Close
Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Toyota Hilux -Kestosuosikin uusin painos

Toyota Hilux -Kestosuosikin uusin painos
 • Toyota Hilux
 • Toyota Hilux
 • Toyota Hilux
 • Toyota Hilux
 • Toyota Hilux
 • Toyota Hilux
 • Toyota Hilux
 • Toyota Hilux
 • Toyota Hilux
 • Toyota Hilux
 • Toyota Hilux
 • Toyota Hilux

Toyotan ensimmäinen Hilux-lava-auto tuli markkinoille jo 1960-luvun lopulla.

Japanilaismerkiltä oli nähty avolavoja jo aikaisemmin, mutta nimi Hilux otettiin käyttöön tuolloin. Viime vuoden lopulla mallin kahdeksas sukupolvi sai päivityksen, joka vie autoa maltillisesti digitaalisuuteen, mutta vahvasti maastoon. Hilux ei ole matkan varrella kasvanut fyysisiltä mitoiltaan monen muun kilpailijansa tavoin, mutta silti se on keikkunut aina myyntitilastojen kärjessä. Eivätkä nykyiset uudistuksetkaan sitä sieltä varmaankaan pudota pois, päinvastoin.

Toyota on selvässä rekisteröintitilaston johdossa lähes 14 prosentin markkinaosuudellaan, kun puhutaan henkilö- ja pakettiautojen rekisteröinneistä vuoden 2020 tammi-marraskuussa. Toyotan lukemat ovat jopa kasvaneet vuoden takaisesta, kun lähes kaikilla muilla merkeillä kasvu on ollut negatiivista. Avolavoissa Hilux on aina yltänyt myyntiluvuillaan podium-sijoitukseen. Toyotaa maahantuovan Toyota Auto Finlandin (TAF) tiedotuspäällikkö Pekka Karvisen mukaan Hilux on aina menestynyt hyvin myös yksityisasiakasmyynnissä yritysmyynnin ohella. Ja miksipäs ei olisi. Eihän autoa saa rikki ajamalla, eikä edes kepulikonstein. Kun Top Gear -ohjelmassa aikoinaan Hiluxia rääkättiin kaikin mahdollisin ”ei autoilullisin” keinoin; uitettiin meressä, poltettiin, pudotettiin taivaalta ja kohdeltiin kaltoin monin muin rajuin tavoin, ei siitä saatu henkeä pois millään. Tunnistamaton Hilux-möykky jatkoi vielä vaan matkaansa omin voimin.

Nyt tästä vahvasta monen kone- ja metsäurakoitsijan sekä maatilallisen perustyökalusta on esitelty päivitetty versio. Uudistukset ovat ajan hengen mukaisia, mutta kuitenkin maltillisia.

Pienin ulkoisin muutoksin

Toyota Hilux -Kestosuosikin uusin painos

Uudistunut Hilux ei poikkea ulkoisesti edeltäjästään mitenkään suuresti. Korin muodot ovat ennallaan. Parhaiten uuden malliversion tunnistaa keulasta. Maski on saanut jykevämpää ilmettä ja ajovaloumpiot ovat uudet. Kaikissa Suomeen tuotavissa malleissa ajovalot ovat led-toimiset. Myös takavalot ovat ledit ja valokuvio on saanut uuden, erottuvan muodon.

Uusi Hilux tulee saataville kolmena eri varustelutasona; Life, Active ja Invincible, joka korvaa aikaisemman Premiumin. Varustelutasojen erot näkyvät myös ulkoisesti, esimerkiksi korkeimman Invincible-tason moninaisina tummennettuina yksityiskohtina, kuten pyöräkaarien mustina muovikoristeina ja tummanpuhuvana maskina. Kuvissa esiintyy juuri Invincible-varusteltu auto.

Kaksi korimallia

Korivaihtoehtoja on perinteiset kaksi; 2-paikkainen Extra Cab ja teoriassa 5-paikkainen Double Cab. Käytännössä lähes kaikki Double Cab -versiot rekisteröidään Suomessa kuitenkin kaksipaikkaisiksi, kiitos sinnikkään autoveromme. Molemmat koriversiot tarjoavat hyvät tilat pitkällekin kuljettajalle. Pääntilaa on reilusti ja näkyvyys kaikkiin suuntiin on hyvä. Isot sivupeilit vielä parantavat sitä.

Ulkomitoiltaan ja akseliväliltään molemmat korimallit ovat samanlaisia; pituus 5 325, leveys 1 855, korkeus 1 810 ja akseliväli 3 085 millimetriä. Maastoajoa helpottavat suuri lähestymiskulma (29⁰) ja jättökulma (26⁰). Maavara on 293 millimetriä ja kahluusyvyys 700.

Uusi moottori

Moottorivaihtoehtoja on kaksi; nelisylinteriset 2,4- ja 2,8-litraiset D4-D-dieselmoottorit. Isompi malli on uusi Hiluxin nokalla, ja se on tuttu Toyota Landcruiserista. Sylinterin halkaisija on sama molemmissa malleissa. Sylinteritilavuuden ero tulee iskunpituudesta, jonka myötä isommasta moottorista irtoaa enemmän vääntömomenttia. Parhaimmillaan vääntöä saadaan automaattivaihteisesta 2,8-litraisesta moottorista 500 newtonmetriä. Se ja hitaalla nelivedolla käytössä oleva, hienosäädetty kaasunvaste tekevät maastoajosta vähemmän hermoja repivää. Ajaminen on näin nykimätöntä mateluvauhdillakin. Se on mukava ominaisuus maastossa ja raskasta pe­rävaunua käsiteltäessä. Tehoa 2,8-litraisesta saadaan 150 kilowattia (204 hv). Pienemmän 2,4-litraisen moottorin suoritusarvot ovat 110 kilowattia (150 hv) ja 400 newtonmetriä. Polttoaineenkulutuksen valmistaja sanoo asettuvan haarukkaan 9,0–9,5 litraa sataa kilometriä kohden. Oman osansa polttoaineenkulutuksen kurissa pitämiseen tuovat start/stop-automatiikka sekä alentunut tyhjäkäyntinopeus, ennen 850, nyt 680 r/ min.

Vaihteistoksi näihin kahteen moottorimalliin on tarjolla molempiin sekä manuaalinen että automaattinen.

Henkilöauton mukavuudet

Ohjaamon puolella muutokset ovat selkeämmin nähtävissä. Mittaristo on uusi ja keskikonsoliin saa kahdeksan tuuman kosketusnäytön nykyaikaisin toiminnoin; radio ja MP3-soitin eri lähteistä, navigaattori, Bluetooth-liitäntä älypuhelimelle sekä mahdollisuus käyttää älypuhelinta Android Auto- tai Apple Carplay -liitännän kautta. Invincible-varustelutason myötä ohjaamoon saadaan nahkapenkit ja varsin suorituskykyinen JBL Premium -audiojärjestelmä monikanavaisine vahvistimineen ja subwoofereineen. Olosuhteet ovat näin varsin henkilöautomaiset, suorastaan loisteliaat.

 

Maastoon maastoon

Valmistaja lupaa uudelle Hiluxille aikaisempaa mallia paremmat maasto-ominaisuuset. Lyhyen metsälenkin jälkeen voi todeta väitteessä olevan perää. Suoraan tehtaan linjalta maastoon ”repäisty” auto selviytyy vaikeistakin kivikoista moitteetta. Ja myönnettävä on, että ennemmin loppuu varmasti kuljettaja kuin auto. Korkea maavara ja väännökäs moottori sopivalla elektroniikalla höystettynä mahdollistavat etenemisen lähes kävelykelvottomassa maastossa. Eturenkaiden asennon näyttö mittaristossa helpottaa maastossa möyrimistä.

Esittelyssä ajettiin tyhjällä autolla pitkin kallioita, mutta tietyissä oloissa pieni painolasti saattaisi vielä parantaa kulkua. Auton ominaisuuksista se ei ainakaan ole kiinni. Maastoajon lisäksi Hilux soveltuu hyvin raskaan perävaunun vetoon. Vetomassaa on luvassa 3 500 kilogrammaa. Tehokas moottori ja jämäkkä jousitus, takana lehtijouset, pitävät yhdistelmän vakaana maantienopeuksilla.

 • Toyota Hilux -Kestosuosikin uusin painos
 • Toyota Hilux -Kestosuosikin uusin painos
 

Kenelle

Avolava-autot on mielletty perinteisesti koneurakoitsijoiden ja maatilallisten työkaluiksi. Uudella Toyota Hiluxilla pääsee taas hieman syvemmälle metsään tai vaikeakulkuisemmille montuille, joskin fysiikan lait koskevat edelleen Hiluxiakin. Se kannattaa pitää mielessä. Uusi entistä henkilöautomaisempi sisustus sekä digitaaliset varusteet mahdollistavat auton päätymisen hyvinkin myös muille käyttäjäryhmille. Kenelläpä meistä ei olisi joskus tarvetta avolavan tarjoamaan helppoon kuljetustapaan, varsinkin kun Hilux soveltuu hyvin sellaisenaan jokapäiväiseen ajoon niin kaupunkiin kuin maantielle. Lisäksi auton mukana tulevat vielä erittäin hyvät maasto-ominaisuudet.

Halvimmillaan uuden Hiluxin saa talliin vajaalla 38 000 eurolla. Tuolloin on kyseessä Life-varustelutason kokoonpano. Invincible-varustelulla, isolla moottorilla ja automaattivaihteisena varustettuna hinta kipuaa yli 80 000 euron. Siitäkin saa hintalappua vielä helposti suuremmaksi, kun valitsee mukaan käytettävyyttä ja mukavuutta lisääviä varusteita. Niitä on Toyotalla tarjolla pitkä lista. Hinnat ovat arvonlisäverollisia.

Katso video: www.koneporssi.com                               

”Miten uusi Hilux selviytyy maastossa”

KATSO LISÄÄ VIDEOITA:
Esa - Suominen
Esa Suominen on Konepörssi-lehden toimittaja. Hänellä on pitkä kokemus työkoneiden parissa, sekä kyltymätön kiinnostus kaikkeen pörisevään. Vapaa-ajatkin kuluvat teeman mukaisesti; moottoripyöräillen, -veneillen ja mönkijällä puita metsästä ajellen mitä nyt kaivukoneen hytistä ulos ehtii. Autotkin ovat Esan sydäntä lähellä siinä missä monien muidenkin suomalaismiesten. Pakettiautojen koeajot sopivat näin miehen toimenkuvaan erinomaisesti.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Toyota Hilux

     
3.8
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Toyota Hilux -autot

test
Toyota Hilux2.8, '22, 1 tkm
77 900 € (ALV väh.kelp.)
test
Toyota Hilux2.4, '22, 2 tkm
44 900 € (ALV väh.kelp.)
test
Toyota Hilux2.4, '22, 500 km
46 480 € (ALV väh.kelp.)
test
Toyota Hilux2.4, '22, Ajamaton
49 628 € (ALV väh.kelp.)
test
Toyota Hilux2.8, '22, 4 tkm
66 900 € (ALV väh.kelp.)
test
Toyota Hilux2.8, '22, 1 tkm
55 990 € (ALV väh.kelp.)
test
Toyota Hilux2.8, '22, Ajamaton
63 556 € (ALV väh.kelp.)
test
Toyota Hilux2.8, '22, 1 tkm
62 900 € (ALV väh.kelp.)
Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Toyota koeajoja

Kaikki koeajot »
Toyota Hilux – Työn raskaan raataja

Toyota Hilux – Työn raskaan raataja

Toyota Hilux nyt myös TruckMasters OX -kevytkuorma-autona

Toyota Hilux nyt myös TruckMasters OX -kevytkuorma-autona

Säännöllisellä merkkihuollolla maksuton turva jopa 10-vuotiaalle autolle
MAINOS

Säännöllisellä merkkihuollolla maksuton turva jopa 10-vuotiaalle autolle

Toyota Land Cruiser – Väkivahva klassikko

Toyota Land Cruiser – Väkivahva klassikko

Toyota Yaris GR – Räävittömän hauska ratakirppu

Toyota Yaris GR – Räävittömän hauska ratakirppu