Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 16 475   0

BMW 218 Active Tourer – Ensimmäinen etuvetoinen BMW

BMW 218 Active Tourer – Ensimmäinen etuvetoinen BMW
 • BMW
 • BMW
 • BMW
 • BMW
 • BMW
 • BMW
 • BMW
 • BMW
 • BMW
 • BMW
 • BMW
 • BMW

2-sarjan Active Tourer on tuplasti poikkeuksellinen BMW. Se on valmistajan ensimmäinen etuvetomalli ja tila-auto.

Vaikka etuvetotekniikkaa nähdään ensimmäistä kertaa BMW:n logon alla, on baijerilaisvalmistajalla kokemusta etuvedon sielunmaailmasta. BMW:n ostettua Minin vuosituhannen vaihteessa tuli kattobrändin alle myös etupyörillä vetäviä autoja. 

Ulkonäöllisesti Active Tourer tekee poikkeuksen muuhun BMW-mallistoon verrattuna. Se poikkeaa myös muusta 2-sarjasta, sillä muu kakkosmallisto edustaa perinteisempää Bemaria.

Typistetty nokka

BMW_ActiveTourer_sivusta_kuva

Active Tourerin piirteissä ei näy BMW:n tavaramerkiksi muodostunutta pitkää etuylitystä, vaan nokka on typistetty. Se tuo mieleen erityisesti Volkswagenin tuoreesti julkistetun Golf Sportsvanin

2-sarjan Active Tourer kompakti tila-auto kilpaileekin erityisesti Volkswagenin ja Mercedes-Benzin Premium-luokan tila-autojen kanssa. Ulkonäöllisesti kolmikko muistuttaa toisiaan, mutta muotoilumielessä BMW vie pisimmän korren. 

BMW-mallisto on täydentynyt viime vuosina vauhdilla ja 2-sarja täydentää valikoimaa entisestään. Mallistosta on kuitenkin puuttunut tyylikäs tila-auto ja tähän tarpeeseen Active Tourer on vastaamassa. Huhujen mukaan suunnitteilla on myös pykälää suurempi tila-auto. 

Voisi kuvitella, että uusi aktiiviseen elämäntapaan ja perheautoksi soveltuva malli tulee olemaan varteenotettava vaihtoehto erityisesti Suomessa, jossa tilavat farkkumallit tekevät hyvin kauppansa.

Myös tila-auto voi olla elegantti

Kompaktien tila-autojen luokassa vaihtoehdot ovat usein toinen toistaan ankeampia, mutta BMW näyttää, että monikäyttöisestä ja tilavasta autosta voi tehdä myös tyylikkään ja elegantin. 

Koppimainen muotoilu ei ole omiaan tekemään automalleista seksikkäitä, mutta 2-sarjan Active Tourer tekee sen minkä pystyy. Selkein sporttisuus karisee lyhyen etuylityksen ja voimakkaasti kohoavan konepellin vuoksi, mutta tilanne ei suinkaan ole toivoton. 

Jos ulkokuori muistuttaa tila-automaailmasta, samaa ei voi sanoa sisätiloista. Ne ovat taattua BMW-tyyliä. Ilme on tuttu muusta mallistosta, vaikka poikkeuksiakin löytyy. Active Tourer nimittäin tarjoaa tilaratkaisuja, joita ei muista malleista löydy.

Active Tourer hakee uusia kohderyhmiä

2-sarjan tila-auto tavoittelee tosissaan aktiivisia kuluttajia ja lapsiperheitä. Siinä on useita arkea helpottavia ratkaisuja, jotka on toteutettu toimivasti. Pari nerokasta oivallusta löytyy kuskin ja apukuskin penkkien takaa. 

Etujakkaroiden pääntukien metalliosiin on kiinnitetty tablettiteline ja henkari. Ne eivät juuri syö takamatkustajien tilaa, mutta tekevät jokapäiväisestä käytöstä helpompaa ja mukavampaa. Telineiden irrottaminen on helppoa jos tarvetta ilmenee. 

Monikäyttöisyys näkyy Active Tourerin myös pitkittäissuunnassa liikuteltavan takapenkin muodossa. Istuimia voidaan siirtää 13 cm verran, mikä on takapenkkiläisten jalkatilaa silmällä pitäen ruhtinaallisesti. 

Vaikka 2-sarjan Active Tourer ei olekaan sieltä kaikkein tilavimmasta päästä, on sen maltillisiin ulkomittoihin onnistuttu sorvaamaan mukavan kokoiset sisätilat. Takakontin tilavuus ei päätä huimaa, mutta sisään mahtuu sentään lastenrattaat.

Kaukana arkisesta tila-autoilusta

BMW:n kyydissä istutaan sedan-malleja korkeammalla, joten näkyvyys on normaalia parempi. Myös kyytiin nouseminen helpottuu, sillä X-mallisto pois lukien BMW:n ohjaimiin täytyy laskeutua. 

Active Tourerin kyytiin istahtaminen karistaa viimeisetkin luulot siitä, että kyseessä olisi

tylsähkö tila-auto. Sisusta on elegantti, hallintalaitteet viimeisteltyjä ja penkit sporttiset. Saatavana on myös nahkaiset istuinverhoilut, jotka eivät ole tässä luokassa itsestäänselvyys. 

Kokonaisuus on enemmän Premiumia ja vähemmän arkista tila-autoa. Laatuvaikutelmaa nostaa myös sähköinen takakontti, joka on tässä luokassa harvinaisuus. Lisävarusteena tulevan Comfort Access –järjestelmän avulla kontin avaaminen onnistuu koskematta. 

BMW on lähtenyt tavoittelemaan uudella etuvetoversiollaan takavetomaailman ajettavuutta. 218d Active Tourer on aito BMW, vaikka vetävät pyörät löytyvätkin edestä. Tuntuma on lähellä 1-sarjaa, eikä etuvetoisuus juuri tunnu ratin takana. Eron toki huomaa liukkaalla kelillä.

 • BMW_ActiveTourer_takaviisto_kuva
 • BMW_ActiveTourer_laajis_kuva
 

Suppea konevalikoima

2-sarjan Active Tourer on siitä poikkeuksellinen BMW-malli, että sen konevalikoima on melko suppea. Tarjolla on yksi diesel- ja kaksi bensamoottoria. Pienempi bensiinikone on 1,5-litrainen tehokkaampi versio 2-litrainen.

Tehossa bensiinikoneiden välillä on lähes 100 hevosvoiman ero ja kaksilitrainen 225i-malli kehittää 231 hevosvoiman tehot. Tiukemman bensaversion suorituskyky on siis GTI-luokkaa. Perheautojen kohdalla ei siis välttämättä tarvitse kärsiä tehovajeesta.

Myydyin konemalli tullee kuitenkin olemaan diesel-versio, joka on 150 hevosvoimainen ja vääntää 330 Nm:n edestä. Voimanlähde on hyvin vääntävä perusmoottori, joka on samaan aikaan riittävän tehokas ja taloudellinen.

Kuin kaksi eri automallia

Koeajoversio on kahdesta bensiinivaihtoehdosta pienempi. Eco Pro -asennossa kyyti on viipyilevää ja kaasupolkimen vaste hidas. Ero taloudellisimman Eco Pro- ja Sport-tilan välillä on melkoinen. Eri ajotilassa BMW tuntuu kokonaan eri autolta.

136-hevosvoimainen bensiinikone ei ole sieltä ripeimmästä päästä, mutta normaaleissa ajosuoritteissa sen kanssa pärjää hyvin. Kulutus on kohtuullista ja tehontunne on sport-ajotilassa mukava. Kompaktien tila-autojen luokassa mallit ovat usein toinen toistaan laiskempia ilmestyksiä, mutta BMW selviää 0-100 km/h kiihdytyksestä sentään alle 10 sekunnin. Monen muun automallin kanssa kyyti on verkkaisempaa.

Kymppitonnin kalliimpi kuin Golf Sportsvan

Hinnoittelultaan kompaktin kokoinen 2-sarjalainen on paremmin linjassa Mercedes-Benz B-sarjan kuin vaikkapa Volkswagen Golf Sportsvanin kanssa. Mercedes-Benzin hinnat alkavat vajaasta 31 000€:sta ja BMW:n hinnat alkaen malli on yli 33 000€:n hintainen. 

Volkswagenin tila-auto on puolestaan lähtöhinnaltaan reippaat 10 000€ edullisempi kuin BMW. Kymppitonni on perheautoluokassa iso raha ja tuolla summalla Sportsvaniin saa melkoisen liudan varusteita. Mutta Active Tourer on toki fiilikseltään paria pykälää sporttisempi. 

BMW Active Tourer on tehtaan ensimmäiseksi etuvetoiseksi tila-autoksi vakuuttava suoritus. Tila-automalli on rohkea satsaus BMW:ltä, sillä kokonaan uuden aluevaltauksen tekeminen vaatii uuden asiakaskunnan löytymistä. Nyt se ei ainakaan ole tuotteesta kiinni.

Tuomas Rajala

Hyvää: ajotuntuma, sisätilat, ulkonäkö, moottori

Parantamisen varaa: suppea konevalikoima

BMW 218i Active Tourer:

Moottori:3-sylinterinen, 1499 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho:136 hv (100 kW) @ 4500-6000 rpm
Vääntö:220 Nm @ 1250 rpm
Kiihtyvyys (0-100 km/h):9,2 s
Huippunopeus:205 km/h
Vetotapa:Etuveto
Vaihteisto:6-portainen manuaalivaihteisto
Kulutus (yhd):5,2 l / km
CO2-päästöt:120 g /km
Mitat (pit/lev/kork):4342mm/1800mm/1586mm
Hinta alkaen:33 466€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauto User Rating for vehicle model : BMW

     
Read user reviews or write your own »
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More BMW test drives

All test drives »
BMW 4-sarja uudistuu täysin – näyttävämpi ja urheilullisempi kuin koskaan

BMW 4-sarja uudistuu täysin – näyttävämpi ja urheilullisempi kuin koskaan

BMW:n ladattavien hybridien mallisto laajenee

BMW:n ladattavien hybridien mallisto laajenee

BMW Z4 – tunnetta ja tukan tuiverrusta

BMW Z4 – tunnetta ja tukan tuiverrusta

CAP-Group hankkii autokouluihinsa lähes sata BMW:n 1-sarjalaista

CAP-Group hankkii autokouluihinsa lähes sata BMW:n 1-sarjalaista

BMW Geneven autonäyttelyssä 2020

BMW Geneven autonäyttelyssä 2020