Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Volkswagen Passat – Edustusauto ja perhefarkku

Volkswagen Passat – Edustusauto ja perhefarkku
 • Volkswagen Passat
 • Volkswagen Passat
 • Volkswagen Passat
 • Volkswagen Passat
 • Volkswagen Passat
 • Volkswagen Passat
 • Volkswagen Passat
 • Volkswagen Passat
 • Volkswagen Passat
 • Volkswagen Passat
 • Volkswagen Passat
 • Volkswagen Passat

Volkswagen ei ole juuri ottanut riskejä uuden Passatin kanssa. Se muistuttaa monin tavoin hyviä myyntilukuja takonutta edeltäjämallia.

Passatin suosio ylemmässä keskiluokassa tuskin tulee laantumaan uuden malliversion myötä. Erityisesti farmarimallisena perusversiona se on toimiva perheauto, mutta malliston huipulla tarjolla on edustusluokan kyytiä ja suorituskykyä.

Yksi uuden Passatin ehdottomista vahvuuksista piilee juuri malliston monipuolisuudessa. Tarjolla on kaksi bensiinimoottoria ja peräti neljä dieselmoottoria, joista löytyy tehoversioita monenlaisiin ajotarpeisiin.

Bensiinimallit eivät tarjoa kovin kummoista suorituskykyä, sillä pellin alla on Golfin voimanlähteenäkin tutut 1,4-litraiset moottorit. Tehokkaampi versio on 150-hevosvoimainen ja hinnat alkaen –malli kehittää vaatimattomat 125 hevosvoimaa.

Dieseliä joka lähtöön

VW_Passat_laajis_kuva

Taloudellisin diesel-moottori on 1,6-litrainen TDI, joka tuottaa 120 hevosvoimaa ja 250 Nm väännön. Se riittää kuljettamaan Passatia kohtuullisesti, mutta ripeitä lähtöjä tai sitkeää vetoautoa näillä lukemilla ei kyllä leivota.

Piskuisen dieselin rinnalla on juuri tästä syystä valittavana myös kolme 2-litraiseen TDI-koneeseen perustuvaa versiota, joiden tehot vaihtelevat 150 hevosvoimaisen ja tuplasti ahdetun 240 hevosvoimaisen Biturbo TDI:n välillä.

Malliston ehdottomasti mielenkiintoisin moottori on juuri tehokuningas TDI Biturbo. Kaksilitrainen diesel mouruaa 240 hevosvoiman ja 500 Nm:n edestä. Tehontuotto on vaivatonta ja kulkua todellakin riittää.

Massiivinen vääntömomentti saa Passatin kirmaamaan ripeään kiihdytykseen käytännössä millä tahansa kierrosalueella, vaikka paras tehontuotto onkin melko alhaalla. Huippuväännöt lyödään tiskiin 1750-2500 kierroksen välimaastossa. Maksimihevoset puolestaan antavat odottaa 4000 kierrokseen.

Biturbo vain automaattina

Tehokkainta Biturboa on saatavilla ainoastaan DSG-automaatilla, mutta Passatin kaltaiseen tehokkaaseen edustuslaivaan erinomaisesti toimiva kaksoiskytkinautomaatti onkin ainoa oikea valinta.

Mielenkiintoinen kuriositeetti on muuten se, että DSG-laatikon vaihdemäärä vaihtelee malleittain. Laimeimmassa ja tehokkaimmassa dieselissä, sekä bensiiniversioissa vaihteisto on 7-portainen, mutta 150 hv ja 190 hv –dieselversioissa kuusivaihteinen.

Koeajoversio on markkinoiden kallein ja paras Passat-malli. 240 hevosvoimainen diesel on nelivetoinen ja varustetaso on Highline. Koeajoversioon on ladattu melkoinen määrä lisävarusteita, jotka nostavat hinnan reippaaseen 70 000€:oon.

Eroa lähtöhinnaltaan hieman alle 30 000€ maksavaan perusmalliin on melkoisesti, mutta varustetason nostaminen tarkoittaa samalla matkustusmukavuuden reilua lisääntymistä. Mutta kyllä reippaan 70 000€:n hintalappu on silti erittäin kova.

Näin järeän ja hintavan Passat-mallin ostaminen vaatii todellista faniutta, sillä samaan rahaan on tarjolla myös malleja, joita ei löydy viereisestä parkkiruudusta. Hieman maltillisemmilla varusteilla hinnan saa jäämään 50 000€:n tuntumaan.

Ajotiloilla luonne muuttuu

Lisävarustelistalta kannattaa ruksia ainakin aktiivinen iskunvaimentimien säätö ja ajoprofiilien valinta, joilla ajotuntumaa voi muokata viidestä eri vaihtoehdosta. Ajoprofiilit on kätketty mm. erilaisiin varustelupaketteihin, jolloin rahoilleen saa parempaa vastinetta.

Ajotila voidaan valita neljästä vaihtoehdosta: Eco, Normal, Sport ja Individual. Niistä käyttökelpoisimpia ovat Eco ja Sport, sillä näiden kahden ajotilan välillä eron käytöksessä huomaa selkeimmin.

Sport-tilassa ohjaustuntuma tiukentuu, alusta tanakoituu ja moottori vastaa kaasun painallukseen terävämmin. Koneen tehoreserviä hyödynnetään optimaalisesti ja Sport-asennossa Passatista kuoriutuu melko kiihkeä tapaus. 0-100 km/h kiihdytys taittuu 6,3 sekunnissa.

Eco-tilassa meno on verkkaisempaa ja kaasunvaste pehmenee huomattavasti. Kaasun lattiaan painaminen aiheuttaa edelleen ripeän kiihdytyksen, mutta komennot eivät ole yhtä teräviä. Sama pätee ohjaukseen, joka muuttuu Sport-tilaa kevyemmäksi.

Massiiviset väännöt

Massiivisen 500 Nm:n vääntölukeman ansiosta kierrokset voidaan pitää Eco-tilassa hyvin alhaisina, sillä Passat vääntää moitteetta jo 1000 kierroksen tuntumasta. DSG-vaihteistoa paikoitellen vaivaavat liian alhaiset käyntikierrokset eivät Passatin kohdalla ole ongelma.

Volkswagenin polttoainetalous on lähes täysin käyttäjän kaasujalasta kiinni. Ajotietokoneeseen saa reippaalla kaupunkiajolla lähes 15 litran keskikulutuslukemat, mutta ennakoivalla ajotavalla kulutuksesta on helppoa leikata noin kolmannes.

Matkapainotteisessa ajossa Passat kulkee 7 litran keskikulutuksella ja pelkässä matka-ajossa lukeman saa varmasti sievisteltyä lähemmäs viittä litraa. Valmistajan ilmoittama 5,4 litran yhdistetty keskikulutus on luonnollisesti utopiaa.

Koeajon yhdistetty kulutus pyöri kahdeksan litran tuntumassa, mikä on voimakkaalla diesel-koneella varustetulle ja kookkaalle perheautolle kohtuullinen lukema. Tuohon lukemaan sisältyy suorituskyvyn hyödyntämistä useaankin otteeseen, sillä pelkkään taloudellisuuden tavoitteluun Biturbo-mallin hankkimisessa ei ole järkeä.

 • VW_Passat_sivusta_kuva
 • VW_Passat_takaviisto_kuva
 

Perinteinen linja sisustassa

Koeajettu Passat on verhoiltu kauttaaltaan vaalealla nahalla, mikä tekee ohjaamosta todella valoisan. Vaalea sisusta yhdistettynä lasikattoon saavat ohjaamon suorastaan kylpemään valossa.

Passatin hytti ei tarjoa kovin radikaaleja ratkaisuja, vaan kokonaisuus on perinteinen ja tyylikäs. Premium-luokan hengessä keskikonsolista löytyy analoginen kello, joka henkii perusautoa arvokkaampaa tunnelmaa.

Etuistuimet on muotoiltu väljiksi, mutta siitä huolimatta ne tarjoavat hyvän sivuttaistuen. Koeajoversiossa jakkarat toimivat sähköllä ja säädöt ovat riittävät. Takapenkkiläisten tilat ovat runsaat, mutta eivät yllä esimerkiksi Ford Mondeon väljyyteen.

Mittaristo on ohjaamon kohokohta. Lisävarusteena tarjottava kokonaan digitaalinen mittaristo on tyylikäs kokonaisuus, johon kuski voi valita haluamansa informaation. Kierrosluku- ja nopeusmittareiden väliin voi tuoda lähes mitä tahansa autoon tai liikenteeseen liittyvää tietoa.

650 litran tavaratila

Näyttöä ohjataan erinomaisesti käteen sopivasta monitoimiohjauspyörästä. Sen kautta kuskilla on ulottuvillaan kaikki ajamiseen ja viihdejärjestelmään liittyvät toiminnot, joten keskikonsolin näyttöön ei juuri tarvitse koskea.

Farmarimallin takakontti vetää 650 litraa ja takapenkit kaatamalla sen tilavuus kasvaa 1780 litraan. Takapenkki kippaantuu tasaiseksi tilaksi yhdellä kädellä, joten muuntelu on vaivatonta.

Uuden Passatin ainoa pieni miinus piilee sen ulkonäössä. Se on toki hienostunut, mutta samalla piirteisiin olisi kaivannut hieman lisää sporttisuutta. Erityisesti korkeaprofiilisilla talvirenkailla kokonaisuus on arkisen ja pliisun oloinen.

Erityisesti keulan muotoilu vaatii totuttelua, sillä vaakatasoinen säleikkö ei ole kaikkein onnistunein muotoilullinen kikka. Tämä on hieman sääli, koska tekniikaltaan ja sisustaltaan Passat on luokkansa ehdotonta eliittiä.

Tuomas Rajala

Kehuja: suorituskyky, varustelu, kookkaat sisätilat, laatuvaikutelma

Parantamisen varaa: konservatiivinen muotoilu

Volkswagen Passat Variant 2,0 TDI Biturbo 4Motion:

Moottori:4-sylinterinen, 1968 cm3 turboahdettu dieselmoottori
Teho:240 hv (176 kW) @ 4000 rpm
Vääntö:500 Nm @ 1750-2500 rpm
Vetotapa:Neliveto
Huippunopeus:238 km/h
Kiihtyvyys (0-100 km/h):6,3 s
Vaihteisto:7-vaihteinen DSG-automaattivaihteisto
Kulutus (yhd.):5,4 l / 100 km
Mitat (pit/lev/kork):4882mm/1832mm/1477mm
CO2 päästöt:140g / km
Tavaratila:650 l
Paino:1735 kg
Ajoneuvovero + käyttövoimavero: 484€
Hinta:55 471,20€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Volkswagen Passat

     
4.0
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Volkswagen Passat -autot

test
Volkswagen Passat1.5, '22, 2 tkm
43 880 €
test
Volkswagen Passat1.5, '22, 19 tkm
41 500 €
test
Volkswagen Passat1.5, '22, Ajamaton
44 609 €
test
Volkswagen Passat1.5, '22, 6 tkm
41 900 €
test
Volkswagen Passat1.5, '22, 10 tkm
43 550 €
test
Volkswagen Passat2, '22, 10 km
39 790 €
test
Volkswagen Passat1.5, '22, 1 tkm
44 790 €
test
Volkswagen Passat2, '22, 8 tkm
39 800 €

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Volkswagen koeajoja

Kaikki koeajot »
Volkswagen Passat GTE – Kahden maan kansalainen

Volkswagen Passat GTE – Kahden maan kansalainen

Volkswagen Passat GTE Plug-In Hybrid – Sähköä Pasuunaan

Volkswagen Passat GTE Plug-In Hybrid – Sähköä Pasuunaan

Tyypit: Volkswagen Passat Variant

Tyypit: Volkswagen Passat Variant

Tyypit: Volkswagen Passat Variant 2.8 V6-30V 4-motion

Tyypit: Volkswagen Passat Variant 2.8 V6-30V 4-motion

Volkswagen Taigo - Polon pulleampi veli

Volkswagen Taigo - Polon pulleampi veli