Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Luettu 22 627   0

TruckMasters OX – Hilux potenssiin kaksi

 • TruckMasters OX 4x4
 • TruckMasters OX 4x4
 • TruckMasters OX 4x4
 • TruckMasters OX 4x4
 • TruckMasters OX 4x4
 • TruckMasters OX 4x4
 • TruckMasters OX 4x4
 • TruckMasters OX 4x4
 • TruckMasters OX 4x4
 • TruckMasters OX 4x4
 • TruckMasters OX 4x4

TruckMasters OX:in uusi malli on edeltäjäänsä laadukkaampi kokonaisuus ja nokalla seisoo tätä nykyä Toyotan logo.

Suomen automarkkinoille tuli reilut pari vuotta sitten uusi merkki TruckMasters. Malliston ensimmäinen malli nimettiin miehekkäästi OX:ksi. Tätä nykyä autovalikoimaan kuuluvat myös Cadillac Escalade, Nissan Titan ja Mercedes-Benz G500 4X4.

TruckMastersin ideologia on tehdä olemassa olevista automalleista muutostöillä kevytkuorma-autoja, minkä vuoksi autojen hintoja pystytään polkemaan huomattavasti järkevämmälle tasolle.

OX on TruckMastersin pienin ja edullisin malli. Pieni on tässä yhteydessä koominen ilmaisu, sillä mikään lilliputti Toyota Hiluxin pohjalle leivottu OX ei suinkaan ole. Massaa on 2200 kiloa, vetokykyä 3500 kiloa ja kantavuus 1275 kiloa. Noilla lukemilla pärjää kovemmissakin piireissä.

Toyotan klassikkomalli Hiluxista on syntynyt TruckMasters OX päivittämällä taka-akselille ilmajousitus, lisäämällä nopeudenrajoitin ja tekemällä runkoon liuta muutoksia. Ne on toteutettu yhdessä Valmet Automotiven kanssa.

Kuin Hilux, mutta lähes parikymppiä halvempi

TruckMasters OX – Hilux potenssiin kaksi

Kevytkuorma-autoksi muuttamisen suurin etu on hinta, sillä halvimmillaan alvillinen hinta on 39 556€. Tuolloin OX on Workhorse-varusteilla varustettu perusauto manuaalilootalla. Automaatti nostaa kulupuolta muutamalla tonnilla ja varustelemalla hinnan voi nostaa viidenkympin tuntumaan.

Hintaeroa Hiluxiin syntyy lähes 17 000€, sillä verotuksellisesti kevytkuorma-autoa kohdellaan sillä tavalla kuin muissa sivistysvaltioissa henkilöautoja. Siinä missä Hiluxin viisipaikkainen ja neliovinen hinnat alkaen –malli kärsii lähes 15 000€:n veroista, selviää OX 7600€:n alv:lla. Lisäksi sen saa yrittäjänä vähentää verotuksessa kokonaisuudessaan. Ilman ALVia hinnat alkanen –malli maksaa 31 900€.

Erityisesti yrityskäytössä TruckMasters OX on vertaansa vailla oleva kulkupeli, sillä rajusti halvemman hinnan lisäksi kevytkuorma-autosta saa verovähennyksen koko hankintahinnasta. Eikä dieselvero ole lähelläkään henkilöauton vastaavaa.

Mutta millainen ajettava kevytkuorma-autoksi muutettu Hilux oikein on? Lyhyesti ilmaistuna erinomainen. Tuntuma on melko lähellä Toyotan vastaavaa, mutta ilmajousituksen ansiosta tuntuma on hieman Hiluxia pehmeämpi. Lavan vuoksi kevyt perä tuntuu ilman lastia hieman kankealta, sillä kantavuuden ehdoilla perästä on täytynyt tehdä tuhti.

Pienen jäykkyyteen tottuu maantielläkin nopeasti ja muutaman kymmenen kilometrin jälkeen siihen ei enää kiinnitä huomiota kuin positiivisessa mielessä. Tuntuma on jämäkkä ja luottamusta herättävä.

Motarilla mennään hiljaa

Maantieajossa nopeus on rajoitettu 90 km/h:n lukemaan, mutta viidentoista tonnin säästön kanssa sen kärsii mielellään. Maastoon tai huonolle alustalle päästessä fiilis kääntyy päälaelleen. TruckMasters OX on Hiluxin railakkaampi kumppani siellä, missä tiet osoittautuvat henkilöautoille mahdottomiksi.

OX on maastossa ketterä ja sen kanssa tunkeutuu mielellään paikkoihin, joissa moni muu auto jäisi jauhamaan joutavaa. Koeajettu versio on normaalimallia hieman korkeampi offroad-versio, joten sen kanssa suuremmatkaan patikot eivät hirvitä.

Offroad-paketti pitää sisällään valoraudan, astinlaudat, levikesarjan ja 40 mm:n korotussarjan. Lisäksi alla ovat 18” offroad-renkaat ja vanteet. Tällä kokoonpanolla hinta nousee 6000€, mutta tuolla hinnalla saa myös paljon.

Viisipaikkaisena OX on todella monikäyttöinen automalli, sillä vaikka se on todellinen työjuhta, voi sillä suorittaa kauppareissut, perheen viikonloppureissut ja muut arkiset askareet.

Korkean pick-upin hienous piilee myös siinä, että sen hytistä voi katsella maailman menoa ja liikennettä muita korkeammalta. Ohjaamosta näkee pitkälle autojen kattolinjojen yli, mikä helpottaa havainnointia.

Normaaliversiota korkeamman OX:in kyytiin nouseminen tosin ei välttämättä onnistu liikuntarajoitteiselta ja lapsetkin joutuvat ponnistamaan hieman korkeammalle.

 • TruckMasters OX – Hilux potenssiin kaksi
 • TruckMasters OX – Hilux potenssiin kaksi
 

Uusi voimanlähde vääntää reippaammin

TruckMasters OX:in voimalinja on kovissa liemissä koeteltu. Toyota Hiluxin voimanlähde on 2,4-litrainen turbodiesel, jonka teholukema on edellisen sukupolven 3-litraiseen pataan verrattuna hieman laihempi. Entisen 171 hevosen sijaan Hiluxissa on 150 hevosvoimaa, mutta vääntöä on 40 Nm aiempaa enemmän.

Vääntömomentin parannus on tehnyt autolle hyvää, sillä sitkeämpi moottori on käyttötarkoitus huomioiden parempi kuin enemmän huipputehoa kehittävä edeltäjä. Mikään raketti OX ei luonnollisesti ole, mutta sillä pysyy normiliikenteen mukana hienosti. Ja painavalla lastilla arjen tehoa riittää.

OX:in vaihteisto on perinteinen automaatti, sillä emomerkki Toyota ei ole halunnut lähteä kikkailemaan kaksoiskytkimellisillä moderneilla askeilla. Se lienee järkevä valinta, sillä vääntävässä työjuhdassa se ei välttämättä jaksaisi ehjänä yhtä pitkään kuin Hiluxin kohdalla on totuttu.

Hiluxia on monessa yhteydessä tituleerattu tuhoutumattomaksi autoksi, eikä TruckMastersin kohdallakaan ole tarvetta epäillä muuta.

TruckMasters OX on erityisesti offroad-paketilla varustettuna näyttävä ilmestys, jolla ei jää jalkoihin maantiellä, eikä etenkään maastossa. Mikäli kotimaan autoverotus harmittaa ja taskusta löytyy C-kortti, on OX melko vastustamaton paketti.

Tuomas Rajala

Kehuja: hinnoittelu, vetokyky, voimalinja, maasto-ominaisuudet

Parantamisen varaa: –

TruckMasters OX 2,4 D-4D 150 Diesel 6 A/T Comfort Off-road:

Moottori: 4-sylinterinen, 2393 cm3 turboahdettu dieselmoottori
Teho:150 hv (110 kW) @ 3400 rpm
Vääntö:400 Nm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:12,75 s.
Huiput:170 km/h
Vetotapa:Neliveto
Vaihteisto:6-portainen automaattivaihteisto
CO2 päästöt:189 g /km
Mitat (pit/lev/kork):5330mm/1855mm/1855mm
Omamassa:2235 kg
Vetokyky:3500 kg
Koeajoauton hinta:47 936€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : TruckMasters OX 4x4

     
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät TruckMasters OX 4x4 -autot

test
TruckMasters OX 4x42.4, '18, 30 km
52 452 € (ALV väh.kelp.)
test
TruckMasters OX 4x42.4, '18, 8 tkm
64 800 € (ALV väh.kelp.)
test
TruckMasters OX 4x42.4, '18, 1 tkm
58 980 € (ALV väh.kelp.)
test
TruckMasters OX 4x42.4, '18, 11 tkm
65 800 € (ALV väh.kelp.)
test
TruckMasters OX 4x42.4, '18, Ajamaton
59 015 € (ALV väh.kelp.)
test
TruckMasters OX 4x4, '18, 16 tkm
56 900 € (ALV väh.kelp.)
test
TruckMasters OX 4x42.4, '18, 19 tkm
59 800 € (ALV väh.kelp.)
test
TruckMasters OX 4x42.4, '18, 11 tkm
61 900 € (ALV väh.kelp.)
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää koeajoja

Kaikki koeajot »
Truckmasters OX – Härkämäistä kyytiä

Truckmasters OX – Härkämäistä kyytiä

Renault Clio R.S. – Hätäinen Rellu

Renault Clio R.S. – Hätäinen Rellu

Opel Crossland X – Katujen kummajainen

Opel Crossland X – Katujen kummajainen

Volkswagen T-Roc – Lifestyle-perheen trendiherkku

Volkswagen T-Roc – Lifestyle-perheen trendiherkku

Nissan Leaf – Olisko kellään lainata laturia?

Nissan Leaf – Olisko kellään lainata laturia?