Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Mazda 6 Business Edition – Limppu kaikilla herkuilla

Mazda 6 Business Edition – Limppu kaikilla herkuilla
 • Mazda 6
 • Mazda 6
 • Mazda 6
 • Mazda 6
 • Mazda 6
 • Mazda 6
 • Mazda 6
 • Mazda 6
 • Mazda 6
 • Mazda 6
 • Mazda 6
 • Mazda 6

Mazda 6:n Business Edition on hyvin pitkälle täydellisesti varusteltu tyylikäs sedan, joka säväyttää tasapainoisella kokonaisuudella.

Mazda 6 uudistui isosti vuonna 2012. Nykyinen muotokieli omaa vahvan sukugeenin ja koko Mazda-perhe noudattelee samoja perusperiaatteita. Kutonen on kuitenkin omanlaisensa limppu, joka erottuu muusta automassasta pyöreillä muodoillaan.

Mazda poikkeaa muista valmistajista myös moottorivalikoimansa puolesta. Siinä missä useat muut kehittelevät jatkuvasti pienemmällä kuutiotilavuudella varustettuja turbokoneita, kulkee Mazda leuka pystyssä kohti valtavirtaa.

Nykyisellään kolmisylinterinen pikkumoottori ei ole kookkaankaan auton nokalla kummastus, sillä jatkuvasti tiukentuvat päästömääräykset pakottavat autovalmistajat nöyristelemään CO2-lukujen äärellä. Ekovaatimukset tiukentuvat alati ja yhtenä suurena kärsijänä on autoteollisuus ja viime kädessä kuluttajat, jotka painivat hajoilevien koneiden kanssa.

Pienellä iskutilavuudella varustetuissa pikkumoteissa ei sinänsä ole mitään vikaa, vaan ne toimittavat moottorin virkaa monessa tapauksessa kohtuullisen onnistuneesti. Mazdan resepti on kuitenkin tervetullut poikkeus, eikä ainakaan kestävyysongelmia ole juuri kuulunut.

Ujosti konevalikoimaa

Mazda 6 Business Edition – Limppu kaikilla herkuilla

Mazda 6:n nokalla tavataan joko 2-litraista bensiinikonetta tai 2,2-litraista dieseliä. Kovin massiivinen konevalikoima ei ole, sillä tarjolla on yksi dieselversio ja kaksi bensiiniversiota. Toisaalta japanilaisvalmistajat eivät viime vuosina ole juuri konevalikoimalla elvistelleet.

Koeajettu Business Edition –malli on varustettu 165-hevosvoimaisella bensiinikoneella, joka on paritettu yhteen Mazdan tuoreesti uusitun automaattivaihteiston kanssa. Paketti on kohtuullisen suorituskykyinen ja riittää hyvin kuljettamaan kookasta kuutosta sen ansaitsemalla tavalla.

Automaattiaski edustaa perinteisempää suuntausta, eikä se ole kaksoiskytkimellinen. Kuusilovinen vaihteisto on tuntumaltaan positiivinen yllätys, eikä kuminauhamaisuutta ole onneksi havaittavissa. Vaihdot ovat ripeitä ja moottorin voimareservi hyödynnetään järkevästi.

Mikään varsinainen voimanpesä Mazda 6 ei ole, sillä koko ja paino vaativat veronsa. Mutta ei Mazdalla missään nimessä jalkoihinkaan jää, vaan suorituskyky on hyvää keskikastia. Tottahan ruutia voisi olla lisääkin, mutta se taas tarkoittaisi lisääntynyttä kulutusta ja päästöjä, jotka nykymaailmassa tuntuvat olevan kaikki kaikessa.

Yllättävän taloudellinen

Kulutus  yllättää Mazda 6:n kohdalla positiivisesti. Vaikka moottori on 2-litrainen ja vapaasti hengittävä, painuu keskikulutus raskasjalkaisella kuskilla seitsemän litran alle. Se on tämän kokoiselta autolta kelpo suoritus.

Ahtamaton ja nykymittapuulla kookas bensakone ei siis automaattisesti tarkoita janoista kombinaatiota, vaan nykyisellä suihkutustekniikalla se saadaan optimoitua varsin taloudelliseksi. Ja kestävyyden suhteen matalaviritteisempi motti saattaa hyvinkin osoittautua paremmaksi vaihtoehdoksi.

Mazda 6 on viimeisimmällä kehitysversiollaan kolkutellut Premium-sektorin automalleja. Erityisesti paremmalla varustelutasolla se pääsee laatuvaikutelmallaan lähemmäs saksalaisia laatumerkkejä ja tarjoaa näin ollen realistisen vaihtoehdon jopa edustusautoksi.

Ulkonäöstä ja ajotuntumasta homma ei missään nimessä jää kiinni, sillä Mazda 6 on näyttävä ja kookas limppu, joka on myös persoonallinen vaihtoehto. Myös sisusta on ulkokuoren tasolla ja ohjaamo on mukavan moderni ja viihtyisä.

 • Mazda 6 Business Edition – Limppu kaikilla herkuilla
 • Mazda 6 Business Edition – Limppu kaikilla herkuilla
 

Hiljaista kuin huopatossutehtaalla

Hallintalaitteet ovat monesta muusta japanilaisesta poiketen intuitiiviset ja keskikonsolin kosketusnäyttöä ohjaillaan saksalaistyyliin vaihteenvalitsimen takan olevasta rullasta. Operointi on helppoa, eikä katsetta tarvitse juuri irrottaa tien pinnasta.

Erityisen ilahduttavaa kuutosessa on kyydin hiljaisuus. Mazda on onnistunut melueristyksessä mallikkaasti, sillä rengasmelu on kyetty painamaan mukavasti taka-alalle. Sillä on yllättävän suuri merkitys viihtyvyyden kannalta erityisesti pidemmillä siivuilla.

Varustelu on Business Edition –mallissa varsin kattava, sillä siitä löytyvät mm. suomenkielinen puheenohjaus, kosketusnäyttö, parkkitutkat edessä ja takana, LED-valot kaarretoiminnolla, katvealueen valvonta ja automaattinen kaupunkijarrutusjärjestelmä.

Mazda 6 Business Edition on nimensä mukaisesti suunnattu pääasiassa yritysten leasing-käyttöön, mutta toki sen ostamalla yksityisasiakaskin saa rahoilleen vastinetta ja erittäin kattavasti varustellun ja laadukkaan tuntuisen auton.

Tuomas Rajala

Kehuja: varustelu, voimanlinja, laatuvaikutelma, hyvät sisätilat, melutaso, hinnoittelu

Parantamisen varaa: suorituskykyä saisi olla hieman lisää

Mazda 6 Business Edition:

Moottori:4-sylinterinen, 1998 cm3 bensiinimoottori
Teho:165 hv (121 kW) @ 6000 rpm
Vääntö:210 Nm @ 4000 rpm
Kiihvyvyys:9,5 s.
Vetotapa:Etuveto
Vaihteisto:6-vaihteinen automaattivaihteisto
Kulutus (yhd):5,5 l / 100 km
CO2-päästöt:129 g /km
Mitat (pit/lev/kork): 4865mm/1840mm/1450mm
Tavaratila:480 l
Hinta:32 959€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Mazda 6

     
4.0
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Mazda 6 -autot

test
Mazda 62, '21, 2 tkm
35 850 €
test
Mazda 62, '22, 500 km
41 400 € (sis. ALV)
test
Mazda 62, '22, Ajamaton
36 032 € (sis. ALV)
test
Mazda 62.5, '22, 1 tkm
48 900 € (sis. ALV)
test
Mazda 62, '19, 25 tkm
27 880 €
test
Mazda 62.5, '21, 26 tkm
39 900 €
test
Mazda 62, '19, 43 tkm
27 900 €
test
Mazda 62.5, '20, 23 tkm
32 890 €

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Mazda koeajoja

Kaikki koeajot »
Mazda 6 Sport Wagon – Japanin kaunottaren ujo päivitys

Mazda 6 Sport Wagon – Japanin kaunottaren ujo päivitys

Mazda CX-30 - houkutteleva paketti korkean ajoasennon ystävälle

Mazda CX-30 - houkutteleva paketti korkean ajoasennon ystävälle

Mazda3 Skyactiv-X - uutta polttomoottoririntamalla

Mazda3 Skyactiv-X - uutta polttomoottoririntamalla

Mazda CX-5 – Viileästi vaparina

Mazda CX-5 – Viileästi vaparina

Mazda MX-5 – Synttärilahjaksi lisää tehoa

Mazda MX-5 – Synttärilahjaksi lisää tehoa