Luettu 139 038  

Tyypit: Volkswagen Golf VR6

Tyypit: Volkswagen Golf VR6
  • Volkswagen Golf
  • Volkswagen Golf
  • Volkswagen Golf
  • Volkswagen Golf

Tämänkertaiset tyypit otettiin Volkswagen Golf VR6:lla, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Hämeessä http://www.nettiauto.com/651249

TAUSTAA

Golfeja on ollut aiemminkin koeajossa, mutta tämän yksilön juttu on kokoluokkaansa nähden äärimmäisen suorituskykyinen moottori. VR6 tarkoittaa kahteen riviin sijoitettua kuusisylinteristä rivimoottoria. Sylinterit eivät ole perinteisessä V –kulmassa toisiinsa nähden, vaan melkein rivissä.

Kaupallisesti tehokkaammat Golfit ovat aina menestyneet tehtaan odotuksia paremmin. Sittemmin samasta teemasta on kehitetty 1.8 ja 2.0 –litraiset turbot sekä R32 eli 3,2 –litrainen vapaastihengittävä, josta irtoaa peräti 250 hv.

ENSIVAIKUTELMA GOLFISTA

BBS-ristikkovanteet sopivat sporttiseen, madallettuun autoon erinomaisesti ja DTM-putken ohella kertovat mistä on kysymys.

Golfin sisustassa on käytetty paljon mustaa muovia, ja se on kaikkine muotoineen ja erilaisine pintoineen silmää miellyttävä kokonaisuus.

Mittariston selkeys on aina tärkeä seikka ja volkkareiden tapa toteuttaa nämä asiat on selkeä ja tarkoitushakuinen. Ohjauspyörän kehä on harmittavasti vain muovia.

Valkomusta ulkoväritys sopii autoon erinomaisesti. Valkoinen auto ei ole se kaikkein halutuin, mutta tiettyihin autoihin väri sopii paremmin kuin toisiin.

AJOSSA

Etujakkarat ovat tyköistuvaa mallia – näissä volkkareissa jokainen sisääntulo ja ulosmeno rasittaa penkinreunaa raskaasti. Sen vuoksi se kuluu äkkiä puhki. Suunnitteluvirhe siinä suhteessa, että penkinreunassa on selvästi läpi tuntuva metallinen tanko. Eihän kangas voi mitenkään kestää sellaista rasitusta mikä siihen päivittäin kohdistuu.

Käynnistys ei tuo esiin mitään merkittävää yllätystä ainakaan äänien muodossa – auto käy tasaisen vaimeasti.

Vaihdekepin liikkeet ovat pitkät ja tarkkuutta vaativat. Volkkarin tapaan laatikko on klonksuvaa mallia. Pakki löytyy, kun painaa keppiä auton lattiaa kohti.

Alustaltaan VR6 on napakka, olematta kivireki. Kuopissa palautus toimii asiallisesti. Parasta antia tarjotaan vauhdikkaassa ajossa, jossa auto tuntuu liimautuvan tienpintaan.

Ohjaustunto on aavistuksen etäinen eikä heti varoita pidon menetyksestä. Ohjaus on aika nopea, joka tarkoittaa, ettei rattia tarvitse paljoa kääntää kulkusuunnan muuttamiseksi.

Tehosysteemit on selvästi kehitetty pitkiä autobaanarupeamia varten. VR6 on moottorina luonteeltaan puurtaja, joka ei valita, vaan vie.

Normaalissa liikenteessä vapaasti hengittävä kone ei ole mikään raketti, mutta kyllä sillä on kiva hakea sellaisia tilanteita, joissa tehoa voi vähän käyttääkin. Parhaimmillaan moottori on väkevän väännön alueella eli 2000 – 5000 kierroksen välillä.

Vaihteita ei välttämättä tarvitse vaihtaa pienemmälle, sillä auto jaksaa vetää mukisematta kaikissa tilanteissa.

Kierrosten noustessa selkä painautuu tiiviimmin penkkiin, ja koneen ja putkiston äänet saavat aikaan mielihyvää ainakin vauhtipäiden aistimissa.
  • Tyypit: Volkswagen Golf VR6
  • Tyypit: Volkswagen Golf VR6
 

TILAT JA VARUSTELU

Tässä yksilössä on kätevä Climatronic –automaatti-ilmastointilaite. Painonäppäimillä valitaan halutta lämpötila asteen tarkkuudella ja masiina ja sen lukuisat lämpötilasensorit huolehtivat ilmantulosta ohjaamoon.

Ajoasento on hyvin luonteva ilman erityistä kikkailua. Ohjauspyörässä on korkeudensäätö, joka on hyvä erityisen lyhyelle tai pitkälle kuljettajalle. Mittaristo nimittäin jää katveeseen helposti, jos ohjauspyörä ei ole oikealla korkeudella.

Takapenkille voi sijoittaa pari aikuista pitemmällekin matkalle, mutta silloin istuma-asento on aika tiivis eikä mahdollista kovinkaan paljoa liikkumavaraa. Takapenkin selkänoja tuntuu loppuvan puoleen väliin selkää. Onneksi reunapaikoilla on niskatyynyt, jotka parantavat mukavuutta.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 174 hv / 128 kW
Vääntö: 235 Nm
Huippunopeus: 225 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 7,6 sek
Kulutus: 7,3 – 8,9 – 12,3 litraa sadalla

YHTEENVETO

Kaiken kaikkiaan käteen käypä peli. Golf mielletään nuorisoautoksi, mutta on se niin tasapainoinen ja tasaisen miellyttävä auto, että kelpaa varmasti myös varttuneemmalle väelle.

Parhainta antia Golfissa ovat riittävän tilavat sisätilat, sekä hyvä ja yllätyksetön ajettavuus.

Ajettavuudeltaan Golf VR6 puhuttelee ainakin meikäläistä, joten sillä valitsee mieluusti sen pisimmän reitin kotiin.

Lisätiedot Golfista Jarnolta numerosta 044 3317 524.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Volkswagen Golf

     
3.9
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Volkswagen Golf -autot

test
Volkswagen Golf1.6, '04, 196 tkm
4 000 €
test
Volkswagen Golf1.6, '05, 195 tkm
4 650 €
test
Volkswagen Golf1.6, '06, 195 tkm
3 750 €
test
Volkswagen Golf1.6, '07, 216 tkm
5 200 €
test
Volkswagen Golf1.4, '09, 91 tkm
10 500 €
test
Volkswagen Golf1.6, '14, 217 tkm
9 700 €
test
Volkswagen Golf1.9, '02, 342 tkm
1 142 €
test
Volkswagen Golf1.6, '98, 231 tkm
1 500 €
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettiX – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Volkswagen koeajoja

Kaikki koeajot »
Volkswagen Golf – Kansanmallin uudet mausteet

Volkswagen Golf – Kansanmallin uudet mausteet

Volkswagen Golf Variant R – Teho-farkun taikaa

Volkswagen Golf Variant R – Teho-farkun taikaa

Volkswagen Golf GTI – Ruutia ja mukavuutta

Volkswagen Golf GTI – Ruutia ja mukavuutta

Volkswagen Golf GTI: Rata-automaisen tarkka

Volkswagen Golf GTI: Rata-automaisen tarkka

Volkswagen Golf: Isoin harppauksin kohti Premium-tunnelmaa

Volkswagen Golf: Isoin harppauksin kohti Premium-tunnelmaa