Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 38 662   0

Nettiauton tyypit: Audi A6 Allroad Biturbo

Nettiauton tyypit: Audi A6 Allroad Biturbo
  • Audi A6 Allroad
  • Audi A6 Allroad
  • Audi A6 Allroad
  • Audi A6 Allroad

Audin ensimmäinen A6 Allroad-malli perustui vahvasti A6 Avantin pohjalle. Vuonna 1999 esitelty ensimmäisen polven Allroad suunniteltiin semi-offroad –malliksi ja sen tavaramerkkejä olivat maltillisesti korotettu maavara ja ilmajouset.

Nykyisellään A6 Allroadista on menossa kolmas kehitysversio, joka yrittää valmistajan mukaan olla selkeämmin oma erillinen mallinsa ja tehdä pesäeroa farkku-A6:een. Uuden A6 Allroadin tunnistaakin jo pelkän etumaskinperusteella.

Nettiauto kävi koeajamassa uuden A6 Allroadin tehokkaimman Biturbo-diesel -version Audin Neckarsulmin tehtaan läheisyydessä Saksassa.

313 hevosvoiman diesel

Nettiauton tyypit: Audi A6 Allroad Biturbo

Audin A6 on pitkän historian omaava mallimerkki, joka on kautta aikain tunnettu korkeasta laadustaan ja suorituskyvystään. Samat ominaisuudet ovat vahvasti läsnä myös uutuusmallin kohdalla.

Heti alkumetreiltä käy selväksi, että malliston tehokkain Biturbo-diesel on mielenkiintoinen tapaus. Moottorin äänimaailmaa on haluttu korostaa tietoisesti ja A6:n perään onkin sijoitettu kaiutin, jonka ansiosta äänimaailma hivelee korvia. Miehekkäät murinat eivät siis tule pakoputkesta, vaan fiilis nostetaan kohdilleen elektroniikalla.

Audin viime vuosina harrastama moottoreiden downsizing näkyy myös A6 Allroadin pellin alla. Biturbo-versio on varustettu 3-litraisella dieselmoottorilla, joka kehittää järeät 313 hevosvoimaa. Koneiden iskutilavuuden pienentyessä tehot eivät sentään ole kadonneet.

Biturbo-moottori on kahden vuoden kehittelyn tulosta, eikä vaivannäkö ole todellakaan mennyt hukkaan. Mittavista tehoistaan huolimatta A6 Allroadin kulutus on saatu todella alhaisiin lukemiin. Yhdistetty kulutus on ainoastaan 6,7 litraa, mikä on 20% vähemmän kuin edellisen mallin kohdalla.

Menohaluja riittää läpi koko kierrosalueen


Pienemmästä konetilavuudesta ja kulutuksesta huolimatta Audin voima puhuttelee. Reippaat 300 hevosta tuottava moottori kuljettaa Allroadia iloisesti. Kovemmissa lähdöissä se liimaa selän kiinni penkkiin ja menohaluja riittää läpi koko kierrosalueen.

7-portainen ja kaksoiskytkimellinen S-Tronic on niin sulava, että sen toimintaan ei juuri kiinnitä huomiota Erinomainen vaihteisto sopii tehokkaaseen diesel-moottoriin niin hyvin, että manuaalivaihteiston nimeen vannovatkaan tuskin halajavat hämmentää pykäliä.

Suorituskykyisen moottorin tuomaa tehoa on ilo käyttää. Audi käyttäytyy 200 km/h:n vauhdissa yhtä vakaasti kuin 100 km/h:n nopeudessa. Vastaavia vauhteja ei tosin kotimaan teillä pääse kokeilemaan. Alusta on erinomainen, eikä suurempikaan vauhti tunnu vakaassa autossa kummoiselta.

Rivakkaa ajoa vailla


Suoran tien lisäksi käytös on hienoa myös mutkaisemmilla tieosuuksilla. Kohtuullisen painavan auton massa ei tunnu mutkissa ja A6 eteneekin hyvin johdonmukaisesti ja tarkasti. Ohjaustuntuma on markkinoiden parhaimpia, vaikka rattia onkin tehostettu kohtuullisen voimakkaasti.

Audin ratissa ei uskoisi ajavansa painavahkoa farmaria, eikä varsinkaan korotetulla maavaralla varustettua autoa. Se liimautuu rivakassa mutka-ajossa tien pintaan ja on erittäin helppo ajaa.
  • Nettiauton tyypit: Audi A6 Allroad Biturbo
  • Nettiauton tyypit: Audi A6 Allroad Biturbo
 

Uudessa A6 Allroadissa on edellisten mallien tapaan ilmajouset, joilla auton ajokorkeutta voidaan säätää erilaisille pinnoille. Automatiikka säätää ajokorkeutta myös vauhdin mukaan. Kovemmassa ajossa ajokorkeus laskee muutamalla sentillä, jolloin aerodynamiikka paranee.

A6 Allroad on erinomaisten asfalttiominaisuuksiensa lisäksi myös huonommilla pinnoilla ja kohtuullisissa maasto-olosuhteissa. Maltillisella maavaralla varustettu auto ei tietenkään ole mikään maasturi, mutta pomppuisesta mökkitiestäkin sillä selviää ongelmitta.

Allroad on vakiovarusteiltaan kattava. Vastaavien varusteiden hankkiminen Avant-malliin maksaa lähes saman verran kuin Allroadin hankinta. Erityisesti hankalampia olosuhteita ajatellen siinä on vakiona mm. kallistuskulman näyttö, joka varoittaa liian suurista kallistuksista.

Erinomainen vetokyky


Pätevien maasto-ominaisuuksien lisäksi Allroad tarjoaa myös melkoisen hienon vetokyvyn. 2500 kiloa on tässä kokoluokassaan kova saavutus. Hyvän vetokyvyn lisäksi katolle saa kuormata 100 kilon lastin ja hyvin muunneltavien sisätilojen ansiosta takatilat laajenevat lähes 1700 litraan.

Audi on tehnyt A6 Allroadista täydellisyyttä hipovan auton. Jopa malliston pienimmällä koneella varustettu dieseliä on ilo ajaa. Kokonaisuudessaan siitä on hankala löytää mitään negatiivista sanottavaa.

Valitettavasti auton hienous on tajuttu myös Audin hinnoittelusta päättävissä elimissä. A6 Allroad nimittäin maksaa halvimmillaan karvan alle 75 000€. Hieman laihemmalla kukkarolla varustettu autoilija voi onneksi turvautua käytettyyn Allroadiin, joka sekin on erinomainen auto.

Tuomas Rajala
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Audi A6 Allroad

     
4.3
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Audi A6 Allroad -autot

test
Audi A6 Allroad2.0, '21, Ajamaton
70 832 €
test
Audi A6 Allroad2.0, '21, Ajamaton
68 955 €
test
Audi A6 Allroad2.0, '21, Ajamaton
69 430 €
test
Audi A6 Allroad2.0, '21, 2 tkm
67 500 €
test
Audi A6 Allroad2.0, '21, 2 tkm
69 800 €
test
Audi A6 Allroad2.0, '21, Ajamaton
68 845 €
test
Audi A6 Allroad2.0, '21, Ajamaton
75 600 €
test
Audi A6 Allroad2.0, '21, 1 tkm
69 900 €
Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti OmaNettix - Ajoneuvojesi tiedot yhdessä paikassa Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Audi koeajoja

Kaikki koeajot »
Audi A6 Allroad - iso, mukava ja nelivetoinen

Audi A6 Allroad - iso, mukava ja nelivetoinen

Audi A5 – Upee, kapee coupé ja hurjan nopee

Audi A5 – Upee, kapee coupé ja hurjan nopee

Audi Q5 – Herra täydellinen

Audi Q5 – Herra täydellinen

Audi A3 – Entistäkin terävämpi

Audi A3 – Entistäkin terävämpi

Audi Q3 – Legendan innoittamat linjat

Audi Q3 – Legendan innoittamat linjat