Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy autosi -sivulle
MAINOS
Luettu 49 835   9

Voiko uudella autolla ajaminen olla halvempaa kuin käytetyllä ajaminen?

Voiko uudella autolla ajaminen olla halvempaa kuin käytetyllä ajaminen?
 • Mazda 2
 • Mazda 2
 • Mazda 2
 • Mazda 2
 • Mazda 2
 • Mazda 2
 • Mazda 2
 • Mazda 2
 • Mazda 2
 • Mazda 2

Vanhan uskomuksen mukaan kaikista kalleinta on ajaa uudella autolla. Nykyään se ei välttämättä enää pidä paikkaansa. 

Mazda2:n saa alleen ko. sopimuksella noin parilla sadalla eurolla kuussa! Katso kiinteällä kuukausierällä Mazda2:sta tarjoavien liikeiden tarjoukset alla olevista linkeistä:

Mazda 2 kiinteällä kuukausierällä - Laakkonen FiksuDiili

Mazda 2 kiinteällä kuukausierällä - Delta DeltaDrive

Mazda 2 kiinteällä kuukausierällä - Santander All in One

Mazda 2 kiinteällä kuukausierällä - Nelipyörä MazdaDiili

Mazda 2 kiinteällä kuukausierällä - Vaunula EasyDeal

Katso myös: Myynnissä olevat Mazda 2 "heti ajoon" -autot Nettiato.com:ssa

On toki totta, että uuden auton ostohinta on käytettyä suurempi. Mutta autoiluun liittyy niin paljon muitakin kuluja kuin vain auton ostaminen. Moni ei osaa ottaa näitä kuluja huomioon autoa hankkiessa. Esimerkkinä laskelmassa käytämme uutta Mazda2:sta.

Kuukausihinnoitellut autot

Voiko uudella autolla ajaminen olla halvempaa kuin käytetyllä ajaminen?

Tarjolla on nykyään myös paljon kiinteällä kuukausihinnalla toimivia sopimuksia, joissa etukäteen sovitaan kuinka pitkään ja kuinka paljon maksimissaan autolla ajetaan. Tällöin säästössä ei tarvitse olla käsirahaa, vaan kuukausittainen maksu riittää. Autosta ei myöskään tarvitse maksaa suurempaa viimeistä erää, mikäli sen palauttaa sopimuksen loputtua. Helppoa, huoletonta ja esimerkiksi Mazda2:n saa alleen ko. sopimuksella noin parilla sadalla eurolla kuussa!

Osamaksu ja korko

Jos päätyy ostamaan auton perinteisesti itselleen osamaksulla, saa uuteen autoon käytännössä aina huomattavasti edullisemman koron ja tarvittava käsiraha on prosentuaalisesti pienempi kuin käytettyyn. Kun käytetyn auton todellinen vuosikorko eli itse korko, käsittelykulut ja perustamismaksut voivat olla yhteensä melkein kymmenen prosentin luokkaa saa uuteen autoon nykypäivinä erilaisilla tarjouksilla rahoituksen muutaman prosentin todellisella korolla tai jopa sen alle. Se tarkoittaa samalle summalle uuden auton kohdalla tuhansia euroja pienempiä luottokustannuksia.

Vakuutukset

Mikäli auton ostaa rahoituksella tai kuukausisopimuksella, eikä bonuksia ole liiemmin kertynyt, kannattaa vakuutuksia kysyä rahoitusyhtiön kautta. Vakuutusyhtiöiden nettisivuilta löytyvillä vakuutuslaskureilla kannattaa myös vertailla uusien ja käytettyjen autojen vakuutuksien hintoja. On ihan normaalia, että vanhassa käytetyssä muutaman tuhannen euron autossa saattaa olla jopa kaksinkertaiset vakuutusmaksut verrattuna esimerkiksi uuteen ja turvalliseen Mazda2:een. Auton arvo ja vakuutusmaksujen summa eivät siis kulje käsi kädessä.

Huollot

Uudetkin autot tarvitsevat huoltoa ja huollot kannattaa tehdä ajoissa valmistajan ohjeiden mukaan, jotta takuu pysyy voimassa ja auton arvo säilyy. Ensimmäisten vuosien huollot ovat kuitenkin suhteessa edullisia, koska niissä vaihdetaan vain nesteitä sekä öljyjä ja lähinnä tarkistetaan, että kaikki ovat kunnossa. Isommat ja kalliimmat huollot tulevat autoihin vasta vuosien päästä, kun aletaan vaihtaa isompia kuluvia osia. Esimerkiksi Mazda2 pitää huollattaa 20 000 km välein tai kerran vuodessa. Mikäli jotain vikaa ilmenisi, ei niistä synny omistajalle kustannuksia takuun turvatessa huolettomat kilometrit ensimmäiselle kolmelle vuodelle.

Huolenpitosopimus

Mikäli haluaa ennakoida mahdollisimman tarkasti huoltoihin liittyvät kustannukset, saa esimerkiksi Mazda2:een huolenpitosopimuksen halvimmillaan 29 eurolla kuussa. Eli maksat kiinteää summaa joka kuukausi ja kun huollon aika tulee, ei sinun tarvitse muuta kuin viedä auto merkkihuoltoon. Siellä auto huolletaan, ja samalla katsotaan, että kaikki on kunnossa. Erilaiset lisäpalvelut, kuten rengashotelli ja sijaisauto huollon ajaksi, nostavat kuukausihintaa, mutta niitä ei tarvitse ottaa jos niille ei ole tarvetta.

Katsastus

Auto pitää katsastaa ensimmäisen kerran kolme vuotta vanhana, jonka jälkeen tulee vuoden tauko katsastukseen. Uudenkarhealla autolla ajaessa tämäkin kustannus ja vaiva jää ensimmäisiltä vuosilta pois. Katsastuksen hinta vaihtelee paikkakunnittain, mutta päästömittauksen kanssa puhutaan kuitenkin uuden auton osalta satasien säästöstä kolmen vuoden ajalle.

Renkaat

Mikäli kilometrejä tulee vaikkapa Suomalaisen keskimääräinen ajosuorite eli 15 000 km vuodessa ei kaksilla uusilla renkailla hankittuun uuteen autoon tarvitse ostaa uusia renkaita normaalikäytössä ensimmäisen kolmen vuoden aikana. Laadukas rengassarja maksaa kuitenkin helposti auton ja renkaiden koosta riippuen 500-1500 euroa ja jos käytettyyn autoon joutuu heti vaihtamaan molemmat sarjat, on se monelle iso odottamaton kulu. Omalla ja muiden turvallisuudella ei myöskään kannata leikkiä. Huonoilla kuluneilla renkailla ajaminen se vasta kalliiksi tulee, jos auto lipsahtaa ojaan tai poliisi sakottaa, koska pinta on niin kulunut.

Ajoneuvovero ja polttoaine

Uusien autojen päästöt ovat pienemmät kuin vanhemmissa autoissa. Mazda2:ssa hiilidioksiidipäästöt ovat noin sata grammaa sataa kilometriä kohden, jolloin vuotuinen ajoneuvovero on noin 170 euroa vuodessa. Vero on keskiverrossa, 180 grammaa tupruttelevassa vanhemmassa autossa, noin sata euroa suurempi. Suurempi säästö tulee kuitenkin polttoaineenkulutuksesta. Mazda2:lla kun pääsee helposti viidellä tai kuudella litralla sataa kilometriä kohden eli 15 000 km vuodessa ajavalta kuluu reilut pari litraa sadalla enemmän polttoainetta, jos ajaa vanhemmalla ja enemmän kuluttavalla autolla. Rahassa ero on noin viisisataa euroa eli sen verran kuluu vuodessa enemmän polttoaineeseen. 

 • Voiko uudella autolla ajaminen olla halvempaa kuin käytetyllä ajaminen?
 • Voiko uudella autolla ajaminen olla halvempaa kuin käytetyllä ajaminen?
 

Loppuyhteenveto

Kun nämä kaikki aiemmin luetellut laskee yhteen, niin huomaa, että ei se uuden auton hankkiminen aina olekaan se kaikista kallein vaihtoehto. Ennen kaikkea uuden auton hankkimalla on helpompi laskea, mitkä ovat oman autoilun kustannukset. Tällöin yllättävät auton omistamiseen liittyvät kulut eivät pääse sekoittamaan omaa budjettia. Niin ja tuohan uudella turvallisella, luotettavalla ja ympäristöystävällisellä autolla ajaminen sitä pientä jokapäiväistä luksusta elämään!  

Lisätietoja Mazda2 -mallista

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Mazda 2

     
4.2
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Mazda 2 -autot

test
Mazda 21.5, '21, 1 tkm
22 200 €
test
Mazda 21.5, '21, Ajamaton
21 449 € (sis. ALV)
test
Mazda 21.5, '21, Ajamaton
21 614 € (sis. ALV)
test
Mazda 21.5, '21, Ajamaton
20 100 €
test
Mazda 21.5, '21
25 414 €
test
Mazda 21.5, '21, Ajamaton
21 449 € (sis. ALV)
test
Mazda 21.5, '21, Ajamaton
21 449 € (sis. ALV)
test
Mazda 21.5, '21, Ajamaton
22 000 € (sis. ALV)
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää juttuja

Kaikki jutut »
Mazda 2 - Pikku-Kakkonen kätkee sisälleen paljon

Mazda 2 - Pikku-Kakkonen kätkee sisälleen paljon

Mazda 2 – nätti pikkuauto

Mazda 2 – nätti pikkuauto

Mazda CX-30 - muotovalio hamuaa Qashqain apajille

Mazda CX-30 - muotovalio hamuaa Qashqain apajille

Mazda MX-5 = avoauto + urheiluauto = 30 000 €

Mazda MX-5 = avoauto + urheiluauto = 30 000 €

Mazda3 M-Hybrid SKYACTIV-G 2.0

Mazda3 M-Hybrid SKYACTIV-G 2.0