Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 5 932   0

Hyundai Santa Fe - iso, mukava ja varusteltu

Hyundai Santa Fe - iso, mukava ja varusteltu
 • Hyundai Santa Fe
 • Hyundai Santa Fe
 • Hyundai Santa Fe
 • Hyundai Santa Fe
 • Hyundai Santa Fe
 • Hyundai Santa Fe
 • Hyundai Santa Fe
 • Hyundai Santa Fe
 • Hyundai Santa Fe
 • Hyundai Santa Fe
 • Hyundai Santa Fe
 • Hyundai Santa Fe

Santa Fe on suomessa Hyundai-malliston lippulaiva. Koeajoauton hinta varusteineen on noin 70 000 euroa. Tarjoaako Hyundai Santa Fe rahalle vastinetta?

Hyundai Santa Fe kilpailee samoista asiakkaista isojen katumaasturien markkinalla, kuten BMW X5, Volvo XC90 ja Volkswagen Touareg. Verrattuna näihin premium-merkkeihin Santa Fe tarjoaa erilaisen merkkimielikuvan, hieman pienemmät mitat* ja hyvin varusteltuna selvästi edullisemman hinnan. 

Kilpailukenttä Hyundai Santa Fen hinnan alapuolella on vieläkin tiiviimpi. Sieltä löytyy melkein jokaiselta Suomessa merkittävältä merkiltä vaihtoehto jos toinen. Tässä yhteydessä nostamme esille jokerin, joka on mittojen puolesta yllättävän lähellä Hyundai Santa Fen kokoa.

Auto on Seat Tarraco, joka on hinnaltaan selvästi edullisempi kuin Santa Fe, mutta toisaalta myös erilainen imagoltaan. Tarraco on tyylikäs ja pätevä auto, mutta pyrkii olemaan tavallinen perheauto. Samaa voi sanoa sisarmalli Skoda Kodiaqista sillä erotuksella, luksusta autoon saa halutessa Laurin & Klement -varustella ja sporttisuutta RS-vaihtoehdolla. 

Hyundai Santa Fe pyrkii olemaan iso luksusmaasturi, ei perusauto millään mittarilla, vaikka merkkinä Hyundai kuuluu perusautoihin.

Hyundai Santa Fen koeajovideon voit katsoa Nettiauton YouTube-kanavalta.

Iso auto, isot tilat

Nettiauto-koeajo-Hyundai-Santa-Fe-CRDi-200-hv-Premium-7p-kuva-Antti-Liinpää-13

Isot mitat tarkoittavat väljiä sisätiloja. Kuskin paikalla on ison ihmisen hyvä olla. Nahkaisen istuimen muotoiluun sekä säätöihin on satsattu, ja ergonomia on hyvää. Ohjauspyörässä on hyvät säätövarat. Ohjaamon ilme on tyylikäs, mutta aivan BMW tai Volvon tasolle ei Santa Fe yllä. Esimerkiksi keskellä kojelautaa oleva kosketusruutu on tuttu muista selvästi halvemmista Hyundai-malleista. Sen grafiikka ja olemus ei viesti luksusta. Myös jotkut materiaalivalinnat jäävät kalliimpien kilpailijoiden vastaavista, mutta kokonaisuus on silti positiivinen ja siisti.

Takana on niin ikää isot tilat jopa kolmelle aikuiselle. Takaistuinta voi säätää pituussuunnassa. Myös selkänojan kaltevuuden voi vaihtaa rennosta lepoasennosta ja kirkonpenkkimäiseen pystyasentoon.

Tavaratila on jättimäinen. Lattian alta voi vetää esille kaksi lisäistuinta. Hyundai Santa Fe on tarjolla myös viisipaikkaisena, jolloin tavaratila on vielä isompi.

Tarjolla kaksi voimakasta turbodieseliä

Moottoriksi on tarjolla vain kaksi dieselvaihtoehtoa, koeajoauton 200-hevosvoimainen turbodiesel ja sen kaveriksi kahdeksanportainen automaattivaihteisto. Toinen vaihtoehto on kaksilitrainen ja 185-hevosvoimainen dieselvoimanlähde, joka on nelivetoisen hinnat alkaen -4Edition-mallin voimanlähde. Myös sen yhteydessä on myös 8-vaihteinen automaatti. 

Varustetasoja on neljä Comfort, 4Edition, Style ja Premium. Comfort ja 4Edition maksavat saman 49 990 euroa. Comfort on varustettu isommalla dieselillä, automaatilla ja etuvedolla. Koeajoauto on malliston huippuversio hyöstettynä muutamilla lisävarusteilla. Auton kokonaishinta on noin 70 000 euroa.

Ajossa Hyundai Santa Fe on korkeatasoinen ja hiljainen

Ajossa Hyundai Santa Fe on korkeatasoinen kumppani: se on hiljainen, se tuntuu laadukkaalta ja se reagoi hyvin kuljettajan toiveisiin. Voimalinja eli 200-hevosvoimainen turbodiesel ja 8-vaihteinen automaatti tarjoaa polttomoottoriautoksi saumatonta ja sivistynyttä kulkua. Ainoastaan liikellä lähdöissä on turhaa tahmeutta, mutta kokonaisuutena voimavarat riittävät hyvin Suomen oloissa ison katumaasturin liikuttamiseen. 

Kulutus on isoksi ja mukavaksi autoksi asiallista. Sekalaisessa ajossa auton saa kulkemaan matalilla seiskoilla. Jos voimavaroista ja reservistä nauttii isommin, saa auton kuluttamaan runsaammin, silti voi sanoa, että moottori on kohtuullisen taloudellinen.

Hyundai Santa Fe hyvin rakennettu auto. Se kulkee maantieajossa kaitsematta suoraan, eikä alusta päästä ylimääräisiä ääniä, vaan ylittää maantien terävät kuopat laadukkaan sivistyneesti. Alusta on myös rakennettu niin että se on lähes tunnoton sille, onko kyydissä yksi matkustaja tai viisi matkustajaa sekä tavaratila täynnä tavaraa.

 • Nettiauto-koeajo-Hyundai-Santa-Fe-CRDi-200-hv-Premium-7p-kuva-Antti-Liinpää-14
 • Nettiauto-koeajo-Hyundai-Santa-Fe-CRDi-200-hv-Premium-7p-kuva-Antti-Liinpää-8
 

Luksusmaasturi?

Pieni kritiikin paikka on ohjauksen tunnottomuus, johon tottuu nopeasti. Mutta jos Santa Fen ja BMW X5:n koeajaa peräjälkeen eron ohjauksen tunnossa ja toiminnassa huomaa. Toinen kritiikki kohdistuu vakionopeudensäätimen toimintaan matka-ajossa, joka voi antaa nopeuden tippua huomattavasti asetettua alemmas ennen vaihteiston alaspäin vaihtoa ja kiihdytystä.

Entäpä sitten se Hyundai Santa Fen ominaisuudet luksusmaasturi-“arvonimeen”? Jos ohjaamon pienet “puutteet” unohtaa niin ajo-ominaisuuksien, hiljaisuuden, ulkonäön ja tilojen puolesta Santa Fe ansaitsee arvonimen. Hinta vain on ihan toinen kuin niiden “aitojen” luksusmaastureiden.

Antti Liinpää

Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi 200 hv 4WD 8AT Premium 7P

Moottori: 4-sylinterinen, 2,2-litrainen turboahdettu dieselmoottori
Teho:200 hv @ 3800 rpm
Vääntö:440 Nm @ 1750-2750 rpm
Huiput:189 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h:9,4 s.
Vetotapa:Neliveto
Vaihteisto:Automaattivaihteisto
EU-kulutus:7,3 l/100 km (WLTP)
CO2-päästöt:190 g/km
Mitat (pit/lev/kork):4770 mm/1890 mm/1705 mm
Omamassa:1870-2020 kg
Koeajoauton hinta (alkaen):66 990 euroa
Antti - Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä NettiX:n kanaviin.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Hyundai Santa Fe

     
4.0
Read user reviews or write your own »

For sale Hyundai Santa Fe cars

test
Hyundai Santa Fe2.2, '19, 22 tkm
51 400 €
test
Hyundai Santa Fe2.2, '17, 145 tkm
31 900 €
test
Hyundai Santa Fe2.2, '17, 91 tkm
32 780 €
test
Hyundai Santa Fe2.0, '20, Undriven
51 900 €
test
Hyundai Santa Fe2.2, '17, 41 tkm
36 900 €
test
Hyundai Santa Fe2.2, '19, 22 tkm
51 900 €
test
Hyundai Santa Fe2.0, '20, Undriven
53 600 € (incl. VAT)
test
Hyundai Santa Fe2.0, '20
49 900 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Hyundai test drives

All test drives »
Tyypit: Hyundai Santa Fe

Tyypit: Hyundai Santa Fe

Suomalaisosaamista Hyundai-autojen sääpalveluihin

Suomalaisosaamista Hyundai-autojen sääpalveluihin

Hyundai Ioniq Electric – Entistä parempi

Hyundai Ioniq Electric – Entistä parempi

Hyundai Prophecy antaa viitteitä sähköautojen tulevaisuudesta – puhdistaa myös ilmansaasteita

Hyundai Prophecy antaa viitteitä sähköautojen tulevaisuudesta – puhdistaa myös ilmansaasteita

Tyylikkäämpi, turvallisempi ja taloudellisempi uusi Hyundai i30

Tyylikkäämpi, turvallisempi ja taloudellisempi uusi Hyundai i30