Close
Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 16 422   0

Kia Carens: Kyytiä seitsemälle

Kia Carens: Kyytiä seitsemälle
 • KIA Carens
 • KIA Carens
 • KIA Carens
 • KIA Carens
 • KIA Carens
 • KIA Carens
 • KIA Carens
 • KIA Carens
 • KIA Carens
 • KIA Carens
 • KIA Carens
 • KIA Carens

Kia Carens tarjoaa tyylikkäästi muotoillulla tila-autollaan hyvän vaihtoehdon 7-paikkaisten autojen suppeille markkinoille.

Autokaupoilla seitsenpaikkaisuus on asia, joka rajaa kertaheitolla 95% markkinoilla tarjolla olevista automalleista tyystin pois. Minibussien lisäksi tarjolla on onneksi myös henkilöautomaisempia vaihtoehtoja.

Seitsemänpaikkaisuus ei kuitenkaan tarkoita automaattisesti sitä, että auto tarjoaisi hyvät matkustustilat seitsemälle aikuiselle ja tavaroille. Useimmissa tapauksissa kaksi lisäpaikkaa ovat lähinnä tilapäiseen kuljetukseen ja perheen pienimmille. 

Kompakteimmillaan seitsemän istuinta ahdetaan keskikokoiseen perhefarmariin, jolloin kolmannen penkkirivin istuimet ovat suoraan sanoen onnettomia. Kaksi lisäpenkkiä käännetään esiin takakontin lattiasta, mikä tarkoittaa samalla takakontin tilan supistumista muutaman sadan litran kokoiseksi. 

Lisäpenkeille mahtuu hätätilassa myös aikuinen

KIA Carens kuva etuviistosta

Kia Carens on seitsenpaikkaisten autojen kastissa pienikokoisimpien joukossa, mutta sisätiloiltaan sen on kohtuullisen tilava. Jos sitä vertaa vaikkapa Toyota Versoon, Opel Zafira Toureriin tai Nissan Qashqai+2:een, ovat Carensin sisätilat positiivinen yllätys. 

Kaksi viimeistä penkkiä vetävät sisäänsä pienellä järjestelyllä myös aikuisen, mutta kovin pitkiä matkoja ei kolmannella penkkirivillä voi kuvitella tekevänsä. Ja riittävän jalkatilan saavuttaminen tarkoittaa tilan varastamista kahdelta ensimmäiseltä riviltä. 

Lapsiperheen käytössä Kia Carensin kompastuskivi ovat luonnollisesti lastenistuimet ja niiden vaatima tila. Tilanne on sama lähes jokaisessa 7-paikkaisessa perheautossa, pois lukien Chrysler Grand Voyagerin kokoluokka, joka on Carensia huomattavasti suurempi. 

Sisätilat hyvin muunneltavissa

Chryslerin ja vaikkapa VW Caddy Maxin kokoluokan autot ovatkin ensimmäisiä, joiden sisään mahtuu seitsemän matkustajan lisäksi myös kohtuullinen määrä matkatavaraa. Mitään minibussin veroisia ratkaisuja eivät nekään tietysti ole. 

Kaikkien seitsemän paikan ollessa käytössä Carens ei siis tarjoa kovinkaan kummoista tavaratilaa, mutta jo kuuden istuimen kanssa tilanne on parempi. Sisätiloja on helppo muunnella mielensä mukaan ja kuuden istuimen kanssa mukaa mahtuu jo enemmän tavaraa.

Suurempaa tilantarvetta ajatellen Carensin penkit saa kaadettua kuskin paikkaa lukuun ottamatta takaiseksi tilaksi. Mukaan mahtuu siis pidempiäkin kuljetuksia ja tilaa saa aikaan mukavasti.

Ulkokuori kunnossa

Muotoilultaan sisätilat noudattavat konsernin muista automalleista tuttua linjaa ja kokonaisuus on tyylikäs. Myös hallintalaitteet on sijoitettu hyvin ja monitoimiratista saa ohjattua kaikkia tärkeimpiä toimintoja äänentoistosta vakionopeudensäätimeen. 

Mukavien sisätilojen lisäksi myös ulkokuoren linjat ovat kunnossa. Eteläkorealaisvalmistaja on tehnyt kovaa kehitystyötä pysyäkseen Eurooppalaisten ja japanilaisten kelkassa ja tässä on kieltämättä onnistuttu hyvin. 

Carens on ulkoisilta mitoiltaan massiivinen, mutta koppimaisuus on onneksi saatu veistettyä minimiin. Etupuskurista auton puoliväliin maltillisesti nouseva linja tekee Kiasta sulavalinjaisen ja hukkaa tila-automaisuuden minimiinsä.

 • KIA Carens kuva sivusta
 • KIA Carens kuva ohjaamosta
 

Bensaversio on säyseä

Kian moottorivaihtoehdoista löytyy kolmea eri diesel-versiota ja yhtä bensiiniversiota. Dieseleiden tehot vaihtelevat 115-136 hv:n välillä. Vääntölukemat vaihtelevat 260-330 Nm:n välillä. Bensiiniversio on 135 hevosvoimainen ja 1,6-litrainen.

Koeajoauto on varustettu malliston ainoalla bensamoottorilla, eli 1,6-litraisella EcoDynamics –mallilla, jonka teholukemat jäävät kovin maltillisiksi.  135 hevosvoimainen moottori vääntää ainoastaan 164 Nm:n edestä, mikä on isokokoiselle autolle vähän.

Vaisuista lukemista huolimatta moottori riittää kuljettamaan autoa yllättävän kevyesti. 

Ongelmia syntyy vasta maantienopeuksissa ja painavammalla lastilla. Täydellä kuormalla vääntömomentti jää auttamatta liian vähäiseksi. 

Erityisesti ohitustilanteissa se vaatii melkoisen ronskia huudattamista, eikä kovemmatkaan kierrokset saattele autoa kovin päätä huimaaviin kiihdytyksiin. 0-100 km/h taittuu reippaassa 11 sekunnissa, eikä tilanne ole parempi aloitettaessa 80 km/h:n vauhdista. 

Äänekäs karkealla asfaltilla

Suunnitelmallisuus kuitenkin paikkaa vaisua kiihtyvyyttä ja parempaa suorituskykyä arvostaville on tarjolla paremmin vääntäviä diesel-verisoita. Pienellä bensakoneellakin kyllä pärjää jos lastia ei ole liiaksi.

Maantieajossa rengasmelu yltyy paikoin turhan kovaksi. Moottorin äänet on saatu eristettyä tehokkaasti, mutta erityisesti karkeammilla asfalttipinnoilla renkaiden ääni kantautuu ohjaamoon. 

Hinnaltaan Carens-mallisto alkaa 7-paikkaisena 28 000€:sta, mikä on kokoluokassaan maltillinen hinta. Edullisin malli on varustettu juuri 1,6-litraisella bensakoneella, jonka kanssa kyllä pärjää arkiajossa kohtuullisen hyvin. 

Enemmän tehoa kaipaavien ja pääsääntöisesti suuremmilla lasteilla ajavien kannattaa harkita tehokkaamman ja paremmin vääntävän diesel-koneen hankkimista. Pienen bensakoneen jatkuva huudattaminen saattaa nimittäin kysyä pidemmän päälle hermoja.

Laadullisesti Kia kilpailee samalla viivalla perinteikkäämpien autovalmistajien kanssa, vaikka laatueroa on edelleen markkinoiden kalliimpien valmistajien kanssa. Mutta hintaluokassaan se antaa kovan vastuksen muille.

Tuomas Rajala

Kehuja: hinta-laatu –suhde, sisätilojen muunneltavuus, ulkonäkö

Parantamisen varaa: rengasmelu, moottorin tehottomuus maantiellä

Tekniset tiedot:

Hinta alk.:27 990€
Moottori:4-sylinterinen, 1591 cm3 bensiinimoottori
Teho:135 hv (99 kW) / 6300 rpm
Vääntö:164 Nm / 4850 rpm
Kiihtyvyys 0-100km/h:11,3 s.
Huippunopeus:185 km/h
Vaihteisto:6-vaihteinen manuaalivaihteisto
Kulutus (yhd.):6,4 l / 100 km
CO2 päästöt:149 g/km
Mitat (pit. /lev. /kork.):4525mm / 1805mm / 1805mm
Paino:1408 kg
Tavaratila:492 litraa
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : KIA Carens

     
3.5
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät KIA Carens -autot

test
KIA Carens1.6, '14, 117 tkm
12 990 €
test
KIA Carens2.0, '08, 167 tkm
3 000 €
test
KIA Carens2.0, '08, 263 tkm
3 000 €
test
KIA Carens2.0, '08, 200 tkm
850 €
test
KIA Carens1.9, '08, 234 tkm
2 200 €
test
KIA Carens1.6, '16, 62 tkm
17 999 €
test
KIA Carens2.0, '08, 255 tkm
2 100 €
test
KIA Carens2.0, '08, 286 tkm
2 800 €
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää KIA koeajoja

Kaikki koeajot »
Kia Telluride valittiin vuoden autoksi maailmassa

Kia Telluride valittiin vuoden autoksi maailmassa

Kia-autojen saatavuus Suomessa hyvä

Kia-autojen saatavuus Suomessa hyvä

Kia XCeedille Red Dot -muotoilupalkinto

Kia XCeedille Red Dot -muotoilupalkinto

Kia palvelee – auton voi huollattaa turvallisin mielin

Kia palvelee – auton voi huollattaa turvallisin mielin

Kia e-Soul – Sielukkaasti sähköllä

Kia e-Soul – Sielukkaasti sähköllä