Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 42 296   0

Tyypit: Opel Calibra 2.0 16V Turbo 4 x 4

Tyypit: Opel Calibra 2.0 16V Turbo 4 x 4
  • Opel Calibra
  •  
  •  
  •  

Tämänkertainen Viikon Auto on Opel Calibra 2.0 16V Turbo 4 x 4, joka on myytävänä Herttoniemen Autokeskuksessa (http://www.nettiauto.com/30979 )

ENSIVAIKUTELMA CALIBRASTA

Calibrasta ei maallikko erota ulkoa, onko kyseessä 2.0-8V, 2.0-16V, 2.5 V6 vaiko Turbo. Muotoilu on mielestäni onnistuneempi sivuilta ja takaa katsottuna kuin suoraan edestä. Erinomaisen hyvä asia on se, että ulkonäkö on säilynyt samana koko tuotannon ajan. Eipä ikä paina, vaikka olisi alkusarjan auto!

Olen ottanut tyypit 16V Calibrasta noin 10 vuotta sitten, ja muistikuva on edelleen hyvin mielessä. (Miten voi unohtaa yhtäkään autoa, jota on joskus ajanut?)

Sisätiloissa kaikki on tuttua ja turvallista nahkasisustaa lukuun ottamatta. Kojelauta on identtinen Vectran kanssa ja nippelit ja nappulat löytyvät helposti. Joku on vaihtanut autoon todella pienen ohjauspyörän, jota alkuun ouduksun. Lisäksi mittaristossa on punaiset taustat, ja polkimet ovat alumiiniset.

Ei muuta kuin kone käyntiin!

AJOSSA

Moottori on hyvin saman oloinen minulle niin tutun Cosworthin 2.0i 16V:n kanssa. Tehotkin ovat täsmälleen samat eli 204 hv. Opeli on viritetty aavistuksen puhdikkaammaksi, kun liikutaan alhaisilla kierrosluvuilla. Auto on myös helpompi ajaa arkiliikenteessä kuin Cossu. Näistä plussat Ooppelille. Sitä vastoin kun vetää täyskiihdytyksen, Voorti ottaa voiton – kone saavuttaa huippukierrokset nopeammin ja auto on rajumman tuntuinen kuin Opel.

No, tästä väittämästä syntyy varmaan pitkät keskustelut netin eri palstoilla, mutta tällainen tuntuma minulle jäi tänään. Täytyy toki huomioida, että Calibra on nelivetoinen, ja ylimääräinen paino sekä kitka täytyy tuntua jossain. Toinen ero on että Opel on 6-vaihteinen, ja vaihteet on välitetty lyhyemmiksi kuin Cossu Sierran 5–vaihteisessa laatikossa.

Yhtä kaikki, Calibra kulkee ja kiihtyy erittäin ripeästi – perässä ei monikaan nykyauto pysy Maseratia, Porschea ja M3 /M5:ttä lukuunottamatta.

Tämä on yksi niistä harvoista autoista, jossa ajaminen on huikea nautinto. Jos ei ole ennen tämän tehoista autoa ajanut, moottoriteho on suorastaan ällistyttävä! Täytyy saada lisää…

Calibran alusta on huomaamaton maantiellä ja moottoritiellä. Kaupinkiajossa ja kuopissa alusta on kovahko, mutta ei liiaksi. Alusta ei täristä eikä niiaile. Jarrut joutuvat koville, kun vauhti pääsee karkaamaan huomaamatta.

Nelivedon olemassaoloa ei oikeastaan huomaa muuten kuin hitaassa kanttailussa ja peruuttaessa. Koeajopäivänä tiet olivat kauttaaltaan sulat ja kuivat, joten etenemiskykyä lumella ja jäällä en päässyt testaamaan.

TILAT JA VARUSTELU

Edessä on tilaa riittämiin, ainoastaan korin muodot voivat minua pitemmillä (184 cm) aiheuttaa näköesteitä.
Takana istuu kaksi lasta mukavasti, mutta aikuisia sinne en sijoittaisi muuten kuin lyhyelle koeajelulle.
Tavaratila on niukka lähinnä sen mataluudesta johtuen.

Varusteista voidaan mainita monipuolinen ajotietokone, manuaalinen ilmastointilaite, kattoluukku sekä aiemmin mainittu täysnahkasisusta (myös ovien verhoilu on nahkaa!!)

Stereolaitteistosta jäi vaisu mielikuva. Monessa viime aikoina koeajamassani autossa on ollut laadukkaammat kaiuttimet. Ilmeisesti Calibrassa on Opelin tapaan tehdasasenteiset Hiilips –merkkiset kaiuttimet, joissa saavutettu säästö on varmaankin näkynyt auton alkuperäisessä myyntihinnassa edukseen. Pikku juttu, mutta loppujen lopuksi halpa asia korjata jälkiasennuskaiuttimilla.

TEKNISET TIEDOT (Autotalli.com:in mukaan)

Teho 204 hv
Vääntömomentti 280 Nm
Huippunopeus 245 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 6,8 sekuntia
Kulutus: 6,8 – 8,2 - 11,7 litraa sadalla

YHTEENVETO

Räyhäkkä peli!! Calibrassa on voima hyvin piilossa – ulkonäkö ei todellakaan paljasta sen todellista luonnetta. Sillä voi hyvin ajella normaalin liikenteen seassa, ilman että kukaan arvaa auton todellista luonnetta. Kun haluaa nautiskella ja mutkatie on vapaa…

Lisätiedot Kalikasta ja lisäkuvat: http://www.nettiauto.com/30979

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Opel Calibra

     
3.6
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Opel Calibra -autot

test
Opel Calibra2.0, '95, 231 tkm
4 000 €
test
Opel Calibra2.0, '97, 270 tkm
1 300 €
test
Opel Calibra2.0, '97, 276 tkm
1 550 €
test
Opel Calibra2.5, '94, 197 tkm
3 500 €
test
Opel Calibra2.0, '93, 183 tkm
2 300 €
test
Opel Calibra2.5, '94, 192 tkm
2 500 €
test
Opel Calibra2.0, '93, 250 tkm
1 800 €
test
Opel Calibra2.0, '95, 279 tkm
990 € (sis. ALV)
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Opel koeajoja

Kaikki koeajot »
LänsiAuto ja Opel lainaavat 100 ajoneuvoa julkisen terveydenhuollon ammattihenkilöiden käyttöön

LänsiAuto ja Opel lainaavat 100 ajoneuvoa julkisen terveydenhuollon ammattihenkilöiden käyttöön

Opel uudisti hyötyautonsa

Opel uudisti hyötyautonsa

Opel Insignia – Yllätyshaastaja

Opel Insignia – Yllätyshaastaja

Opel Crossland X – Katujen kummajainen

Opel Crossland X – Katujen kummajainen

Opel Grandland X – Saksan ranskalaisin katumaasturi

Opel Grandland X – Saksan ranskalaisin katumaasturi