Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Tyypit: Porsche 911 Carrera 4

Tyypit: Porsche 911 Carrera 4
  • Porsche 911
  • Porsche 911
  • Porsche 911
  • Porsche 911

Tämänkertaiset tyypit otettiin Porsche Carrera 4:llä, joka on myytävänä Tampereen Auto-Centerissä ( http://www.nettiauto.com/399947 )

TAUSTAA

Porsche 911 on legendaarinen urheiluauto, jonka jokainen tunnistaa liikenteessä. Kyseinen malli näki päivänvalon jo vuonna 1965. Sittemmin autosta on tehty lukematon määrä uusia versioita, silti muotokieli ja tekniset perusratkaisut ovat pysyneet vuosikymmeniä muuttumattomina.

Porschella on tällä hetkellä tuotannossa kolme eri automallisarjaa: Boxster, 911 eri muunnoksin sekä Cayenne -maasturi.

ENSIVAIKUTELMA PORSCHESTA

Parin vuoden takainen Boxster oli sisustaltaan hyvin samanoloinen kuin nyt ajettu 911 Carrera 4.

Mittaristo on yksi tyylikkäimmistä ja toimivimmista, mitä autoissa ylipäänsä on tarjolla. Keskellä on suurikokoinen kierroslukumittari, sen molemmin puolin hieman pienemmät nopeusmittari ja polttoainemittari sekä moottorin lämpötilan näyttö. Molemminpuolin on vielä puolikuun muotoiset jännitemittari sekä öljynpaine. Kolmen keskimmäisen mittarin alaosassa on digitaalisen informaation osasto, joista voi seurata nopeutta, kierroslukua, ajankulua sekä kulutusta perinteisten mittarilukeman ja osamatkamittarin lisäksi.

Täysnahkaiset sporttipenkit ovat erinomaiset istua, ja selkänoja kapenee yläosastaan niskatueksi. Penkkien mitoitus on riittävä, sillä valmistaja on tiedostanut, että ostajakunta saattaa olla hyvinkin varttunutta ja hyvinsyönyttä väkeä.

Keskikonsolissa on radion ja navigaattorin näyttö. Sen alla on CD-levyaukko navigaattorin levyä varten ja tämän alla vielä "audimainen" automaattisen ilmastointilaitteen säätöpaneeli. Oikealla on handsfree puhelimen luuri.

Kabiinissa on siis kaikki asiat mallillaan, mutta entäpä ulkoa? Täytyy olla todellinen Porsche asiantuntija, jotta erottaa esim taka- ja etuvaloista minkävuotisesta autosta on kyse. Oli miten oli, niin onhan tämä ankanpyrstöinen malli varsin upea ja linjakas ilmestys, etenkin metallinmustana avona.

AJOSSA

911:ssä on takaveto ja ohjaamon taakse sijoitettu kuusisylinterinen vapaastihengittävä bokserimoottori.

Koska suuri osa painosta on takana, on auton ajo-ominaisuuksien säätäminen haasteellista. Muistan, kun 90-luvun alun nousukasaikoina kävin koeajamassa yhden 1982 mallisen 911 targan. Oli kuin olisi vasaralla ajanut. Kaikki paino takana ja todella kevyt etupää. Jäi auto ostamatta ja hankin ensimmäisen Cosworth Sierroistani.

Nyt ajettu 911 Carrera 4 on kuin eri planeetalta. Ensinnäkin auto on nelivetoinen, josta kertoo numero 4 tyyppimerkinnän lopussa.

Porsche on erittäin urheilullinen, mutta silti mukava ajaa jopa arkiliikenteessä. Ainoa seikka, joka vaatii totuttelua on raskas kytkinpoljin sekä koneen nyykähtäminen lähdössä, mikäli ei nosta kierroslukua noin 1500:n paikkeille.

Autolla pystyy ajamaan todella lujaa ilman että ollaan lähelläkään sitä rajaa, jossa niinsanotusti mopo karkaa käsistä.

Ohjaus on nopea ja erittäin tarkka. Kuljettajalla on koko ajan tunne, että hän hallitsee autoa, eikä päinvastoin. Ohjaus on tehostettu pikemminkin raskaaksi kuin kevyeksi, joka sopii tämäntyyppiseen autoon mainiosti.

Äänet ovat olennainen osa sitä fiilistä, mitä autossa on. Porschessa tähänkin asiaan on paneuduttu. Pakoäänet ovat todella mannaa korville, ja niitä tarjotaan molemminpuolin sijoitetuista rööreistä.

Suorituskyvyltään Porsche on räväkkä. Kiihtyvyys on huikea ja mittaria saa tarkkailla koko ajan ettei vauhti lipeä laittomuuksiin.

Ajettavuudeltaan ei auto voi tästä juurikaan parantua. Huonokin kuljettaja saa autosta paljon irti.
  • Tyypit: Porsche 911 Carrera 4
  • Tyypit: Porsche 911 Carrera 4
 
TILAT JA VARUSTELU

Ohjaamo on puhtaasti kahdelle suunniteltu. Hiukan ihmetyttää mihin käyttöön takapenkit ovat, sillä ne ovat jopa pikkulapsille ahtaat. Lisäksi selkänoja on täysin pystysuorassa. Olisi varmaan ollut järkevämpää muotoilla tila reilusti tavarankuljetusta varten.

Etupellin alla on syvä potero, johon mahtuu pohjalle kaksi putkikassia ja niiden päälle yksi pieni matkalaukku.

Varustelista on täydellinen. Katto avautuu sähköllä yhdellä napinpainalluksella noin 25 sekunnissa. Mitään salpoja ei tarvitse käsin avata.

Mukavuusvarusteista mainittakoon esimerkiksi navigaattori, CD-boksi, automaattinen ilmastointi, sähkösäätöiset penkit muistilla, 6-vaihteinen manuaalivaihteisto ynnä muuta.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 320 hv / 235 kW
Vääntö: 370 Nm
Huippunopeus: 285 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 5,2 sekuntia
Kulutus: 8,3 - 11,2 - 16,3 litraa sadalla

YHTEENVETO

Porschen huomioarvo on vähäisempi kuin monen vastaavan hintaisen auton, johtuen siitä että autoa on tehty vuosikymmeniä. Todelliset asiantuntijat kyllä tietävät, minkäikäisellä ja hintaisella vehkeellä liikutaan.

Mutta se silkka ajamisen nautinto, joka tähän autoon liittyy, on se mikä saa hymyn korviin.

Siinä missä muutaman vuoden takainen Ferrari koeajo oli kertaluontoisesti järisyttävä kokemus, ei sellaiseen autoon synny ostohaluja - liian eksoottinen ja erottuva. Mutta Porsche! Jospa sittenkin laitettaisiin se Lotto vetämään? Mika Fagerström - www.nettiauto.com

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Porsche 911

     
4.1
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Porsche 911 -autot

test
Porsche 9113, '20, 25 tkm
234 800 €
test
Porsche 9113, '22, Ajamaton
274 209 €
test
Porsche 9113, '20, 20 tkm
239 800 €
test
Porsche 9113, '21, 6 tkm
249 500 €
test
Porsche 9113, '20, 27 tkm
199 800 €
test
Porsche 9113, '20, 21 tkm
229 900 €
test
Porsche 9113, '20, 17 tkm
209 990 €
test
Porsche 9113, '20, 18 tkm
244 900 €

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Porsche koeajoja

Kaikki koeajot »
Porschen uudistettu 991.2 Carrera S tarjoaa enemmän tehoja, enemmän vääntöä ja pienemmän kulutuksen.

Porschen uudistettu 991.2 Carrera S tarjoaa enemmän tehoja, enemmän vääntöä ja pienemmän kulutuksen.

Porsche Cayenne – Urheiluauto katumaasturin kuorissa

Porsche Cayenne – Urheiluauto katumaasturin kuorissa

Porsche Cayenne: Luksusta kohtuuhinnalla

Porsche Cayenne: Luksusta kohtuuhinnalla

Porsche Panamera: Dieselin uusi tuleminen

Porsche Panamera: Dieselin uusi tuleminen

Nettiauton Tyypit: Porsche 924

Nettiauton Tyypit: Porsche 924