Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

  

Tyypit: Toyota MR2

  • Toyota MR2
  • Toyota MR2
  • Toyota MR2
  • Toyota MR2

Tämänkertaiset tyypit otettiin Toyota MR2:lla, joka on myytävänä Tuusulan Ykkösauto Oy:ssä Tuusulan Hyrylässä http://www.nettiauto.com/590934

TAUSTAA

Toyota MR2 on kaksipaikkainen urheilullinen avoauto, joka esiteltiin ensi kerran jo vuonna 1985. Pienten valmistusmäärien erikoisautojen kehityssykli on pitkä, koska valmistajan on pakko kuolettaa tuotteeseen investoidut suunnittelu-, tehtaanpystytys- ja työkalukustannukset. Näinollen runsaaseen kahteenkymmeneen vuoteen mahtuu ainoastaan kolme eri versiota tästä keskimoottorisesta avoautosta.

ENSIVAIKUTELMA

Kunto on vakuuttava. Kun olen löytänyt nupin, mistä ajetun kokonaismatkan saa digitaaliseen näyttöön, hämmästys on suuri! Sehän osoittaa että autolla on menty jo 53 tkm! Auton olemus ja kuluneisuus viittaa alle 20 tkm ajettuun autoon.

MR2:seen laskeudutaan. Kabiini on tiivis ja jos selkänojaan haluaa vähän enemmän kallistusta, joutuu tinkimään istuimen pituussäädöstä useita senttejä. Muutoin istuin tarjoaa hyvän sivuttaistuen ja istuinosakin on riittävän pitkä.

Laatuvaikutelma on korkeatasoinen. Kaikki materiaalivalinnat ovat taattua Toyota -laatua, ja tätä mallia varten suunnitellut, muista malleista tuttua kolmipuolaista ohjauspyörää lukuunottamatta.

Varsinainen kolmiosainen pyöreä mittaristo muistuttaa hämmästyttävästi Alfa-Romeo 156:stä vaaleine mittaripohjineen. Mittariston selkeys ja luettavuus on siis esimerkillisellä tasolla.

AJOSSA

Ajamisesta painuu mieleen kolme asiaa – huipputarkka ja nopea ohjaus, ponnekas vapaastihengittävä kone ja hiukan etupäästään levoton kori.

Paljon erilaisia autoja ajaneena, pienetkin vivahde-erot tulevat entistä herkemmin esille. Avo-autojen korin jäykkyydestä puhutaan usein ja uusi malli on aina 35% edellistä jäykempi. Mitä se sitten tarkoittaa käytännössä?

Tässä autossa korin jäykkyys on hyvää luokkaa, mutta alle laitettu alustasarja aiheuttaa sellaisen ilmiön, että routaheitoissa ja parin sentin kuopissa tuntuu selvä korin vavahtelu. Normaalijousituksella vavahtelun vaimentaisi auton jouset ja iskunvaimentimet. Liike alkaa eturenkaista ja välittyy akseliston kautta ohjauspyörään ja kuljettajan käsille.

Normaalissa ajossa ja sileällä tiellä kori on riittävän tukeva ja varsinkin vauhdikkaassa kaarreajossa tien olleessa ehjä, ilmiöön ei kiiinnitä huomiota kuin paatunein koeajaja.

Siinä olikin ainoa MR2:sen miinus, ja sekin hyvin pieni asia!

Ohjaus on todella nopea ja tunnokas (tarkoittaa, että kierroksia laidasta laitaan on oman arviona mukaan 3, kun tavallisessa autossa noin 4,5). Tienpinnan muutokset havaitsee omin silmin ja ohjauspyörä välittää samat tuntumat käsille hetkeä myöhemmin. Yllättävän monissa autoissa ohjaustuntuma on etäinen – mielestäni yksi suurimpia ajomukavuuteen vaikuttavia asioita.

MR2:seen on laitettu aika tavallinen muuttuvalla venttiilien ajoituksella varustettu vapaastihengittävä nelisylinterinen ja kuusitoistaventtiilinen 1.8 –litrainen VVT-i –tunnusta kantava moottori.

Moottori on työjuhta, joka ei yllätä, mutta ei petäkään. Kokonaisuuden parhaita ominaisuuksia on moottorin yhteyteen liitetty lyhyeksi välitetty vaihteisto.

Tarkoittaa käytännössä, että vaikka vaihtamistarve olisi periaatteessa aktiivisuutta vaativa, autolla ajelee aika mukavasti eri vaihteilla ja vääntöä piisaa kaikilla kierrosluvuilla.

Kaikkein terävin vääntö ja kiihtyvyys puuttuu, mutta kevyt kulkine etenee silti todella ripeästi. Kaarteessa ei saa takapyörää sutimaan, mutta sehän on vain hyvä asia, ettei peli karkaa käsistä tottumattomalta.

Vaihdekeppi on aika lyhyt, mutta korkealla lattiasta ja liikerata on erittäin tarkka. Kun lisäksi oikea käsi lepää käytännössä keskikonsolin päällä, on vaihteenvaihtaminen luontevaa, tarkkaa –ja hauskaa.

Pakoäänet ovat aika vaatimattomat – itse laittaisin tämäntyyppiseen autoon viimeisen pöntön paremmin murisevaksi.

  • Tyypit: Toyota MR2
  • Tyypit: Toyota MR2


TILAT JA VARUSTELU

Säilytystilaa on vähän. Vaikka moottori on ohjaamon takana, etupellin alle ei juuri muuta mahdu kuin vararengas. Jos sen jättää pois, saa yhden putkikassin tilalle. Ohjaamosta löytyy sadan litran säilytystila penkkien takaa, kun penkkejä kallistaa eteenpäin.

Moottoritilan kansi on kuin luotu ulkopuoliselle kromatulle tavaratelineelle, johon voi kiinnittää pari pientä laukkua.

Varustetaso on niukan asiallinen. Nykyautojen tapaan autosta löytyy sähköikkunat, keskuslukitus ja ajonesto, abs:it ja airbagit, mutta ei ajonvakautusta eikä ilmastointia. CD-soitin löytyy ja se soi asiallisesti. Kattokin lasketaan ja nostetaan käsin.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 140 hv / 103 kW
Vääntö: ei ilmoitettu
Huippunopeus: 210 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 7,9 sekuntia
Kulutus: 5,9 – 7,4 - 10,1 litraa sadalla

YHTEENVETO

MR2 on ehdottamasti ajajan auto. Auto, jolla näyttäydytään Hangon rantabulevardilla.. Kaikki katseet kääntyvät, varmasti. Auto, jolla lähdetään varta vasten naatiskelemaan ajamisesta Sipoon kauniisiin maisemiin katto auki.

Koska mukaan tulee kova katto, on tällä mahdollista ajaa ympäri vuoden. Ehkä bisnesmaailmassa toimivan sinkun ykkösauto?

Lisätiedot Tuusulan Ykkösautosta numerosta 09 275 5755.

Kommentit

Nettiauton käyttäjien antama arvosana

     
3.7 / 5
automallille Toyota MR2
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Toyota MR2 -autot

test
Toyota MR21.6, '86
22 000 €
test
Toyota MR22.0, '93, 165 tkm
5 500 €
test
Toyota MR22.0, '92, 135 tkm
test
Toyota MR22.0, '90, 118 tkm
5 600 €
test
Toyota MR22.0, '90, 186 tkm
3 300 €
test
Toyota MR21.8, '00, 277 tkm
6 500 € (Tax free)
test
Toyota MR22.0, '90, 220 tkm
4 500 €
test
Toyota MR22.0, '91, 168 tkm
5 500 €
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Katsotuimmat ilmoitukset

Lisää kohteita »

Autouutiset