Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 39 305   0

Volkswagen Passat GTE Plug-In Hybrid – Sähköä Pasuunaan

Volkswagen Passat GTE Plug-In Hybrid – Sähköä Pasuunaan
 • Volkswagen Passat
 • Volkswagen Passat
 • Volkswagen Passat
 • Volkswagen Passat
 • Volkswagen Passat
 • Volkswagen Passat
 • Volkswagen Passat
 • Volkswagen Passat
 • Volkswagen Passat
 • Volkswagen Passat
 • Volkswagen Passat
 • Volkswagen Passat

Volkswagen Passat sai sähköisen sydämen bensamoottorin rinnalle. Hybridi tarjoaa tanakkaa dieselmäistä vääntöä ja sporttisen bensaturbon venyvyyttä.

Volkswagen Golfissa taannoin esitelty Plug-In-hybridijärjestelmä on löytänyt tiensä myös Passatin konepellin alle. Passatiin systeemiä on hivenen rukattu isompaan autoon sopivaksi, mutta periaatteessa tekniikka on sama molemmissa autoissa. Perusmoottorina toimii 1,4 litrainen, 156 heppainen ja 250 Nm vääntävä TSI bensaturbo.

Rinnalla pyörivä sähkömoottori tuottaa tehoa 115 hevosvoimaa ja vääntöä siitä irtoaa jämerät 400 Nm. Voimansiirrosta huolehtii 6-vaihteinen DSG-automaatti. Moottoreiden tehoa ei voi suoraan laskea yhteen, joten järjestelmän yhteistehoksi kerrotaan 218 hevosvoimaa ja väännöksi 400 Nm. Lukemat vaikuttavat paperilla varsinkin väännön osalta hyvin dieselmäisiltä ja käytännön ajossa tarvittaessa myös tuntuvat siltä.

Pelkällä sähköllä jopa 50 km

Volkswagen Passat GTE Plug-In Hybrid – Sähköä Pasuunaan

Hybridin päästölukemaksi ilmoitetaan 37g/km ja keskikulutukseksi 1,6 litraa sataselle. Kovia lukemia, mutta ajotyylistä ja matkan pituudesta riippuen, ne ovat jopa saavutettavissa. Plug-In-Hybridin vahvuutena on juurikin mahdollisuus ladata akut verkkovirralla tavallisesta töpselistä, eli jos työpaikka sijaitsee kohtuullisen matkan päässä, voi matkan taittaa helposti nollapäästöillä. 10 ampeerin kotitöpselistä lataamalla akut täyttyvät reilussa neljässä tunnissa. Erillisellä kotilatauslaitteella latausaika lyhenee 2,5 tuntiin.

Pelkällä sähköllä Passat kulkee ihanneolosuhteissa 51 km, mutta tällöin kaasujalan on oltava höyhenen kevyt ja vauhdin tasainen sekä maltillinen. Omassa ajossa pisin toteutunut matka oli jotain 30-40 kilometrin väliltä, kun ennakointia ja taloudellista ajotapaa viitsi harrastaa edes jotenkin. Toisaalta jatkuvilla täyskaasukiihdytyksillä ja repivällä ajotavalla akut saa imettyä kuiviin hyvinkin nopeasti.

Sähkömoottorin paukku riittää normaalin liikenteen tarpeisiin oikein hyvin ja vääntö liikuttaa yli 1700 kiloista hybridi-Passatia liukkaasti. Huippunopeus on sähköllä ajellessa rajattu 130 km/h. Akkujen tyrehdyttyä bensamoottori käynnistyy rinnalle täysin huomaamattomasti. Moottoreiden vetovastuun vaihtelu ei ilmene juuri muusta kuin mittareista.

Ajomoodien ylitarjontaa

Koeajetussa autossa oli lisävarusteena Active Info Display-virtuaalimittaristo. Kyseessä on periaatteessa iso näyttö, johon halutunlaiset mittarit piirtyvät. Mittarit muuttavat muotoaan ajomoodista ja tilanteesta riippuen ja näyttöön saa ahdettua tietoa tapahtumista melkoisen määrän. Ensi kertaa autoon istuessa mittaristo tuntuu melkoisen sekavalta suuren tietomäärän takia, mutta melko nopeasti siihenkin tottuu.

Valikosta voi halutessaan valita yksinkertaistetun näytön, jolloin esillä on vain kaikkein tärkeimmät mittarit. Passatin ajomoodi- ja käyttövalikoista löytyy eri vaihtoehtoja niin paljon, että niiden sujuvan käytön omaksumiseen voi vierähtää tovi. Auton ajotuntumaan vaikuttavia ajomoodeja Passatissa on neljä, Eco, Normal, Sport ja Individual.

Näiden lisäksi voi valita käytettävän voimanlähteen. Käynnistysnapin painalluksen jälkeen ajo alkaa lähtökohtaisesti aina Eco-asetuksella ja tällöin käytetään pelkkää sähkömoottoria niin pitkään kuin virtaa riittää, tai kunnes kuljettaja päättää toisin. Akkujen tyhjennyttyä järjestelmä siirtyy pehmeästi Hybridi-moodiin, jolloin järjestelmä käyttää molempia voimanlähteitä mahdollisimman taloudellisesti.

Ajon aikana tapahtuva akkujen lataaminen hoituu Charge-moodilla ja tällöin ajetaan pelkän bensamoottorin voimalla. Ajossa tapahtuva lataaminen lisää jonkin verran bensankulutusta ja akut latautuvat maksimissaan 80 prosenttisesti. Jos kuljettajaa ei kiinnosta eri ajomoodien käyttö, voi kaiken jättää automatiikan hoidettavaksi ja ajella hybridillä kuin millä tahansa muulla autolla. Ajotuntumaan Passatin sähköistäminen ei vaikuta muutoin kuin positiivisesti.

GTE

Kirsikkana kakun päällä keskikonsolista löytyy GTE-nappi, jota painamalla taloudellisuus ja pihistely jätetään taka-alalle ja tilalle saadaan maksimaalinen suorituskyky ja täsmällinen ajettavuus. Molemmista moottoreista otetaan irti kaikki mitä niillä on tarjota, eli 218 hevosvoiman teho ja 400 Nm vääntö. Näillä eväillä Passat kiihtyy 0-100 km/h 7,4 sekunnissa ja huippuja se kelaa parhaimmillaan 225 km/h.

Mitään kilpa-autoa Passatista ei näillä teholukemilla vielä kuoriudu, mutta ripeästi liikkuva ja napakan ajettavuuden omaava perheauto kylläkin. Muhkea vääntö tekee tehtävänsä ja luistoneston merkkivalo vilkuttaa aktiivisesti ripeässä kiihdytyksessä. Parhaiten väkevä voima esiintyy ohituksissa, kun kaasun saa painaa pohjaan ilman pelkoa pidon menetyksestä.

Tasaisesti käyvän moottorin melu ei pahemmin kuulu sisälle edes korkeilla kierroksilla. Sporttisemman tunnelman luomiseksi, ääntä johdetaan GTE-moodissa sisätiloihin keinotekoisesti kaiuttimien kautta. Ääni ei kuulu kovaa, mutta havaittavasti. Painavan puoleinen hybridi on mutkateillä kuin kotonaan ja jämäköitynyt alusta yhdessä tarkan ohjauksen kanssa luovat puitteet hyvälle viihteelle.

Parhaimmillaan sähköisenä

Kieltämättä hauskasta ja mukaansa tempaavasta GTE-asetuksesta huolimatta, parhaimmillaan ja mukavimmillaan Passat on pelkällä sähköllä ajellessa. Vaikka henkilökohtaisella tasolla kaikki polttoaineella toimivat tehokkaat ja useimmiten äänekkäät kulkupelit ovat aina olleet lähellä sydäntä, on hybridillä liikkuessa hauska huomata haastavansa itsensä mahdollisimman taloudelliseen ja ääneltään hiljaiseen etenemiseen.

Kesäisen suomalaisessa peltomaisemassa, äänettömästi ja kiireettömästi pelkän sähkön voimalla ajellessa, tulee kokeneeksi hieman tavallisesta poikkeavan ajoelämyksen. Hiljaisuuden rikkoo ainoastaan leveiden ja matalien renkaiden kumina asfalttia vasten. Passat on kokonaisuutena hiljainen auto ja ainoa mainittava melu syntyy juuri renkaista.

Passatin matkustusmukavuus on erittäin hyvällä tolalla. Niin kuljettaja kuin matkustajatkin viihtyvät varmasti paikoillaan ainakin neljän hengen remmillä matkustaessa. Takana keskipaikalla mukavuutta häiritsee korkeahko keskitunneli ja vähän pullean tuntuinen selkänoja. Sisätiloissa vallitsee tuttu Volkkarimainen tunnelma.

Tasaisen tuttua Volkkaria

Ohjaamon ergonomia on tarkkaan suunniteltua, mikään ei ärsytä, mutta ei toisaalta erityisesti säväytäkään. Ulkopinnalla hybridin ympäristöystävällisyyttä korostetaan sinisin tehosteraidoin ja GTE-logoin. Myös jarrusatulat ovat saaneet sinistä väriä yllensä. Käytännöllisyydessä hybridi-Passat häviää hyvin vähän tavallisille sisarilleen.

Erot perusmallin ja hybridin välillä rajoittuvat takakonttiin, joka on hybridissä aavistuksen matalampi. Syynä tähän on takakontin alle sijoitettu bensatankki. Normaalisti bensatankki löytyy takapenkin alta, mutta GTE:ssä sieltä löytyy hybridijärjestelmän akku.

Matalammasta kontista huolimatta tilaa löytyy noin 400 litran verran, mikä riittänee perus perhekäyttöön hyvin. Myöskään vetopainosta ei Passatin omistajan tarvitse tinkiä. Hybridillä saa vetää maksimissaan 1600 kiloista jarrullista kärryä, joten perässä hinautuu helposti vaikka asuntovaunu.

 • Volkswagen Passat GTE Plug-In Hybrid – Sähköä Pasuunaan
 • Volkswagen Passat GTE Plug-In Hybrid – Sähköä Pasuunaan
 

Kaksijakoinen taloudellisuus

Hybridi ostetaan useimmiten polttoaineen säästö ja halvat käyttökulut mielessä. Niin Passatin, kuin muidenkin hybridien kohdalla, polttoaineenkulutus on vahvasti sidoksissa ajoympäristöön. Taajamassa ja lyhyillä matkoilla bensaa säästyy varmasti. Moottoritieajo ja pidemmät siirtymät nostavat kulutusta tuntuvasti, kun auton liikkumisesta vastaa tällöin lähes pelkästään polttomoottori.

Passatin täyteen ladatut akut tyhjenevät kesäisissä moottoritievauhdeissa nopeasti ja keskikulutus kasvaa 8 litran tuntumaan. Akunlatausmoodia käyttäessä kulutus saattaa nousta vielä litran verran. Toisaalta vauhdin hiljentyessä ja sähkömoottorin tullessa mukaan, bensan menekki putoaa melko nopeasti kohtuullisempiin lukemiin.

Koeajon aikana Passatin keskikulutus oli sekalaisessa ajossa 5-6 litran välillä sataselle ja mukana oli paljon myös moottoritieajoa. Lukema on kohtuullinen yli 200 heppaiselle ja 1700 kiloa painavalle autolle. Co2-päästöiksi autolle ilmoitetaan 37g/km, joten vuotuinen käyttövoimavero jää noin 40 euroon.

Kohtuullisten käyttökustannusten vastapainoksi Passatin ostohinta yllättää hieman. Olkoonkin että paketti sisältää paljon hienoa ja nykyaikaista tekniikkaa, tuntuu 47 550 euron hintalappu melko kovalta. Veroa hinnassa on vain reilut 3000e, joten hybridi on jo perushinnaltaan hieman muita malleja korkeampi. Lisävarusteita koeajoyksilöön oli lisätty vajaalla 10 000 eurolla, eli lopullinen hinta muodostui melko suolaiseksi.

Passat GTE hybridin tekniikka edustaa tätä päivää parhaimmillaan. Hybridissä yhdistyy dieselin vääntö ja taloudellisuus sekä bensaturbon venyvyys ja teho. Joillekin tekniikan määrä ja informaatiotulva saattaa aiheuttaa ähkyn, mutta suurimmalle osalle se tuottaa pelkkää mielihyvää.

Sami Puskala

Kehuja: Toimintamatka sähköllä, helppokäyttöisyys, taloudellisuus

Parantamisen varaa: Hieman sekava mittaristo, hinta

Volkswagen Passat GTE Plug-In Hybrid:

Moottori:Nelisylinterinen, 1395cm3 bensiinimoottori
Teho:156 hv (115 KW) @ 5000-6000 rpm
Vääntö:250 Nm @ 1500-3500 rpm
Sähkömoottori: 115 hv / 400 Nm
Yhteisteho: 218 hv (160 KW) / 400 Nm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:7,4 s.
Huippunopeus: 225 km/h
Vaihteisto: 6-vaihteinen DSG-automaatti
Vetotapa:Etuveto
Kulutus (yhd.): 1,6 l / 100km
CO2 päästöt: 37g/km
Mitat (pit/lev/kork):4767mm/1823mm/1456mm
Paino:1722 kg
Hinta alkaen: 47 550€
Sami - Puskala
Sami Puskala Sami Puskalan pohjaton rakkaus autoja ja moottoripyöriä kohtaan on saanut alkunsa pikkupoikana Volkkarin takapenkillä unelmoiden. Tänä päivänä unelmia edustavat viriili Toyota Corolla ja hieman seniilimpi Volvo V70. Unelmaprätkä odottaa kaupan hyllyllä, mutta historiaan mahtuu iso liuta kaksipyöräisiä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Volkswagen Passat

     
4.0
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Volkswagen Passat -autot

test
Volkswagen Passat1.4, '21, 100 km
48 900 €
test
Volkswagen Passat1.4, '21, 1 tkm
45 800 €
test
Volkswagen Passat1.4, '21, 1 tkm
47 200 €
test
Volkswagen Passat1.4, '21, Ajamaton
47 315 €
test
Volkswagen Passat1.4, '21
48 573 €
test
Volkswagen Passat1.4, '21, 10 km
49 800 €
test
Volkswagen Passat1.4, '21, Ajamaton
48 573 €
test
Volkswagen Passat1.5, '21, 1 tkm
45 900 €
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Volkswagen koeajoja

Kaikki koeajot »
Volkswagen Passat GTE – Kahden maan kansalainen

Volkswagen Passat GTE – Kahden maan kansalainen

Volkswagen Passat – Edustusauto ja perhefarkku

Volkswagen Passat – Edustusauto ja perhefarkku

Tyypit: Volkswagen Passat Variant

Tyypit: Volkswagen Passat Variant

Tyypit: Volkswagen Passat Variant 2.8 V6-30V 4-motion

Tyypit: Volkswagen Passat Variant 2.8 V6-30V 4-motion

Pikakoejossa Volkswagen ID4 – Sähköpanokset kovenee

Pikakoejossa Volkswagen ID4 – Sähköpanokset kovenee