Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Volvo V40 Cross Country: Katumaasturin elkeitä

Volvo V40 Cross Country: Katumaasturin elkeitä
 • Volvo V40
 • Volvo V40
 • Volvo V40
 • Volvo V40
 • Volvo V40
 • Volvo V40
 • Volvo V40
 • Volvo V40
 • Volvo V40
 • Volvo V40
 • Volvo V40
 • Volvo V40

Volvon uusin aluevaltaus on V40 Cross Country. Nimestään huolimatta se ei kuitenkaan tarjoa maastokelpoista kyytiä, vaan katumaasturin kuorien sisään kätketyn perusauton.

Länsinaapurin autoteollisuuden ylpeyden aihe on vuosikausia ollut Volvo. Kun toinen ruotsalainen valtamerkki Saab ajautui lopullisesti konkurssiin vuonna 2011, on Volvo myös naapurimaamme ainoa suurempia tuotantomääriä tekevä autovalmistaja.

Volvo on nauttinut suurta suosiota koko historiansa ajan luonnollisesti myös suomessa. Ensimmäinen V40-sukupolvi tuli markkinoille vuonna 1995 ja malli meni heti hyvin kaupaksi suomalaisille kuluttajille. 

V40 Cross Country perustuu ideologialtaan isoveli V70 Cross Countryyn ja pääpaino on enemmänkin sporttisessa imagossa kuin XC-sarjalaisten crossover-tunnelmassa. V40 Cross Countryn ja tavallisen V40-mallin erot ovat itse asiassa hyvin marginaalisia. 

Suurimmat eroavaisuudet löytyvät neljä senttiä korkeammasta istuinkorkeudesta ja sentin lisääntyneestä maavarasta. Käytännössä eroja on mahdotonta huomata. Muita poikkeuksia ovat suurempi pyöräkoko, erilaiset helmat ja takapuskurin suojalevy. 

Miksi ostaa Cross Country?

Volvo V40 Cross Country: Katumaasturin elkeitä

Syyt Cross Country –mallin ostamiseen ovat siis muualla kuin vaikkapa suuremmassa maavarassa ja paremmassa varustelussa. Pienet yksityiskohdat tekevät siitä kuitenkin tavallista V40-mallia sporttisemman ja modernimman näköisen. 

Samankaltaisuus tavalliseen malliin ei sinänsä haittaa, sillä V40 Cross Country on positiivinen kokemus. Viimeistely on Premium-luokkaa ja tuntuman osalta se kilpailee muiden laatumerkkien kanssa. 

Suurin yllätys Cross Country –mallin suhteen on sen vetotavassa. Katumaasturitunnelmaa henkivä muotoilu ei suinkaan tarkoita sitä, että V40 olisi nelivetoinen, vaan AWD-tekniikka on saatavilla ainoastaan T5-malliin, jonka hinta pomppaakin jo 50 000€:n tuntumaan. 

Hyvää suorituskykyä T4-moottorilla

Koeajoauto on varustettu T4-bensiinimoottorilla, joka tuottaa 180 hevosvoiman tehot ja 280 Nm:n väännön. Lukemat riittävät mukavan sporttiseen suorituskykyyn, mutta mikään varsinainen tykki T4-malli ei ole. 

Lisävoimaa halajaville on tarjolla T5-malli, joka nostaa auton teholukemat uudelle sataluvulle. Viisisylinterisen ja 2,5-litraisen padan voimantuotto on 254 hevosvoimaa ja vääntöä se tarjoilee 360 Nm. 

T4-moottori on lähes litran pienempi, mikä näkyy erityisesti alakierroksilla. Menohaluja kyllä riittää, mutta pieni bensakone tarkoittaa sitä, että tehoreservi saadaan mukaan toden teolla vasta 5000 kierroksen tuntumassa. Kaasua poljettaessa voimaa riittääkin sitten mukavasti. 

Koeajoauto on varustettu kuusivaihteisella manuaalilla, joka toimii tarkasti ja sulavasti. Cross Country –malleihin on saatavilla myös Powershift-automaattivaihteisto, mikä tekee hyvää ainakin kaupunkiajoa silmällä pitäen. 

Mittaristo on on tyhjä taulu

Ohjaustuntuma on hyvä ja alusta toimii moitteettomasti. V40 Cross Countryn alusta on suurempiin malleihin verrattuna hieman kova, mutta mikään kivireki se ei onneksi ole. Käytös on sekä maantiellä että kaupungissa johdonmukaista ja rauhallista. 

Sisätilat ovat tyylikkäät ja modernit. Erityisesti silmää miellyttää kokonaan digitaalinen mittaristo, joka tuo mieleen BMW:n Black Panelin. Virran ollessa pois päältä, mittaristo on siis täysin musta ja informaatio heijastetaan tyhjälle taululle digitaalisesti.

Nopeusmittarin tyylin voi vaihtaa haluamakseen kolmesta vaihtoehdosta, joista kaksi simuloivat analogista nopeusmittarin neulaa. Sport-tilassa nopeusnäyttö taas muuttuu digitaalisiksi numeroiksi.

Sisusta on muutenkin tyylikkäästi toteutettu kokonaisuus. Volvon tavaramerkit, kuten täyteen ahdettu keskikonsoli on edelleen läsnä. Suurta nappimäärää olisi ehkä ollut järkevää karsia, sillä se tekee muuten modernista sisustasta hieman vanhahtavan oloisen.  

 • Volvo V40 Cross Country: Katumaasturin elkeitä
 • Volvo V40 Cross Country: Katumaasturin elkeitä
 

Tilanahtautta takapenkillä

Etupenkkien muotoilu on slaavilaiselle selälle sopiva ja sivuttaistukea on riittävästi. Koeajomallin penkit ovat kankaiset ja tyylikkäät, eikä nahkaistuimia juuri jää kokonaisuudesta kaipaamaan.

Takapenkkiläisten tilat ovat kohtuulliset, mutta tämän luokan autolta sopisi kyllä toivoa hieman enemmän tilavuutta. Nyt tilanahtautta on havaittavissa takapenkillä ja pienehkössä tavaratilassa. 

Volvo on kautta aikain ollut tunnettu turvallisuudestaan. V40 Cross Country ei tee tässä suhteessa poikkeusta. Koeajoauto  on varustettu driver support –varustepaketilla, joka tuo mukanaan mm. adaptiivisen vakionopeudensäätimen, etäisyysvahdin, kaistavahdin, kuljettajan tarkkailutoiminnon ja jalankulkijan havaitsemistoiminnon. 

Kaikkien aikojen turvallisin

Lisävarustepaketti kirpaisee ostajaa reilun 2300€:n lisähinnalla, mutta tuolla summalla myös saa paljon. Pelkästään adaptiivinen vakionopeudensäädin on varuste, johon totuttuaan on hankala kuvitella tulevansa toimeen ilman. 

Hälytysjärjestelmissä piilee myös ongelmia. Suuri määrä tekniikkaa tarkoittaa tottumattomalle melkoisia yllätyksiä liikenteessä. Jalankulkijan havaitsemistoiminto saa ensimmäisen kerran hälyttäessään aikaan viittä vaille sydänkohtauksen. Kaiken lisäksi varoitukselle ei ole aihetta, vaan ilmoitus johtunee kotimaan ankarista talviolosuhteista. 

Turvallisuus on aktiivisten järjestelmien lisäksi läsnä myös kolaritilanteessa. Volvo V40 Cross Country nimittäin sai Euro NCAP:n testeissä turvallisuusinstituutin historian parhaan kokonaistuloksen. 

Tuomas Rajala

Kehuja: viimeistely, sisätilojen ilme, teho yläkierroksilla, ulkonäkö, laatuvaikutelma

Parantamisen varaa: nelivedon puuttuminen, teho alakierroksilla

Tekniset tiedot:

Hinta alkaen:36 083,98€
Moottori:4-sylinterinen, 1596 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho:180 hv (132 kW) / 5700 rpm
Vääntö:240 Nm / 1600-5000 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:7,7 s.
Vaihteisto:6-vaihteinen manuaalivaihteisto
Kulutus (yhd.):5,5 l / 100 km
CO2 päästöt:129 g/km
Mitat (pit./lev./kork.):4370mm/1783mm/1458mm
Paino:1476 kg
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Volvo V40

     
3.8
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Volvo V40 -autot

test
Volvo V401.5, '20, 45 tkm
24 900 €
test
Volvo V401.5, '20, 41 tkm
24 900 €
test
Volvo V402, '20, 15 tkm
27 890 €
test
Volvo V401.5, '20, 39 tkm
24 500 € (sis. ALV)
test
Volvo V401.5, '19, 23 tkm
25 780 € (sis. ALV)
test
Volvo V401.5, '19, 47 tkm
24 800 €
test
Volvo V401.5, '19, 42 tkm
23 480 €
test
Volvo V401.5, '19, 62 tkm
22 900 €

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Volvo koeajoja

Kaikki koeajot »
Tekniikan Maailman ajettua: Volvo V40

Tekniikan Maailman ajettua: Volvo V40

Lisää huolettomuutta, vähemmän päästöjä - Tommi hankki hybridi-Volvon yksityisleasingilla

Lisää huolettomuutta, vähemmän päästöjä - Tommi hankki hybridi-Volvon yksityisleasingilla

Volvo V60 B3 DCT - Riittääkö B3 eli 163 hevosvoimaa farmari-Volvoon?

Volvo V60 B3 DCT - Riittääkö B3 eli 163 hevosvoimaa farmari-Volvoon?

Volvojen kokonaispäästöt vertailussa: miten XC40 pärjää sähköisille malleille?
MAINOS

Volvojen kokonaispäästöt vertailussa: miten XC40 pärjää sähköisille malleille?

Volvo C40 - coupémainen crossover sähköautona

Volvo C40 - coupémainen crossover sähköautona