Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Range Rover Sport: Eliitin suosima mukavuus-simulaattori

Range Rover Sport: Eliitin suosima mukavuus-simulaattori
  • Land Rover Range Rover Sport
  • Land Rover Range Rover Sport
  • Land Rover Range Rover Sport
  • Land Rover Range Rover Sport

Brittiläisvalmistaja Land Roverin ensimmäinen automalli esiteltiin vuonna 1948. Tuolloin auton funktio oli toimia maatalouskäytössä ja työkaluna. Nykyisellään autoja ei juuri nähdä jyväjemmareiden työjuhtana, vaan lähinnä aristokraattien kulkupelinä.

Myös Range Roverin oli tarkoitus toimia pääasiassa hyötykäytössä, mutta lääkärit ja brittiläinen aateli omi sen käyttöönsä laajasti.  Range Roverin suosio perustunee sen erinomaiseen mukavuuden ja maastokelpoisuuden yhdistelmään. Se on auto, jonka kanssa voi ajaa tiettömiä taipaleita ja reissun päätteeksi saapua edustustilaisuuteen. 

Pahat kielet eivät ole laulaneet kauniita sanoja Range Rovereista kulutuksen ja kestävyyden suhteen. Sport ja HSE-mallit ovat paikoitellen kärsineet mystisistä vioista, kuten ilmajousien toimintahäiriöistä. 

Bensakoneet eivät kulutuksen suhteen Range ei ole sieltä piheimmästä päästä, mutta diesel-versiolla pääsee varsin maltillisiin lukemiin. 

Nettiauto koeajoi vuoden 2008 Range Roverin Sportin, joka on myynnissä AutoAreenan toimipisteessä Tuusulassa. Syvän punaisella autolla on mittarissa hieman reippaat 100 000 kilometriä. 

Vääntöä piisaa

Range Rover Sport: Eliitin suosima mukavuus-simulaattori

Rangen nokalta löytyy 3,6-litrainen diesel-V8 on vahva voimanpesä. Teholukema kipuaa 272 hevosvoiman kohdille ja vääntöä on 640 Nm, joten paperilla voimantuotto on kohdillaan. 

Sama pätee myös oikeaan elämään, sillä nelivetoinen maasturi kiihtyy mukavan rivakasti. Ripeän kiihtyvyyden lisäksi jarrupuoli on kunnossa ja vahvasti tehostetut jarrut saavat auton pysähtymään yllättävän nopeasti. 

Vaikka Range Rover on suurikokoinen auto, ei se tunnu liian isolta. Herkäksi tehostettu ohjaus lienee brittieliitin mieleen, sillä uuden Rangen rattia ei tarvitse vääntää hartiavoimin. Se ei toisaalta sopisikaan ylimystön autoiluun. 

Ilmajouset tekevät kyydin

Land Rover on osannut kautta aikain tehdä mukavia autoja, eikä Range Rover Sport ole tässä suhteessa poikkeus. Ilmajousitetun maasturin kyyti on erittäin mukavaa ja jouheaa. Alusta on pehmeydestään huolimatta jämerä ja sitä saa myös säädettyä elektronisesti tarpeen mukaan.

Alustasta löytyy omat säätönsä mm. maantieajoon, hiekalle/lumelle/ruoholle ja kalliolla etenemiselle. Ajomoodin säätäminen vaikuttaa myös ruiskun käytökseen ja vaikkapa hiekka-asetuksella se ei reagoi kaasuun yhtä ripeästi kuin maantieasetuksella. Alustan korkeutta voi myös säätää alustaan ja tunnelmaan sopivaksi. 

Sisustassa penkit säätyvät sähköllä ja mukavuusasiat ovat kunnossa myös penkkien suhteen, vaikka sivuttaistuki voisi olla parempi. Mustat nahkajakkarat ovat kuitenkin laadukkaat, eikä nahkapenkeistä tuttua pussiutumista ole havaittavissa. 

Hyvin säilynyt

Hytti on muutenkin säilynyt erinomaisessa kunnossa, eikä siitä juuri huomaa auton ikää ja kilometrejä. Alun perin laadukkaasti tehty auto on siis säilyttänyt arvokkuutensa, kuten tällaisen auton tuleekin. 

Mukavuuspisteitä tulee myös siitä, että Range on viritetty todella hiljaiseksi. Sisään ei mylvivän V8-koneen äänien lisäksi kuulu juuri muuta meteliä sen kummemmin renkaista kuin muustakaan liikenteestä. 

20” renkailla varustettu auto on kuitenkin hieman ongelmallinen Suomen uraisilla teillä. Leveät ja isokokoiset renkaat kun tuppaavat ottamaan ajoittain pahasti kiinni uriin ja yhdellä kädellä kruisaillessa saattaa tulla erikoisia tilanteita kun auto hyökkää uran suuntaisesti. 

Karvalakkiversio maksaa asunnon verran

Range Roverista on hankala löytää naurettavan korkean hinnan lisäksi mitään negatiivista sanottavaa. Juuri ilmestynyt uuden sukupolven Range nimittäin kustantaa karvalakkiversiona halvimmalla diesel-koneellakin 100 000€. 

Viisilitraisella ja 510 hevosvoimaisella bensakoneella varustettu varustelluin versio kustantaa puolestaan yli neljännesmiljoonan. Se on iso summa autosta. Se lienee myös syy, miksi Range Rovereita enää nähdään nykyään lähinnä edustusautoina. 

Palan luksusmaasturia voi saada itselleen myös huokeammalla, nimittäin käytettyjen Rangejen hinnat ovat kohtuullisella tasolla suhteessa uuteen. Koeajossa ollut Range Rover SE maksaa AutoAreenan vaihdokkirivistössä alle 55 000€, eli uuden arvo on sulanut alle neljässä vuodessa puoleen uuden hinnasta. 

Range Rover Sportin myynti-ilmoitus löytyy tästä linkistä

Tuomas Rajala

Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Land Rover Range Rover Sport

     
3.7
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Land Rover Range Rover Sport -autot

test
Land Rover Range Rover Sport2, '22, 10 tkm
118 900 €
test
Land Rover Range Rover Sport2, '22, 3 tkm
114 900 €
test
Land Rover Range Rover Sport2, '20, 44 tkm
95 800 €
test
Land Rover Range Rover Sport2, '20, 48 tkm
93 890 € (sis. ALV)
test
Land Rover Range Rover Sport2, '22, 6 tkm
117 890 € (sis. ALV)
test
Land Rover Range Rover Sport2, '22, Ajamaton
122 000 €
test
Land Rover Range Rover Sport2, '21, 47 tkm
107 880 €
test
Land Rover Range Rover Sport2, '20, 45 tkm
89 800 € (sis. ALV)

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Land Rover koeajoja

Kaikki koeajot »
Range Rover - luksusmaasturi edustuskäyttöön ja tarvittaessa maastoon

Range Rover - luksusmaasturi edustuskäyttöön ja tarvittaessa maastoon

Range Rover Evoque - Voimakas ja tyylitajuinen, eksklusiivisuutta henkivä SUV

Range Rover Evoque - Voimakas ja tyylitajuinen, eksklusiivisuutta henkivä SUV

Range Rover Velar – Katumaasturi suoraan catwalkille

Range Rover Velar – Katumaasturi suoraan catwalkille

Land Rover Discovery – Brittieleganssia modernilla twistillä

Land Rover Discovery – Brittieleganssia modernilla twistillä

Renault Megane E-Tech - tyyliä, tunnelmaa ja hintaa

Renault Megane E-Tech - tyyliä, tunnelmaa ja hintaa