitse kärsiä renkaiden rallatuksesta.

Hyvän äänierityksen lisäksi pikku-Cherokee on varsin mukava peli erityisesti kuljettajan näkökulmasta. Jenkkityyliin kuskin penkki on valtaistuin, jossa viihtyy pidempiäkin siivuja. Jeepin ohjaimissa istutaan korkealla ja sen vuoksi liikennevirtaa on helppoa seurata.

Vaikka Cherokee ei olekaan malliston kookkain ja härkämäisin auto, on siinä silti iso kasa Jeep-tunnelmaa ja karua kauneutta, joka vetoaa automieheen ja –naiseen. Kaikki on vain paketoitu konserniyhteistyön myötä huomattavasti houkuttelevampaan ja toimivampaan pakettiin.

Tuomas Rajala

Kehuja: laatuvaikutelma, varustelu, taloudellisuus, mukavuus, äänieristys

Parantamisen varaa: vaatimaton suorituskyky, vaihteiston toiminta

Jeep Cherokee Limited Multijet II Turbodiesel:

Moottori:4-sylinterinen, 1956 cm3 turboahdettu dieselmoottori
Teho:170 hv (125 kW) @ 4000 rpm
Vääntö:350 Nm @ 1750 rpm
Kiihtyvyys:10,3 s.
Huippunopeus:192 km/h
Vetotapa:Neliveto
Vaihteisto:9-portainen automaattivaihteisto
Kulutus (yhd):5,8 l / km
CO2-päästöt:154 g /km
Mitat (pit/lev/kork):4624mm/1859mm/1670mm
Tavaratila:591 l
Paino:1921 kg
Hinta alkaen:55 990€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Jeep Cherokee

     
3.5
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Jeep Cherokee -autot

test
Jeep Cherokee2.2, '17, 142 tkm
25 400 € (sis. ALV)
test
Jeep Cherokee2.2, '16, 149 tkm
27 700 €
test
Jeep Cherokee2.2, '16, 158 tkm
24 870 €
test
Jeep Cherokee2.2, '18, 57 tkm
33 890 €
test
Jeep Cherokee2.2, '16, 105 tkm
27 900 €
test
Jeep Cherokee2.2, '18, 126 tkm
28 900 € (sis. ALV)
test
Jeep Cherokee2.2, '16, 125 tkm
26 880 €
test
Jeep Cherokee2.2, '19, 65 tkm
37 590 €
Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti OmaNettix - Ajoneuvojesi tiedot yhdessä paikassa Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Jeep koeajoja

Kaikki koeajot »
Jeep Renegade 4XE – Pistokkeellisen verran kapinaa

Jeep Renegade 4XE – Pistokkeellisen verran kapinaa

Jeep Renegade – Kaupunkien kapinallinen

Jeep Renegade – Kaupunkien kapinallinen

Jeepin uudet ladattavat hybridit: Renegade ja Compass 4xe

Jeepin uudet ladattavat hybridit: Renegade ja Compass 4xe

Jeep Compass – Kaskai-luokan karskimpi kaveri

Jeep Compass – Kaskai-luokan karskimpi kaveri

Jeep Grand Cherokee – Eurotyyliin ja Amerikan malliin

Jeep Grand Cherokee – Eurotyyliin ja Amerikan malliin