Close
Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Tyypit: Volvo V70 T5

Tyypit: Volvo V70 T5
  • Volvo V70
  • Volvo V70
  • Volvo V70
  • Volvo V70

Tämänkertaiset tyypit otettiin Volvo V70 T5:llä, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä pk-seudulla ( http://www.nettiauto.com/262281 )

TAUSTAA

Volvo V70 edustaa kolmatta sukupolvea automallista, joka esiteltiin vuonna 1991 Volvo 850:nä. Mullistavinta autossa oli pysyvä siirtyminen etuvetoon, sekä uuden erittäin toimivaksi todetun 5 -sylinterisen rivimoottorin käyttöönotto.

Ensimmäinen päivitys kyseiseen malliin tapahtui 1997, jolloin otettiin käyttöön S70 ja V70 -mallinimet. S kertoo että auto on sedan ja V tarkoittaa tietenkin varmariautoa.

Vuonna 2000 esiteltiin aiemmin lanseeratun S80 -mallin muotokieltä noudattava ja massiivisiin mittoihin kasvanut uusi V70 -malli. Kaupallisesti rohkea veto oli se, ettei varsinaista porrasperämallia ollut tarjolla! Sedania kaipaavat olivat pakotettuja valitsemaan suuremmaksi mielletyn S80:sen tai V70:stä selvästi kompaktimman S60:n, joka tosin esiteltiin vasta vuotta myöhemmin.

ENSIVAIKUTELMA VOLVOSTA

Autojen muotoilu on tärkeä osa sitä mielleyhtymää, miten auto koetaan ja arvotetaan. Kun tämä malli ensin esiteltiin, se tuntui rohkean erilaiselta, ja etenkin järkälemäisen suurelta autolta. Hyvän myyntimenestyksen ansiosta V70:siä näkee liikenteessä usein, ja niiden muotoilu ei enää erotu massasta. Auto on varsin sulavan näköinen sivulta katsottuna ja etenkin takaviistosta upea. Itse en pidä auton keulaa kovinkaan onnistuneena muotoilutoteutuksena, mutta makuasioista on turha kiistellä.

Volvo on panostunut ohjaamon ergonomiaan, ja se hipoo viihtyvyydessään täydellisyyttä. Jos jotain pitää moittia, niin mittaristo voisi olla vähemmän virkamiesmäisen harmaa ja asiallinen.

Merkillepantavaa on, että kaikki hallintalaitteet ovat kevyttoimisia, ja isoa autoa on tottumattomankin erittäin helppo käsitellä. MUTTA: jo toiseen kertaan Volvossa jouduin etsimään navigaattorin painikkeita kymmenisen minuuttia (ratin takapinnasta löytyy) eikä toimintalogiikkakaan ole viimeisen päälle ajateltu.

Tässä yksilössä on 250 -heppainen turbomoottori sekä 5 -vaihteinen manuaalivaihteisto, joka on tämän koko- ja hintaluokan autossa harvinaisuus. Toisaalta, se joka haluaa tehokkaan, tilavan ja modernin auton manuaalilla löytää tästä etsimänsä.

AJOSSA

Isoksi autoksi V70 on ketterä ja helppo käsitellä. Kuten mainittu, ohjaamon ergonomia ja viihtyvyys ovat korkeaa luokkaa. Kokonahkaiset jakkarat ovat 'ei-urheilullisesti' muotoillut, jolloin niiden istumapinta tuntuu leveältä ja lavealta. Tämä ei suinkaan ole moite, vaan havainto.

Muuten erittäin hiljaisessa autossa kaikki ylimääräinen ääni työntyy esille ja tässä yksilössä se on tavaratilan erottavasta metallisesta verkosta kuuluva lievä kolina. Homma on helppo saada aisoihin pienellä nikkaroinnilla.

Volvo osaa tehdä moottorit, sillä jo 10-venttilisestä viitoskoneesta alkaen tehon ja väännön tunne on heti alakierroksilta alkaen läsnä. Toista ääripäätä edustaa tämä T5, joka sopii hyvin suurikoriseen autoon. Äänimaailmaltaan miellyttävän kurnutuksen tuottava pata on tarvittaessa nautinnollisen ja suorituskykyisen kyydin tarjoava voimapaketti.

Volvon ohjaus on etuvetoiseksi hyvin toteutettu - täyskiihdytyksessäkään auto ei vetele tai esitä mitään levottomuutta, vaan vauhti kasvaa tasaisen vikkelästi ja eleettömästi.

Ripeään ja aktiiviseen matka-ajoon tämä kokonaisuus on omiaan. Kori on hiljainen ja eteneminen on todella vaivatonta. Alusta on mukavuuspainotteinen, mutta tarjoaa kuitenkin vauhdikkaaseenkin ajoon tukevan tuntuman kaikilla tienpinnoilla.
  • Tyypit: Volvo V70 T5
  • Tyypit: Volvo V70 T5
 
TILAT JA VARUSTELU

Matkustajille V70 tarjoaa todella ruhtinaalliset tilat ja hyvät istumapuitteet jopa takapenkillä. Keskimmäinen paikka on tosin reunallaistujia korkeammalla, eikä varmaankaan tarjoa riittävää sivuttaistukea pitemmillä reissuilla. Lisäksi nelivetomallistoa ja pakoputkistoa varten tehty kardaanikumpu vie oman tilansa jaloilta.

Varustetasoltaan auto edustaa nykyautojen tasoa, eikä mitään olennaista puutu ehkäpä kattoluukkua lukuunottamatta.

Hyötyvarusteina tässä yksilössä on navigaattori, vetokoukku, vakionopeudensäädin sekä integroidut lastenistuimet. Mainittakoon vielä erinomaisen helppokäyttöinen audiolaitteisto, jonka äänentoisto on tavalliseen käyttöön riittävä.

Tavaratilaltaan Volvo on mainettaan heikompi. Olkoonkin että tavaratila on erittäin leveä ja pitkä, korkeudeltaan se ei edusta lajinsa huippua. Toisaalta, kun takapenkit kaataa vaakatasoon, siellä kulkee vaikkapa jääkaappipakastin.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 250 hv / 184 kW
Vääntö: 330 Nm
Huippunopeus: 250 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 7,1 sekuntia
Kulutus: 7,1 - 9,3 - 13,0 litraa sadalla

YHTEENVETO

Volvo V70 T5 on erinomainen auto, joka on parhaimmillaan letkeässä tai vauhdikkaassa matka-ajossa. Siellä sen ominaisuudet pääsevät parhaiten esille: suorituskyky, matkustamon ergonomia ja viihtyvyys; hiljainen, ilmastoitu sisätila ja erinomaiset istuimet.

Lisätiedot tästä autosta: Jarmo 0400 896 190. Vaihto pienempään, uudehkoon Volvoon on mahdollista..

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Volvo V70

     
4.2
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Volvo V70 -autot

test
Volvo V702, '16, 206 tkm
22 750 €
test
Volvo V702, '16, 231 tkm
17 400 €
test
Volvo V702, '16, 126 tkm
22 800 €
test
Volvo V702, '16, 127 tkm
19 990 € (sis. ALV)
test
Volvo V702, '16, 132 tkm
20 990 €
test
Volvo V702, '16, 143 tkm
20 790 €
test
Volvo V702, '16, 152 tkm
19 890 €
test
Volvo V702, '16, 209 tkm
15 800 €
Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Volvo koeajoja

Kaikki koeajot »
Volvo V60 B3 DCT - Riittääkö B3 eli 163 hevosvoimaa farmari-Volvoon?

Volvo V60 B3 DCT - Riittääkö B3 eli 163 hevosvoimaa farmari-Volvoon?

Volvojen kokonaispäästöt vertailussa: miten XC40 pärjää sähköisille malleille?
MAINOS

Volvojen kokonaispäästöt vertailussa: miten XC40 pärjää sähköisille malleille?

Volvo C40 - coupémainen crossover sähköautona

Volvo C40 - coupémainen crossover sähköautona

Sulattaa suomalaisten sydämet – Volvo XC60 Long Range -lataushybridi kulkee pitkälle
MAINOS

Sulattaa suomalaisten sydämet – Volvo XC60 Long Range -lataushybridi kulkee pitkälle

Volvo XC40 Recharge AWD - Volvon ensimmäinen sähköauto

Volvo XC40 Recharge AWD - Volvon ensimmäinen sähköauto