Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Luettu 44 661

Nettiauton tyypit: BMW M5

Nettiauton tyypit: BMW M5
  • BMW M5
  • BMW M5
  • BMW M5
  • BMW M5

Ensimmäinen M5-versio rakennettiin BMW Motorsportin tehtaalla lähes täysin käsivoimin. Nykyisellään automatisointi on tehnyt valmistuksesta koneellisempaa, mutta M-sarjan laatu on säilynyt edelleen tasolla, joka ei jätä mitään sattuman varaan.

Uusi M5 on tällä haavaa tehokkainta mitä BMW:n tehtaalta marssitetaan ulos. Auton nokalla tuplaturbolla varustettu V8 tuottaa 561 hevosvoiman tehon, mikä on jopa X6M:ää tehokkaampi.

Ei kompromisseja

Nettiauton tyypit: BMW M5

M5 on auto, josta ei juuri kompromisseja löydy. Se on järjettömän tehokas, nopea ja säätömahdollisuuksia löytyy käytännössä rajattomasti. Siinä missä BMW:n 5-sarjalaisia voi säätää vaihteiston ja alustan osin, voi M5:ttä säätää jokaisella osa-alueella.

BMW:n M-sarjaa varten kehitetty vaihteisto on 7-lovinen DKG-automaatti. Lootaa ei ole saatavissa muihin kuin M-sarjalaisiin, joten erikoisuutta tavoitellaan jopa vaihteiden lukumäärällä.

Vaihteiston hienoimpiin puoliin kuuluu sen säätömahdollisuudet. Laatikkoa voi säätää kolmelle eri nopeudelle, joista ns. ”kolmipykäläinen” moodi on kaikkein tiheimmin vaihtava. Sen vaihtonopeus on huomattavan rivakka ja kierrokset pysyttelevät jatkuvasti korkealla.

Tuplasti ahdettu V8


Tiheimmin toimiva vaihteisto ei ole jatkuvassa ajossa mukavimmasta päästä, mutta M5 onkin auto, joka on huomattavan nopea myös radalla. Sähäkin laatikkoasetus on selvästi tarkoitettu juuri siihen kaikkein sporttisimpaan ajoon.
  • Nettiauton tyypit: BMW M5
  • Nettiauton tyypit: BMW M5
 

Moottori on koko M5:n sydän. 4,4-litrainen V8 on solmutettu kahden ahtimen voimalla, jotka tuottavat roisin tehon, sekä massiivisen 680 Nm:n vääntömomentin. Näillä avuilla BMW pomppaa paikoiltaan sataan 4,3 sekunnissa.

Kiihtyvyys todella tuntuu isohkon auton ratissa. Painavahko auto liikkuu sellaisella sykkeellä, että tunnelma on kuin huvipuiston laitteessa. Vatsalaukku pyörähtää ympäri sekä kiihtyvyydestä, että silkasta ajamisen ilosta.

Ominaisuudet sellaisenaan ratakelpoisiaVauhti ei M5:n ratissa juuri tunnu. Se on rakennettu vakaaksi kovassakin vauhdissa ja sen huomaa heti ohjauspyörän taakse astuttuaan. Alusta on erinomaisen tarkka ja ominaisuudet ovat sellaisenaan ratakelpoisia.

Tehot on nostettu sellaiselle tasolle, että kokemattoman ei kannata haaveilla luistoneston pois kytkemisellä. Vähänkään liukkaalla kelillä M5 karkaa lapasesta mitättömän tuntuisessa tilanteessa, eikä sateen kastelemalla asfaltilla tunnu olevan lainkaan pitoa.

Myös luistonesto on Bemareista tutulla tavalla säädettävissä. Keskimmäinen asetus sallii auton luistaa tavallista Bemarimallia enemmän, mikä tekee ajosta helppouden lisäksi myös hauskaa.

Loputtomasti säätövaraa


Säädöt eivät suinkaan lopu moottorin ja vaihdelaatikon kohdalle. Myös alusta on kokonaan säädettävissä. Kolme esimoodia ovat riittäviä tavalliselle tallaajalle, mutta säätömahdollisuuksia on myös taitavammille kuskeille.

Erinomaisen moottorin ja voimansiirron lisäksi myös ulkokuori on laitettu mukavaan kuosiin. Koeajoautona toiminut sininen M5 on auto, joka herättää sopivasti huomiota. Automaailmaan perehtyneet huomaavat sen poikkeavat piirteet hetkessä, mutta asiaan vihkiytymättömät jättävät auton omaan arvoonsa.

M5:n huomaamattomuus on sen ehdoton valttikortti. Kohtuullisen tavanomainen auto ei juuri erotu perinteisestä 5-sarjalaisesta kuin pienten yksityiskohtien ansiosta. Sen takia auton ratissa saa olla suhteellisen rauhassa huoltoasemalla.

Laatu maksaa


BMW M5:n ainoa ongelma on hintapolitiikka. Järjettömän hienoista ominaisuuksista on myös maksettava järjetön hinta. Halvimmillaan hinta on 175 000€:n tietämillä, mutta pienetkään varustelisät nostavat hinnan 200 000€:n kohdille.

Fakta on, että M5:n uutena hankkivat kuljettajat eivät juuri hintalappua katsele, mutta BMW on kyllä hinnoitellut huippumallinsa tavallisen kuluttajan rahavarojen ulkopuolelle. Tavallisen kuolevaisen pitäisi Bemarin kohdalla valita joko omakotitalon tai auton väliltä.

Mikäli uuden M5:n hinta tuntuu ylitse pääsemättömältä, kannattaa tutustua käytettyjen valikoimaan. Nettiautossa on kirjoitushetkellä myynnissä 54 M5-sarjalaista, jotka kaikki tarjoavat rahojen vastineeksi tehokkaan ja laadukkaan auton.

Tuomas Rajala
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : BMW M5

     
4.1
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät BMW M5 -autot

test
BMW M54.4, '18, 34 tkm
179 880 €
test
BMW M54.4, '14, 17 tkm
83 900 €
test
BMW M54.4, '19, 50 tkm
144 999 €
test
BMW M54.4, '18, 53 tkm
149 800 € (sis. ALV)
test
BMW M54.4, '14, 158 tkm
62 999 €
test
BMW M54.4, '19, 67 tkm
179 880 €
test
BMW M54.4, '18, 115 tkm
139 890 € (sis. ALV)
test
BMW M54.4, '18, 57 tkm
148 800 €
Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti OmaNettix - Ajoneuvojesi tiedot yhdessä paikassa Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää BMW koeajoja

Kaikki koeajot »
BMW M5 – Nelinkontin kohti euforiaa

BMW M5 – Nelinkontin kohti euforiaa

BMW M5 - suurella tunteella

BMW M5 - suurella tunteella

Tyypit: BMW M5 3.8i Touring

Tyypit: BMW M5 3.8i Touring

BMW iX3 on täyssähkö kaikilla mausteilla - BMW Hybridimallisto osa 10
MAINOS
Video Icon

BMW iX3 on täyssähkö kaikilla mausteilla - BMW Hybridimallisto osa 10

Muotovalio maasturi BMW X5 xDrive45e - BMW Hybridimallisto osa 7
MAINOS
Video Icon

Muotovalio maasturi BMW X5 xDrive45e - BMW Hybridimallisto osa 7