Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 64 566   0

Ajettua: BMW M3

Ajettua: BMW M3
  • BMW M3
  •  
  •  
  •  

Tämänkertaisen koeajon kohde on BMW M3, joka on myytävänä Herttoniemen Autokeskuksessa Helsingissä (http://www.nettiauto.com/54329 )

ENSIVAIKUTELMA ÄMMÄSTÄ

Alkuperäinen Suomi-M3 on superharvinaisuus, joiden myynti-ilmoituksia olen vahtinut viimeiset 7 vuotta. Eipä ole Nettiauton olemassaoloaikana sivuillamme vieraillut kuin kolme yksilöä, joista tämä on yksi! Lukija saattaa ihmetellä, että miksi minä niitä vahdin? – M3 on auto, jonka haluaisin joskus ostaa itselleni käyttö/harrasteautoksi. Onhan niitä rakennettu aikoinaan vain 17.184 yksilöä (lisäksi avoja 786 kpl).

Nyt tarjoutuikin oiva tilaisuus verrata -88 mallista M3:sta niihin lukuisiin Bemareihin, jotka olen omistanut tai koeajanut.

Auto on ulkoa virheetön, sisustakin on ikäisekseen todella hyväkuntoinen. Kouluarvosana auton kunnosta 9+.
Ulkoasu on tietenkin makuasia, mutta mielestäni M3 on edelleen räyhäkkään näköinen ilmestys nimenomaan lokasuojien levitysten ja tavallisesta 3-sarjalaisesta poikkeavan taka-ikkunan ja takaluukun kannen vuoksi.

16-tuumaiset TSW-tyyppiset vanteet sekä sähkönsininen erikoisväri (Sonderlack) istuvat autoon oikein hyvin. Itse vaihtaisin pakoputken viimeisen pöntön ja ulostuloputket yhdeksi suureksi tuutiksi nykyisten kahden pienemmän pillin tilalle.

Asiaan vihkiytymättömille tiedoksi: M3:sta tehtiin tätä korimallia vuosina 1986 – 1991 neljänä eritehoisena nelisylinterisenä versiona 195 hv (Kat), 200 hv, 220 hv (Evo) sekä 238 hv (Sport Evo). Samasta teemasta tehtiin toki ralli- ja rata-autoja, jolloin samasta vapaasti hengittävästä koneesta otettiin jopa 320 hv.

Kaiken kaikkiaan huimia arvoja 80-luvun lopussa! Suoriksi kilpailijoiksi mainittakoon MB 190 2.5-16V ja Ford Sierra Cosworth 2.0 T, jotka olivat myös takavetoisia saksan sportteja.

AJOSSA

Koeajetussa autossa on siis 2.3 litran 16V moottori ja 200 hv välitettynä takapyörille. Koneen käyttöominaisuudet muistuttavat BMW 318 iS:ää, jolla olen taittanut taivalta muutaman vuoden ajan. Tyhjäkäynti on astmaattisen epätasaista ja venttiilikoneisto pitää Bemarin 16V neloselle tyypillistä ropinaa. Vääntö on alhaalta asti väkevää ja vääntömomentin ollessaan huipussaan noin 4.750 kierroksen kohdalla voiman tunne on vahvasti läsnä. Tehoa ei annostella samaan tapaan kuin turbosta, sehän on selvä. Mutta harvapa nykyauto tarjoaa sellaisen suorituskyvyn ja kiihtyvyyden kuin tämä 15-vuotias automaailman ikoni.

Alustaltaan M3 on monien veteraaniautotoimittajien mielestä edelleen se paras koskaan ajettu auto. Täytyy myöntää että hyvähän se on, varsinkin tämä yksilö, jossa alusta on selvästi kunnossa. Ohjaustuntuma on tehostuksesta huolimatta erittäin hyvä. Ensimmäistä kertaa ajan autoa, jossa aistin etupään monivarsituennan selvästi ajassani erilaisilla alustoilla Helsingin keskustassa.

Merkillepantavaa on myös käännetty vaihdekaavio, jossa YLHÄÄLTÄ löytyvät R, 2 ja 4 ja ALHAALTA 1, 3 ja 5-vaihde. Pienen totuttelun jälkeen kepin liikkeet tuntuvat hyvin luontevilta eikä asiaan enää kiinnitä huomiota.

Suorituskyky on tasainen, kuten vapaasti hengittävälle saattaa odottaa. Ei mitään räjähtävää potkua, vaan tasaista nopeuden kasvua, jonka hillitsemiseksi äärettömän tehokkaat jarrut ovat paikallaan. M3 ei sovellu renkaanpolttoon.
Sen sijaan mutkainen asvalttitie on sen parasta valtakuntaa. Auto imeytyy tiehen ja meno on niin maukasta kuin vaan voi kuvitella.

TILAT JA VARUSTELU

Ikänsä huomioon ottaen hyvin varusteltu: ABS-jarrut, sähkökattoluukku, nahkaiset sporttipenkit, nahkainen kolmipuolainen M-sport ratti, hälytin, keskuslukitus, sähkökäyttöiset ikkunat, ajotietokone (pieni), aluvanteet sekä hyvälaatuiset stereot. Ei mitään nykyajan mukavuuksia kuten airbag, ilmastointi, luistonesto jne. Mutta kyllä näilläkin pärjäilee paremmin kuin hyvin.

Tilaa on 3 – sarjan bemarille tyypillisesti edessä erittäin ruhtinaallisesti ja takanakin ruhtinaallisesti, jos on vielä hammasrauta-iässä. Takakontin koko on tämänlaisessa autossa toissijainen asia, mutta kyllä sinne lastenvaunut mahtuu kahdessa osassa, kun irrottaa pyörät (kokeiltu on).

TEKNISET TIEDOT (Autotalli.com:in mukaan):

Teho 200 hv
Vääntömomentti 240 Nm
Huippunopeus 235 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 6,7 sekuntia
Kulutus: 5,8 – 7,5 - 11,6 litraa sadalla

YHTEENVETO

No, taisinpa taas innostua… Yhteenvetona: Käytös on tasapainoista, ohjaus on nopea – tehoa tulee mukavasti, nahkaiset sporttipenkit, pakoäänet ovat sporttisen matalat. Lisäksi auto on kunnoltaan huipputasoa. Mitä muuta harrasteautolta voi toivoa?

Valitettavasti kukaan ei katso auton perään, niin tavanomaiselta 3-sarjan Bemari näyttää arkiliikenteessä. Vain auton omistaja ja asiaan vihkiytyneet ymmärtävät mistä on kyse. Tämä auto ansaitsee omistajakseen sellaisen, joka arvostaa sitä ja pitää auton vähintään tässä kunnossa. Sijoituskohteenakin ERITTÄIN HYVÄ!

Lisätiedot Bemarista ja kuvat: http://www.nettiauto.com/54329

Voit tiedustella M3:sta suoraan Matilta numerosta 044 5590000. Vaihto- ja rahoitusmahdollisuus!

Nettiauto User Rating for vehicle model : BMW M3

     
4.0
Read user reviews or write your own »

For sale BMW M3 cars

test
BMW M33.0, '16, 125 tkm
74 999 €
test
BMW M33.0, '16, 42 tkm
114 880 €
test
BMW M33.0, '15, 73 tkm
109 880 €
test
BMW M33.0, '18, 14 tkm
159 880 €
test
BMW M33.0, '18, 25 tkm
129 880 €
test
BMW M33.0, '16, 57 tkm
81 900 €
test
BMW M33.0, '15, 84 tkm
76 900 €
test
BMW M33.0, '14, 58 tkm
76 800 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More BMW test drives

All test drives »
BMW M3 – M-sarjan Kuningas

BMW M3 – M-sarjan Kuningas

Tyypit: BMW M3

Tyypit: BMW M3

BMW 4-sarja uudistuu täysin – näyttävämpi ja urheilullisempi kuin koskaan

BMW 4-sarja uudistuu täysin – näyttävämpi ja urheilullisempi kuin koskaan

BMW:n ladattavien hybridien mallisto laajenee

BMW:n ladattavien hybridien mallisto laajenee

BMW Z4 – tunnetta ja tukan tuiverrusta

BMW Z4 – tunnetta ja tukan tuiverrusta