Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 72 707   0

Tyypit: Honda HR-V

Tyypit: Honda HR-V
  • Honda HR-V
  • Honda HR-V
  • Honda HR-V
  • Honda HR-V

Tämänkertaiset tyypit otettiin Honda HR-V:llä, joka on myynnissä yksityisellä myyjällä pk-seudulla http://www.nettiauto.com/230789

TAUSTAA

Honda HR-V esiteltiin vuonna 1999 jo aiemmin esitellyn ja edelleen citymaasturiluokan ykkössijaa hallussaan pitävän CR-V:n pikkusisarena. HR-V:ssä moottorina on aina 1.6 litrainen bensakone, mutta siitä on tarjolla kaksi eri tehoversiota (105 hv ja 124 hv). Dieseliä ei hondamaiseen tapaan ole tarjolla. Pikku citymaasturi on varustettu nelivedolla, joka normaaliajossa on etuvetoinen, mutta pidon loppuessa viskokytkin siirtää voimaa ilman viivettä takapyörille.

ENSIVAIKUTELMA HR-V:STÄ

Omintakeisen muotoilun omaava HR-V on löytänyt mukavasti ostajia esimerkiksi kaupunkilaisista, jotka tarvitsevat mökkireissuillaan korkean maavaran omaavan nelivedon. Auto on kapeahkon korinsa ansiosta rekisteröity 2+2 paikkaiseksi.

Sisustassa on käytetty pirteän sinisiä värejä mittarinpohjissa, ratin H -merkissä sekä penkkien verhoilumateriaaleissa. Suunnittelu on käytännössä onnistunut sillä auton ohjaamo on viihtyisä ja nuorekas.

HR-V:n nippelitekniikassa ei ole käytetty mitään jippoja, vaan kaikki löytyy helposti ja toiminnot ovat loogisia. Ainoastaan taustapeilien säätönappulaa joutuu etsimään sen sijaitessa ratin kehän takana vasemmalla katseilta piilossa.

AJOSSA

Maastureille tyypillinen pomppumainen jousitustuntuma loistaa poissaolollaan. HR-V:llä ajelee kuin henkilöautolla konsanaan. Ainoa ero on, että autossa istutaan muuta liikennettä korkeammalla, joka on ainoastaan positiivinen asia. Näin liikennetilanteita pystyy ennakoimaan hieman paremmin, kun on mahdollisuus nähdä muiden autojen yli.

Ajaminen on helppoa, sillä kaikki ajamiseen liittyvät hallintavälineet ovat korostetun kevyttoimisia. Vaihteensiirto on esimerkillisen tarkka ja lyhytliikkeinen. Ohjaus on nopea, mutta ei kovin tunnokas. Jarrut ovat erittäin herkkätoimiset ja muutenkin tehokkaan oloiset.

Moottori on hiukan epähondamainen, eli se ei ota kierroksia niin herkästi kuin Hondat yleensä. Selitys löytynee maltillisesta tehosta ja vääntömomentista, jotka eivät kertakaikkiaan riitä liikuttamaan näin raskasta autoa ketterästi (1334 kg kuivapaino).

Voimaa kuitenkin löytyy kun autoa käskee ja Suomessa vallitsevien nopeusrajoitusten puitteissa vauhdin ylläpito ei tuota vaikeuksia. Ohituksiin on syytä varautua huolella vaihtamalla parikin pykälää pienempi vaihde silmään.

Äänimaailma on onnistunut, koska tuulen suhinat, rengasäänet ja moottorin möly sekoittuvat tasaiseksi hurinaksi. Hondan laatu on jälleen pettämätön: auto on uudenveroisessa kuosissa sekä täysin nitinätön ja kolisematon vaikka mittarissa on jo runsaat 150 tkm.
  • Tyypit: Honda HR-V
  • Tyypit: Honda HR-V
 
TILAT JA VARUSTELU

HR-V on 2 + 2 paikkainen auto, mikä tarkoittaa että kaikille matkustajille on leveyssuunnassa ruhtinaalliset tilat. Takana istutaan aika matalalla, mikä vaatii sitten suuremman tilan jaloille. Jalkatilan puute on kuitenkin ilmeinen, ellei edessä matkusta kovin lyhyttä porukkaa.

Parhaimmillaan HR-V on kahdelle, jolloin suorakaiteen muotoinen tavaratila ynnä takapenkkitila ovat kokonaan valjastettavissa tavarankuljetukseen.

HR-V:ssä on kaikki nykyautojen mukavuudet: abs-jarrut, airbagit, kaukosäätölukitus, penkinlämmittimet, ja kaiken kruunaa ilmastointi, vaikkakin se on malliltaan käsihämmenteinen.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 105 hv / 77 kW
Vääntö: 134 Nm
Huippunopeus: 162 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 12 sekuntia
Kulutus: 7,6 – 8,6 – 10,4 litraa sadalla

YHTEENVETO

HR-V oli positiivinen tuttavuus monessa mielessä. Ajettavuus on hyvä samoin kuin tilankäyttö. Näkyvyys autosta ulos on erinomainen. HR-V:llä pärjää nelivedon ansiosta huonommallakin mökkitiellä ja maavarasta on hyötyä vaikka Töölön kadunvarsipysäköinnissä.

Muotoilultaan auto on virkistävän erilainen ja sisätilat ovat viihtyisät. Honda on haluttu auto ja syystäkin sitä kehutaan kestäväksi.

Lisätiedot Jukalta numerosta 0400 - 888897.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Honda HR-V

     
3.7
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Honda HR-V -autot

test
Honda HR-V1.6, '03, 207 tkm
1 900 €
test
Honda HR-V1.6, '05, 259 tkm
3 990 €
test
Honda HR-V1.6, '18, 57 tkm
22 900 €
test
Honda HR-V1.6, '04, 219 tkm
3 950 €
test
Honda HR-V1.6, '03, 289 tkm
2 650 €
test
Honda HR-V1.5, '16, 105 tkm
21 000 €
test
Honda HR-V1.6, '04, 183 tkm
3 800 €
test
Honda HR-V1.6, '03, 242 tkm
2 450 €
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Honda koeajoja

Kaikki koeajot »
Honda HR-V – Pioneerin paluu

Honda HR-V – Pioneerin paluu

Honda CR-V Lifestyle 7 - Japanin Mersun 7-paikkainen CR-V turbolla

Honda CR-V Lifestyle 7 - Japanin Mersun 7-paikkainen CR-V turbolla

Honda Civic – Nätti, nätimpi, Civic

Honda Civic – Nätti, nätimpi, Civic

Honda Civic Type R – Trenditietoinen rataohjus

Honda Civic Type R – Trenditietoinen rataohjus

Honda Civic Sport – Oikeesti siisti Sivikki

Honda Civic Sport – Oikeesti siisti Sivikki