Close
Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Honda HR-V – Pioneerin paluu

Honda HR-V – Pioneerin paluu
 • Honda HR-V
 • Honda HR-V
 • Honda HR-V
 • Honda HR-V
 • Honda HR-V
 • Honda HR-V
 • Honda HR-V
 • Honda HR-V
 • Honda HR-V
 • Honda HR-V
 • Honda HR-V
 • Honda HR-V

Kompaktien crossoverien kantaisä on palannut markkinoille pitkän tauon jälkeen. HRV:n altteina ovat sporttinen ulkomuoto, väljät tilat ja hinnoittelu.

Ennen vuosituhannen vaihdetta esitelty Honda HR-V oli ilmestyessään melkoinen outolintu. Auto oli tarkoitettu pääsääntöisesti urbaaniin ympäristöön, mutta ulkonäkö muistutti korkeine maavaroineen ja kulmikkaine koreineen lähinnä maasturia.

Honda HR-V oli pirteä ja erilainen vaihtoehto tavallisten henkilöautojen seassa ja olemus olikin enemmän ns. ”lifestyle”-henkinen, kuin varsinainen perheauto. HR-V:n myötä huomattiin, että korkea maavara ja kompaktit ulkomitat ovat toimiva yhdistelmä myös kaupunkiympäristössä, joten kohtuukokoisia katumaastureita alkoi aikanaan ilmestyä katukuvaan myös muilta merkeiltä.

Näin oli uusi crossover-luokka syntynyt. Viimeiset vanhan mallin edustajat myytiin suomessa vuonna 2006, jonka jälkeen Hondan katumaasturimyynti uskottiin isomman CR-V:n harteille. Nykyään Nissan Qashqain ja Opel Mokan miltei suvereenisti hallitsemalle pelikentälle Honda taluttaa nyt hieman CR-V:tä pienemmän haastajan, joka vaikuttaa erittäin vakavasti otettavalta vaihtoehdolta.

Luokkansa suurin tavaratila

Honda HR-V – Pioneerin paluu

Vanhalla HR-V:llä ja tällä uudella mallilla ei nykyisellään muuta yhteistä ole, kuin mallimerkintä ja homman idea. Uusi HR-V on muodoiltaan hieman coupemainen ja äkkivilkaisulla auto näyttääkin kaksioviselta. Takaovien kahvat on kätketty ikkunoiden takakulmaan juurikin tuota kaksiovisuuden illuusiota luomaan ja lopputulos on onnistunut. Honda näyttää menevältä ja olemuksessa on ripaus sporttisuutta.

Kompakteihin ulkomittoihin on saatu ujutettua melkoisen hyvät sisätilat. Tiloista kertoo jotakin se, että HR-V:n akseliväli on vain 2 senttiä pienempi kuin isommassa CR-V:ssä.  Kokonaispituudessa autoilla on eroa noin 30 senttiä, ja tämä mitta näkyy selvimmin CR-V:n hieman isommassa tavaratilassa.

Pieneksi ei HR-V:n takakonttiakaan voi moittia, se kun vetää sisäänsä perusasennossaan 453 litraa ja laajennettuna 1026 litraa. Tavaratilan lattian alta löytyy lisää käyttökelpoista tilaa, kun välipohjan ottaa pois. Lukemat ovat hyviä luokassaan ja Hondan tapauksessa tilankäyttöä helpottaa sisätilojen monipuolinen muunneltavuus.

Kahdessa osassa kaadettavien takaselkänojien lisäksi, HR-V:ssä on käytössä mm. Civicistä tuttu Magic seat-systeemi, jolloin takapenkin istuinosat voi kääntää pystyyn selkänojia vasten. Tällöin takatilan lattialla pystyy kuljettamaan vaikka polkupyörän tai muita hieman korkeampia esineitä.

Sisälläkin tilaa riittää

Takaistuimilla pää- ja jalkatila riittää isommallekin karjulle, vaikka etupenkillä istuisi pidempikin. Hieman lyhyemmälle jalkatilaa on tarjolla suorastaan ruhtinaallisesti. Kaksi aikuista matkustaa takana hienosti ja kolmas mahtuu mukaan välttävästi. Etupenkilläkään ei varsinaista tilan ahtautta tarvitse potea, vaikka korkeahko keskikonsoli asentuukin melko lähelle kaasujalan polvea.

HR-V:tä on tarjolla kolmella eri varustetasolla, Comfort, Elegance ja Executive. Koeajettu yksilö oli näistä keskimmäinen ja paketista löytyy tavaraa jo melko lailla. Varsinkin turvavarustelu on kattava sisältäen mm. hätäjarrutusavustimen, etutörmäysvaroittimen, liikennemerkkien tunnistuksen ja kaistavahdin. Parkkeeraamista helpottaa molempiin suuntiin toimiva pysäköintitutka.

Android-pohjaista Honda CONNECT-multimediajärjestelmää ohjataan 7” kosketusnäytön kautta, huokeamman version 5-tuumaisen sijaan. Järjestelmä vaikuttaa aluksi sekavalta ja sen sujuva käyttö vaatii hetkisen paneutumisen aiheeseen. Opiskelun jälkeen homma sujuu kohtuullisen helposti.

Konstailematon kokonaisuus

Myös ilmastoinnin ohjaimet toimivat kosketusnäyttö periaatteella ja niiden käsittely onnistuu hanskat kädessäkin. USB- ja HDMI-liitäntöjä joutui hetken aikaa etsimään, ne kun on piilotettu keskikonsolin alla olevaan avonaiseen tilaan. Mitään isompia erikoisuuksia Hondan ohjaamo ei tarjoile, vaan kokonaisuus on perinteisen mallinen ja konstailematon. Materiaalit vaikuttavat laadukkailta ja samaa voi sanoa myös viimeistelytasosta.

Etupenkki tarjoaa mukavasti tukea ja ajoasennon saa helposti kohdalleen. Kuusivaihteisen manuaalin vaihdekeppi on melko lyhyt ja korkean keskikonsolin päältä se osuu käteen hyvin. Automaattia kaipaaville on bensakäyttöiseen HR-V:hen saatavilla portaaton CVT-automaatti, mutta dieselin yhteyteen tarjolla on vain kuusivaihteinen manuaali.

Voimalla kahden myllyn

Moottorin valinta HR-V:hen on verrattain helppo tehtävä. Moottoreita on tarjolla tasan kaksi, 1.5 litrainen ja 130 heppainen bensamoottori, tai 1.6 litrainen 120 heppainen diesel. Hondalle ominaiseen tapaan, bensakone on vapaasti hengittävä. Sen suurin teho majailee nykymittapuun mukaan korkealla 6600 kierroksen kohdalla ja 155 Nm huippuvääntökin löytyy vasta 4600 kierrokselta.

Numeroiden valossa kovin vääntävästä koneesta ei siis ole kysymys ja koeajoon lähtiessä ennakkoluulot jylläsivät mielessä vahvoina. Hetken matkaa ajeltua, kelkkaa piti kuitenkin lähteä kääntämään hivenen toiseen suuntaan. Käytännössä moottorin veto tuntuu numeroarvoja väkevämmältä.

Turbomoottoreiden tanakkaan alavääntöön 1.5 litrainen vapari ei tietenkään kykene, mutta Hondan i-VTEC- moottori on varustettu muuttuvalla venttiilien ajoituksella. Tämän myötä koneesta on saatu laaja-alaisempi ja voimaa löytyy alakierroksiltakin juuri sen verran, että normaali ajo on vaivatonta.

Ripeämpi liikkuminen vaatii jo huomattavasti enemmän vaihteiden ja yläkierrosten käyttöä, mutta liukasliikkeisen vaihteiston ja kierrosherkän moottorin myötä homma luonnistuu melko jouhevasti.

 • Honda HR-V – Pioneerin paluu
 • Honda HR-V – Pioneerin paluu
 

Napakka mutta ei kovin sporttinen

HR-V:n alusta on enemmän jämäkkä kuin pehmeä. Jousitus tuntuu hieman pintakovalta terävissä töyssyissä, mutta ei sentään epämukavuuteen asti. Honda ohjautuu loogisesti ja ohjaustuntumakin on kohdallaan. Vaikka HR-V on katumaasturina hieman korkeampi kuin perusautot, ei kori silti pahemmin huoju kaarteissa.

Sporttiseksi HR-V:n ajettavuutta on liioiteltua sanoa, mutta kyllä sen ratissa viihtyy hyvin polveilevammallakin tiellä. Koeajon aikana yllättänyt sankka lumimyräkkä osoitti, että HR-V kulkee lumipöperössäkin vakaasti ja pahemmin paimentamatta.

Vaativissa olosuhteissa päästellessä mieleen juolahtaa auton ehkä suurin puute. Nelivetoa ei HR-V:hen ole saatavilla laisinkaan. Seikka ihmetyttää suuresti, sillä tarvittavan tekniikan luulisi löytyvän suoraan hyllystä. Vai liekö ratkaisu on tehty siksi, ettei HR-V astuisi liiaksi isoveljensä CR-V:n varpaille? Mene ja tiedä.

Melu häviää taustalle

Melutasoltaan Honda edustaa kultaista keskitietä. Moottorin ääni kuuluu ohjaamoon selvästi, kun konetta huudattaa yläkierroksilla. Normiajossa sen ääntä ei pahemmin kuulu. Maantiellä rengasmelu nousee hallitsevimmaksi äänenlähteeksi, mutta ei sekään varsin ongelmaksi asti. Melu on sävyltään melko rauhallista ja taustalle häviävää.

Polttoainetta HR-V hörppäsi maantiepainotteisessa arkiajossa keskimäärin 6,8 litran edestä. Runsaampi kaupunkiajo ja kiivaampi kierrosten käyttö nosti kulutusta noin litran verran. Menekkiä on siis noin pari litraa luvattua enemmän, mutta kohtuullisen taloudellisena Hondaa voi kuitenkin pitää.

HR-V on pirteä ja tervetullut lisä suosiotaan alati kasvattavaan katumaasturiluokkaan. Tässä luokassa Honda kilpailee tehokkaasti paitsi ominaisuuksillaan, myös hinnallaan. HR-V:n hinnat alkavat 22 890 eurosta ja päätyvät reiluun 31 000 euroon. Koeajettu peli oli malliston keskivaiheilta ja hinnaltaan 25 989 euroa.

Sami Puskala

Kehuja: Tilat, pirteä ulkomuoto, kilpailukykyinen hinta

Parantamisen varaa: Nelivedon puute

Honda HR-V 1.5 i-VTEC Elegance:

Moottori:Nelisylinterinen, 1498 cm3 bensiinimoottori
Teho:130 hv (96 KW) / 6600 rpm
Vääntö:155 Nm / 4600 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 10,2 s.
Huippunopeus:192 km/h
Vaihteisto:6-vaihteinen manuaalivaihteisto
Vetotapa:Etuveto
Kulutus (yhd.): 5.6 l / 100km
CO2 päästöt:130 g/km
Mitat (pit/lev/kork):4294mm/1772mm/1605mm
Omapaino:1324 kg
Hinta alkaen:22 890€
Sami - Puskala
Sami Puskala Sami Puskalan pohjaton rakkaus autoja ja moottoripyöriä kohtaan on saanut alkunsa pikkupoikana Volkkarin takapenkillä unelmoiden. Tänä päivänä unelmia edustavat viriili Toyota Corolla ja hieman seniilimpi Volvo V70. Unelmaprätkä odottaa kaupan hyllyllä, mutta historiaan mahtuu iso liuta kaksipyöräisiä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Honda HR-V

     
3.7
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Honda HR-V -autot

test
Honda HR-V1.5, '22, 500 km
40 900 € (sis. ALV)
test
Honda HR-V1.5, '22, 1 tkm
40 900 € (sis. ALV)
test
Honda HR-V1.5, '22, 2 tkm
40 900 € (sis. ALV)
test
Honda HR-V1.5, '22, 500 km
40 900 € (sis. ALV)
test
Honda HR-V1.5, '22, 3 tkm
39 900 €
test
Honda HR-V1.5, '22, Ajamaton
36 900 €
test
Honda HR-V1.5, '22, 2 tkm
38 600 € (sis. ALV)
test
Honda HR-V1.5, '22, 1 tkm
39 900 €
Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Honda koeajoja

Kaikki koeajot »
Honda HR-V - hymyilevä hybridi

Honda HR-V - hymyilevä hybridi

Tyypit: Honda HR-V

Tyypit: Honda HR-V

Honda Jazz Crosstar – Jazzarin maastoisempi olemus

Honda Jazz Crosstar – Jazzarin maastoisempi olemus

Honda e – Odotettu sähköuutuus

Honda e – Odotettu sähköuutuus

Honda CR-V Lifestyle 7 - Japanin Mersun 7-paikkainen CR-V turbolla

Honda CR-V Lifestyle 7 - Japanin Mersun 7-paikkainen CR-V turbolla