Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 11 742   0

Uudistettu pikkubemmi on yhä jämäkämpi

Uudistettu pikkubemmi on yhä jämäkämpi
 • BMW 118
 • BMW 118
 • BMW 118
 • BMW 118
 • BMW 118
 • BMW 118
 • BMW 118
 • BMW 118
 • BMW 118
 • BMW 118

Uusi satasarjalainen uudistui täysin- myös vetotavaltaan

Siinä hän on. The ONE. BMW uudisti mallistonsa C-segmentin auton. Miltei kaikki on uutta; ulkokuori muuttui, sisätiloissa kojelaudan muotoilu muuttui, ja kyllä, vetotapa muuttui. Markkinoiden viimeinen C-segmentin takavetoinen auto liittyi etuvetoisten massaan. Tämä oli rohkea veto BMW:ltä, ja nyt nähtäväksi jää miten tämä ainakin koeajajan maailmankuvan järkyttänyt muutos otetaan markkinoilla vastaan.

Ensimmäinen 1-sarjan sukupolvi tuli markkinoille vuonna 2004. Toinen sukupolvi tuli myyntiin vuonna 2011 ja siitä tehtiin facelift-versio vuonna 2015. Tänä aikana varsinkin sisätilojen muotoilun edistys on ollut varsin konservatiivista, mutta toisen sukupolven korimalli läpikävi reippaamman uudistuksen. Uudessa The ONE-ykkössarjalaisessa varsinkin auton keulan ilme päivitettiin ilmeisen rohkeasti, mutta suurin muutos liittyy sisätilan muotoiluun ja vetotapaan.

Moottorivalikoima uudistui osittain

Uudistettu pikkubemmi on yhä jämäkämpi

Moottorivaihtoehtoina ovat tarjolla nelisylinteriset dieselit sekä kolmisylinterinen bensiini (118i). Vaihtoehdot vaihdelaatikolle ovat kuusiportainen manuaali tai kahdeksanportainen Steptronic-automaatti.  Koeajoyksilö oli 118i-malli kahdeksanportaisella automaattivaihteistolla varustettuna. Kyseisestä 1.5l bensiinikoneesta irtoaa 140hp ja 220Nm, jotka ajossa yllättivät positiivisesti. Näillä tehoilla ja väännöillä ei jää jalkoihin ja vääntökään ei lopu kesken. Tosin auton vaihteisto harkitsee luvattoman kauan pienemmälle vaihtoa, kun kuljettaja näin käskee.

Dieselinä moottorivaihtoehtoina tarjotaan etuvetoinen 118d (nelisylinterinen 2.0l), sekä nelivetoisina 120d x-Drive ja M135i xDrive (nelisylinteriset 2.0l).

Kuljettajaa avustavat tekniikat sekä varustelu tuotiin uudelle tasolle

The ONE tuntuu sisätilojensa puolesta suuremmalta kuin edeltäjänsä. Uudistetussa ykkösessä on mm. kaistavahti, pysäköintiavustin ja peräänajovaroitin muutaman mainitakseni, ja myös äänentoistolaitteisto on laadukkaampi. Kokonaisvaikutelma autoa ajaessa on hivenen lähempänä premiumia verrattuna edeltäjiin. Kaikki ykkössarjan mallit omistaneena ja näin ollen penkin säätövipuihin tympääntyneenä, uusi intuitiivisempi istuinsäätöjärjestelmä on tervetullut muutos. Koeajoyksilön nahkaiset sporttipenkit loivat niin ylellisyyttä kuin sporttisuutta ja varsinkin kylkitukien laaja säätömahdollisuus syleilee pienempääkin kuljettajaa tiukaan otteeseen. Takaluukun tilavuudeksi valmistaja ilmoittaa 380 litraa ja ero entiseen litroissa on speksien mukaan voiton puolella, kun edellismallin tavaratilan tilavuus oli 360 litraa.

Edelleen ykkönen on laadukkaalta tuntuva jämäkkä auto etenkin Sport-ajotilassa, jolloin adaptiivinen alusta ja kaarreajoa avustavat tekniikat tekevät ajosta vaivatonta. Maantieajossa auto on hieman yliohjautuva, tosin tämä seikka kuulunee makuasioiden piiriin. Erityiskiitokset tulee ohjata diskreetisti toimivalle luistonestolle; ennen kömpelösti ja äänekkäästi toimiva järjestelmä on uudessa ykkösessä huomattavasti hienotunteisempi toiminnassaan.

Uusi ykkönen näyttää ja maistuu edelleen bemarille

Palataan vielä uudistettuun ulkonäköön. Jäähdyttimen säleikkö on uudessa ykkösessä yhdistetty ja keulan ilmettä muutenkin modernisoitu linjakkaammaksi. Pyöreän muotoiset sumuvalot ovat historiaa ja etuvalot jatkavat vuoden 2015 faceliftissä jo nähtyä ajovalojen tuimahkoa linjaa. Silmä tottuu uuteen muotoiluun etukeulan osalta, mutta takapää menetti bemmiluonnettaan ja sulautuu nyt turhan hyvin muiden joukkoon. Tässäkin kohtaa voinee todeta, että smaken är som baken: alla har en.

Ohjauspyörä on niin ikään uudistettu sporttisempaan, muuhun sisustukseen hyvin istuvaan versioon. Kojelaudan uudistettu aiempaa kulmikkaampi muotoilu vaati totuttelua. Alkuvierastuksen jälkeen tosin sekin muuttuu mieleiseksi ja yhdessä keskikonsoliin tehtyjen modernisointien kanssa koko paketti tuntuu toimivalta. Keskikonsolista löytyy nyt lyhyempi, tyylikkäämpi vaihdekeppi, erilliset ajotilan valitsimet sekä kätevä puhelinlatauspiste. Mielipiteitä jakaa tätä nykyä täysin digitalisoitu mittaristo, jonka päivitys tosin oli enemmän kuin paikallaan, nyt mittaristo ja siinä näkyvät toiminnot ovat kuljettajan maun mukaan yksilöitävissä.

Mutta kyllä sen huomaa, etuvetoisuuden sielunelämän. Etuvetoisuudelle tyypillinen aliohjautuvuus käy ilmi tilanteissa joissa pito heikkenee, kuten soratietä ajaessa. Alhaisilla nopeuksilla epätasaisella tai kuoppaisella tiellä kuopat ja säännöllisen epäsäännölliset muhkurat tuntuvat ikävinä nykäyksinä ratissa, joka voi myös johtua alustageometriasta. Maantieajossa tosin etuvetoisuus ei ilmoita olemassaolostaan ja silloin kuljettajan huomio kiinnittyykin jo aiemmin mainittuun kiitettävään tehoon, ajomukavuuteen ja jämäkkään ohjaukseen.

 • Uudistettu pikkubemmi on yhä jämäkämpi
 • Uudistettu pikkubemmi on yhä jämäkämpi
 

Hintataso

Hintaa hänelle kyllä löytyy. Uuden ykkösen verollinen lähtöhinta on vajaat 33 000 euroa Business-varustettuna. Vastaava auto kaikilla mausteilla ylittää 38 000 euron hinnan (Business Luxury). Muut vastaavat C-segmentin autot irtoavat varustelutasosta riippuen hieman huokeammin, esimerkiksi Volkswagen Golfin hinta liikkuu alueella 27-30 000 euroa, Audi A3 liikkuu alueella 30-32 000 euroa, Mercedeksen A-malli puolestaan alueella 28-31 000 euroa ja Ford Focuksen saa omaksi tässä ryhmässä halvimmin noin 28 000 eurolla.

Voi olla, että ykkösen takavetoisuutta jää kaipaamaan vain marginaalisen pieni ryhmä. Siitä huolimatta tästä BMW:stä uupuu pieni osa bemarille ominaista luonnetta, vaikka monet tähän uusimpaan malliin tuodut uudistukset onkin suoritettu kiitettävästi hyvällä maulla ja onnistuneesti. Mutta onko ykkönen enää tulevaisuudessa koeajajan The ONE jää edelleen harkintaan.

Kehuttavaa

Moottorin suorituskyky, ajomukavuus, luistoneston huomaamaton toiminta

Parantamisen varaa

Vaihteiston hitaahko reagointi, rengasmelu, takapään muotoilu

BMW 118iA

Moottori:
Iskutilavuus :1499 cm3
Teho, kW (hv) 4600-6500 rpm:103 (140)
Vääntö (Nm) 1480-4200 rpm:220
Suorituskyky:
Huippunopeus km/h:211
Kiihtyvyys 0-100 km/h,s:8,5
Kulutus- ja päästötiedot:
Yhdistetty l/100km:6.9-6.0 (7.1-6.2)
CO2-päästöt g/km (WLTP):158-135 (162-149)
Muut tiedot:
Omamassa kg :1365
Tavaratilan tilavuus l :380/1200
Malin - Tverin
Malin Tverin Malin on autoja rakastava akateemikko. Autot nostavat hänen ihonsa kananlihalle. Malinin kaikilla autoilla on ollut nimet ja he ovat olleet perheenjäseniä. Esirakkaus BMW-merkkiin syntyi vuonna 2003 kun Betsy astui Malinin elämään. Tänä päivänä autovalintana on BMW 1-sarjan möreä dieseli, ja haaveena on joskus taas hankkia Can-Am kolmipyöräinen. Toivossa on hyvä elää ja kaikkea voi ajaa koroissa.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : BMW 118

     
3.9
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät BMW 118 -autot

test
BMW 1181.5, '20, 1 tkm
35 800 € (sis. ALV)
test
BMW 1181.5, '20, 1 tkm
38 900 € (sis. ALV)
test
BMW 1181.5, '20, 11 tkm
31 800 €
test
BMW 1181.5, '20
40 900 €
test
BMW 1181.5, '20, Ajamaton
37 666 € (sis. ALV)
test
BMW 1181.5, '20, Ajamaton
36 981 € (sis. ALV)
test
BMW 1181.5, '20, Ajamaton
35 890 € (sis. ALV)
test
BMW 1181.5, '20, Ajamaton
35 550 €
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää BMW koeajoja

Kaikki koeajot »
BMW 4-sarja uudistuu täysin – näyttävämpi ja urheilullisempi kuin koskaan

BMW 4-sarja uudistuu täysin – näyttävämpi ja urheilullisempi kuin koskaan

BMW:n ladattavien hybridien mallisto laajenee

BMW:n ladattavien hybridien mallisto laajenee

BMW Z4 – tunnetta ja tukan tuiverrusta

BMW Z4 – tunnetta ja tukan tuiverrusta

CAP-Group hankkii autokouluihinsa lähes sata BMW:n 1-sarjalaista

CAP-Group hankkii autokouluihinsa lähes sata BMW:n 1-sarjalaista

BMW Geneven autonäyttelyssä 2020

BMW Geneven autonäyttelyssä 2020