Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.

Ford Mustang Bullitt – Viimeinen mammutti

Ford Mustang Bullitt – Viimeinen mammutti
 • Ford Mustang
 • Ford Mustang
 • Ford Mustang
 • Ford Mustang
 • Ford Mustang
 • Ford Mustang
 • Ford Mustang
 • Ford Mustang
 • Ford Mustang
 • Ford Mustang
 • Ford Mustang
 • Ford Mustang

Leffa-autosta inspiraationsa saanut Mustang Bullitt on syötävän söpö muskeliauto, joka ei jätä kylmäksi.

Ford Mustang Bullitin kaltaiset automallit ovat hiljalleen katoamassa maailmasta. Jos tätä nykyä saa koeajettavakseen auton, jossa on vapaasti hengittävä 5-litrainen bensiinimoottori ja manuaalivaihteisto, kannattaa tunteesta pitää hetkinen kiinni.

Automaailmassa moottoreiden downsizing ja sähköistyminen ovat supertrendejä, joiden ansiosta isokokoiset bensiinimoottorit ovat pian historiaa. Iso kasikone on tätä nykyä useimmiten moukkamainen valinta ja juuri siksi niin valtavan ihastuttava.

Mustang Bullitt on automaailman viimeisiä mammutteja, sillä sen ohjaimissa sähköautot ja hiljaisiksi suitsitut polttisturbot tuntuvat pahalta unelta, josta Bullitt on herännyt.

Leffa-auto esikuvana

Ford Mustang Bullitt – Viimeinen mammutti

Mustangin erikoismalli on saanut nimensä vuonna 1968 ilmestyneen Bullitt-elokuvan mukaan. Leffassa Steve McQueenin esittämä Frank Bullitt ajaa takaa rosvoja vuoden 1968 Mustang 390 Fastbackilla renkaita ja iskareita säästämättä.

Kohtaus, jossa Bullitt jahtaa vihreällä Mussellaan aikansa toista ikonista muskelia Dodge Chargeria, on useasti nostettu esiin leffamaailman parhaana takaa-ajokohtauksena. Pehmeillä jousituksilla varustetut muskelit keinuvat kuin valtamerilaivat ja kumin käryn voi aistia. Pätkässä on vahvaa tekemisen meininkiä, jollaista ei nykypäivänä enää näe.

Ford julkaisi numeroidun Bullit-version kun leffan ilmestymisestä tuli kuluneeksi 50 vuotta. Mustang Bullit on esikuvansa tavoin tummanvihreä, pirullisen äänekäs ja kaunis kuin mikä. Jokaisen Bullitin kojelaudassa on muuten oma numeronsa, joten kyseessä on rajoitettu painos.

Eroavaisuudet normimallin Mustangiin ovat Bullittin kohdalla melko pienet. Tehoa on Eurooppaan tuotavissa autoissa noin kymmenen hepoa enemmän kuin normi-V8:ssa. Jarruvarustus on järeämpi, vaihteisto aina manuaali ja äänimaailma rouheampi. Myös alusta on jäykempi ja Bullitt lipuu normimallia matalammalla.

Bullittin äänimaailma jaksaa säväyttää. Se, kuinka rivolta Mustang kuulostaa kiihdytyksen yhteydessä, on kiinni pakoputkiston tilasta. Track-asennossa se rääkyy todella häijysti ja kasikoneen mylvintää kuunnellessa äänentoistolaitteisto muuttuu turhaksi. Tai ei oikeastaan, sillä osa äänimaailmasta tuodaan peliin juuri stereoiden kautta.

Putkistosta saa irti myös ajotilan, jolla Mustangilla voi lipua taipaleelle naapurustoa herättämättä. Sitä ei koeajon aikana tullut kuitenkaan mieleen edes kokeilla, sillä Bullittin kaltaisen auton omistajan vastuu on tuottaa ympärilleen kauniita sulosointuja.

Jyrkkä ei turboahtimelle

Moderneihin bensaturboihin tottuneelle vapaasti hengittävä kasikone saattaa tuntua melko laiskalta peliltä, sillä se vaatii kulkeakseen melko reippaasti kierroksia. Alle 4000 kierroksella Mustang tuntuu leppoisalta peliltä.

Ison nelosen tuolla puolen voimaa alkaa tulvia reippaammin. Punaraja puuttuu peliin 7500 kierroksen kohdalla, joten käyttökelpoisesta voimantunteesta saa nauttia 3500 kierroksen verran. Sataseen Bullitt-versio kiihtyy 4,6 sekunnissa, eli oikein hyvin painavalle jenkkimuskelille.

Modernin moottoriohjauksen ansiosta Mustang ei lähde käsistä kokemattomammankaan kuskin käsissä, jos auton malttaa pitää laimeimmilla ajotiloilla. Silloin V8 kohtelee käskijäänsä hellästi. Mutta ilman luistonestoa ja kiivaammassa ajotilassa pitää olla varuillaan. Voimaa on sen verran reippaasti, että sitä kannattaa kunnioittaa.

Moneen eurooppalaiseen tehoversioon verrattuna Mustang vaatii ajamista ja varmaa kättä. Siinä missä vaikkapa Audin supertehokkaat RS-mallit ovat naurettavan helppoja ajettavia, on Mustang luonteensa mukaisesti muskeliauto. Vauhko ori puraisee varomatonta.

Vikuroiva luonne on samaan aikaan hyvä ja huono asia. Toisaalta se tuo peliin monelta muulta uupuvaa luonnetta, mutta välillä sen toivoisi olevan hieman johdonmukaisempi.

 • Ford Mustang Bullitt – Viimeinen mammutti
 • Ford Mustang Bullitt – Viimeinen mammutti
 

Fysiikan lakeja ei voi kumota

Auton suuren massan huomaa viimeistään siinä vaiheessa, kun Mustang viedään mutkatielle tai radalle. Kun painoa on reilut 1800 kiloa, auto ei käänny ihan itsestään. Massa puskee Mussea kohti mutkan ulkoreunaa, vaikka alusta onkin erinomainen. Fysiikka vain ei tee poikkeusta edes Mustangin kohdalla.

Recaron valmistajat jakkarat ovat jenkkityyliin montaa Eurooppalaisvalmistajaa leveämmät, mikä on mukava asia. Ne ovat hyvä yhdistelmä mukavuutta ja hyvää sivuttaistukea. Kylkiläskit mahtuvat siis penkkiin ilman suurempaa ahtamista.

Sisusta on verhoiltu nahalla ja kojelautaa koristaa Bullitt-numerolaatta. Rattia puolestaan erikoismallin logona toimiva tähtäin. Mittaristo on digitaalinen ja muista Mustang-malleista tuttu. Se muuntautuu ajotilan mukaan ajosuoritteeseen sopivaksi. Keskikonsolin näyttö on huonolla tavalla vanhan oloinen, mutta se on pieni puute muuten hienossa kokonaisuudessa.

Bullitt-version Mustangia on vaikeaa olla rakastamatta. Törkeän äänekäs, riittävän tehokas ja syötävän kaunis muskeliauto muistuttaa ajoista, jolloin V8-kone oli normi. Pelkkää menneen haikailua Mustang ei ole, sillä moderni tekniikka mahdollistaa myös hauskoja juttuja.

Sellaiseksi voidaan laskea Fordin Line lock -applikaatio, jonka ansiosta Bullittilla voi märkäkorvakin vetää varsin härskejä burniksia. Line lock lukitsee etuakselin 15 sekunniksi, jolloin kuski voi pyörittää takarenkaita ja nostaa ilmaan paksun savupilven. Samalla saattaa kasvoille nousta myös mairea hymy.

Tuomas Rajala

Kehuja: upea äänimaailma ja tunnelma, rehti muskeliauto, jämäkkä alusta

Parantamisen varaa: poikkeaako riittävästi perusmallista?

Ford Mustang Bullitt:

Moottori:8-sylinterinen, 5038 cm3 bensiinimoottori
Teho:460 hv (338 kW) @ 7000 rpm
Vääntö:529 Nm @ 4600 rpm
Kiihtysyys (0-100km/h):4,6 s.
Huippunopeus:263 km/h
Vetotapa:Takaveto
Vaihteisto:6-lovinen manuaali
EU-kulutus:12,4 l / 100 km
CO2-päästöt:277 g/km
Mitat (pit/lev/kork):4789mm/1916mm/1381mm
Omamassa:1842 kg
Hinta alkaen:90 575€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Ford Mustang

     
4.0
Read user reviews or write your own »

For sale Ford Mustang cars

test
Ford Mustang5, '22, 1 km
85 500 €
test
Ford Mustang5, '22, Undriven
85 500 €
test
Ford Mustang5, '22, Undriven
92 427 €
test
Ford Mustang5, '19, 43 tkm
73 890 €
test
Ford Mustang, '22, 200 km
79 140 € (incl. VAT)
test
Ford Mustang2.3, '19, 51 tkm
47 800 €
test
Ford Mustang5, '19, 61 tkm
66 990 €
test
Ford Mustang2.3, '19, 29 tkm
54 990 €

Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information Safety instructions Nettiauto.com
on mobile
My vehicles

More Ford test drives

All test drives »
Ford Mustang juhlii syntymäpäiväänsä maailman myydyimpänä urheiluautona

Ford Mustang juhlii syntymäpäiväänsä maailman myydyimpänä urheiluautona

Ford Mustang GT – The Muskeliauto

Ford Mustang GT – The Muskeliauto

Ford Mustang - Kuohittu villihevonen

Ford Mustang - Kuohittu villihevonen

Ford Fiesta Flexifuel - tankatessa omistaja voi hymyillä

Ford Fiesta Flexifuel - tankatessa omistaja voi hymyillä

Ford Mustang Mach-E – Hyvästit muskelille

Ford Mustang Mach-E – Hyvästit muskelille