Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 2 794  

Toyota Proace 2.0 D 120 hv automaatti

Toyota Proace 2.0 D 120 hv automaatti
  • Toyota Proace
  • Toyota Proace
  • Toyota Proace
  • Toyota Proace
  • Toyota Proace
  • Toyota Proace
  • Toyota Proace

Työtä pelkäämätön, matkanteossa mutkaton

Toyota Proace jatkaa kehitystään tonniluokan pakettiautomaailmassa ja Hiacen isosta varjosta ollaan pääsemässä omilleen. Proace-mallistoa on kehitetty asiakastoiveiden mukaisesti ja nyt saatavilla oleva 120 hevosvoiman automaattiversio on sekä ominaisuuksiltaan, varustelultaan että hinnaltaan räätälöity suomalaiseen makuun.

Toyotalla pakettiautomyyntiin on viime aikoina panostettu mukavasti ja alaan erikoistuneita myyjiä löytyy joka edustusliikkeestä. Autoilijoiden mielipiteitä on kyselty tarkoin ja automaattivaihteiston merkitys onkin selvässä kasvussa ammattilaisten parissa. Tavara-autoilijoiden pitkät työpäivät ja usein ruuhkaiset olosuhteet huomioon ottaen tämä onkin hyvin luontevaa. Toyota Proace tarjoaakin nyt sulavan kahdeksanportaisen automaattivaihteiston, ja yhdessä pirteän moottorin kanssa kokonaisuus on todella koeajon arvoinen.

Hintansa arvoinen Pro Premium -paketti

Toyota Proace 2.0 D 120 hv automaatti

Otimme koeajoon Proacen 120 hevosvoiman ja 400 newtonin vääntöisen automaattiversion viisiovisena pidempänä versiona, jossa tavaratilan koko on Smart Cargo -järjestelmä mukaan lukien 6,6 kuutiota. Kantavuutta on mukavat 1400 kiloa ja vetomaassa 2500 kiloa. Polttoainekulutus on kuuden litran luokkaa ja WLTP:n mukainen päästölukema on 197 g/km. Proacen huoltoväli on peräti 40.000 km tai kaksi vuotta. Kokonaishintaa perusversiolle tulee tällä kattauksella noin 35 000 euroa. 

Varustelun taso on Proacessa jo vakiona kattava, sisältäen esimerkiksi peruutuskameran ja pysäköintitutkan. Koeajoversiossa lisävarusteina olivat takaluukku, öljynkestävä kumimatto, seinän sidontakiskot, sivuoven ikkuna sekä mukavuusväliseinä. 

Autossa oli myös kattava Pro Premium -paketti, jolla Proaceen saa tyylikkyyttä, turvallisuutta sekä käyttömukavuutta. Pro Premium sisältää esimerkiksi seitsemän tuuman kosketusnäytön, navigoinnin, kuolleen kulman varoituksen, kaistavahdin, liikennemerkkien tunnistuksen, automaattisen hätäjarrutuksen, 17 tuuman kevytmetallivanteet, automaattisen ilmastoinnin sekä korinväriset puskurit, kylkilistat ja ovenkahvat. Paketti on todella monipuolinen, ja mietittäessä auton usein pitkää käyttöikää on noin 4 500 euron lisäpanostus turvallisuuden sekä mukavuuden kasvun kautta harkitsemisen arvoinen sijoitus. 

Kovaan käyttöön

Proacen tavaratila kertoo kaiken ajoneuvon käyttötarkoituksesta. Tilankäyttö on optimoitu ja mukaan mahtuu kolme eurolavaa vaikeuksitta. Sivuoven leveys on 935 milliä, joten eurolavan kuormaus onnistuu myös tätä kautta. Kahdeksan jämerää kiinnityspistettä ja seinän sidontakiskot takaavat turvalliset kuljetukset ja riittävä valaistus helpottaa kuormausta. Tavaratilan pituus on 2,5 metriä, mutta läpilastausluukun avulla kyytiin saa 3,6 metrin mittaista materiaalia. Lisäksi Smart Cargo -mekanismissa apukuljettajan istuin taittuu ylös, jolloin ohjaamosta vapautuu vielä 500 litraa lämmintä kuljetustilaa.

Kaikki hallinnassa

Proacen ohjaamossa korostuu sama työnteon meininki. Säilytystilaa on mukavasti niin dokumenteille, läppärille sekä isommallekin tavaralle, ja keskipaikan istuimen selkänojan saa käännettyä työpöydäksi. Ohjaamo on kolmelle henkilölle, mutta keskipaikalla ei ainakaan aikuinen kovin pitkää matkaa viihdy keskikonsolin viedessä valitettavan paljon jalkatilaa. Kuljettajan istuin on mukavan jämerä ja sen sekä ohjauspyörän säätömahdollisuudet auttavat optimaalisen ajoasennon löytämisessä. 

Kaikki hallintalaitteet sijaitsevat loogisesti, ja modernisti muotoiltu mittaristo tarjoaa tarvittavan tiedon kertasilmäyksellä. Kojelaudan HUD-näyttö lisää keskittymistä ajamiseen ja sen kirkkaussäädöt riittävät kaikissa olosuhteissa. Myös vallitsevat ajo-olosuhteet voi ottaa huomioon ja ajotilavalitsimen kautta Proace muokkautuu esimerkiksi lumisiin tienpintoihin tai haastaviin maasto-olosuhteisiin. Vaihteenvalitsin sijaitsee keskikonsolissa ja halutessaan voi Proacea kuljettaa myös ohjauspyörän vipuvalitsimien avulla manuaalivaihteiseen tapaan.

  • Toyota Proace 2.0 D 120 hv automaatti
  • Toyota Proace 2.0 D 120 hv automaatti
 

Matka taittuu

Tien päällä kahdeksanportainen automaatti osoittautuu pehmeän sulavaksi. Vaihteet vaihtuvat huomaamatta ja liikkeelle lähdettäessä pirteys saa monet henkilöautot tuntumaan liikennevaloissa tien tukkeilta. Terävyys sekä ketteryys ovatkin Proacen parhaita piirteitä, ja auto soveltuukin mainiosti esimerkiksi kaupunkiolosuhteiden jakelutehtäviin. Eikä tällä isollakaan tiellä ikävää ole, sillä alhainen äänimaailma pitää matkustuksen miellyttävänä myös moottoritienopeuksissa. 

Kaiken kaikkiaan Proace antaa varmasti rahalle hyvää vastinetta ja on ehdottomasti koeajon arvoinen. Riittävän tehokas moottori, miellyttävä automaattivaihteisto, ajomukavuus ja ketteryys yhdistettynä tavarankuljetuksen helppouteen tekee Proacesta todella varteenotettavan vaihtoehdon kuljetuskalustoa hankittaessa. Kun vielä hinta on kohtuullinen, takuupuoli kunnossa ja taustalla Toyotan kattava huoltoverkosto, on kokonaisuus entistäkin houkuttelevampi.

Tapani - Palo
Tapani Palo on kaupallinen tuottaja, joka on työskennellyt pitkään kevyiden tavara-autojen sekä henkilökuljetuksen maailmassa. Työkokemusta löytyy reippaasti myös raskaan kuljetuskaluston, maarakennuksen sekä maatalouskoneiden parista, ja verkkopuolella vastuualueisiin kuuluu esimerkiksi suosittujen Taukopaikat-osioiden ylläpito.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Toyota Proace

     
3.8
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Toyota Proace -autot

test
Toyota Proace2.0, '21, Ajamaton
43 690 € (ALV väh.kelp.)
test
Toyota Proace2.0, '20, 1 tkm
36 900 €
test
Toyota Proace2.0, '20, 1 tkm
39 580 € (ALV väh.kelp.)
test
Toyota Proace2.0, '20, 9 tkm
35 500 € (ALV väh.kelp.)
test
Toyota Proace1.5, '20, 23 tkm
25 500 € (ALV väh.kelp.)
test
Toyota Proace2.0, '20, Ajamaton
31 990 € (ALV väh.kelp.)
test
Toyota Proace2.0, '20, 9 tkm
32 990 € (ALV väh.kelp.)
test
Toyota Proace2.0, '21, 1 tkm
43 900 € (ALV väh.kelp.)
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Toyota koeajoja

Kaikki koeajot »
Toyota Land-Cruiser 2.8 D-4DPremium Automaatti

Toyota Land-Cruiser 2.8 D-4DPremium Automaatti

Tiesitkö tämän? Uusi tapa ostaa käytetty auto mullistaa markkinaa
MAINOS
Video Icon

Tiesitkö tämän? Uusi tapa ostaa käytetty auto mullistaa markkinaa

Toyota Yaris Cross - täysin uusi kompakti katumaasturi

Toyota Yaris Cross - täysin uusi kompakti katumaasturi

Toyota Camry Hybrid - kokoa, laatua ja luksusta Toyotan tapaan

Toyota Camry Hybrid - kokoa, laatua ja luksusta Toyotan tapaan

Toyota Hilux nyt myös TruckMasters OX -kevytkuorma-autona

Toyota Hilux nyt myös TruckMasters OX -kevytkuorma-autona