Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 60 709   0

Tyypit: Porsche Boxster

Tyypit: Porsche Boxster
  • Porsche Boxster
  • Porsche Boxster
  • Porsche Boxster
  • Porsche Boxster

Tämänkertaiset tyypit otettiin Porsche Boxsterista, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Salossa http://www.nettiauto.com/128039

TAUSTAA

Boxster on Porschen malleista suomalaisille sanomalehdistä tuttu puheenaihe, valmistetaanhan osa tuotannosta Uudessakaupungissa.

Pikku-Porscheksi mielletty peli on aito Porsche – kuusisylinterinen boxeri takana, takaveto ja hyvin läheinen sukunäkö isosisariinsa.

ENSIVAIKUTELMA BOXSTERISTA

Boxsterin tummanpunainen metalliväri ja maalipinnan kiilto suorastaan häikäisevät. Beige nahkasisusta ja kojelaudan jalopuukoristeet sopivat autoon erittäin hyvin. Viimeistelyn laatu sekä mittariston ja kojelaudan design yhdistettynä helppoon käytettävyyteen ovat saksalaisen insinöörityön mestarinäyte.

Ohjaamo on dynaaminen ja viihtyisä. Varsinkin analogis-digitaalinen mittaristo saa kiitokset helppolukuisuudesta ja selkeistä ”fonteista”.

Istuimen selkänoja jatkuu aina päälakikorkeuteen saakka. Asiaan liittyy turvallisuusnäkökohta. Jos sattuisi käymään niin, että auto pyörähtäisi ympäri, penkin takana oleva turvakaari suojaa kuljettajaa ja matkustajaa. Penkkien väliin on lisäksi asennettu pieni lasinen tuulensuoja.

AJOSSA

Boxsteria on tullut kepitettyä kerran aiemmin, mutta manuaalivaihteista. Tämä yksilö on varustettu Tiptronicilla, joka toimii pääsääntöisesti täysin automaattisesti. Haluttaessa vaihteiston saa toimimaan ohjauspyörän molemmilla puolin sijaitsevista + / - painikkeista.

Avain on kojelaudassa vasemmalla puolella, joka on tottumattomalle vieras paikka. Sähköisesti säätyvässä istuimessa on riittävästi pituussäätövaraa varsin hyvin 183 -senttiselle koeajajalle.

Nähtävästi kaikissa Salossa ajamissani autoissa (viitaten Dodge Viper -tyyppeihin) tuntuu tuulilasi matalalta, varsinkin kun aurinkolipat törröttävät lähes näkökentässä.

Bokserin urina on Porschen tavaramerkki. Auto uhkuu piilevää voimaa ja kuljettajan menokenkä rupeaa vipattamaan pelkästään moottorin ääntä kuuntelemalla. Vaihde D-asentoon ja menoksi!

Ajaminen on juuri niin nautinnollista, kuin voi kuvitella. Ohjaus on erittäin tarkka. Jousitus on mukavan tiukka, olematta kova. Katto avattuna näkee, kuulee ja haistaa maiseman muuttuvat tilanteet.

Jäykkä kori ei anna piiruakaan periksi edes routakuoppaan kovaa vauhtia ajaessa. Sen sijaan etupään saadessa kovan iskun, tuntuu pientä jälkitutinaa koko jousituksessa. Tämä johtunee kevyestä etupäästä, onhan Boxster keskimoottorinen auto.
  • Tyypit: Porsche Boxster
  • Tyypit: Porsche Boxster
 


Automaattivaihteistolla täyskiihdytys ylämäkeen on huimaava kokemus. Boxster ampaisee todella rivakasti liikkeelle. Laatikko vaihtaa juuri niillä kierroksilla, kuin manuaalillakin tulisi vaihdettua. Auton etupää ei kiihdytyksessä kevene, vaan tuntuu liimaantuvan entistä tiukemmin kiinni tiehen.

Autossa on kaksi nopeusmittaria, toinen diginäytöllä varustettu ja toinen viisarinäyttöinen, jossa on harva jako 0 – 50 – 100 – 150 - 200 - 250. Ainakin toista mittaria on syytä vilkuilla tiuhaan, jos haluaa pitää ajokorttinsa omassa lompsassa.

Moottoritiellä on hyvä nostaa sivuikkunat ylös, sillä tuuli tuivertaa ohjaamossa. Tuuli ottaa vielä hiuksiin, mutta hiukan etukumarassa asennossa pääsee pitempikin kuljettaja täysin tuulen suojaan.

Moottoritiellä Porsche on kuin kotonaan. Voin vain kuvitella, miltä tuntuisi päästellä vapaalla nopeudella autobaanaa katto avonaisena.

Puolet matkasta päätän ajaa käsin vaihtaen. Ohjauspyörän nappulat ovat kevyttoimiset. Päällä oleva vaihde näkyy mittaristossa. Vaihtaminen on helppoa ja nopeata. Ainoa vaikeus on, jos sattuu kääntämään rattia mutkassa, niin silloin nappuloihin on hankala ylettyä. On siis opeteltava tapa, ettei vaihda, ennen kuin ratti on lähes suorassa.

Kaikki kiva päättyy aikanaan ja on aika ajaa Porsche takaisin parkkiin ja napata koeajon päätteeksi kuvat.

TILAT JA VARUSTELU

Boxster on kaksipaikkainen auto. Tavaratilaa on mukavasti edessä (jossa voisi luulla moottorin sijaitsevan), sekä takaluukun alla. Ohoh! No missäs se moottori on? Sitäpä ei helposti pääsekään kurkkimaan. Ainoastaan nesteiden täyttöputket näkyvät tavaratilassa. Moottori on koteloitu ohjaamon taakse, alas laskeutuvan katon alle.

Varusteita on todella runsaasti: automaattinen ilmastointilaite, täysnahkaiset sähkösäätöiset penkit, ajotietokone, Becker navigaattoriradio, bi-xenon valot, luistonesto ym.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 220 hv / 162 kW
Vääntö: 260 Nm
Huippunopeus: 250 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 6,6 sekuntia
Kulutus: 7,4 – 9,9 – 14,3 litraa sadalla

YHTEENVETO

Tämä yksilö on huippukunnossa ja ajaminen sillä missä vain on nautinto parhaasta päästä. Tehokkaampia ja nopeampia autoja on varmasti tehty ja tullaan varmasti tekemään. Mutta: Porsche on aina Porsche!

Asialliset tiedustelut: Matti Kallio, 040 3066 282

Jäsenemme toivovat "tavallisia" autoja koeajoon. Tarjoa hyväkuntoista autoasi (yksityiset ilmaiseksi) mika@nettiauto.com tai 0500 500049.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Porsche Boxster

     
4.2
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Porsche Boxster -autot

test
Porsche Boxster2.7, '12, 42 tkm
62 660 €
test
Porsche Boxster3.4, '14, 39 tkm
79 900 €
test
Porsche Boxster3.4, '07, 123 tkm
27 800 €
test
Porsche Boxster2.7, '07, 173 tkm
21 900 €
test
Porsche Boxster2.5, '17, 14 tkm
89 800 €
test
Porsche Boxster3.4, '12, 52 tkm
74 900 €
test
Porsche Boxster2.5, '18, 3 tkm
99 800 €
test
Porsche Boxster3.4, '14, 55 tkm
72 800 €
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Porsche koeajoja

Kaikki koeajot »
Porschen uudistettu 991.2 Carrera S tarjoaa enemmän tehoja, enemmän vääntöä ja pienemmän kulutuksen.

Porschen uudistettu 991.2 Carrera S tarjoaa enemmän tehoja, enemmän vääntöä ja pienemmän kulutuksen.

Porsche Cayenne – Urheiluauto katumaasturin kuorissa

Porsche Cayenne – Urheiluauto katumaasturin kuorissa

Porsche 911 Turbo S - Voima on kanssasi

Porsche 911 Turbo S - Voima on kanssasi

Porsche Cayenne: Luksusta kohtuuhinnalla

Porsche Cayenne: Luksusta kohtuuhinnalla

Porsche Panamera: Dieselin uusi tuleminen

Porsche Panamera: Dieselin uusi tuleminen