Luettu 81 898   0

Tyypit: Lotus Elise S

Tyypit: Lotus Elise S
  • Lotus Elise
  • Lotus Elise
  • Lotus Elise
  • Lotus Elise

Tämänkertaiset tyypit otettiin Lotus Elise S:llä, joka on myytävänä Tampereen AutoCenterissä Tampereella. Myynti-ilmoitus löytyy tästä http://www.nettiauto.com/2166625

Taustaa


Luin jostain nettiuutisista, että perinteinen brittisportti Lotus on saanut suomalaisen maahantuojan - minulle vuosien varrelta hyvin tutuksi tullut Tampereen AutoCenterin. Erinomainen syy ajaa aurinkoisena syyspäivänä Tampereelle! Lotus on alunperin Colin Chapmanin perustama pienautotehdas, jonka tuotteita (mm. Elan) ihailin jo pikkupoikana asuessani isäni työkomennuksen vuoksi Lontoon lähistöllä 1970-luvun alussa. Konsepti on pysynyt lähes muuttumattomana noista ajoista lähtien: rakennetaan mahdollisimman matala ja kevyt urheiluauto lasikuidusta tai muovista ja lainataan olemassaoleva tekniikka joltain massavalmistajalta. 70 –luvulla Lotuksen moottorit toimitti Renault ja Ford, nyttemmin tekniikka tulee Toyotalta.

Ensivaikutelma


Katsoi sitä mistä suunnasta tahansa, se on aivan käsittämättömän makea. Muistattehan 60-luvun brittisportti Marcosin? Se tulee mieleen kun katselee Elisen monimuotoisia kaaria. Varsinkin etuvalot ja katon takana oleva pilari. Sisätilat ovat kaikessa askeettisuudessaan tarkoituksenmukaiset - tavoitteena painon säästö. Katto on irroitettavaa mallia, mutta se saa näillä lämpötiloilla pysyä kiinni.


Ajossa


Pienen joogasession jälkeen 184 senttinen ruhoni on tiivisti ohjaamossa – joka on sinänsä yllättävän tilava, ainakin yksinajeluun. Penkit ovat hyvin lähellä toisiaan joten kahden korston istuessa ohjaamossa tulee hartiatilasta puutetta. Avain lukkoon ja vasemmalla sijaitsevasta käynnistysnappulasta 1.8 litrainen Toyota MR2:sesta tuttu vapaastihengittävä pata käyntiin. Käyntiääni on tyhjäkäynnillä aika tavanomainen, mutta käheät imuäänet kertovat koneen menohaluista. Vaihdelaatikon kaavio on tarkka ja keppi on lyhytliikkeinen. Vaihteita on viisi eteen ja yksi peruuttamista varten. Normaaliliikenteessä ajaminen on hiukan äänekästä – kori ja alusta paukkuu ja kolisee töyssyjä ylittäessä, kone pitää omaa möyryään. Kytkimen liikkeet ovat normaalit mutta ohjaus on kovin nopea. Ratti on erittäin pieni. Ensimmäisiin liikennevaloihin seisahtuessa huomasin miten matala Lotus oikeastaan on – katselin Volvo S40:sen takapuskuria alhaalta ylöspäin. Takaluukun reuna oli Lotuksen katon yläpuolella…

Nopeusmittarin asteikko on niin pienellä kirjasimella, että vauhtisokeus yllättää huomaamatta. Moottoritien rampilta alas täyskiihdytyksellä rykäisy nostaa nopeuden noin seitsemässä sekunnissa laittoman puolelle. Kaarteessa ei saa renkaita ulvomaan vaikka miten kovaa yrittää. Alusta on kova eikä se kallistele lainkaan. Korin vääntöjäykkyys on myös hyvää tasoa – kori ei vavahtele kuten monissa avoautoissa on tapana. Lotuksesta huomaa sen, että ei se teho – vaan se paino! Auto kulkee hämmästyttävän kovaa, vaikka tehoa on “vain” 136 hv. Voin vain kuvitella miten Elise SC 220 hevosvoiman turbomoottorilla kulkee.

  • Tyypit: Lotus Elise S
  • Tyypit: Lotus Elise S
 


Tilat ja varustelu


Kuten sanottu, ohjaamo on tiivis ja kapea, mutta penkin säätövara riittää hyvin pitemmällekin. Penkit näyttävät ohuilta ja kovilta, mutta ne ovat yllättävän mukavat. Mittaristo on pelkistetty: nopeus- ja kierroslukumittarin lisäksi löytyy pieni digitaalinäyttö, jossa on mittarilukema, polttoaineen määrä pylväsdiagrammina sekä jäähdytysveden lämpötila.
Keskikonsolissa on pienet pyöreät potikat, joilla ohjataan lisävarusteena toimitettavaa ilmastointilaitetta. Radio on kaupasta ostettua mallia ja sopii pieneen asennusaukkoon. Tavaratila on keskimoottorin takana. Se on silmämääräisesti yhden runsaankokoisen putkikassin kokoinen. Edessä ei ole lainkaan tavaratilaa, vaan koko tila on pyhitetty jäähdyttimelle ja sen putkistolle (sivuponttoonien kautta vedetty ohjaamon taakse moottorille.)

Tekniset tiedot


Teho: 136 hv / 100 kW
Vääntö: 172 Nm
Huippunopeus: 205 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 6,1 sekuntia
Kulutus: keskiarvo 8,3 litraa sadalla
CO2 –päästöt: 196 g/km
Omamassa: 860 kg

Yhteenveto


Lotus on selvästi ajamisesta nautiskelevan auto. Käyttöautona sillä ei oikein pärjää – sen verran ahdas se on. Mutta kesäisille mutkateille, ratatapahtumiin, kesäillan cruisinkeihin. Mikäs se osamaksuerä olikaan?

Lisätiedot tästä yksilöstä ja muista Lotus -malleista Tampereen AutoCenteristä numerosta 03 266 3212 tai myynti@autocenter.fi.

Kirjoitti: Mika Fagerström

Kirjoittaja on Nettiauto.com palvelun perustajajäsen, ja nykyään hän myy käytettyjä autoja sekä uusia mopoja ja skoottereita Keravalla. Jos haluat autosi Nettiauton koeajoraporttiin, laita mailia mika@teerila.fi tai soita 0500 500049.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Lotus Elise

     
3.8
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Lotus Elise -autot

test
Lotus Elise, '18, 1 tkm
54 900 €
test
Lotus Elise1.8, '09, 29 tkm
44 800 €
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettiX – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Lotus koeajoja

Kaikki koeajot »
Koeajossa Lotus Elise 20-vuotisjuhlamalli

Koeajossa Lotus Elise 20-vuotisjuhlamalli

Lotus Evora – Elämää ja eksotiikkaa

Lotus Evora – Elämää ja eksotiikkaa

Satumaista kyytiä - Lotus Exige S

Satumaista kyytiä - Lotus Exige S

Tesla Model 3 – Hypen arvoinen?

Tesla Model 3 – Hypen arvoinen?

Mazda3 M-Hybrid SKYACTIV-G 2.0

Mazda3 M-Hybrid SKYACTIV-G 2.0