Close
Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 64 130   0

Tyypit: Volvo 850 T5 Automaatti STW

Tyypit: Volvo 850 T5 Automaatti STW
  • Volvo 850
  •  
  •  
  •  

Tämänkertaisen koeajon kohde on Volvo 850 T5 farmari, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä pk-seudulla (ei vielä ilmoitusta Nettiautossa)

ENSIVAIKUTELMA VOLVOSTA

850 on malli, jolla Volvon menestys lähti uusille urille. Koskaan aiemmin en ole 850 tai V70 -mallia päässyt ajamaan, joten nyt on sekin aukko sivistyksessä paikattu!

Tämä yksilö on ns. erikoisversio. Ulkonäköä on kohennettu näyttävillä 17 tuuman alumiinivanteilla ja puskurit ja helmat on maalattu korin väriin. Takaluukun ylälaitaan on kiinnitetty tyylikäs ilmanohjain, jota myös spoileriksi kutsutaan.

Mielenkiintoinen lisä tässä autossa on sen tekniikka, joka kokenut joitakin parannuksia: vaihdelaatikko on uusittu vuosi sitten Biliassa; turbo on vaihdettu puoli vuotta sitten. Auto on ST Motorsin virittämä ja tehoa löytyy tiettävästi 285 hv.

AJOSSA

Volvoon on helppo tottua. Vaikka auto on totaalisen vieras minulle, kaikki hallintalaitteet löytyvät helposti. Ainoastaan istuimen korkeuden- ja kaltevuudensäätöä joutuu hetken etsimään. Tämäkin auto on automaattivaihteinen, joka sopii ainakin minulle paremmin kuin manuaalivaihteinen. Vilkku vasemmalle ja liikenteeseen!

Tiesin, että auto on chipattu, joten aloitin koeajon hyvin rauhallisesti autoon pikku hiljaa tutustuakseni. Ensi metreiltä tuli selväksi että alusta-rengas-yhdistelmä on viritetty kovaan ajoon. Autossa on itsesäätyvät iskarit. Pienillä nopeuksilla alusta on kovahko ja käytös on lievästi rauhatonta; tämä johtuu suurelta osin matalaprofiilisista ja leveistä renkaista.

Ohjaus ja ajoasento ovat mainiot ja tavallisessa päiväliikenteessä Kehä III:sella autolla on letkeää kruisailla.

SUORITUSKYKY

Pienen totuttelun jälkeen on aika ampaista moottoritielle rampista. Turbo vingahtaa sivistyneesti ja etupyörät lähtevät pieneen pomputukseen, mutta ote ei sentään irtoa tiestä. Uraisella tiellä on muutaman sekunnin hetki, jolloin etupyörät hakevat paikkaansa. Sen jälkeen kulku vakiintuu ja maisema vilisee sivuikkunoissa kiitettävän ripeästi.

Mitä tapahtuu, kun moottoritiellä satasen nopeudessa polkaisee kaasun pohjaan? Laatikko hakee yllättävän nopeasti kaksi pykälää pienemmän vaihteen. Sen jälkeen kuuluu turbon sylkäisy ja lopuksi viisisylinterinen murisee hetken aikaa äkäisesti kuin vihainen kissa! Sitten painetaan jo jarrua pohjaan, jottei korttia tarvitse luovuttaa salapoliisi-Nissan-Primeraa ajavalle vanhemmalle konstaapelille.

TILAT JA VARUSTELU

Varusteita tästä yksilöstä löytyy yllin kyllin: hälytin lasirikko –tunnistimella, integroitu lastenistuin takana keskellä, koiraverkkosysteemit, vakionopeudensäädin, 4 x sähköikkunat, TRACS -luistonesto, kaksipuolisesti säädettävä automaatti-ilmastointi, kahdet alumiinivanteet, talvirenkaat kitkoilla yms. yms.

Farmarikorinen Volvo on nykymittapuun mukaan keskikokoinen auto. Varsinkin, jos sitä verrataan Citroen C5:seen tai Mondeoon tai Vectraan. Kuitenkin auto on riittävän tilava lapsiperheelle, jolla on vaikkapa kaksi alle kouluikäistä lasta.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: noin 285 hv
Vääntömomentti: ei tiedossa
Huippunopeus: yli 250 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: ei tiedossa
Kulutus: ei tiedossa

YHTEENVETO

Kaksijakoisen luonteensa vuoksi Volvo 850 T5 on sopiva auto perhekäyttöön. Tavanomaisessa ajossa sen hurja luonne ei tule esille lainkaan. Yksin ajava voi tarpeen tullen nauttia sen kieltämättä kiihkeästi luonteesta. Ajo-ominaisuudet ovat kokonaisuutena farmari koristen autojen kärkiluokkaa. Auto on huippukunnossa sekä tekniikaltaan että ulkoisesti.

Tämän vuosimallin 1994 yksilön, jolla on ajettu 215 tkm, hintapyyntö on 21.000 euroa.

Lisätietoja Volvosta voi kysellä auton omistajalta numerosta 040 5107989. Kuvia saa pyytämällä allekirjoittaneelta sähköpostitse mika@nettiauto.com

Jäsenemme ovat kovasti toivoneet koeajoa ”vanhasta jenkkimuskelista”. Jos omistat sellaisen, tarjoa sitä koeajoon!

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Volvo 850

     
3.9
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Volvo 850 -autot

test
Volvo 8502.4, '98, 330 tkm
500 €
test
Volvo 8502.4, '97, 329 tkm
850 €
test
Volvo 8502.5, '97
650 €
test
Volvo 8502.4, '96, 300 tkm
1 200 €
test
Volvo 8502.4, '96, 313 tkm
1 190 €
test
Volvo 8502.4, '96, 290 tkm
890 €
test
Volvo 8502.4, '96, 428 tkm
1 000 €
test
Volvo 8502.5, '96, 610 tkm
1 000 €
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Volvo koeajoja

Kaikki koeajot »
Volvo Cars esittelee uudistetut S90/V90-mallit

Volvo Cars esittelee uudistetut S90/V90-mallit

Volvo Cars pyytää YK:n edustajia puuttumaan eriarvoisuuteen liikenneturvallisuudessa

Volvo Cars pyytää YK:n edustajia puuttumaan eriarvoisuuteen liikenneturvallisuudessa

Volvo XC40 Recharge P8 AWD -täyssähköauto on herättänyt suurta kiinnostusta

Volvo XC40 Recharge P8 AWD -täyssähköauto on herättänyt suurta kiinnostusta

Volvo S60 T5 R-design – vielä löytyy sedanille ostajia

Volvo S60 T5 R-design – vielä löytyy sedanille ostajia

Volvo V60 – Isoveljensä vartija

Volvo V60 – Isoveljensä vartija