Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Porsche Cayenne: Luksusta kohtuuhinnalla

Porsche Cayenne: Luksusta kohtuuhinnalla
 • Porsche Cayenne
 • Porsche Cayenne
 • Porsche Cayenne
 • Porsche Cayenne
 • Porsche Cayenne
 • Porsche Cayenne
 • Porsche Cayenne
 • Porsche Cayenne
 • Porsche Cayenne
 • Porsche Cayenne
 • Porsche Cayenne
 • Porsche Cayenne

Saksalaisvalmistajan malliston halvimman auton kohdalla ei tarvitse kärsiä heikosta laatuvaikutelmasta. Cayenne kilpailee samoista ostajista esimerkiksi BMW X5:n ja Volkswagen Touaregin kanssa.

Cayenne on Panameran lisäksi toinen Porsche-malli, johon on saatavilla diesel-moottori. Diesel-käyttöisiä moottoreita on kaksi, joista pienempi on kuusisylinterinen ja 245 hevosvoimainen. Tehokkaampi versio löytyy Cayenne S-mallista, jonka V8-kone tuottaa 382 hevosvoimaa. 

Koeajettu Cayenne on varustettu pienemmällä V6-koneella, joka sekin on varsin kelvollinen voimanlähde nelivetoiseen katumaasturiin. Vaikka tehoa ei hevosvoimilla mitattuna juhlita, tekee 550 Nm:n vääntömomentti Cayennesta mukavan ripeän auton. 

Moottori Porschen mittakaavassa vajaatehoinen

Porsche Cayenne: Luksusta kohtuuhinnalla

Moottori ja vaihteisto ovat samat kuin toisessa Diesel-mallissa Panamerassa. Cayennen eduksi voidaan kuitenkin laskea sen nelivetoisuus, mikä tekee siitä luonnollisemman aihion diesel-käyttöiselle ja leppoisalla luonteella varustetulle moottorille. 

Porschen mittakaavassa vajaatehoinen moottori tuntuu kummalliselta valinnalta, mutta syynä lienee kysynnän ja tarjonnan laki. Pienemmillä päästöluvuilla varustetut autot kun ovat kysyttyä valuuttaa aikana, jolloin CO2-vertailulukuja kytätään kuin piru raamattua. 

Kuusisylinterisen ahdetun dieselmoottorin vertailuluku jää 189 g/km lukeman, mikä alittaa selkeästi 200 gramman rajaviivan. Se lienee syynä maltillisella tehoilla varustetulle moottorille. Näillä lukemilla Cayennen pääsee samalle viivalle kilpailijoidensa ekologisempien mallien kanssa. 

Karvalakkiversio alle 100 000€:lla

Mallistossa on luonnollisesti myös jyrkempiä vaihtoehtoja ja Turbo S –lisukkeilla varustetussa Cayennessa ei ole tietoakaan Dieselin maltillisesta tehoreservistä. Ahdettu Cayenne lataa tiskiin katumaasturipiireissä harvinaiset 550 hevosvoiman ja 750 Nm:n lukemat. Noilla luvuilla kyyti on toisenlaista, mutta se näkyy myös hinnassa. 

Cayennen Dieselin karvalakkiversio kustantaa edullisimmillaan 97 000€ ja Turbo S puolestaan maksaa reilut 270 000€. Eroa on siis lähes 200 000€ , mikä on saman mallin sisällä melkoinen määrä. 

Tunnelma on Porscheista tuttu ja sisusta onkin verhoiltu kokonaisuudessaan nahalla. Penkit ovat mukavat ja Cayennen on merkin muiden autojen tavoin selkeästi ajajan auto. Mukavuutta tuo entisestään säädettävä alusta, josta löytyy normal-asennon lisäksi comfort- ja sport-asetukset. 

Sulava vaihteisto ilman kaksoiskytkintä

Jousituksen tuntuma muuttuu riittävästi ja varsinkin comfort-asetuksella menosta tulee mukavan pehmeää. Maantiellä mukavuusasetus on poikaa, mutta mutkatiellä alusta tekee mieli säätää mieluummin normal- tai sport-asentoon. 

Tiptronic-vaihteisto toimii kuin ajatus ja se ottaakin maltillisella tehoilla varustetusta koneesta kaiken mahdollisen irti. Vaihdot ovat sulavia ja tuntuma on vastaava kuin DSG-vaihteistoissa, vaikka käytössä on vain yksi kytkin. 

Porsche Cayenne on siinä mielessä harvinainen katumaasturi, että sen kohdalla on panostettu myös maasto-ominaisuuksiin. Ainakin siis teoriassa. Takapyörissä on sähköinen lukko, joka kytkeytyy päälle off-road –tilassa. Valinta hoituu keskikonsolissa olevasta keinukytkimestä. 

Koeajon aikana off-road –asetukselle ei ollut tarvetta, sillä neliveto hoitaa hommansa esimerkillisesti normaaliasennossakin. Etenemiskyky on hyvä ja maavara useimpiin tilanteisiin riittävä.

 • Porsche Cayenne: Luksusta kohtuuhinnalla
 • Porsche Cayenne: Luksusta kohtuuhinnalla
 

Sisätilat isossa roolissa katumaastureissa

Cayennen tarjoaa mukavat sisätilat, jotka ovat katumaastureiden tapaisten autojen ostajille tärkeä asia. Kyytiin mahtuu helposti viisi aikuista ja maltillinen määrä matkatavaraa. Takakontti on riittävän tilava, vaikka pohja nouseekin melko korkealle. 

Koeajoversiossa lisävarusteena ollut lasikatto tuo ohjaamoon ja matkustamoon hyvin valoa ja se on varuste, jonka hankkimista kannattaa harkita vakavasti erityisesti mustan nahkasisustan kanssa. Yleistunnelma tumman sisustan kanssa on nimittäin melkoisen synkkä. 

Vaikka Cayenne ei tehottomimmalla diesel-koneella varustettuna tarjoa kovin suuria elämyksiä, on se silti erinomaisen mukava ja hyvin viimeistelty auto. Yksityiskohtiin on kiinnitetty huomiota ja valmistusvirheitä on turha etsiä. 

Design on komeaa kautta linjan

Yllättävin ominaisuus Cayennen kohdalla on sen kohtuullinen hankintahinta. Klassikkomerkkiin pääsee käsiksi halvimmillaan alle 100 000€:n hinnalla, vaikka mielikuvissa Porschen on usein huomattavasti kalliimpi. 

Sata tonnia on tietysti iso tukku rahaa, mutta sille saa Cayennen kohdalla myös vastinetta. Tehottominkin moottori pesee kiihdytyksissä suurimman osan perusautoista ja design miellyttää silmää niin ulkona kuin sisällä.

Pahat kielet ovat kertoneet mallin viihtyvän tiheästi huollossa. Kyse taitaa olla enemmänkin kateellisten panettelusta kuin kylmiin tosiasioihin perustuvasta faktasta. Luotettavuustutkimuksissa Porsche ja erityisesti Cayenne on aina paistatellut vähävikaisimpien autojen listan kärkipaikoilla. Kaiken lisäksi Porsche taitaa olla ainoita autovalmistajia, joka tarjoaa autoihinsa optiona 10 vuoden takuun.

Tuomas Rajala

Kehuja: viimeistely, laatu, toimiva neliveto, varustelu

Parantamisen varaa: -

Tekniset tiedot:

Moottori:6-sylinterinen 2967 cm3 turboahdettu dieselmoottori
Teho:250 hv (184 kW) / 4000 rpm
Vääntö:550 Nm / 1750-2750 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:7,6 s.
Huippunopeus:220 km/h
Vaihteisto:8-vaihteinen Tiptronic S -automaatti
Kulutus (yhd.):7,2 l / 100 km
CO2 päästöt:189 g/km
Mitat (pit./lev./kork.):4846mm/1939mm/1705mm
Takakontin tilavuus:580 l
Hinta alkaen:96 280,15€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Porsche Cayenne

     
4.2
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Porsche Cayenne -autot

test
Porsche Cayenne3, '23, Ajamaton
127 846 €
test
Porsche Cayenne3, '23, Ajamaton
130 452 €
test
Porsche Cayenne3, '23, Ajamaton
136 157 €
test
Porsche Cayenne3, '23, Ajamaton
127 196 €
test
Porsche Cayenne3, '23, Ajamaton
123 308 €
test
Porsche Cayenne3, '22, 11 tkm
128 900 €
test
Porsche Cayenne3, '22, 19 tkm
109 800 €
test
Porsche Cayenne3, '23, Ajamaton
144 125 €

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Porsche koeajoja

Kaikki koeajot »
Porsche Cayenne – Urheiluauto katumaasturin kuorissa

Porsche Cayenne – Urheiluauto katumaasturin kuorissa

Porschen uudistettu 991.2 Carrera S tarjoaa enemmän tehoja, enemmän vääntöä ja pienemmän kulutuksen.

Porschen uudistettu 991.2 Carrera S tarjoaa enemmän tehoja, enemmän vääntöä ja pienemmän kulutuksen.

Porsche Panamera: Dieselin uusi tuleminen

Porsche Panamera: Dieselin uusi tuleminen

Nettiauton Tyypit: Porsche 924

Nettiauton Tyypit: Porsche 924

Tyypit: Porsche 928

Tyypit: Porsche 928