Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 128 108   0

Tyypit: BMW M3

Tyypit: BMW M3
  • BMW M3
  • BMW M3
  • BMW M3
  • BMW M3

Tämänkertaiset tyypit otettiin BMW M3:lla, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Helsingissä. Myynti-ilmoitus löytyy linkistä http://www.nettiauto.com/1605696

Taustaa


M-kirjain merkitsee fanaattiselle Bemaristille paljon. BMW Motorsport on käsite; peruskoriin suunnitellaan tarvittavat alustan, korin ja tekniikan muutokset, jotta auto olisi vaativallekin käyttäjälle riittävän urheilullinen. M -versioita on tehtailtu 80-luvulta asti, ja mallimerkinnältään ne ovat M1, M3, M5, M6 sekä Z3 M ja Z4 M.M3:sia on tehty kolmeen eri sukupolveen, ensimmäisen ollessa kirjoittajallekin perin tuttu E30. Yhdeksänkymmentäluvun alussa tuli E36 –korinen ja hetki ennen vuosituhannen vaihdetta tuli E46. Täysin uusi M3 E90 420 hevosvoimaisine V8 –moottoreineen esiteltiin viime syksynä.

EnsivaikutelmaTummanharmaa metalliväri ja sisällä ruskeat nahkapenkit on yllättävä väriyhdistelmä, mutta näyttävä. Perus E46 coupesta tämä yksilö eroaa lähinna puskureiden, lievästi levitettyjen lokasuojien ja isojen vanteiden osalta. Takana on kahdet tuplaputket, jotka kertovat asiaan vihkiytymättömille, että voimaa on.

Sisällä kaikki on tuttua, jos on joskus uudempaa BMW:tä ajanut. Nappuloita ja säätimiä on hieman totuttua enemmän, mutta kaikki toimii saksalaisen täsmällisesti ja loogisesti.

Käynnistyksen yhteydessä kierroslukumittariston kehälle syttyy valot, jotka kehottavat välttämään valaistuja kierroslukuja ennenkuin moottori on kunnolla lämmennyt.

AjossaM3 on yllättävän tavallinen ajaa, kun ajellaan muun liikenteen seassa. Olisin odottanut että auto olisi alustaltaan kovempi ja että leveät pyörät vaeltelisivat urissa. Alle neljäntuhannen kierroksen auto on hyvin samanoloinen kuin pikkuveljensä 328 / 330.

Ajajan istuin on täydellinen. Sivutuki on erittäin hyvä ja penkissä on sähkösäädöt muistin kera. Plussaa paksukehäisestä ohjauspyörästä, joka tuntuu olevan juuri oikeassa asennossa.

Vaihteensiirto on tuttua BMW:tä – liikeradat ovat aika pitkät ja vaihteen saa etsimällä laittaa paikalleen. Vaihteisto on Getragin 6-lovinen.

M3:sen olemassaolon tarkoitus tulee esiin, kun polkaisee kaasun pohjaan. Silloin moottori herää eloon ja sutimiseneston valo palaa vähän väliä mittaristossa. Moottorin ääni muuttuu kuutoskoneen karjunnaksi. Ajaminen on edelleen neutraalin oloista, mutta maisema vaihtuu vilkkaasti, kuten vähän yli viiden sekunnin kiihtyvyys paikaltaan sataseen antaa odottaa.

Veto ei ole millään tavalla räjähtävän rajua, kuten turbolla varustetuissa autoissa, sillä kuminauhamainen kiihtyvyys on tasaista. Vasta vilkaisu nopeusmittariin kertoo missä mennään.

Kojelaudassa on Sport -nappula, joka muuttaa moottorinohjausjärjestelmän vieläkin hanakammin kaasuun reagoivaksi. Muutos on melkoinen, ja nyt M3 on se raju tykki, millaiseksi sen kuvittelinkin.

Valitettavasti vieraalla autolla ei ole mahdollisuutta (eikä järkevää) leikitellä, mutta olisin mieluusti kokeillut miten perä irtoaa kaasulla, kun ajonvakautuksen kytkee pois päältä.

  • Tyypit: BMW M3
  • Tyypit: BMW M3
 

Tilat ja varusteluTiloiltaan M3 on tavallinen E46 Coupé. Tavaratila on sopivan kokoinen, mutta isoja esineitä ei saa mukaan, sillä lastausaukon koko rajoittaa.

Kömpiminen takapenkille sujuu helposti ahteri edellä, mutta poispääsy vaatiikin jo lähes spagaatin, että saa toisenkin jalan ulos autosta. Istumatilat takana ovat täysin riittävät kahdelle aikuiselle.

Varustelista on nykymittapuun mukaan tavanomaisen runsas. Autosta löytyy automaattinen ilmastointi, airbagejä riittävästi, luistonestot ja ajonvakausjärjestelmät, parkkitutka, lasikattoluukku, hälyttimet ja ajonesto, xenon ajovalot ja täysnahkasisusta. BMW:n oma radio on korvattu kaupasta ostetulla ja hyvin soivien kaiuttimien toteutuksesta vastaa Harman & Kardon.

Tekniset tiedotTeho: 343 hv / 252 kW
Huippunopeus: 250 km/t (rajoitettu)
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 5,4 sekuntia
Kulutus: 7,9 – 11.1 – 16,6 litraa sadalla

YhteenvetoM3 on Ajajan Auto. Asiaa ymmärtäville se on kulttiesine. Koeajettu yksilö on erittäin upeassa kunnossa. Toivottavasti se löytää hyvän uuden kodin, sillä näistäkin tulee vielä joskus keräilykohteita.

Lisätietoja M3:sesta voi kysellä Miikalta numerosta 040 540 0800.

Kirjoitti: Mika Fagerström

Kirjoittaja on Nettiauton perustajajäsen. Nykyään hän myy käytettyjä autoja Tuusulassa. Voit tarjota erikoista ajopeliäsi Nettiauton koeajon kohteeksi sähköpostiosoitteeseen mika@teerila.fi Laita viestiin mukaan linkki ajoneuvoilmoitukseen. Kaikkia autoja ei voida koeajaa, mutta tarjotuista poimitaan mielenkiintoisimmat.

Nettiauto User Rating for vehicle model : BMW M3

     
4.0
Read user reviews or write your own »

For sale BMW M3 cars

test
BMW M33.0, '16, 125 tkm
69 999 €
test
BMW M33.0, '16, 42 tkm
114 880 €
test
BMW M33.0, '15, 73 tkm
109 880 €
test
BMW M33.0, '18, 14 tkm
159 880 €
test
BMW M33.0, '18, 25 tkm
129 880 €
test
BMW M33.0, '16, 59 tkm
79 800 €
test
BMW M33.0, '15, 84 tkm
73 900 €
test
BMW M33.0, '14, 58 tkm
76 800 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More BMW test drives

All test drives »
BMW M3 – M-sarjan Kuningas

BMW M3 – M-sarjan Kuningas

Ajettua: BMW M3

Ajettua: BMW M3

BMW 4-sarja uudistuu täysin – näyttävämpi ja urheilullisempi kuin koskaan

BMW 4-sarja uudistuu täysin – näyttävämpi ja urheilullisempi kuin koskaan

BMW:n ladattavien hybridien mallisto laajenee

BMW:n ladattavien hybridien mallisto laajenee

BMW Z4 – tunnetta ja tukan tuiverrusta

BMW Z4 – tunnetta ja tukan tuiverrusta